Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΧΙΟΝΙ στα 500μ. της Αιτωλοακαρνανίας!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΧΙΟΝΙ στα 500μ. της Αιτωλοακαρνανίας!!!

Νομίζω ότι αξίζει η μάνα γη ένα ξεχωριστό θέμα, μιας και είναι μία μέρα ονειρική σήμερα για τα Δυτικά μας...
    Βρέχει από τη νύχτα στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή...πλησιάζουμε τα 20mm πλέον...
    Αυτή τη στιγμή στο Αγρίνιο έχει 5,5οC (αναφορά φίλου μου ταξιτζή που ξέρει τηντρέλα μας) και βρέχει ακατάπαυστά...χιονόνερο σημειώνεται από τα 300-400μ. και χιονίζει πυκνά πάνω από τα 500-600μ. υψόμετρο...
    Χιονίζει Ποταμούλα, Τσάκλα, Αγιο Βλάσιο από τη μία πλευρά και από Νερομάνα και Καλλιθέα 580-670μ. υψόμετρο από την άλλη και στο δρόμο που ανεβαίνει προς Προυσσό...
    Ποιός το περίμενε να φτάσει τόσο χαμηλά το χιόνι!!!
    Στρωμένα τα πάντα από Καλλιθέα και πάνω...η Καλλιθέα η Μπροστοβά, είναι ένα χωριό με θέα τη λίμνη Τριχωνίδα...μάλιστα αυτή την ώρα πέφτει τρελή στούπα εκεί!!!...χοντρές νιφάδες και πυκνές και ήδη το στρώνει!!! (αναφορά συναδέλφου από Ρ/Σ Αντέννα Σταρ 105,9 στο Αγρίνιο).
    Οσο προχωράμε χρειάζονται αλυσίδες για παν ενδεχόμενο προς Λαμπίρι στα 800-850μ., ενώ στα 1200μ. και στο πέρασμα της Αγίας Παρασκευής έχει γύρω στα 25cm χιόνι και συνεχίζει να ρίχνει (με -1οC) πάρα πολύ, όπως με ενημερώνει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας κ.Σπύρος Λιάρος. Στα Αραποκέφαλα στα 1400μ. η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αφού το χιόνι ξεπρνάει τα 40cm και τα εκκχιονιστικά συνεχώς ανοίγουν το δρόμο...
    Μια φοβερή κατάσταση έχει ξημερώσεις στην Αιτωλοακαρνανία πέρα από κάθε πρόβλεψη...άλλωστε αυτές είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις του καιρού που μας τρελαίνουν!!!
    Αναμένω νεώτερα από την επριοχή...

Α χιονίζει φυσικά και στη Χόχλια...λευκό για μια ακόμη φορά το χωριό μου!!!Edited by: beach-snow

http://weatherparty.blogspot.gr/
    Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

καλημερα κωστα!απο οτι μπορω να δωσω εξηγηση εγω οφειλετε σιγουρα σε τοπικο φαινομενο(καθοδικων ρευματων μαλλον)...
    απο πλευρα ατμοσφαιρας δεν νομιζω μιας και το δασικο χωριο στην αρτα στις 8,30 σημερα το πρωι βρισκοταν στον 1 βαθμο!...οποτε μαλλον προσκαιρο ειναι για κατω απο τα 700
    :weather_14:Με χιονοεκτιμηση,

θoδωρης :cool:

Comment

Δεν το εξετάζω πλέον γιατί και πως, αλλά απλά το...απολαμβάνω έστω και από μακριά...Είμαι δε και άτυχος, αφού την τελευταία στιγμή χθες δεν κατέβηκα στο Αγρίνιο... [i] "

Comment

Ασε Κωστα!Και εχω τα 'χω παιξει!Μονο με το τηλεφωνο μαθαινω τα νεα απο πανω!Χιονιζει Γρεβενα και εγω ειμαι Σαλονικη[i]"

Comment

Ο Κωστής έχει κάνει χιονοφροντιστήρια σε όλους τους γνωστούς και φίλους του απο την περιοχή αυτή, για να δίνουνε άμεσα χιονοαναφορές!! Γεια σου ρε Κώστα τρελαμμένε!! [i]"
          Παραδοσιακός Ξενώνας "Χοροστάσι" στον Παρθενώνα (Σιθωνία) και σε υψόμετρο 320μ.Για διακοπές δίπλα στο βουνό και την θάλασσα ταυτοχρόνως.
          Η Χαλκιδική....στα "πόδια" σας
          WWW.HALKIDIKIPARTHENON.GR

Comment

Originally posted by terry
            καλημερα κωστα!απο οτι μπορω να δωσω εξηγηση εγω οφειλετε σιγουρα σε τοπικο φαινομενο(καθοδικων ρευματων μαλλον)...
            απο πλευρα ατμοσφαιρας δεν νομιζω μιας και το δασικο χωριο στην αρτα στις 8,30 σημερα το πρωι βρισκοταν στον 1 βαθμο!...οποτε μαλλον προσκαιρο ειναι για κατω απο τα 700

Γιάννενα στα 475μ της Ανατολής χιονίζει 2 ώρες + και εχει στρώσει 1-2 πόντους... βλεπε καμερα...
            Ο χιονοστερημένος δε λέει Σβαλμπαρντ... λέει σβαλαμπαλλαρνταρ

Comment

Originally posted by ZERMAN

Γιάννενα στα 475μ της Ανατολής χιονίζει 2 ώρες + και εχει στρώσει 1-2 πόντους... βλεπε καμερα...
              ωραια και τι με αυτο?[i]
              "
              :weather_14:Με χιονοεκτιμηση,

θoδωρης :cool:

Comment

Νέα ενημέρωση...
                Ολα λευκά στο βουνό Πεταλάς στο Ρίβιο (δρόμος προς Αμφιλοχία) στα 550μ. παρακαλώ!!!
                Στο Ανω Κεράσοβο στη Μακρυνεία στα 750μ. χιονίζει, όλα λευκά...
                Και από Νερομάνα και πάνω 500-600μ. υψόμετρο, πριν την καλλιθέα, χιονίζει επίσης...
                Πραγματικά εντυπωσιακό το χειμωνιάτικο σκηνικό γύρω από το Αγρίνιο και τα ημιορεινά του!!!

Comment

Originally posted by ZERMAN

ωραια και τι με αυτο?[i]

Τίποτα δεν πάει να πει... απλά σου λέω οτι κάτι παρόμοιο έγινε και εδώ"
                  Ο χιονοστερημένος δε λέει Σβαλμπαρντ... λέει σβαλαμπαλλαρνταρ

Comment

Working...
                  X