Υπάρχει κάποιος που να έχει πάει στην περιοχή για να μου πει τη γνώμη του; (Χιονοδρομικό-χωριά κτλ)
Announcement
Collapse
No announcement yet.
SAALBACH-HINTERGLEMM
Collapse
X
-
κατά την γνώμη μου από τα πιό όμορφα χωριά του Salzburg.
πολύ γραφικό.
βρίσκεται σε χαράδρα και η χιονοδρομική
περιοχή απλώνεται σε δύο βουνά και τρία χωριά.
το Hinterglem, το Saalbach και το Leogang τα οποία
συνδέονται με lift. Η πιό μεγάλη διαδρομή είναι από
Saalbach προς Viehofen (10km νομίζω) αλλά θα πάρεις το
skibus για να γυρίσεις!
όσο για το βράδυ, ήταν από τα λίγα χιονοδρομικά που είχε
νυχτερινή ζωή και ωραία μικρά μπαράκια.
(εκεί βέβαια δεν πάμε για ξενύχτι! [i] )
σαν χιονοδρομικό επίσης φημίζεται
και για τις "πούδρες" του με πολλές επιλογές
για εκτός πίστας διαδρομές!
"
-
εγώ έμενα 5' με το αμάξι σε μια φάρμα
έξω από το Saalbach.
αν ξαναπήγαινα θα έμενα πάλι Saalbach
μέσα στο κέντρο του χωριού όμως.
εκεί στην κυριολεξία είσαι με τα σκι στα πόδια!
βγαίνεις από το δωμάτιό σου και περπατάς για τα
λίφτ. κατά τις 5 μετά το σκί άνοιγαν τα εστιατόρια για φαγητό και μέχρι τις 8-9 το πολύ! μετά μην ψάξεις για φαγητό , δεν θα βρείς! μετά μικρά μπαράκια και πολύ γραφικά θα βρείς αρκετά(για τα Αυστριακά δεδομένα).
Αυτό που μου έκανε εντύπωση, το οποίο συνάντησα πρώτη φορά, ήταν ότι καθώς ήσουν στις πίστες ξαφνικά χτυπούσαν σειρήνες (σαν πολέμου), στο βουνό σταματούσε κάθε δραστηριότητα και με βόμβες προκαλούσαν χιονοστιβάδες.(είχε καθημερινά σφοδρή χιονόπτωση τότε)
ήταν φοβερό να τις βλέπεις! Πιστεύω η περιοχή θα σου αρέσει! Thali πέρισυ δεν ήσουν Isghl?
Comment
-
κατα την προσωπικη μου αποψη στο Saalbach ειναι πιο ευκολες...
κ πιο πολλες μπλε...
το αλλο ειναι οτι υπαρχει κ μεγαλη διαφορα υψομετρου...το ενα τελειωνει στα 2.100 το αλλο ξεκιναει απο τα 2.100
για αυτο σου προτεινω την αλλη καρτα, αν (λεμε τωρα) ο καιρος ειναι πολυ μαλακος κ σουπιαζεις, να πας στον παγετωνα του Καπρουν ...
αν βεβαια πας με αυτοκινητο απο μοναχο κλπ...αλλιως nevermind.
επισης λογω χαμηλοτερου υψομετρου, εχει κ μερικα δεντρα κλπ.Edited by: TURMS
Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις
Comment
-
δυστηχώς δεν έχω πάει Ischgl οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω.Originally posted by ThalisΝαι, Ischgl ήμουν και έμεινα ενθουσιασμένος. Σε σχέση με το Ischgl πως είναι οι πίστες στο Saalbach και γενικά το μέρος;Originally posted by tirolThali πέρισυ δεν ήσουν Isghl?
Σε έχω ζαλήσει Tirol με τις πολλές ερωτήσεις.
Comment
-
Φιλε Thalis εμεις μειναμε μεσα στο Saalbach σε ξενοδοχειο 2 λεπτα περπατημα εως το Kohlmaisgipfelbahn ,αποσταση ιδανικη για ενα μικρο ζεσταμα . Επειτα επιστροφη απο την 51 και σε 1 λεπτο περπατημα εφτανες στο ξενοδοχειο .
Οι πιστες ειναι πολλες και κυριως μπλε , τελεια οργανωση (κλασσικα) .
Τα χωρια εχουν apres-ski . το σκηνικο ειναι εως τισ 1930 - 2000 με μπυρες κλπ στα υπαιθρια μπαρακια. επειτα εχει 40 huts στο βουνο οπου μπορεις εως τις 1600 που κλεινουν τα λιφτ περιπου να τριγυρνας εκει επανω για φαγητο - καφε και τα σχετικα. Μετα ολοι κατεβαινουν κατω και γινεται ενας χαμος.
Σε μια εβδομαδα γυριζεις οριακα ολες τις πιστες . Πιστευω οτι θα σας αρεσουν πολυ καποιες απο τις πιστες (πχ25-22-61) και θα πατε σε αυτες αρκετες φορες ωστε αποκλειονται καποιες αλλες. Αλλωστε ειναι τοσες πολλες που δε νομιζω οτι πρεπει να μπεις σε διαδικασια αγχους να τις γυρισεις ολες.
Μπορεις να οργανωσεις το δικο σου WHITE RING με αρχη και τελος το Saalbach ή το Hiderglem.
Εαν θελεις να σου προτεινω το ξενοδοχειο σε προσωπικο μηνυμα.
Τελικα το skicircus ειναι απο τα κορυφαια για σκι και αν πας απο Μοναχο παρε ενα ταξι που σε παει κατευθειαν στο ξενοδοχειο και τελειωσε η υποθεση.
Comment

"
"
Comment