Announcement

Collapse
No announcement yet.

ερωτησεις αρχαριου

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ερωτησεις αρχαριου

καλημερα σε ολους.Πολυ noob η ερωτηση,αλλα μαλλον ειμαι[i]θα ηθελα να ρωτησω ποιες πιστες προτεινετε στον παρνασσο εχοντας υποψιν οτι snowboard εχω κανει μονο 10 φορες περυσι οποτε ακομα μαθαινω,καθως και οτι δεν εχω ανεβει ποτε σε εναεριο η συρομενο lift και η αληθεια ειναι οτι με φοβιζουν λιγο...Θα βρω καποιον στον παρνασσο να με βοηθησει??
    περυσι εκανα ενα μαθημα,το οποιο το θεωρω απατη(ειχα πληρωσει 40 ευρω αν θυμαμαι καλα και δεν εμαθα τπτ,οτι εμαθα το εμαθα μονος μου)
    σας ευχαριστω πολυ και σορυ αν σας φαινονται αστειες οι ερωτησεις μου αλλα καπως πρεπει να μαθω
    "

φιλε μου δεν ειναι αστειες οι ερωτησεις σου, ολοι εχουμε περασει απο αυτο το σταδιο. Στα κελαρια , αιολος και περικλης εχουν πολυ καλη κλιση . τωρα αλλιως ειναι οι 10 φορες που λες χωρις να εχεις παρει καρεκλακι ή συρομενο κι αλλιως στις πιστες. Αν εισαι με καποιον που εχει ανεβει στο βουνο κι πατε μαζι στο καρεκλακι δεν θα εχεις προβλημα, (μπορεις να ζητησεις να κοψει ταχυτητα την ωρα που θα σηκωθεις, καταλαβαινουν οι ανθρωποι) , αν πας μονος σου καλο ειναι να παρεις εναν δασκαλο εστω και για μια ωρα να σου δειξει εστω απο που θα κατεβαινεις. Μετα υπομονη να εχεις να σηκωνεσαι και καλες κατεβασιες

Φιλικα

Παναγιωτης
    Φτάσε όπου δεν μπορείς

Comment

σ'ευχαριστω για τις πληροφοριες και τις συμβουλες.οποτε παω και στην κατηγοριαΑΡΧΑΡΙΟΣ
      (ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΑΙΟΛΟ, ΠΑΝ, ΗΡΑ + ΒΑΒΥ 1,2,3,4)" απο οτι καταλαβαινω.θα κοιταξω να βρω και καποιον να με βοηθησει στο καρεκλακι.και παλι ευχαριστω πολυ"

Comment

Φίλε Dreath, δες τα pm σου, σου έχω στείλει κάτι.
        The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...
        http://www.hiddencellar.eu

Comment

Dreath καλή αρχή. Καταρχάς προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Αίολος έχει πολύ άσχημη κλήση στο κατέβασμα από το καρεκλάκι για αρχάριο (ο Ηρακλής είναι 1000 φορές καλύτερος) και τις πρώτες φορές το πέσιμο είναι αναπόφευκτο. Προσωπική μου άποψη είναι να κάτσεις από τη δεξιά μεριά στα καθίσματα και όταν 'κατέβεις' να κατέβεις προς τα δεξιά για να φύγεις γρήγορα από το 'κύκλο' τις καρέκλας και να γλυτώσεις και τη περίπτωση να πέσει κάποιος πάνω σου (προσέχουμε πάντα και τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας). Αυτό το λέω από προσωπική εμπειρία αλλά ίσως ένας δάσκαλος που είναι πιο ειδικός να σου προτείνει κάτι καλύτερο.

Το προσωπικό του χιονοδρομικού σε βοηθάει αρκετά αρκεί να του το ζητήσεις (δεν μπορούν να ξέρουν τα 'skills' του καθένα). Κατά το κατέβασμα πάλι κάνε του σήμα ότι χρειάζεσαι βοήθεια για να σε βοηθήσει αλλά μη καλομάθεις.

Εννοείται φυσικά ότι στο καρεκλάκι πρέπει να ανέβεις την επόμενη φορά που θα πας..

Comment

Να προσθέσω για όταν θα ανέβεις στο καρεκλάκι ότι οφείλεις να φοράς τη σανίδα σου και όχι να την κρατας στο χέρι, πρώτον επειδή το λεει ο κανονισμός ασφαλειας και δεύτερον επειδή θα φας κράξιμο αμα σε δουν με τη σανίδα στο χέρι, και δε λέει να κομπλάρεις πριν καν ανέβεις στο καρεκλάκι

όλοι πέφτουν την πρώτη φορά είτε με πέδιλα είτε με σανίδα
            βέβαια καλίτερο είναι να πέφτεις μόνος σου και όχι μαζί με άλλους ή πάνω σε άλλους

στηρίξου στο δικό σου ρυθμό εκμάθησης και είμαι σίγουρος οτι θα τα καταφέρεις

καλές καταβάσειςEdited by: Nifadas
            Παρνασσέ πες αλεύρι...η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ

Comment

Καλως ήρθες στον κόσμο των χειμερινών σπόρ φίλε! Συμφωνώ απόλυτα με το να κάτσεις δεξιά στο καρεκλάκι. Είναι λυτρωτικό και σπάνια πέφτεις. Επίσης, μόλις ακουμπίσει η σανίδα σου κάτω στο κατέβασμα, μην φοβηθείς και καθυστερήσεις, φύγε αμέσως. Όσο πιο πολύ περιμένεις (και μιλάμε για δέκατα δευτερολέπτου) τόσο πιο δύσκολο.
              Over and out.

Comment

Επίσης όταν θα σηκωθείς από το καρεκλάκι, έχε τα χέρια σου έτσι ώστε να σπρώχνουν ελαφρά προς τα πίσω το καρεκλάκι. Βοηθάει (τουλάχιστον εμένα) και να σου δώσει ώθηση και στο να έχεις μια αίσθηση της κίνησης της καρέκλας ώστε να μην αγχωθείς.

Όλα στο μυαλό μας είναι (καρεκλάκια, πιατάκια, άγκυρες, άλματα...), καλή αρχή και να θυμάσαι: who dares wins" "

Comment

Να ρωτησω....αμα θελω να ανεβω εως τερμα πανω( με τους αναβατηρες.).πρεπει να εχω σκι η snowboart???η μπορω και ετσι με τα ποδια??(για να βγαλω φωτο βασικα!..)

Ευχαριστω!(ειμαι τελιος ασχετος με χιονοδρομικα)!
                  ΤΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ..ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ..!!

Comment

Originally posted by PEACERMAN
                    Να ρωτησω....αμα θελω να ανεβω εως τερμα πανω( με τους
                    αναβατηρες.).πρεπει να εχω σκι η snowboart???η μπορω και ετσι με τα
                    ποδια??(για να βγαλω φωτο βασικα!..)

Σε όλα τα χιονοδρομικά μπορείς να ανέβεις με κάποιον ή κάποιους αναβατήρες ως επισκέπτης, δλδ χωρίς σανίδα ή σκι. Π.χ. στον Παρνασσό στα Κελλάρια παίρνεις την τηλεκαμπίνα ως τα 1950 μέτρα, και μετά μπορείς να πάρεις τον Ερμή (Συνδετικό) για βόλτα. Είναι πολύ εντυπωσιακό, και αν και δεν σε ανεβάζει στην κορφή των πιστών, αξίζει και θα βγάλεις καλές φωτος.

Στη Φτερόλακκα αντίστοιχα παίρνεις τον αναβατήρα 7 από το πάρκινγκ που ανεβάζει και επισκέπτες, και σε πάει στο πλατώ που ξεκινούν οι υπόλοιποι αναβατήρες (1800μ) και έχει και εστιατόριο-καφέ.
                    Over and out.

Comment

Originally posted by zink_titanum
                      Originally posted by PEACERMAN
                      Να ρωτησω....αμα θελω να ανεβω εως τερμα πανω( με τους
                      αναβατηρες.).πρεπει να εχω σκι η snowboart???η μπορω και ετσι με τα
                      ποδια??(για να βγαλω φωτο βασικα!..)

Σε όλα τα χιονοδρομικά μπορείς να ανέβεις με κάποιον ή κάποιους αναβατήρες ως επισκέπτης, δλδ χωρίς σανίδα ή σκι. Π.χ. στον Παρνασσό στα Κελλάρια παίρνεις την τηλεκαμπίνα ως τα 1950 μέτρα, και μετά μπορείς να πάρεις τον Ερμή (Συνδετικό) για βόλτα. Είναι πολύ εντυπωσιακό, και αν και δεν σε ανεβάζει στην κορφή των πιστών, αξίζει και θα βγάλεις καλές φωτος.

Στη Φτερόλακκα αντίστοιχα παίρνεις τον αναβατήρα 7 από το πάρκινγκ που ανεβάζει και επισκέπτες, και σε πάει στο πλατώ που ξεκινούν οι υπόλοιποι αναβατήρες (1800μ) και έχει και εστιατόριο-καφέ.
                      Mαλιστα!..Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! [i]
                      "
                      ΤΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ..ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ..!!

Comment

Να σας ευχαριστησω κι εγω με τη σειρα μου.Θα δω πως θα το κανω με το καρεκλακι...το πολυ πολυ να μην καταβω και να με ξαναγυρισει πισω...χχαχαχα

Comment

να σε ξαναγυρισει δεν πειραζει αρκει να μην σε γυρισει ετσι...<a href=%20" target="_blank">http://www.buzzhumor.com/videos/219/Ski_Lift</a>

Καλη δυναμη Edited by: skipan "

Comment

Μην σε πιανει πανικος ,ειναι πανευκολο,το 4πλο παει τοσο σιγα οταν φτανει στο τερμα (ασχετα αν νομιζεις οτι οσο πλησιαζει παει και πιο γρηγορα) και βγαινεις πολυ ευκολα, εμεις στην αρχη απεναντι τα κρατουσαμε στα χερια τα πεδιλα και οταν ηταν να βγουμε πηδουσαμε και τρεχαμε (τοσο μας εκοβε και πεφτεις και πιο ευκολα) ε μολις δοκιμασαμε να φοραμε και τα πεδιλα καταλαβαμε οτι τελικα δεν μας εκοβε[i]. Και στην τελικη και να πεσεις δεν θα πεσεις και στον γκρεμο,γελιο εχει."

Comment

Ααα επισης αν στο καρεκλακι εισαι και με αλλους πεστους οτι ειναι πρωτη σου φορα ,και θα σε βοηθησουν αλλα και θα σε προσεξουν.Παντα στα χιονοδρομικα ολοι βοηθουν.

Comment

Working...
                              X