Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η αλήθεια χωρίς σάλιο.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ωραία αυτά που είπε ο τυπάς,ότι τους μαμάνε και καμαρωνουν αλλά η λύση δεν είναι οι κουκουλοφόροι...είναι άλλη και είναι δημοκρατική,βαθιά δημοκρατική....από εκεί μπρεί να έρθει το ταρακούνημα σε αυτούς που έχουν οδηγήσει τη χώρα εκεί που την έχουν οδηγήσει,τόσο αυτοί που και καλά τη φτιάχνουν όσο και αυτοί που την καταστρέφουν και καλά για να παλέψουν το σύστημα... Edited by: enigma

Comment

Originally posted by Ambient
      Eιρωνικοι χαρακτηρισμοι σε προσωπικο επιπεδο απο moderator? Mαλιστα!
      Aν ηταν μελος θα ειχε φαει παρατηρηση αν οχι μπαναρισμα.
      O καθενας εχει δικαιωμα να πει την αποψη του οσο
      κ αν δεν αρεσει σε μερικους.Aυτη ειναι η δημοκρατια
      που διαλαλουν συνεχως μερικοι?
      Μην το κοιτάς ότι είναι moderator. Και οι Moderator έχουν ψυχή. Δεν υπάρχει διαφοροποίηση για εμένα.

’στο, μην ασχολείσαι. Είναι φορτωμένος από το κλίμα των ημερών και μας παίρνει όλους η μπάλα.

Μιλάει με εμένα στο διαδίκτυο και νομίζει ότι του πληκτρολογεί ο Γκρινσπαν.

Ας είναι. Είναι πιστεύω απλά ένα ξέσπασμα. Εξάλλου άλλα δείγματα γραφής έχει.

Comment

Originally posted by enigma
        Ωραία αυτά που είπε ο τυπάς,ότι τους μαμάνε και καμαρωνουν αλλά η λύση δεν είναι οι κουκουλοφόροι...είναι άλλη και είναι δημοκρατική,βαθιά δημοκρατική....από εκεί μπρεί να έρθει το ταρακούνημα σε αυτούς που έχουν οδηγήσει τη χώρα εκεί που την έχουν οδηγήσει,τόσο αυτοί που και καλά τη φτιάχνουν όσο και αυτοί που την καταστρέφουν και καλά για να παλέψουν το σύστημα...
        Ακριβώς και αυτό είναι δύσκολο γιατί θέλει μαζικότητα και γνώση.

Το ποιο σημαντικό είναι να ξεφύγουμε όλοι από την φάση PAO vs OSFP. Κοινώς την ομαδοποίηση και υποστήριξη της ομάδας με κάθε τρόπο.

Comment

Originally posted by panicline
          Originally posted by stelios-salonik

ΜΠΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΥΛΛΟΠΟΥΛΟ
          [i] Επιβεβαιωνεται τελικα πληρως το κειμενο. Ο ραγιας θα στηριζει το συστημα και αυτους που τον μαμανε και οταν τους λενε ακριβως ποιος ειναι ,δεν καταλαβαινει καν οτι αναφερονται σε αυτον.
          Το μονο που δεν λεει το κειμενο ειναι το τι προτινει και ειμαι σιγουρος οτι σε αυτο θα διαφωνουσαμε.

Αλλα περιγραφει πολυ καλα την νοοτροπια των ψηφοφορων των κομματων του συστηματος.
          Μια απο τις μεγαλυτερες αρετές ενός πολίτη στη δημοκρατία φιλε μου ειναι να μπορεί να μας πει τα αρνητικά της ''παραταξης'' που υποστηρίζει και τα θετικά της ''παράταξης'' που διαφωνεί... Σκέψου αν τοχεις εσυ και κάποιοι άλλοι αυτό..."
          ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ...
          ΠΑΛΙ ΔΙΩΞΙΜΟ ΘΕΛΟΥΝΕ

Comment

Δε αναφερομαι για τον zink δικαιωμα του να μιλαει
            οπως θελει, δεν εχω κατι μαζι του.
            Mιλαω για τους υπολοιπους.

Originally posted by gordonas
            Originally posted by Ambient
            Eιρωνικοι χαρακτηρισμοι σε προσωπικο επιπεδο απο moderator? Mαλιστα!
            Aν ηταν μελος θα ειχε φαει παρατηρηση αν οχι μπαναρισμα.
            O καθενας εχει δικαιωμα να πει την αποψη του οσο
            κ αν δεν αρεσει σε μερικους.Aυτη ειναι η δημοκρατια
            που διαλαλουν συνεχως μερικοι?
            Μην το κοιτάς ότι είναι moderator. Και οι Moderator έχουν ψυχή. Δεν υπάρχει διαφοροποίηση για εμένα.

’στο, μην ασχολείσαι. Είναι φορτωμένος από το κλίμα των ημερών και μας παίρνει όλους η μπάλα.

Μιλάει με εμένα στο διαδίκτυο και νομίζει ότι του πληκτρολογεί ο Γκρινσπαν.

Ας είναι. Είναι πιστεύω απλά ένα ξέσπασμα. Εξάλλου άλλα δείγματα γραφής έχει.

Comment

Γιώργο, για μένα το άρθρο αυτό δε λέει την αλήθεια ασάλιωτη. Οπωσδήποτε κάτι πάει να πει αλλά μένει στο βρισίδι και στη γενική απαξίωση κάτι που προσωπικα απεχθάνομαι.

Στις πορείες κάτω στην Αθήνα, δεν ήταν μόνο αναρχικοί, ήταν και τα παιδιά, ήταν και κάποιοι μεγαλύτεροι, ήταν η αστυνομία, ήταν και οι προβοκάτορες, ήταν οι γνωστοί άγνωστοι που ουσιαστικά είναι άτομα της αστυνομίας.

Εγώ αυτό που είδα απ' όλη αυτή την κατάσταση είναι ότι λείπει ο λόγος, λείπει η παιδεία. Υπάρχουν εμφανή τα αποτελέσματα της μείωσης του πνευματικού επιπέδου των ανθρώπων. Ήταν μια ζωώδης συμπεριφορά από τους περισσότερους από μας, μια κατάσταση μίσους, αναισθησίας, μια καταστροφική πρακτική χωρίς έλεος.

Δεν έχουμε λόγο" μας τον έχει πάρει η χαμηλού επιπέδου ζωή που έχουμε μάθει να ζούμε. Η ιδεολογία εκφράζεται με κλεισίματα των δρόμων, με βασανιστήρια των κάδων σκουπιδιών και με σπασμένα τζάμια. Δε μπορούμε να μιλήσουμε και αρχίσαμε να καταστρέφουμε.

Κάτι δε μας αρέσει, είναι βέβαιο. Ο κόσμος είναι δυστυχισμένος και ξεσπάει σε κάθε αφορμή.

Έχουν έρθει τα χειρότερα; Ίσως όχι. Ίσως την επόμενη φορά να κατέβουν και άλλοι στην πορεία, να κατέβει και ο λαός, οι μεγάλοι.

Ίσως είναι ένας τρόπος για να ταρακουνηθούν κάποιοι οι οποίοι διαφορετικά δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

Αν δε γινόταν η κινητοποίηση αυτή, αν δε σπάγανε, αν δε βάζανε φωτιά θα υπήρχε περίπτωση να καταδικαστεί αυτός ο δολοφόνος του πιτσιρικά; Έχω πολλές αμφιβολίες. Τελικά φαίνεται ότι έτσι μας μάθανε. Να τα σπάμε για να ταρακουνιέται το σύστημα. Πάντως... ένα είναι βέβαιο: Εμείς τα σπάσαμε και εμείς θα τα πληρώσουμε.
              "
              Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
              Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Comment

Σωστά τα λες Λέωπα. Το πολύ χαμηλό επίπεδο ζωής. Σε όλα. Και αυτά που είναι τα πιο σημαντικά είναι το πολύ χαμηλό επίπεδο μόρφωσης (μόρωσης, όχι ανάπτυξης δεξιοτήτων και αξειδήκευσης) , παιδείας, και, last but not least, γούστου και πολιτισμού. Εγώ που είμαι καλλιτέχνης το βλέπω ίσως περισσότερο από άλλους. Όλη η Ελλάδα βλέπει σκουπίδια στην τηλεόραση και ακούει μουσική σκουπίδια. Πώς λοιπόν θα αναγνωρίσει και την ασχήμια στην κοινωνία, όταν έχει εθιστεί σε μια τόσο χαμηλής ποιότητας αισθητική??

Μια και αρκετοί από εδώ (και όχι άδικα) συγκινείστε με τα λόγια των Αρχαίων υμών προγόνων, θα σας παραθέσω ένα απόστασπα από κείμενο του Πλάτωνα:

«Η Μουσική έχει την δύναμη να διαμορφώνει το ήθος των νέων και να τους αναθρέφει ως ηθικά ολοκληρωμένους ανθρώπους.»

Στην Πολιτεία του Πλάτωνα υπάρχει ο εξής διάλογος μεταξύ του Σωκράτη και του Γλαύκου:

Σωκράτης: Γλαύκε μου, η σημασία της μουσικής στην ανατροφή δεν είναι τόσο μεγάλη λόγω του ότι ο ρυθμός και ο τόνος μπορούν περισσότερο από κάθε τι, να διεισδύουν στην ψυχή και να την επηρεάσουν ισχυρότατα, δηλαδή η μουσική φέρνει μαζί της μια ευγενή συμπεριφορά που κάνει και τον άνθρωπο ευγενή, εφόσον διδαχτεί σωστά, ενώ συμβαίνει το αντίθετο αν δεν διδαχτεί σωστά; Και δεν ισχύει και το ότι όποιος έχει απολαύσει σωστή μουσική παιδεία, αντιλαμβάνεται οξύτατα τις ελλείψεις και το άσχημο στην Τέχνη αλλά και τη φύση, και στρέφεται προς το ωραίο, αντλεί ευχαρίστηση από αυτό, το παίρνει στην ψυχή του και αντλεί την τροφή του από αυτό, ενώ απεχθάνεται το άσχημο, με το μίσος γι αυτό να υπάρχει εξ απαλών ονύχων, προτού καλά καλά διαμορφωθεί η συνείδησή του, ώστε να καταλαβαίνει την αίτια; Όταν έρθει και η συνείδηση, δεν γίνεται ευπρόσδεκτος από κανέναν, παρά μόνο από εκείνους που έχουν ανατραφεί με τον ίδιο τρόπο, καθώς σ’ αυτούς αναγνωρίζει τους συγγενείς του.
                --------------------

ΑΠό την Ελληνική σχολική παιδεία απουσιάζει σχεδόν εξολοκλήρου η διδασκαλία της μουσικής και της αισθητικής της (μία ώρα την εβδομάδα στα Δημοτικά, και μάλιστα χωρίς πρόγραμμα, να λέμε κανα τραγουδάκι να περνά η ώρα του παιδιού"). Οι Έλληνες όχι μόνον δεν εκτιμούν και δεν αρέσκονται στην καλή κλασική μουσική, αλλά έχουν και μια ιδιαίτερα αρνητική στάση γι αυτήν, φαινόμενο μοναδικό σε πολιτισμένη χώρα. Η Τουρκία ας πούμε έχει 5 (ΠΕΝΤΕ!!!) κρατικές Όπερες. ΑΛλά όχι, ο Ελληνάρας ξέρει καλύτερα. Δεν είναι ξενέρωτος να ακούσει κλασική μουσική. Ούτε πεθαμενατζής (άλλη βλακεία και η σύνδεση της κλασικής μουσικής με το θάνατο, μόνο κουφός θα μπορούσε να το πει αυτό! Για όποιον ενδιαφέρεται έχω και άρθρο σχετικό-αλλά σιγά, ποιος ενδιαφέρεται...)"
                Over and out.

Comment

Originally posted by zink_titanum
                  Σωστά τα λες Λέωπα. Το πολύ χαμηλό επίπεδο ζωής. Σε όλα. Και αυτά που είναι τα πιο σημαντικά είναι το πολύ χαμηλό επίπεδο μόρφωσης (μόρωσης, όχι ανάπτυξης δεξιοτήτων και αξειδήκευσης) , παιδείας, και, last but not least, γούστου και πολιτισμού. Εγώ που είμαι καλλιτέχνης το βλέπω ίσως περισσότερο από άλλους. Όλη η Ελλάδα βλέπει σκουπίδια στην τηλεόραση και ακούει μουσική σκουπίδια. Πώς λοιπόν θα αναγνωρίσει και την ασχήμια στην κοινωνία, όταν έχει εθιστεί σε μια τόσο χαμηλής ποιότητας αισθητική??

Μια και αρκετοί από εδώ (και όχι άδικα) συγκινείστε με τα λόγια των Αρχαίων υμών προγόνων, θα σας παραθέσω ένα απόστασπα από κείμενο του Πλάτωνα:

«Η Μουσική έχει την δύναμη να διαμορφώνει το ήθος των νέων και να τους αναθρέφει ως ηθικά ολοκληρωμένους ανθρώπους.»

Στην Πολιτεία του Πλάτωνα υπάρχει ο εξής διάλογος μεταξύ του Σωκράτη και του Γλαύκου:

Σωκράτης: Γλαύκε μου, η σημασία της μουσικής στην ανατροφή δεν είναι τόσο μεγάλη λόγω του ότι ο ρυθμός και ο τόνος μπορούν περισσότερο από κάθε τι, να διεισδύουν στην ψυχή και να την επηρεάσουν ισχυρότατα, δηλαδή η μουσική φέρνει μαζί της μια ευγενή συμπεριφορά που κάνει και τον άνθρωπο ευγενή, εφόσον διδαχτεί σωστά, ενώ συμβαίνει το αντίθετο αν δεν διδαχτεί σωστά; Και δεν ισχύει και το ότι όποιος έχει απολαύσει σωστή μουσική παιδεία, αντιλαμβάνεται οξύτατα τις ελλείψεις και το άσχημο στην Τέχνη αλλά και τη φύση, και στρέφεται προς το ωραίο, αντλεί ευχαρίστηση από αυτό, το παίρνει στην ψυχή του και αντλεί την τροφή του από αυτό, ενώ απεχθάνεται το άσχημο, με το μίσος γι αυτό να υπάρχει εξ απαλών ονύχων, προτού καλά καλά διαμορφωθεί η συνείδησή του, ώστε να καταλαβαίνει την αίτια; Όταν έρθει και η συνείδηση, δεν γίνεται ευπρόσδεκτος από κανέναν, παρά μόνο από εκείνους που έχουν ανατραφεί με τον ίδιο τρόπο, καθώς σ’ αυτούς αναγνωρίζει τους συγγενείς του.
                  --------------------

ΑΠό την Ελληνική σχολική παιδεία απουσιάζει σχεδόν εξολοκλήρου η διδασκαλία της μουσικής και της αισθητικής της (μία ώρα την εβδομάδα στα Δημοτικά, και μάλιστα χωρίς πρόγραμμα, να λέμε κανα τραγουδάκι να περνά η ώρα του παιδιού"). Οι Έλληνες όχι μόνον δεν εκτιμούν και δεν αρέσκονται στην καλή κλασική μουσική, αλλά έχουν και μια ιδιαίτερα αρνητική στάση γι αυτήν, φαινόμενο μοναδικό σε πολιτισμένη χώρα. Η Τουρκία ας πούμε έχει 5 (ΠΕΝΤΕ!!!) κρατικές Όπερες. ΑΛλά όχι, ο Ελληνάρας ξέρει καλύτερα. Δεν είναι ξενέρωτος να ακούσει κλασική μουσική. Ούτε πεθαμενατζής (άλλη βλακεία και η σύνδεση της κλασικής μουσικής με το θάνατο, μόνο κουφός θα μπορούσε να το πει αυτό! Για όποιον ενδιαφέρεται έχω και άρθρο σχετικό-αλλά σιγά, ποιος ενδιαφέρεται...)

Συμφωνω απολυτα !"

Comment

Ο Σπάρτης επέστρεψε
                    http://spartiada.blogspot.com/2008_12_13_archive.html

Ψιλοντεφορμέ σήμερα.... μάλλον η ραστώνη του ΣΚ επηρρεάζει και τον μέγιστο Σπάρτη
                    http://www.weatherlink.com/user/koem1977/

Comment

Επί της ουσίας τώρα ,μια και έχουν γίνει αρκετές αξιολογές τοποθετήσεις απο φίλους (παρότι το θέμα που άνοιξα ήταν προκλήτικό και προβοκάτορικο και δεν προσφέροταν για σοβαρή κουβέντα) θα δώσω και εγώ το στίγμα μου.

Οι τελευταιες υγιείς δυνάμεις που έχουν μείνει στην κοινωνία δίνουν μάχη μήπως αλλάξει κάτι. Το πιθανότερο είναι να μην επηρρεάσουν καμία κατάσταση.

ΚΑΨΕΙ ΔΕΝ ΚΑΨΕΙ Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ(η όποιος άλλος καίει )
                      Τα μικρομάγαζα έχουν τελειώσει και οι έμποροι έχουν ήδη κλείσει απλά δεν το έχουν πάρει απόφαση ακόμη.

ΚΑΨΕΙ ΔΕΝ ΚΑΨΕΙ (όποιος καίει) το μπουρδέλο του λέγεται ελληνικό κράτος θα βαρέσει πτώχευση τον Σεπτέμβρη του 2009 (εκτός και έαν αλλάξει δραματικά το περιβάλλον έξω και πάρει τα πάνω της η ναυτιλία και ύπαρχει και σχετικά αποδεκτή τουριστική κίνηση το επόμενο καλοκαίρι) .

Η φούσκα που λεγόταν Καραμανλής έχει σκάσει χωρίς επιστροφή.Έκανε το ίδιο λάθος που έκανε και ο Σημίτης. Έδωσε απλά χρόνο στον κομματικό στρατό να λεηλατήσει χωρίς να προσπαθήσει να αλλάξει πράγματα ουσίας. Manager της κακίας ώρας και αυτός.’φηνε να καίει όποιον πήγαινε να αλλάξει κάτι. Μια άθλια παρέα κυβερνούσε (με καλύτερη αισθητική από κρεββατοπαρέα της Μιμής βέβαια) αλλά το ίδιο σιχαμερη και το ίδιο αναποτελεσματική. Μπουρδέλο παρέλαβε (το Πασοκιστάν βλέποντας τα ψωμία του να τελειωνουν είχε διαλύσει κάθε έννοια νομιμότητας σε αρκετά πράγματα- βαζοντας μέσα στα κόλπα και τους μέλλοντες υπουργούς για το Omerta), μπουρδελο θα παραδώσει . Η μόνη διαφορά είναι ότι έτυχε στην κρίση και ξεβρακώθηκε χωρις να μπορεί να εξωραίσει καταστάσεις με πληρωμένες καταχωρήσεις από ευρωπαικα κονδύλια .

Μια κρίση πολυεπίπεδη.
                      Μια κριση ενδόχωρια (γιατί οι σπατάλες του παρελθόντος θα πρέπει να πληρωθούν) ’λοιμονο έαν είχε συναίσθηση σήμερα ο δεκαξάρης τι κλέψιμο του έχουν ρίξει οι προηγούμενες γενίες και θα τα φορτώσουν σε αυτόν. Οι φωτιές θα φτάναν στην Εκαλη. Ευτυχως το σύστημα έχει εφεδρείες. Αποβλακώνει τον έφηβο με PS3 και wii από τα κλοπιμαία και ο λ@λ@κ@ς ο πιτσιρικάς πίνει τον μπάφο του και χαλαρώνει. ΄΄Εαν ήξερε ποσο θα τα χρυσοπληρώσει αυτά τα παιγνίδια στο μέλλον δεν θα είχε αφήσει τίποτα άκαυτο .

Μια κρίση παγκόσμια που είχε αναβληθεί το 2002 με ενέσεις χαρτοπολέμου και ξαναέρχεται πάλι στο προσκήνιο με χειρότερη μορφή. Μπορεί να ξαναπάρει αναβολή παλι αλλά σε καποια γενιά θα σκάσει και με πολύ μεγάλη πιθανοτητα όσοι είναι σήμερα (30-40 η γενιά μου) να το ζήσουν.

Το μείγμα για την Ελλάδα ειναι εκρηκτικό και θα είναι μεγάλη τύχη να την βγάλουμε καθαρή. Η γνώμη μου ειναι οτι είναι ΚΑΛΥΤΕΡ’ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ και να χτιστεί από την αρχή παρά με διαρκείς αναβολές να μετατοπίζεται η κρίση για αργότερα

Comment

Πολύ σωστά το είπες. Αποβλακώνουν! Όχι μόνο τον 16άρι βέβαια. Δεν είναι 16άρηδς αυτοί που κάθε βράδυ βλέπουν χωρίς να χάνουν επεισόδιο για επεισόδιο τα κουτσομπολιά του Σταρ ή και ένα σωρό αρχιαποβλακωτικές εκπομπές, βλακο-περιοδικά κ.λ.π. Δυστυχώς το χάλι είναι πολυεπίπεδο.
                        Λεωσθένης

Comment

Επίσης θα ήθελα να σχολιάσω και αυτά που σε βλέπω να γράφεις τα οποία συνεχώς κινούνται γύρω από ένα μανατζερο-μαρκετο-οικονομικό πεδίο.

Δεν είναι Γιώργο, όπως πιστεύω εγώ, μόνο οικονομικό το θέμα. Ο κόσμος έχει προβλήματα! Είναι δυστυχισμένος! Δεν του λείπουν τα άμεσα αγαθά. Όλοι έχουν να φάνε, να πιουν καθαρό νεράκι και μέρος για να κοιμηθούν. Όλοι οταν πέφτει η μπόρα τη βλέπουν από ένα παράθυρο, δε βρίσκονται έξω να τους κοπανάει το χαλάζι και να τους παίρνει ο αέρας τα μαλλιά. Υπάρχει όμως δυστυχία, άγχος, ανασφάλεια, μίσος και κακή ατμόσφαιρα. Απλά μια κρίση όπως αυτή που περνάμε τώρα (και ίσως ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα) βγάζει αυτή τη σαπίλα στη φόρα.
                          Λεωσθένης

Comment

Originally posted by george28
                            Το μείγμα για την Ελλάδα ειναι εκρηκτικό και θα είναι μεγάλη τύχη να την βγάλουμε καθαρή. Η γνώμη μου ειναι οτι είναι ΚΑΛΥΤΕΡ’ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ και να χτιστεί από την αρχή παρά με διαρκείς αναβολές να μετατοπίζεται η κρίση για αργότερα
                            Πάνω-κάτω συμφωνώ σε αρκετά.

Όμως, όπως είπε και ο Leop, από το πως εκφράζεται κανείς και το επίπεδο του λόγου του καταλαβαίνεις ΠΟΛΛΑ.

Ο Σπάρτης είναι για κλωτσιές. Αυτά που λέει είναι γνωστά και όσοι έχουν στοιχειώδες μυαλό και δεν είναι πωρωμένοι τα έχουν δει καιρό τώρα.

Μια πρόταση που είναι ιδανική για την κατάστασή μας και τα περιγράφει όλα...The party is over...

Αν περιμένεις από τους 16χρονους να αλλάξουν την χώρα, άντε γεια...

ΠΟΤΕ οι 16χρονοι δεν ήταν η δύναμη κρούσης σε ΚΑΜΙΑ επανάσταση ή σοβαρή αλλαγή. Για λόγους βιολογικούς...Εφηβεία...και πέρα από αυτό είναι πολύ μικροί και οι παραστάσεις τους εντελώς βασικές.

Οι κρίσιμες ηλικίες είναι από τα 20-23 και πάνω μέχρι τα 35-45. Αυτοί καθορίζουν τα πράγματα και έχουν την ενέργεια αλλά και επαρκή γνώση για να κάνουν κάτι.

θεωρητικά βέβαια, γιατί στην Ελλάδα το υλικό, ακόμα και σε αυτές τις ηλικίες, είναι πολύ φτωχό κατά την γνώμη μου.

Όπως και να έχει, είναι τέτοιο το χρέος που κουβαλάμε που θα έπρεπε να γίνουμε Σουηδία σε 6 μήνες για να σωθεί η χώρα. Πράγμα αδύνατο.

Η γενιά του X-Factor, So you think you can dance, Ενώπιος-Ενωπίω κτλ. είναι για τα πανηγύρια. Η χώρα είναι για τα μπάζα μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Ένα τεράστιο ποσοστό είναι βολεμένοι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ που δεν δουλεύουν ούτε 2 ώρες την ημέρα σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ μεγάλο ποσοστό δεν παρουσιάζεται ΚΑΝ τις ώρες που πρέπει στην δουλειά του. Εικονικές υπερωρίες, άδειες κτλ.

Υπάρχουν βέβαια και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι οι οποίοι πράγματι δουλεύουν και πολλές φορές πάνω από το προβλεπόμενο.

Μετά υπάρχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι και αυτοί δουλεύουν αλλά φοροδιαφεύγουν σαν τρελοί.

Στο τέλος είναι οι συνταξιούχοι με τα γνωστά προβλήματα ή και προνόμια μερικοί.

Γενικά είμαστε μια χώρα αχταρμάς, διαφόρων ταχυτήτων, αλλά που σε όλα τα επίπεδα της λείπει ΚΑΤΙ πολύ βασικό που είναι απαραίτητο για να είμαστε σοβαροί και να επιβιώσουμε.

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ...

Όλοι είμαστε για την πάρτη μας χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι τελικά αυτό στρέφεται εναντίον μας...

Αυτό μας έχει φέρει σε αυτά τα χάλια και αυτό θα μας καταστρέψει...

Φάε εσύ σήμερα, βολέψου εσύ σήμερα, διορίσου εσύ σήμερα ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ τι θα κάνουμε...

Comment

Originally posted by LeoP
                              Επίσης θα ήθελα να σχολιάσω και αυτά που σε βλέπω να γράφεις τα οποία συνεχώς κινούνται γύρω από ένα μανατζερο-μαρκετο-οικονομικό πεδίο.Δεν είναι Γιώργο, όπως πιστεύω εγώ, μόνο οικονομικό το θέμα. Ο κόσμος έχει προβλήματα! Είναι δυστυχισμένος! Δεν του λείπουν τα άμεσα αγαθά. Όλοι έχουν να φάνε, να πιουν καθαρό νεράκι και μέρος για να κοιμηθούν. Όλοι οταν πέφτει η μπόρα τη βλέπουν από ένα παράθυρο, δε βρίσκονται έξω να τους κοπανάει το χαλάζι και να τους παίρνει ο αέρας τα μαλλιά. Υπάρχει όμως δυστυχία,  άγχος, ανασφάλεια, μίσος και κακή ατμόσφαιρα. Απλά μια κρίση όπως αυτή που περνάμε τώρα (και ίσως ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα) βγάζει αυτή τη σαπίλα στη φόρα.
                              Μερικές ώρες πιστεύω ότι περισσότερο μιλάτε για την Αθήνα και λιγότερο για την επαρχία.

Η Αθήνα έχει τα προβλήματα της Ελλάδας Χ 2. Υπάρχει τεράστια αποξένωση, απομάκρυνση από την φύση, ατέλειωτες ώρες χαμένες στο αυτοκίνητο και πολύ πιεστικές δουλειές.

Στην επαρχία τα περισσότερα από αυτά είναι καλύτερα αλλά τα βασικά προβλήματα παραμένουν.

Διαφθορά και πολύ χαμηλό επίπεδο. Η διασκέδαση της μάζας είναι το φαγητό, το τσιγάρο και το σεξ. ’ντε το τελευταίο να πω ότι είναι φυσιολογικό αν και όχι στο επίπεδο και την σημασία που του δίνεται.

Πας στην Γερμανία και βλέπεις να τρέχουν στα πάρκα, να πηγαίνουν με κοστούμι πάνω στα ποδήλατα στην δουλειά τους, να έχουν σοβαρό κινηματογράφο, θέατρα, κλασσική μουσική, μαζικό αθλητισμό κ.α.

Που είναι αυτά στην Ελλάδα? Συζητάμε μεταξύ μας και χαιρόμαστε που έχει κίνηση μέχρι αργά το βράδυ και το θεωρούμε διασκέδαση αυτό. Ότι είμαστε στα μπουζούκια μέχρι τις 6 το πρωί σημαίνει ότι εμείς ζούμε και οι Γερμανοί είναι ξενέρωτοι?

Όχι φυσικά. Εμείς είμαστε οι ξενέρωτοι και οι κενοί...Edited by: gordonas

Comment

Λεωσθένη αναφέρομαι κυρίως σε οικονομικό επίπεδο γιατί η πλειοψηφία του κόσμου είναι σε ζωώδη κατάσταση και ενδιαφέρεται για την ικανοποίηση των κατώτερων αναγκών τους.
                                Θα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά μόνο όταν στερηθεί την ικανοποίηση αυτών των αναγκών. Τώρα είναι δυστυχισμένος μεν αλλά μπορεί να αδιαφορεί για την δυσφορία που αισθάνεται (θα περάσει λεει) . Όταν θα αρχίσουν τα όργανα θα γελάσει κάθε πικραμένος...(θα το ζήσει η γενεία μας σίγουρα είτε στο κοντινό μέλλον είτε σε καμία δεκαριά χρόνια). Το σύστημα όπως το ξέραμε έχει τελειώσει και βγάζει επιθανάτιους ρόγχους .... διάβασε λίγο ευρωπαικό τύπο να δεις με τι φόβο πλεον αντιμετωπίζει ο συντηρηντικός τυπος τα επεισόδια της Αθήνας (ένω τα αντίστοιχα επεισόδεια της Ισλανδίας είχαν περάσει στα ψιλά.)

Originally posted by LeoP
                                Επίσης θα ήθελα να σχολιάσω και αυτά που σε βλέπω να γράφεις τα οποία συνεχώς κινούνται γύρω από ένα μανατζερο-μαρκετο-οικονομικό πεδίο.Δεν είναι Γιώργο, όπως πιστεύω εγώ, μόνο οικονομικό το θέμα. Ο κόσμος έχει προβλήματα! Είναι δυστυχισμένος! Δεν του λείπουν τα άμεσα αγαθά. Όλοι έχουν να φάνε, να πιουν καθαρό νεράκι και μέρος για να κοιμηθούν. Όλοι οταν πέφτει η μπόρα τη βλέπουν από ένα παράθυρο, δε βρίσκονται έξω να τους κοπανάει το χαλάζι και να τους παίρνει ο αέρας τα μαλλιά. Υπάρχει όμως δυστυχία,  άγχος, ανασφάλεια, μίσος και κακή ατμόσφαιρα. Απλά μια κρίση όπως αυτή που περνάμε τώρα (και ίσως ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα) βγάζει αυτή τη σαπίλα στη φόρα.

Comment

Working...
                                X