ειναι το πιο ωρεο χιονοδρομικο που εχω παει... και σιγουρα το πιο ωραιο χωριο... πολυ gramour κατασταση!!!
η πιστα που κατεβαινει στο χωριο της madonna ειναι μαυρη και λεγεται SPINALLE DIRETTISIMA... ριξε μια ματια για την κληση της στο τελευταιο κομματι...[i]
ακομα στην αρχη αυτης της πιστας ειναι το σαλε με την πιο ωρεα θεα. ειδικα με λιακαδα... φενεται ολο το χωριο κατω.
εγω ειχα παει πριν 3 χροναι και εμενα στην MARILLEVA ενα χωριο διπλα και επικοινωνει με τα λιφτ με την μαντοννα.
ειναι αρκετα μεγαλο χιονοδρομικο με πιστες και στις δυο μεριες του βουνου..
οσο για τον μιχαλακη, εκανε σκι παλια αλλα τελευταια τον ειδα στην τv να κανει snowboard...
καλες καταβασεις...
angel, αξίζει να ψάξω εκεί για τις δέστρες? (εννοώ αν έχει καλή αγορά για είδη snowboard)... Πήρε τίποτα το μάτι σου?"
Παιδιά, τί βουνό είναι αυτό?.... Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο !!! Πολύ καλή οργάνωση, ποιότητα χιονιού τέλεια, πολύ ωραίες και τεράστιες πίστες, ιδανικό για snowboard (μέσα και έξω από πίστα). Αξίζει πραγματικά να πάτε, θα το καταευχαριστηθείτε! Χωρίς υπερβολή, 100 χρόνια μπροστά...
@angel: Η Spinale Direttisima TA Σ Π Α Ε Ι ! ! !Edited by: mgiokas
angel περάσαμε καταπληκτικά, τις πρώτες ημέρες είχε χιονοπτώσεις αλλά οι θερμοκρασίες ήταν κοντά στους 0°C και ο αέρας όχι πάνω από 5 Km/h (πολύ γλυκός καιρός). Η ομίχλη που είχε, δεν εμποδιζε καθόλου, σου επέτρεπε να κάνεις ΑΝΕΤΑ χωρίς προβλήματα. Την τελευταία ημέρα μας έκανε το χατήρι ο ήλιος, ο οποίος έδωσε την πραγματική διάσταση και ομορφιά που έχει το βουνό αυτό... Φωτογραφίες, έχω και εγώ καμμιά 150αριά (και καμμιά 10αριά βίντεο), αλλά δεν ξέρω τον τρόπο να ανεβάσω εδώ... Ας μας πει κάποιος τον τρόπο και θα ανεβάσω αμέσως...
Όπως είπα και στο προηγούμενο post, οι άνθρωποι εκεί βρίσκονται (το λιγότερο) 100 χρόνια μπροστά, το κέντρο λειτουργεί 100% ανεξαρτήτως συνθηκών, εκτός από πολύ μεγάλες κακοκαιρίες. Το πρώτο βράδυ που πήγαμε, έριχνε συνέχεια μέχρι το επόμενο πρωί πυκνό χιόνι (πρέπει να έφτασε πάνω από μέτρο). Παρόλα αυτά, το πρωί οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια ήταν ΟΛΑ καθαρισμένα και το κέντρο ήταν 100% ανοικτό (εκτός από το ursus snowboard park, το οποίο κυριολεκτικά θάφτηκε στο χιόνι). Πούδρες να δουν τα μάτια σας!
Κατάφερα να κατέβω όλες τις πίστες του Groste με όλους τους συνδυασμούς, πετάχτηκα στο Spinale για να κατέβω την (πραγματικά super) direttisima, και μετά πέρασα απέναντι, στο Fortini Expess, κατεβαίνοντας από εκεί με όλους τους συνδυασμούς πάλι μέχρι την γέφυρα σύνδεσης των 2 βουνών αλλά και μέχρι το Pradalago και ...την Malga Vigo στην πίσω πλευρά του βουνού. Ό,τι καλύτερο έχω δει για snowboard...
η αληθεια ειναι οτι οι Ιταλοι ειναι ισως οι νο1 στο στρωσιμο..
αν δειτε ξενα φορουμ, σαν το δικο μας, οταν μια πιστα στην ΑΥστρια ειναι καλοστρωμενη, λενε οτι ειναι dolomite-style στρωσιμο...
πηγες αεροπορικώς ή οδικως;;;;
για να ανεβασεις χρησιμοποιησε το photobucket...
Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις
Πήγα αεροπορικώς στο Μιλάνο και μετά με βαν 8-θέσιο στο ξενοδοχείο. Από Μιλάνο είναι ένα τρίωρο γεμάτο δυστυχώς, αλλά οι Ιταλοί μου είπαν ότι η καλύτερη επιλογή είναι το αεροδρόμιο της Βενετίας (πολύ πιο κοντά). Αν κανονίσω να ξαναπάω, θα κλείσω εισιτήρια για Βενετία. Πάντως τη διαδρομή αξίζει (τουλάχιστον για μια φορά) να την δεί κάποιος, ειδικά μετά το Trento, που συναντάς πανέμορφα χωριά, λίμνες κτλ...
Για δώσε λεπτομέρειες για το photobucket. Τί κάνω ακριβώς?...
Λοπόν, είναι κάποιες φωτό από τις πίστες της τηλεκαμπίνας Groste (από την καρυφή έως και χαμηλά με τα δέντρα), στην συνδετική γέφυρα-πίστα που ενώνει Groste με Fortini και Pradalago (με 2 Αυστριακούς που γνωριστήκαμε και κάναμε μαζί). Στην πρώτη φωτό, είμαι στο Pinzolo, χωριό δίπλα στη Madonna, έξω από το ξενοδοχείο που μέναμε. Στο βάθος φαίνεται η τηλεκαμπίνα του χιονοδρομικού που σε ανεβάζει στις πίστες, οι οποίες είναι σε έκταση περίπου σαν του Bansko...
Comment