παιδια εγω αυτο που λετε δεν το εχω δει ποτε.δεν εχω δει ποτε πχ στον ταυγετο να εχει πιο πολυ χιονι στα 1100 απο τα 1600.μπορει να εχει μονο σε περιπτωση που το χιονι επιασε μονο τον βορειο ταυγετο η μονο τον κεντρικο.αλλα στο ιδιο βουνο πχ τραγοβυονι δεν εχω δει ποτε πεεριισοετρο χιονι στα 1300 απο τα 1500
o Tαυγετος ειναι εκτός συναγωνισμού.Εχει ολικη χιονοκαλυψη απο Σεπτεμβρη μέχρι Ιούνη,ενω απο Ιουνη μεχρι Αύγουστο,παιζει να δείς και μερικά βράχια να ξεπροβαλουν απο το παχύ στρωμα χιονιού.μιλάμε για τα άλλα κοινά θνητά βουνα[i]
Ελα ρε συ χαζουρα σου κανει.... Μην τσιμπας.... Παντως πω ς τα λεει εε???? Πρεπει να τον γνωρισεις
"
πλακα του κανω και εγω.τι νομιζεςι επειδη βαζω τα σηματα του γκρινιαρη;
σας ποναει αλλα ο ταυγετος μετραει και τις περισσοτερες χιονουρες απο πελλοπονησο θα εχει.ταυγετοσ και καλαματιανος love for ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Επειδη υπηρετησα στην τοτε 3 ΜΚΣΕ στα ρανταρ της αεροποριας το χιονι που μαζευει το καπελο ειναι παντα πολυ περισσοτερο εκει παρα στα χανια...
σίγουρα , αλλά την κορυφή τη 'ξυρίζει' ο αέρας
εχω δει στην περιοχή του Πλιασιδίου σημεία με 20 cm και τα παρκιν του χ/κ με 1.5 ίσως κ 2 μέτρα.
επίσης η κορυφή στις αγριόλευκες 10 - 20 cm (δεν μπορεί να κρατηθεί παραπάνω χιόνι λόγω χιονοθύελλας) και το χ/κ να έχει 2 κ 3 μέτρα. Συμβαίνει παντού αυτό.
Τέσπα... 110 cm οπου και νά χει είναι πάρα πολλά
στην τελευταία φώτο που δεν στήνεται η φωτογραφική κάτων από τους όγκους χιονιού των εκχιονιστικών και ανοίγει το πλα΄νο φαίνεται η αλήθεια. μισό μέτρο έχει, φαίνεται σε σχέση με τις θείτσες που περπάτανε στο δρόμο
To πήλιο είναι της μόδας! Γιατί πάντα αυτο το βουνό να αμφισβητήτε,ο τσίου πάντως έχει την εμπειρία να κρίνει τι χιόνι έπεσε σε μια φωτό,αφου έχει ανέβει πάρα πολλά βουνα ανα τακτά διαστήματα
καλή χρονιά σε όλους!!!!πηλιολάτρες και πηλιοφάγους!!!
χαχαχαχαχα
βρε παίδες!!!
1ον : λόγω μορφολογίας και τοπικών ανέμων πράγματι οι κορυφές χάνουν" ένα μέρος του χιονιού που θάβει τις ράχες. Σε μια τέτοια ράχη βρίσκονται τα χάνια.
2ον: με νορμάλ εξέλιξη του καιρού το χιονοδρομικό θα συνεχίσει να βάζει. Σίγουρα αν μας την πέσουν τρελοί νοτιάδες και έντονες συνεχείς βροχές θα λίωσει το σύμπαν και όχι μόνο στο πήλιο. Αλλά δε φάινεται κάτι τέτοιο για την ώρα.
3ον: Το πήλιο παρουσιάζει έντονη διακύμανση στη χιονοκάλυψη ανάλογα με τη διεύθυνση της κάθε πλαγιάς ανεξάρτητα υψομέτρου. Το ίδιο αφορά και στον κίσσαβο που είχε 10εκ. τουλάχιστον στα 50μ στο στόμιο(ανατολικά) και τίποτα στον ευαγγελισμό (δυτικά). Ο λόγος προφανής
4ον: Μη συγκρίνουμε προσήνεμους με ηπειρωτικούς ορεινούς όγκους σε άλλα γεωγραφικά πλάτη.....’στοχο και ανούσιο
5ον: Χάλια χρονιά η περσινή αν όντως έλεγε 2μ πρόκειται για φαντασία
6ον: Τα μόνα παράξενα που συμβαίνουν στο πήλιο είναι κάτι θεόρατα 4Χ4 με αλυσίδες και στους 4 τροχούς που κινούνται πάνω στην άσφαλτο με 0,0000001εκ. λασπόχιονο και έχουν αθηναϊκές πινακίδες....χε χε
Comment