Announcement

Collapse
No announcement yet.

Forester vs Tiguan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Forester vs Tiguan

<a href=http://www.tetrakinisimag.gr/forestervstiguan.htm" target="_blank">http://www.tetrakinisimag.gr/forestervstiguan.htm</A>

Παρακαλω πολυ, δεν το βαζω για να αρχισει καμια κοντρα παλι.

Την γνωμη σας θελω γιατι φαινεται οτι γνωριζεται το αντικειμενο.Edited by: gsm1979 "
    Carpe diem quam minime credula postero

Originally posted by gsm1979
    <a href=http://www.tetrakinisimag.gr/forestervstiguan.htm" target="_blank">http://www.tetrakinisimag.gr/forestervstiguan.htm</A>

Παρακαλω πολυ, δεν το βαζω για να αρχισει καμια κοντρα παλι.

Την γνωμη σας θελω γιατι φαινεται οτι γνωριζεται το αντικειμενο.

Να σου πω εγώ που έχω το παλιό και δεν με ενδιαφέρει το καινούργιο;

Μην περιμένεις από περιοδικά 4Χ4 πλέον, να γράψουν για Φόρεστερ καλή κουβέντα.

Οι λόγοι γνωστοί και δεν θα ήθελα να αναφερθώ.

Ενδεικτικά, αναφέρουν ότι με 2 διαγώνιους δεν κινείται, ενώ τεστ στο youtube όπως και γνωστός που το έχει δοκιμάσει δείχνουν το αντίθετο.

Εσύ πιστεύεις ότι μπορεί το haldex να συγκριθεί με τα 3 διαφορικά ας πούμε;"
    www.foresterclub.gr

Comment

δε μπορεί σίγουρα να συγκρηθεί. Αλλά όλα αυτά έχουν να κάνουν και με τον τρόπο που το οδηγείς. Δηλαδή αν πάς και κάνουν χιαστί με 0 χιλιόμετρα την ώρα τότε σίγουρα αυτό με τη καλύτερη τετρακίνηση θα περάσει, στη προκειμένη περίπτωση το φόρεστερ (όχι φλόρεστερ, μη τσακωθούμε πάλι). Ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα σαφώς το σουμπα θα διάλεγα καθώς υπερκαλύπτει το κόστος του και την αξιοπιστεία του.
      www.off-road.gr
      www.zookaction.gr

Comment

Originally posted by Paniain
        δε μπορεί σίγουρα να συγκρηθεί. Αλλά όλα αυτά έχουν να κάνουν και με τον τρόπο που το οδηγείς. Δηλαδή αν πάς και κάνουν χιαστί με 0 χιλιόμετρα την ώρα τότε σίγουρα αυτό με τη καλύτερη τετρακίνηση θα περάσει, στη προκειμένη περίπτωση το φόρεστερ (όχι φλόρεστερ, μη τσακωθούμε πάλι). Ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα σαφώς το σουμπα θα διάλεγα καθώς υπερκαλύπτει το κόστος του και την αξιοπιστεία του.

Εδώ, δυστυχώς κάνεις λάθος, καθώς ούτε το Tiguan αλλά ούτε και το Forester θα κινηθεί.

Το Φόρεστερ φοράει πίσω το σιλικονούχο και μικρής σχετικά εμπλοκής lsd, το οποίο μεταφέρει ποσοστό ροπής από τον τροχό που σπινάρει, στον άλλο.

Όταν είναι στον αέρα λοιπόν, έχει 0 ροπή, άρα 0 μεταφέρει και στον άλλο.

Χειρόφρενο, φρένο κλπ, το ενεργοποιούν άμεσα, αλλά δεν μπορεί να στείλει τόση ροπή ώστε να κινήσει το αυτοκίνητο.

Όσο πατάνε οι 2 πίσω κάνει πολύ καλή δουλειά, όπως φαίνεται και σε κάποια από τα βιντεάκια που έχω βάλει, αλλά στον αέρα με το αυτοκίνητο σταματημένο δεν δουλεύει.

Αντίθετα, με μικρή ταχύτητα, περνάς άνετα και δεν σταματάει ακόμα και με τους τροχούς στον αέρα, καθώς το βάρος του αυτοκινήτου τότε είναι πολύ λιγότερο.

Αυτός είναι και ο λόγος που προχωρώ άμεσα σε τοποθέτηση δισκάτου όπως φοράνε τα STI από 06 και μετά και τα Ιαπωνικά spec c.

Αυτά δουλεύουν με την τριβή και κινούν το αυτοκίνητο και με τους διαγώνιους στον αέρα.

’ντε, ευκαιρία για νέα γέλια ρε συ.....
        www.foresterclub.gr

Comment

Originally posted by stolis
          Εδώ, δυστυχώς κάνεις λάθος, καθώς ούτε το Tiguan αλλά ούτε και το Forester θα κινηθεί.

Το Φόρεστερ φοράει πίσω το σιλικονούχο και μικρής σχετικά εμπλοκής lsd, το οποίο μεταφέρει ποσοστό ροπής από τον τροχό που σπινάρει, στον άλλο.

Όταν είναι στον αέρα λοιπόν, έχει 0 ροπή, άρα 0 μεταφέρει και στον άλλο.

Χειρόφρενο, φρένο κλπ, το ενεργοποιούν άμεσα, αλλά δεν μπορεί να στείλει τόση ροπή ώστε να κινήσει το αυτοκίνητο.

Όσο πατάνε οι 2 πίσω κάνει πολύ καλή δουλειά, όπως φαίνεται και σε κάποια από τα βιντεάκια που έχω βάλει, αλλά στον αέρα με το αυτοκίνητο σταματημένο δεν δουλεύει.

Αντίθετα, με μικρή ταχύτητα, περνάς άνετα και δεν σταματάει ακόμα και με τους τροχούς στον αέρα, καθώς το βάρος του αυτοκινήτου τότε είναι πολύ λιγότερο.

Αυτός είναι και ο λόγος που προχωρώ άμεσα σε τοποθέτηση δισκάτου όπως φοράνε τα STI από 06 και μετά και τα Ιαπωνικά spec c.

Αυτά δουλεύουν με την τριβή και κινούν το αυτοκίνητο και με τους διαγώνιους στον αέρα.

’ντε, ευκαιρία για νέα γέλια ρε συ.....
          με το δισκάτο πίσω ξέρεις τί ποσοστό θα έχει? και τί ποσοστό έχει τώρα?
          www.off-road.gr
          www.zookaction.gr

Comment

με το δισκάτο πίσω ξέρεις τί ποσοστό θα έχει? και τί ποσοστό έχει τώρα?

Το σιλοκονούχο μέχρι τώρα κανείς δεν έχει πει με σιγουριά..........

Το δισκάτο ξεκινάει με προφόρτιση 25% και πλησιάζει πολύ το 100% απ'ότι λένε.

Καμμία σχέση πάντως το ένα με το άλλο.
            www.foresterclub.gr

Comment

Πιστεύω θα έχει τότε μεγάλη διαφορά και στα χιαστί με μηδέν ταχύτητα. Απο την άλλη αν δείς οτι δε δουλεύει καλά βγάλε τα 400 άλογα και θα περάσεις.... [i]"
              www.off-road.gr
              www.zookaction.gr

Comment

Αυτο που το στηριζεις? Οσο αφορα την αξιοπιστεια του Tiguan εχεις κατι υποψη σου?

Comment

Αυτο που το στηριζεις? Οσο αφορα την αξιοπιστεια του Tiguan εχεις κατι υποψη σου?
                  Εννοώ οτι για το μικτή χρήση εντός και εκτός δρόμου, το φόρεστερ είναι πολύ καλύτερο κυρίως λόγο της τετρακίνησης του. Απο την άλλη το tiguan χρησιμοποιεί το ESP για να μπλοκάρει τους τροχούς που σπινάρουν περισσότερο πράγμα που έχει ώς αποτέλεσπα στην εκτεταμένη χρήση να ζεσταίνει τα φρένα σε επικίνδυνο βαθμό. Όσο για την αξιοπιστεία για το tiguan έχω πληροφορίες απο γνωστούς που το έχουν οτι με το κρύο και με τα νερά παρουσιάζει κάποια προβλήματα στα ηλεκτρονικά του. Απο κεί και πέρα έχει αλλάξει ο ένας στα 5000 χιλιόμετρα τον συμπλέκτη χωρίς να τον έχει ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα.
                  www.off-road.gr
                  www.zookaction.gr

Comment

Εννοώ οτι για το μικτή χρήση εντός και εκτός δρόμου, το φόρεστερ είναι πολύ καλύτερο κυρίως λόγο της τετρακίνησης του. Απο την άλλη το tiguan χρησιμοποιεί το ESP για να μπλοκάρει τους τροχούς που σπινάρουν περισσότερο πράγμα που έχει ώς αποτέλεσπα στην εκτεταμένη χρήση να ζεσταίνει τα φρένα σε επικίνδυνο βαθμό. Όσο για την αξιοπιστεία για το tiguan έχω πληροφορίες απο γνωστούς που το έχουν οτι με το κρύο και με τα νερά παρουσιάζει κάποια προβλήματα στα ηλεκτρονικά του. Απο κεί και πέρα έχει αλλάξει ο ένας στα 5000 χιλιόμετρα τον συμπλέκτη χωρίς να τον έχει ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα.
                    Εχω ανεβει αρκετα ΣΚ στο Καιμακ (μεχρι -10) και δεν διαπιστωσα κανενα προβλημα. Επιπλεον εχω κανει 19000 και δεν διαπιστωσα κανενα προβλημα μεχρι τωρα στον συμπλεκτη.

Comment

Εχω ανεβει αρκετα ΣΚ στο Καιμακ (μεχρι -10) και δεν διαπιστωσα κανενα προβλημα. Επιπλεον εχω κανει 19000 και δεν διαπιστωσα κανενα προβλημα μεχρι τωρα στον συμπλεκτη.
                      Τί να σου πώ? Αυτά κατάλαβα, δε μπορώ να κατακρίνω όλα τα tiguan, απλα είναι δύο οι περιπτώσεις με προβλήματα και καταλαβαίνεις με βάζει σε σκέψεις [i]"
                      www.off-road.gr
                      www.zookaction.gr

Comment

Υπόψιν, ότι αν το βάλεις το Φόρεστερ σε ίσιωμα με διαγώνιους στον αέρα, σιγά σιγά θα κινηθεί, το έχουν δοκιμάσει στο συνεργείο, αλλά σε συνθήκες βουνού, ποτέ δεν είσαι τόσο ιδανικά, συνήθως θα ανηφορίζει και λίγο ή θα πρέπει να ανέβεις κάποιο εμπόδιο, οπότε εκεί δεν φτάνει η ροπή που μεταφέρει. Το δισκάτο είναι τσεκαρισμένο ότι δουλεύει.
                        www.foresterclub.gr

Comment

Τί να σου πώ? Αυτά κατάλαβα, δε μπορώ να κατακρίνω όλα τα tiguan, απλα είναι δύο οι περιπτώσεις με προβλήματα και καταλαβαίνεις με βάζει σε σκέψεις [i]
                          Δεν σε κατηγορω... Οσο αφορα την τετρακινηση: πριν ειχα το audi s3 το οποιο με δυσκολευε στην αναβαση με χιονι. Ειχε εντονη υποστροφη. Το Tiguan ενω υποστρεφει λιγο στην αρχη πολυ γρηγορα διορθωνει μεταφεροντας ροπη πισω. Το ESP επεμβαινει αν το παρακανεις και πας για ντριφτ, ιδαιτερα με το off road σε λειτουργια. Υπαρχει περιπτωση πιστυετε να εχουν διαφορετικη ρυθμση οι δυο τετρακινησεις ή μηπως η αμεσοτητα του Tiguan οφειλεται στο οτι το Haldex ειναι τελευταιας γενιας σε συγκριση με του s3 (2000 μοντελο)."

Comment

Έχουν τεράστεια διαφορά οι δύο haldex. Ο ένας είναι φτιαγμένος για άσφαλτο κι ο άλλος για μικτή χρήση. Ειδικά όταν το βάζεις στο offroad πρέπει ο haldex να δίνει και 50-50 στο δικό σου αν δε κάνω λάθος.
                            www.off-road.gr
                            www.zookaction.gr

Comment

Δεν ξερω και δεν εχω δει να το γραφει πουθενα. Διαφορα στην οδηγηση στον αν γινετε 50-50 δεν εχω δει. Εχει διαφορα σε αλλα

Comment

Working...
                              X