Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΜΑΙΝΑΛΟ - Σάββατο 10 Ιανουαρίου - Σχόλια

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΜΑΙΝΑΛΟ - Σάββατο 10 Ιανουαρίου - Σχόλια

Σήμερα επισκέφτηκα για πρώτη φορά το χιονοδρομικό της περιοχής μου αν και κάνω σκι 4 χρόνια τώρα. Απλά δεν είχε κάτσει...

Τα συμπεράσματά μου?

1. Δεν μπορώ να το συγκρίνω με άλλα χιονοδρομικά όπως το γειτονικό των Καλαβρύτων. Και μόνο που λειτουργεί φέτος είναι αρκετό.

2. Έχει πολύ όμορφο τοπίο. Για αυτό και μόνο αξίζει κάποιος να το επισκεφτεί έστω μια φορά.

3. Δεν είναι για μεσαίους σκιέρ. Πολύ δύσκολες πίστες, λόγο κλίσης και πατήματος. Ακόμα και η περιφερειακή που χαρακτηρίζεται μπλε έχει την δυσκολία της. Για τους αρχάριους υπάρχει ο κάτω συρόμενος που είναι μια χαρά.

4. Για σκιέρ που κατεβαίνουν με άνεση όλες τις πίστες το Μαίναλο έχει ψωμί...Απάτητα μέσα από τα έλατα, μεγάλες κλίσεις κτλ.

5. Ο κεντρικός και βασικός συρόμενος που σε ανεβάζει στην κορυφή είναι ΑΦΑΣΙΑ...)) Από την μέση και πάνω ουσιαστικά ήμουν στον...αέρα. Είναι τέτοια η κλίση που τα πόδια σου ίσα που πατάνε κάτω. Αυτό θα τρομάξει οποιονδήποτε αρχάριο κάνει το λάθος να τον πάρει. Εκτός αυτού, αν πέσει κιόλας, πράγμα πολύ εύκολο, τότε θα χρειαστεί να κάνει κατάβαση σε μαύρη ή κόκκινη πίστα. Αλλιώς τα σκι στο χέρι και κατάβαση!!! Πακέτο έτσι και αλλιώς δηλαδή...

6. Αν και μικρό, πολύ συμπαθητικό σαλέ με μεγάλη τζαμαρία που βλέπει στις πίστες.

7. Χιόνι έχει αρκετό, λίγο πιο πάνω από την βάση και όσο ανεβαίνεις βελτιώνεται πολύ η κατάσταση. Στην βάση όμως δεν έχει απλά πέτρες αλλά ουσιαστικά σε πολλά σημεία δεν έχει καν χιόνι. Το βουνό χρειάζεται χιόνι και χαμηλότερες θερμοκρασίες...

Σαν συμπέρασμα θα πω ότι εύχομαι φέτος αλλά και τις επόμενες χρονιές να είναι πιο τυχερό καιρικά και να έχει το χιόνι που θα παρακινήσει τους ανθρώπους που είναι πάνω να επενδύσουν λίγο περισσότερο στο ΧΚ.

Συγχαρητήρια πάντως σε αυτούς που το έχουν ανοίξει και το παλεύουν με αυτές τις συνθήκες. Ακολουθούν φωτογραφίες.

Edited by: gordonas

φιλε μου απο τριπολη λυπαμαι αλλα το γκαντεμιασες ηδη.το μαιναλο ξεκιναει απο την αρχζη παλι .απο την τριτη ολα θα γινουν νερο
    σας ποναει αλλα ο ταυγετος μετραει και τις περισσοτερες χιονουρες απο πελλοπονησο θα εχει.ταυγετοσ και καλαματιανος love for ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

Originally posted by καλαματιανος
      φιλε μου απο τριπολη λυπαμαι αλλα το γκαντεμιασες ηδη.το μαιναλο ξεκιναει απο την αρχζη παλι .απο την τριτη ολα θα γινουν νερο
      Μπα δεν είμαι γκαντέμης. Η άνοδος της θερμοκρασίες είναι γεγονός μερικές μέρες τώρα καθώς και η πρόβλεψη για την επόμενη εβδομάδα με τις βροχές.

Έτσι το βλέπω και εγώ πάντως. Θα χρειαστεί πάλι κάποια δυνατή κακοκαιρία για να ξαναγεμίσει το βουνό. Γενικά θα φύγει πολύ χιόνι σχεδόν από όλα τα βουνά την εβδομάδα που έρχεται...Κρίμα...

Comment

Originally posted by gordonas
        Originally posted by καλαματιανος
        Μπα δεν είμαι γκαντέμης. Η άνοδος της θερμοκρασίες είναι γεγονός μερικές μέρες τώρα καθώς και η πρόβλεψη για την επόμενη εβδομάδα με τις βροχές.

Έτσι το βλέπω και εγώ πάντως. Θα χρειαστεί πάλι κάποια δυνατή κακοκαιρία για να ξαναγεμίσει το βουνό. Γενικά θα φύγει πολύ χιόνι σχεδόν από όλα τα βουνά την εβδομάδα που έρχεται...Κρίμα...
        ενοιται οτι θα φυγει πολυ χιονι.ρε αλλα αλο οχελμςο και ταυγετος με 2400 θα την παλεψουν τα ψηλα παο τα 2000 και θα λιψσουν λιγα πραματα.ενω το μαιναλο απο τα 1800 και κατω δεν εχει καμια τυχη θα ελεγα να κρατησει τιποτα
        σας ποναει αλλα ο ταυγετος μετραει και τις περισσοτερες χιονουρες απο πελλοπονησο θα εχει.ταυγετοσ και καλαματιανος love for ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

Στο Μαιναλο τις επομενες μερες θα κρατηθει το χιονι και μαλιστα αρκετο , που υπαρχει σε πιστες η πλατω με ΒΟΡΙΝΟ προσανατολισμο και θα χαθει οτι χιονι υπαρχει σε πιστες η πλατω με μεσημβρινο(νοτινο) προσανατολισμο.

Comment

Originally posted by vyrlos

Στο Μαιναλο τις επομενες μερες θα κρατηθει το χιονι και μαλιστα αρκετο , που υπαρχει σε πιστες η πλατω με ΒΟΡΙΝΟ προσανατολισμο και θα χαθει οτι χιονι υπαρχει σε πιστες η πλατω με μεσημβρινο(νοτινο) προσανατολισμο.
            φιε λμυο δεν θα εχιε ηλιο και ζεστη αλλα βροχη και ζεστη.ο καιρος αυτος δεν χαμπαριαζει βορεια πλευρα νοτια.λιωνει τα παντα και μονο οσοσ ανεβαιενι το υψοεμτρο επειβραδυνεται ο ρυθμος λιωσιαματος.αλωβητο δεν θα βγει κανενα βουνο και αν βγουν στην πελλοποηνσο αυτα θα ειναι οταυγετος ο χλεμος και η ζηρια παο τα 2200.αλλα μαλλον ουτε αυτα.και σε εκεινο το υψομετρο με τα τωριαν στοιχεια θα λιψσουν χιονια

Comment

Μην τρελαίνεστε ρε παιδιά...’κου θα λιώσουν τα χιόνια στα 2200... [i]"

Comment

Originally posted by vanzel
                Μην τρελαίνεστε ρε παιδιά...’κου θα λιώσουν τα χιόνια στα 2200... [i]
                φιλε μου αν βγουν οι θερμοκρασιες του τζιφος θα λιωσουν."

Comment

Επείδη ήμουν και εγώ εκεί για πρώτη φορά έχω να εκθέσω τα εξής:
                  Α. Μιλάμε για πανέμορφο τοπίο, εντελώς παρθένο.
                  Β. Το μόνο που θα μπορούσα να προσάψω ως αρνητικό είναι ότι θα περίμενα οι πίστες να έχουν καλύτερα πατήματα(και ιδιαίτερα Σάββατο που υποτίθεται περιμένουν κόσμο). Είναι κάτι που μπορεί να γίνει και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη υποδομή πιστεύω.

Κατά τα άλλα το ΧΚ δεν είχε πολλούς σκιέρ (λέω σκιέρ γιατί ήταν πάρα πολλοί αυτοί που είχαν έρθει μόνο για καφε) όποτε δεν περιμέναμε καθόλου στα λιφτ.

Συμφωνώ επίσης με τον φίλο Gordonas για την κλίση του λιφτ. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια κοπέλα και ένα κοριτσάκι να κάνουν περίπου μισή ώρα να κατέβουν την ΠΑΝ. Όμως αυτή είναι η υποδομή που έχει το ΧΚ και θα πρέπει εμείς σκιέρ είτε μέσοι είτε προχωρημένοι να ξέρουμε που πάμε.

Αυτά από εμένα χάρηκα που είδα και αυτό το ΧΚ και ελπίζω να παράμενει πάντα χιονισμένο για να το δουν και άλλοι.

Πάντα φιλικά
                  ΑΤ
                  Its not what i am underneath, its what i do that defines me...

Comment

Originally posted by atzach
                    Β. Το μόνο που θα μπορούσα να προσάψω ως αρνητικό είναι ότι θα περίμενα οι πίστες να έχουν καλύτερα πατήματα(και ιδιαίτερα Σάββατο που υποτίθεται περιμένουν κόσμο). Είναι κάτι που μπορεί να γίνει και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη υποδομή πιστεύω.

Είναι όντος γεγονός ότι το Μαιναλάκι λειτούργησε με μεγάλη αξιοπρέπεια αυτό το ΣΚ και μπράβο σε αυτούς που το παλεύουν ακόμα. Θα μπορούσε και καλυτέρα εάν δεν έπεφτε πάλι θύμα της ασχετοσύνης, και της προχειρότητας. ’λλο είναι φίλε μου να φρεζάρεις το χωράφι σου με το τρακτέρ και άλλο να χειρίζεσαι χιονοστρωτηρα και να πατάς πίστες. Οι πληροφορίες λένε ότι εμφανίστηκε στον επιχειρηματία κάποιος χωρικός από ένα γειτονικό χωριό ο όποιος δήλωσε ότι γνωρίζει τον χειρισμό του Prinoth γιατί υπήρξε λέει χειριστής την περίοδο 2005-06. Το αποτέλεσμα ήταν να πατάει το χιονόνερο που έπεφτε εκείνη τη ώρα και χώνοντας βαθιά τη φρέζα όπως έχει συνηθίσει με το τρακτέρ του να βγάλει στην επιφάνια και να ανακατέψει χώματα, χορτάρια και χιόνια. Το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι μας το περασμένο Σάββατο. "
                    www.exploremessinia.com

Comment

Διστυχως υπαρχουν και ατυχες στιγμες - επιλογες κατα την διαρκεια μιας χειμερινης σαιζον...

Comment

Working...
                      X