Announcement

Collapse
No announcement yet.

Board - Bindings - Boots Setup

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Board - Bindings - Boots Setup

Υπάρχει κάποιος κανόνας σχετικά με το πώς στήνεται σανίδι - δέστρες - μπότες από άποψη stiffness (=σκληρότητα)? Δηλαδή, αν έχουμε π.χ. ένα freeride σανίδι με stiffness 5, τί stiffness θα πρέπει να έχουν αντίστοιχα οι δέστρες και οι μπότες? Θα πρέπει οι μπότες - δέστρες να έχουν το ίδιο, μεγαλύτερο ή μικρότερο, ή το stiffness σε αυτά τα 3 πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικό?

Τα φώτα σας παρακαλώ...Edited by: mgiokas

Όχι, κανένας περιορισμός.
    Απλά είναι πιο λογικό τόσο οι μπότες όσο οι δέστρες και φυσικά η σανίδα να είναι γύρω από μια σκληρότητα που επιθυμείς και να μην έχουν χαοτικές διαφορές. Δεν έχει νόημα δηλαδή να πάρει κάποιος δέστρες με σκληρότητα 9 για να τις βάλει σε freestyle σανίδι με feel 4.

Αλλά αν χοντρικά θες να κινηθείς σε ένα επίπεδο γύρω στο 6 (με 1 το πολύ μαλακό και 10 το πολύ σκληρό), φυσικά και οι μπότες μπορούν να έχουν feel 4, η σανίδα 7 και οι δέστρες 6 π.χ. Δεν πρέπει να είναι όλα το ίδιο αν αυτό ρωτάς. Αρκεί να μην είναι και τελείως στο άλλο άκρο.
    The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...
    http://www.hiddencellar.eu

Comment

Διαφωνω
      Το θεμα ειναι καθαρα προσωπικο γουστο
      Παλια τσουλαγα με σανιδι σκληροτητας 7 και δεστρες σκληροτητας 4 και μποτες σκληροτητας 8
      Θυμαμαι καποιον που τσουλαε με σκληρο σανιδι και μποτες burton custom οι οποιες ειναι μαλακες
      Επισης δεν θα μου φαινοταν κακος καποιος συνδιασμος στυλ Salomon Sanchez [μαλακο] με Burton Co2 [σκληρο] και Salomon Fusion 24 [σκληρο]
      Εγω πιστευω οτι τα περισσοτερα εχουν να κανουν με το βαρος, αρα ολα ειναι σχετικα

SUMMER NIGHTMARE

Comment

κοιτα οτι εχεις παρει αυτο θα συνηθησεις και σε αυτο θα μαθεις.

αλλα δεν συμαινει οτι ειναι και σωστο...

γενικα ειναι λαθος να παρει καποιος, π.χ. freeride σανιδα και freestyle μποτες...

και αυτο γιατι σε μεγαλη ταχυτητα δεν θα μπορουν οι μποτες να ελενξουν καλα την σανιδα...

γενικα οτι παρεις, να τα παρεις παρομοια....

τωρα το τι κανει ο καθενας.... ειναι αλλη ιστορια...
        LIB-TECH TRS BTX
        A.SNOW David Vincent

Comment

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Ακούστε το δικό μου setup (για freeride και πούδρες), το οποίο με πάει αρκετά καλά: Σανίδι Ride Yukon 1.68 (flex 4), δέστρες Drake Mentor (flex 2 ή 3) και μπότες Νοrthwave Decade με flex ...8(!). Οι προδιαγραφές και των τριών είναι all-mountain, freeride. Είμαι 1.90 / 100 κιλά, συμφωνώ απόλυτα με τον panagiotis που λέει ότι τον σημαντικότερο ρόλο τον παίζει το βάρος και θα προσθέσω ότι παίζει επίσης ρόλο και το μέγεθος της μπότας (εγώ φοράω 13).

Τα παραπάνω συμπεριφέρονται/συνεργάζονται αρκετά καλά όπως είπα, αλλά σε γρήγορες στροφές edge-to-edge έχω καθυστερημένη απόκριση, που πιστεύω ότι οφείλεται στο σανίδι και στις δέστρες και σε καμμία περίπτωση στις μπότες. Μου δόθηκε η ευκαιρία αυτές τις μέρες να φέρω από Αμερική ένα custom freeride σανίδι με flex 5, το οποίο θα το συνδυάσω με τις 8άρες μπότες, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα τί δέστρες να πάρω.

Σίγουρα κάτι πιο σκληρό αλλά πόσο? Πιστεύετε ότι με flex 5 θα είμαι ok (με δεδομένο ότι οι Drake είναι μόλις 2)? Π.χ. Burton P1 2008-2009?Edited by: mgiokas

Comment

επειδή το yukon είναι το προηγούμενο σανίδι μου και έχω γνώμη, νομίζω οτι με μαλακή δέστρα το χαραμίζεις. είναι ένα σανίδι με φανταστική απόκριση, που για να αποδώσει όμως θα πρέπει να δέχεται κ τις αντίστοιχες εντολές. Αν η μπότα σου είναι κάγκελο κ μεταφέρει ακαριαία τις κινήσεις σου, αλλά οι δέστρες σου δεν μεταφέρουν τις εντολές σου στο σανίδι με την ίδια ταχύτητα, δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες της μπότας κ του σανιδιού (ειδικά στις μεγάλες ταχύτητες) κ επιπλέον το σανίδι είναι αρκετά άκαμπτο ωστε να μην συγχωρεί αυτήν την καθυστέρηση στη μεταδοση των εντολών. Βάλε δέστρες με μεγαλύτερο response. Εγώ δεν θα συνιστούσα burton, αλλά αυτά είναι γούστα.
            μικροαστοί, θα σας φάνε τα παιδιά σας....

Comment

Originally posted by ismael
              επειδή το yukon είναι το προηγούμενο σανίδι μου και έχω γνώμη, νομίζω οτι με μαλακή δέστρα το χαραμίζεις. είναι ένα σανίδι με φανταστική απόκριση, που για να αποδώσει όμως θα πρέπει να δέχεται κ τις αντίστοιχες εντολές. Αν η μπότα σου είναι κάγκελο κ μεταφέρει ακαριαία τις κινήσεις σου, αλλά οι δέστρες σου δεν μεταφέρουν τις εντολές σου στο σανίδι με την ίδια ταχύτητα, δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες της μπότας κ του σανιδιού (ειδικά στις μεγάλες ταχύτητες) κ επιπλέον το σανίδι είναι αρκετά άκαμπτο ωστε να μην συγχωρεί αυτήν την καθυστέρηση στη μεταδοση των εντολών. Βάλε δέστρες με μεγαλύτερο response. Εγώ δεν θα συνιστούσα burton, αλλά αυτά είναι γούστα.

Thanx ismael! Δεν έχω καταλήξει σε Burton, απλά προσπαθώ να βρω άκρη όσον αφορά το responce της δέστρας για το νέο μου σανίδι που είναι λίγο πιο σκληρό από το yukon. Ψάχνοντας λοιπόν, είδα ότι οι P1 είναι για freeride με flex 5 (διπλάσιο δηλαδή από τις drake mentor που έχω τώρα), αλλά δεν έχω ψωνίσει ακόμα τίποτα (για να είμαι ειλικρινής, ούτε εμένα με εντυπωσιάζουν οι Burton)...

Θα ήμουν υπόχρεος αν μου πρότεινες κάποιες δέστρες για freeride για να αποφασίσω τελικά τί θα πάρω... Thanks in advance!

Comment

Τον mgiokas τον γνώρισα πέρυσι στα Καλάβρυτα, ανεβήκαμε μαζί μερικές φορές με το διθέσιο. Ο τύπος κατεβαίνει ΕΥΘΕΙΑ την Ινώ και την Αντιγόνη(μαύρες)με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ταχύτητα οπότε πιστεύω ό,τι
                δέστρα και να βάλει θα είναι πάλι κορυφαίος! Μιλτάρα χάρηκα που σε ξανασυνάτησα εδώ και ελπίζω να τα ξαναπούμε στο βουνό [i]"
                Nanas Koben

Comment

mgiokas τον εξοπλισμο τον πηρες απο το forward? ετσι μου μυριζει ολο το πακετο...

οι δεστρες οι DRAKE ειναι πολυ καλες αλλα λιγο μαλακες για την σανιδα σου που ειναι κλασσικη freeride...

εγω εχω τις drake pondium που ειναι πιο σκληρες και εχω all mountain freestyle σανιδι...
                  LIB-TECH TRS BTX
                  A.SNOW David Vincent

Comment

Οι P1 δεν είναι ιδιαίτερα σκληρή δέστρα, παρόλα αυτά ο freestylάς Jeremy Jones τις χρησιμοποιεί σε κάποια backcountry.

Χωρίς δεύτερη σκέψη θα σου πρότεινα Co2. Είναι ασύλληπτες, σα να μην υπάρχει δέστρα. Σκληρότητα 8 αλλά καμία σχέση με το πως ακούγεται το 8 (βλέπε κούτσουρο...). Ιδιαίτερα αφού το θες για χρήση freeride δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλές (έστω και 1-2) καλύτερες δέστρες στην αγορά απο τις Co2 (προσωπική γνώμη).
                    The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...
                    http://www.hiddencellar.eu

Comment

παντως μια και εχειs drake αν εισαι ευχαριστηστημενος μπορεις να πας παλι σε drake και να βρεις μια μεταχειρισμενη ΜΑΤΡΙΧ ή το πιο ακριβο της μοντελο, (δεν θυμαμαι πως λεγοταν)

παντως κοιτα και απο FLOW μερια... ειναι σκληρες freeride destresEdited by: angel
                      LIB-TECH TRS BTX
                      A.SNOW David Vincent

Comment

Originally posted by angel
                        mgiokas τον εξοπλισμο τον πηρες απο το forward? ετσι μου μυριζει ολο το πακετο...

οι δεστρες οι DRAKE ειναι πολυ καλες αλλα λιγο μαλακες για την σανιδα σου που ειναι κλασσικη freeride...

εγω εχω τις drake pondium που ειναι πιο σκληρες και εχω all mountain freestyle σανιδι...

Ναι, από το forward τα πήρα και για να είμαι ειλικρινής δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στον συνδυασμό του flex (κοινώς πήρα ό,τι μου πάσσαραν). Τελικά εδώ στην Ελλάδα είναι πολύ σχετικό το αν θα πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη σε κάποιον πωλητή... Και το λέω αυτό γιατί οι mentor (μπορεί) να είναι πολύ καλές αλλά «δεν τραβάνε» καλά το yukon = ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ. Είχα ρωτήσει βέβαια και με διαβεβαίωσαν ότι θα έχουν πολύ καλό responce αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο...

Comment

Originally posted by Nanas Koben
                          Τον mgiokas τον γνώρισα πέρυσι στα Καλάβρυτα, ανεβήκαμε μαζί μερικές φορές με το διθέσιο. Ο τύπος κατεβαίνει ΕΥΘΕΙΑ την Ινώ και την Αντιγόνη(μαύρες)με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ταχύτητα οπότε πιστεύω ό,τι
                          δέστρα και να βάλει θα είναι πάλι κορυφαίος! Μιλτάρα χάρηκα που σε ξανασυνάτησα εδώ και ελπίζω να τα ξαναπούμε στο βουνό [i]

Χρηστάκο τί κάνεις ρε φίλε? Θα χαρώ να τα πούμε! Ρίξε τηλ."

Comment

μου φαινεται πολυ περιεργο γιατι το forward που το εχει ο γιωργος ειναι απο τους καλυτερους για να σου προτεινουν εξοπλισμο ειδικα στο freeride. προφανως δεν θα ηταν εκει...

αλλιως για freeride θα σου δωσει τις καλυτερες συμβουλες...

φαντασου οτι ειχε παει στην ολυμπιαδα του nagano το 98 αν θυμαμαι καλα, ως υπευθηνος για το set up των σανιδιων των αμερικανων στο slalom..
                            LIB-TECH TRS BTX
                            A.SNOW David Vincent

Comment

Σωστά είναι όλα αυτά που λες για το Γιώργο, αλλά δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι μπήκε και αυτός στον εμπορικό χορό και νοοτροπία. θέλω να πιστεύω οτι αυτά συμβαίνουν εν αγνοία του

Comment

Working...
                              X