Announcement

Collapse
No announcement yet.

Έναρξη περιόδου 13-14/12/2008

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Έναρξη περιόδου 13-14/12/2008

Παρόλο που πολύς κόσμος έγραψε ήδη τις εντυπώσεις του ας γράψω κι εγώ τις δικές μου με μερικές φωτογραφίες.
    Μετά από πολύ λεπτομερή και αναλυτική παρακολούθηση των μετεωρολογικών δεδομένων, του forum καιρός, της Κάμερας Σαραντόβρυση , των Post του Ηλία (kaimaktsalan) που κάθε που χιόνιζε ανέβασε φωτογραφία αποφάσισα να ξεκινήσω για Καιμάκ στις 7.15 το πρωί από Γιάννενα με την ελπίδα ότι τελικά θα ανοίξει.
    Όντως στις 8 και λίγο και ενώ κόντευα να φτάσω Περιστέρι μίλησα με το χιονοδρομικό και μου επιβεβαίωσαν ότι θα ανοίξουν όλο εκτός από την Κρέμαση.
    Τελικά στις 10.30 περίπου ήμουν στην διασταύρωση για το χιονοδρομικό και ξεκίνησα την ανάβαση.
    Λίγο πάνω από το χωριό Αγ. Αθανάσιος έβαλα 4κίνηση και παραπάνω μπήκα σε μία ομίχλη, ΜΑ ΤΙ ΟΜΙΧΛΗ !!!
    Δεν έιχα ξαναπάει εκεί και τα είδα όλα.
    Ο δρόμος χάλια, ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ και χωρίς λόγο.
    Λίγο αλάτι αν έριχναν θα καθάριζε αμέσως, 15 χλμ. είναι μόνο.
    Όσο πλησίαζα στο Χ.Κ. η ομίχλη πύκνωνε αντί να αραιώνει.
    Δυστυχείς γιωταχήδες χωρίς αλυσίδες έψαχναν να βρουν τρόπο να γυρίσουν τις κούρσες τους και να επιστρέψουν.
    Επάνω ανέβαινες μόνο με χιονολάστιχα, αλυσίδες ή 4κίνηση.
    Τέλος πάντων έφτασα επάνω, οποιαδήποτε ανησυχία για το αν το χιόνι ήταν αρκετό εξαλείφθηκε στο λεπτό.
    Φανταστείτε ότι στην επιστροφή εφτασα μέχρι το αυτοκίνητο με τα πέδιλα του σκι (ski out που λέμε).
    Δυστυχώς το Σάββατο είχε τόσο ομίχλη που δεν ευχαριστήθηκα παρόλο που είχα να τσουλήσω από πέρυσι τον Φεβρουάριο.
    Την Κυριακή ήταν καλύτερα.
    Ο δρόμος σε καλύτερη κατάσταση.
    Ομίχλη μόνο χαμηλότερα από το χιονοδρομικό.
    Λίγο κόσμο.
    <a href=http://imageshack.us" target="_blank"></a>

Το Βέρμιο απέναντι με τις πίστες από τα 3-5 Πηγάδια να φαίνονται πεντακάθαρα.

Αντί να κατέβω στο συρόμενο αποφάσισα να πάω να δώ πως είναι η καρέκλα με την μεγάλη πίστα αλλά δυστυχώς έπεσα σε πολύ ομίχλη.
    Έκανα μια κατεβασιά κακήν κακώς αφού δεν έβλεπα τίποτε και ξαναγύρισα στο Μετερίζι

Αργότερα το βουνό καθάριζε αλλά εγώ ήμουν ήδη στο parking και ξεκινούσα το μακρύ ταξίδι της επιστροφής

Συμπερασματικά, το βουνό είχε χιόνι αφθονο και πολύ καλής ποιότητας, δυστυχώς πολύ ομίχλη.

Το προσωπικό πολύ εξυπηρετικό και ευγενικό (ατίμε ιδιωτικέ τομέα).

Ο δρόμος ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

Δεν μπόρεσα να βγάλω συμπερασμα για τις πίστες γιατί η ομίχλη δεν βοήθησε πολύ.

ΚΑΛΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2008-2009
    ΤΟ ΚΑΙΜΑΚ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΝΕΤΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ

"

[i] Ωραιος.....βαλε και καμια δικη σου φωτο.....μπορει να σε ειδα επανω....."
    ...Skiing is not a hobby.....Its a way of life.....
    fotini_kostoglou@yahoo.gr
    Facebook: Fotini Kostoglou

Comment

Δεν έχω από Καιμάκ αλλά έχω μία στην Βασιλίτσα πέρυσι στην βάση της Τυμφαίας.

http://forum.snowreport.gr/forum_posts.asp?TID=13475

Πάντως θα ήταν καλή ιδέα να έχουμε ένα τρόπο να γνωριζόμαστε στο βουνό, το είχε πει και ο DIMISZ πέρυσι.
      snowreport corner σε κάθε χιονοδρομικό, μαντήλια, κοναρδες, σημάδια σαν τους μασόνους δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Edited by: pagourman

Comment

Originally posted by pagourman
        Δεν έχω από Καιμάκ αλλά έχω μία στην Βασιλίτσα πέρυσι στην βάση της Τυμφαίας.

http://forum.snowreport.gr/forum_posts.asp?TID=13475

Πάντως θα ήταν καλή ιδέα να έχουμε ένα τρόπο να γνωριζόμαστε στο βουνό, το είχε πει και ο DIMISZ πέρυσι.
        snowreport corner σε κάθε χιονοδρομικό, μαντήλια, κοναρδες, σημάδια σαν τους μασόνους δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

καπως πρεπει να γινει .....μεχρι στιγμης το μισο φορουμ θα ειναι το σαββατο Καιμακ.....
        ...Skiing is not a hobby.....Its a way of life.....
        fotini_kostoglou@yahoo.gr
        Facebook: Fotini Kostoglou

Comment

Πάντως κάτι πρέπει να γίνει με τον δρόμο και τον αποχιονισμό.
          Η χρήση αλυσίδων χιονολάστιχων κ.λ.π. νοείται μόνον την στιγμή της ισχυρής χιονόπτωσης και λίγο μετά μέχρι να περάσει τι εκχιονιστικό.
          Εδώ δύο - τρεις ημέρες μετά δεν είχε καθαρίσει ο δρόμος.
          Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι στην διαδρομή για Βασιλίτσα που περνάμε συνεχώς το πέρασμα Μέτσοβο - Μηλιά - Κρανιά αλλά και το ανέβασμα για το χιονοδρομικό ο δρόμος δεν κλεινει ποτέ και χτες ανάγκαζαν τον κόσμο να βάζει αλυσίδες για 8 χλμ που με λίγο αλάτι θα ήταν πεντακάθαρος.

Comment

Καλησπέρα,οι φωτογραφίες σου και η αναφορά σου είναι καταπληκτικές.Για το θέμα του δρόμου να σου πω κάποια πράγματα που ξέρω.Πρώτον θα κατάλαβες ότι το βουνό είναι δύσκολο σχετικά με την πρόβλεψη και τις καιρικές συνθήκες.Όσες φορές έχω ανέβει πράγματι ήταν ζόρικα τα πράγματα σχετικά με τον δρόμο και πολλές απο αυτές τις φορές βάλαμε αλυσίδες και πολλοί άλλοι είχαν κολλήσει στη άκρη του δρόμου.Δεύτερον με το θέμα του αλατιού δεν ρίχνουν σχεδόν ποτέ για το λόγο ότι καταστρέφεται το ριζικό σύστημα της χλωρίδας και έπειτα όλο το δέντρο ή οποιοδήποτε φυτό.Έχει γίνει αυτό ύστερα απο πιέσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Comment

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΙΩΤΙΣΑ ΣΩΣΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ!!!Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ.ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΕΙ!!ΠΑΝΤΟΣ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΕΣ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΕ ,ΘΑ ΣΟΥ ΕΧΩ ΜΙΑ ΦΡΕΕ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ[i]"

Comment

Originally posted by nesta
                ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΙΩΤΙΣΑ ΣΩΣΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ!!!Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ.ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΕΙ!!ΠΑΝΤΟΣ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΕΣ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΕ ,ΘΑ ΣΟΥ ΕΧΩ ΜΙΑ ΦΡΕΕ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ[i]
                ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΓΙΑΝΝΩΤΙΣΑ ΘΑ ΥΠΕΓΡΑΦΑ PAGOURWOMAN ΚΑΙ ΟΧΙ PAGOURMAN, ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΟ POST ΣΟΥ

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ,
                ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΕΞΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ, ΑΠ' ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ POST ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΟ ΚΑΙΜΑΚ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΒΟΥΝΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΟΜΙΧΛΗ ΧΙΟΝΙ ΑΕΡΑ Κ.Λ.Π.
                ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΙΚΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ
                ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 28/12 ΜΕ 2/1 ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙΜΑΚ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ.
                "

Comment

Εχει κυκλοφορήσει μια φήμη για την σχέση σου με τα τσίπουρα ......

Comment

Working...
                  X