Παρόλο που πολύς κόσμος έγραψε ήδη τις εντυπώσεις του ας γράψω κι εγώ τις δικές μου με μερικές φωτογραφίες.
Μετά από πολύ λεπτομερή και αναλυτική παρακολούθηση των μετεωρολογικών δεδομένων, του forum καιρός, της Κάμερας Σαραντόβρυση , των Post του Ηλία (kaimaktsalan) που κάθε που χιόνιζε ανέβασε φωτογραφία αποφάσισα να ξεκινήσω για Καιμάκ στις 7.15 το πρωί από Γιάννενα με την ελπίδα ότι τελικά θα ανοίξει.
Όντως στις 8 και λίγο και ενώ κόντευα να φτάσω Περιστέρι μίλησα με το χιονοδρομικό και μου επιβεβαίωσαν ότι θα ανοίξουν όλο εκτός από την Κρέμαση.
Τελικά στις 10.30 περίπου ήμουν στην διασταύρωση για το χιονοδρομικό και ξεκίνησα την ανάβαση.
Λίγο πάνω από το χωριό Αγ. Αθανάσιος έβαλα 4κίνηση και παραπάνω μπήκα σε μία ομίχλη, ΜΑ ΤΙ ΟΜΙΧΛΗ !!!
Δεν έιχα ξαναπάει εκεί και τα είδα όλα.
Ο δρόμος χάλια, ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ και χωρίς λόγο.
Λίγο αλάτι αν έριχναν θα καθάριζε αμέσως, 15 χλμ. είναι μόνο.
Όσο πλησίαζα στο Χ.Κ. η ομίχλη πύκνωνε αντί να αραιώνει.
Δυστυχείς γιωταχήδες χωρίς αλυσίδες έψαχναν να βρουν τρόπο να γυρίσουν τις κούρσες τους και να επιστρέψουν.
Επάνω ανέβαινες μόνο με χιονολάστιχα, αλυσίδες ή 4κίνηση.
Τέλος πάντων έφτασα επάνω, οποιαδήποτε ανησυχία για το αν το χιόνι ήταν αρκετό εξαλείφθηκε στο λεπτό.
Φανταστείτε ότι στην επιστροφή εφτασα μέχρι το αυτοκίνητο με τα πέδιλα του σκι (ski out που λέμε).
Δυστυχώς το Σάββατο είχε τόσο ομίχλη που δεν ευχαριστήθηκα παρόλο που είχα να τσουλήσω από πέρυσι τον Φεβρουάριο.
Την Κυριακή ήταν καλύτερα.
Ο δρόμος σε καλύτερη κατάσταση.
Ομίχλη μόνο χαμηλότερα από το χιονοδρομικό.
Λίγο κόσμο.
<a href=http://imageshack.us" target="_blank">
</a>
Το Βέρμιο απέναντι με τις πίστες από τα 3-5 Πηγάδια να φαίνονται πεντακάθαρα.
Αντί να κατέβω στο συρόμενο αποφάσισα να πάω να δώ πως είναι η καρέκλα με την μεγάλη πίστα αλλά δυστυχώς έπεσα σε πολύ ομίχλη.
Έκανα μια κατεβασιά κακήν κακώς αφού δεν έβλεπα τίποτε και ξαναγύρισα στο Μετερίζι
Αργότερα το βουνό καθάριζε αλλά εγώ ήμουν ήδη στο parking και ξεκινούσα το μακρύ ταξίδι της επιστροφής
Συμπερασματικά, το βουνό είχε χιόνι αφθονο και πολύ καλής ποιότητας, δυστυχώς πολύ ομίχλη.
Το προσωπικό πολύ εξυπηρετικό και ευγενικό (ατίμε ιδιωτικέ τομέα).
Ο δρόμος ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ
Δεν μπόρεσα να βγάλω συμπερασμα για τις πίστες γιατί η ομίχλη δεν βοήθησε πολύ.
ΚΑΛΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2008-2009
ΤΟ ΚΑΙΜΑΚ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΝΕΤΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ
"
Μετά από πολύ λεπτομερή και αναλυτική παρακολούθηση των μετεωρολογικών δεδομένων, του forum καιρός, της Κάμερας Σαραντόβρυση , των Post του Ηλία (kaimaktsalan) που κάθε που χιόνιζε ανέβασε φωτογραφία αποφάσισα να ξεκινήσω για Καιμάκ στις 7.15 το πρωί από Γιάννενα με την ελπίδα ότι τελικά θα ανοίξει.
Όντως στις 8 και λίγο και ενώ κόντευα να φτάσω Περιστέρι μίλησα με το χιονοδρομικό και μου επιβεβαίωσαν ότι θα ανοίξουν όλο εκτός από την Κρέμαση.
Τελικά στις 10.30 περίπου ήμουν στην διασταύρωση για το χιονοδρομικό και ξεκίνησα την ανάβαση.
Λίγο πάνω από το χωριό Αγ. Αθανάσιος έβαλα 4κίνηση και παραπάνω μπήκα σε μία ομίχλη, ΜΑ ΤΙ ΟΜΙΧΛΗ !!!
Δεν έιχα ξαναπάει εκεί και τα είδα όλα.
Ο δρόμος χάλια, ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ και χωρίς λόγο.
Λίγο αλάτι αν έριχναν θα καθάριζε αμέσως, 15 χλμ. είναι μόνο.
Όσο πλησίαζα στο Χ.Κ. η ομίχλη πύκνωνε αντί να αραιώνει.
Δυστυχείς γιωταχήδες χωρίς αλυσίδες έψαχναν να βρουν τρόπο να γυρίσουν τις κούρσες τους και να επιστρέψουν.
Επάνω ανέβαινες μόνο με χιονολάστιχα, αλυσίδες ή 4κίνηση.
Τέλος πάντων έφτασα επάνω, οποιαδήποτε ανησυχία για το αν το χιόνι ήταν αρκετό εξαλείφθηκε στο λεπτό.
Φανταστείτε ότι στην επιστροφή εφτασα μέχρι το αυτοκίνητο με τα πέδιλα του σκι (ski out που λέμε).
Δυστυχώς το Σάββατο είχε τόσο ομίχλη που δεν ευχαριστήθηκα παρόλο που είχα να τσουλήσω από πέρυσι τον Φεβρουάριο.
Την Κυριακή ήταν καλύτερα.
Ο δρόμος σε καλύτερη κατάσταση.
Ομίχλη μόνο χαμηλότερα από το χιονοδρομικό.
Λίγο κόσμο.
<a href=http://imageshack.us" target="_blank">
</a>
Το Βέρμιο απέναντι με τις πίστες από τα 3-5 Πηγάδια να φαίνονται πεντακάθαρα.
Αντί να κατέβω στο συρόμενο αποφάσισα να πάω να δώ πως είναι η καρέκλα με την μεγάλη πίστα αλλά δυστυχώς έπεσα σε πολύ ομίχλη.
Έκανα μια κατεβασιά κακήν κακώς αφού δεν έβλεπα τίποτε και ξαναγύρισα στο Μετερίζι
Αργότερα το βουνό καθάριζε αλλά εγώ ήμουν ήδη στο parking και ξεκινούσα το μακρύ ταξίδι της επιστροφής
Συμπερασματικά, το βουνό είχε χιόνι αφθονο και πολύ καλής ποιότητας, δυστυχώς πολύ ομίχλη.
Το προσωπικό πολύ εξυπηρετικό και ευγενικό (ατίμε ιδιωτικέ τομέα).
Ο δρόμος ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ
Δεν μπόρεσα να βγάλω συμπερασμα για τις πίστες γιατί η ομίχλη δεν βοήθησε πολύ.
ΚΑΛΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2008-2009
ΤΟ ΚΑΙΜΑΚ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΝΕΤΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ
"

Comment