Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟΝ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟΝ?

Καλησπερα παιδια αυτο ειναι το πρωτο θεμα που κανω,και θα ηθελα ολοι μαζι εδω να συζητησουμε και να καταθεταμε τις αποψεις μας,για το ποσο αξιοπιστα ειναι τα καιρικα μοντελα που παρατηρουμε .
    Ακομα ενα σημαντικο την αδυναμια στις προβλεψεις που παρουσιαζουνε πολλες φορες, και γιατι παντα την τελευταια στιγμη τα παιρνουν ολα πισω?

Edited by: Spartan

θα σου πω κατι.οσες φορες δινει το γφσ βροχες πολλες για πατρα στην καλαματα βρεχει περισσοτερο.δεν ξερω τι συμβαινει
    σας ποναει αλλα ο ταυγετος μετραει και τις περισσοτερες χιονουρες απο πελλοπονησο θα εχει.ταυγετοσ και καλαματιανος love for ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

Το θέμα πιστέυω είναι καθαρά επιστημονικό. Κάθε άποψη που θα βοηθήσει πρέπει να κατατεθεί. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να έχουμε και τις απόψεις κάποιων ειδικών επί του θέματος.
      ΧΙΟΝΟΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ

Comment

Originally posted by καλαματιανος
        θα σου πω κατι.οσες φορες δινει το γφσ βροχες πολλες για πατρα στην καλαματα βρεχει περισσοτερο.δεν ξερω τι συμβαινει
        Μαλιστα φιλε μου ειναι και αυτο ενα περιεργο μηπως ειναι θεμα τοπικον παραγοντον [i]?
        "

Comment

Originally posted by paputsis
          Το θέμα πιστέυω είναι καθαρά επιστημονικό. Κάθε άποψη που θα βοηθήσει πρέπει να κατατεθεί. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να έχουμε και τις απόψεις κάποιων ειδικών επί του θέματος.
          Συμφωνο απολυτα μαζι σου φιλε μου[i]
          "

Comment

ισως αλλα κατι εχει παρει το αυτι μου απο τον γιαννη για μια μιση μοιρα που εχει αποκλιση.που ειναι να μας πει
            σας ποναει αλλα ο ταυγετος μετραει και τις περισσοτερες χιονουρες απο πελλοπονησο θα εχει.ταυγετοσ και καλαματιανος love for ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

Χωρις να ειμαι ειδικος απλα παρατηρω οτι το gfs ειναι αξιοπιστο στον υετο για 48 ωρες περιπου.

Comment

Να μία σηναντική παράμετρος λοιπόν. Ποιο είναι το μινιμουν χρονικό διάστημα μέγιστης αξιοπιστίας τνω μοντέλων?
                ΧΙΟΝΟΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ

Comment

Φιλε κανενα μοντελο καιρικο δεν μπορει να προβλεψει τον καιρο με μεγαλη αξιοπιστια ο καιρος διαμορφονεται με περιπλοκες διαδικασιες που ουτε οι μετεωρολογοι μπορουν να τις καταλαβουν !!!! Η καλυτερη προβλεψει ειναι να κοιτας εξω απο το παραθυρο σου........... Θα υπενθυμισω τι ειχε γινει τον Μαρτη του 2005 .... οπου και μια μερα πριν κανενα μοντελο εκτος του Σκιρον (οπου και αυτο δεν εδινε πολλα πραγματα) δεν προβλεψε τους 20 ποντους που μας εριξε!!!!
                  Το καιρικο κενο πανω απο την Θεσσαλονικη παντα υπαρχει ..... για να δουμε θα υπαρξει φετος !!!!! RESPECT

Comment

Γιατί μπορεί να έχουμε αναξιοπιστία σε κάποιο ή κάποια μοντέλα..

Λοιπόν καταρχάς εξαρτάται απο το μοντέλο και το software που δουλεύει.
                    Εξαρτάται από την περιοχή κάλυψης του μοντέλου (πόσο μεγάλη έκταση περιλαμβάνει)
                    Εξαρτάται από τα στοιχεία που εισάγουμε στο μοντέλο και αν είναι επαρκή αυτά. Θα πρέπει να ξέρετε οτι για την Ελλάδα ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ έλληψη στοιχείων έχουμε από τη θάλασσα του ΙΟΝΙΟΥ πράγμα πολύ σημαντικό καθώς από εκεί έρχεται ο καιρός.
                    Εξαρτάται επίσης από τις παραμετροποιήσεις που έχουν γίνει στο μοντέλο αλλά και από ποιο άλλο μοντέλο μπορεί να παίρνει αρχικά δεδομένα. Από εκεί και πέρα σίγουρα είναι και άλλοι παράγοντες που δεν μου έρχονται τώρα. Αν σκεφτώ κάτι αργότερα θα το προσθέσω
                    Συκιές-Επταπύργιο Θεσσαλονίκης
                    200μ.
                    hhttp://users.otenet.gr/~eptapirg/

Μ.Σ.Χορτιάτη 570μ.
                    http://www.hortiatis570.gr/weather

Comment

ΚΑΚΑΛΙ ΜΑΛΛΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΦΟΡΕΣΜΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΟΥΣΤ
                      ΑΧΕΣΟΝ ΠΑΝΩ ΣΑ ΑΒΟΥΤΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
                      ΠΑΟΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Comment

Originally posted by paputsis
                        Να μία σηναντική παράμετρος λοιπόν. Ποιο είναι το μινιμουν χρονικό διάστημα μέγιστης αξιοπιστίας τνω μοντέλων?

Μινιμουν [i]

Μου έφτιαξες τη μέρα

Φιλικά "
                        Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

Το κακό είναι ότι γίναν όλοι μετεωρολόγοι και θέλουν να κάνουν προβλέψεις από το πισί τους. Τα μοντέλα είναι αυτά που είναι και θέλουν τον ειδικό τους για να μπορεί να τα διαβάσει και να αντλήσει τα σωστά στοιχεία ώστε να κάνει μια ασφαλή πρόγνωση…δεν είναι τυφλοσούρτης το gfs και το κάθε gfs. Η εμυ πάντα έχει κάποια σταθερότητα σ αυτά που λέει και δεν μεταβάλει τις προβλέψεις της από ραν σε ραν όπως κάνετε εσείς, διότι βασίζεται σε επιστημονικά κριτήρια τα οποία διδάσκονται στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων και όχι μου είπε ο μήτσος, μου είπε ο τάκης, μου είπε η κυρά μαρία που βγάζει τα ημερομήνια λέει το φλιτζάνι ξεματιάζει μικρά παιδιά…. και βλέπω εδώ στο φόρουμ παιδιά 16 - 18 ετών να βγάζουν ''δελτία καιρού'' λες και θα κερδίσουν κάτι αν επαληθευτούν οι εικασίες τους … τεσπα"

Comment

Originally posted by windy*
                            Το κακό είναι ότι γίναν όλοι μετεωρολόγοι και θέλουν να κάνουν προβλέψεις από το πισί τους.

Τα μοντέλα είναι αυτά που είναι και θέλουν τον ειδικό τους για να μπορεί να τα διαβάσει και να αντλήσει τα σωστά στοιχεία ώστε να κάνει μια ασφαλή πρόγνωση…δεν είναι τυφλοσούρτης το gfs και το κάθε gfs.

Η εμυ πάντα έχει κάποια σταθερότητα σ αυτά που λέει και δεν μεταβάλει τις προβλέψεις της από ραν σε ραν όπως κάνετε εσείς, διότι βασίζεται σε επιστημονικά κριτήρια τα οποία διδάσκονται στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων και όχι μου είπε ο μήτσος, μου είπε ο τάκης, μου είπε η κυρά μαρία που βγάζει τα ημερομήνια λέει το φλιτζάνι ξεματιάζει μικρά παιδιά…. και βλέπω εδώ στο φόρουμ παιδιά 16 - 18 ετών να βγάζουν ''δελτία καιρού'' λες και θα κερδίσουν κάτι αν επαληθευτούν οι εικασίες τους … τεσπα
                            Μαλλον αυτοι της ΕΜΥ , δεν πηγαν Πανεπιστημιο τοτε, σε αντιθεση με μερικα παιδια εδω μεσα ...
                            Η ΕΜΥ εχει σταθεροτητα σε αυτα που λεει, αλλα παντα προς την λαθος πλευρα..
                            Πολλες φορες ο Μητσος η κ. Μαρια , ξερουν περισσοτερα, παρατηρώντας τα σημαδια της φυσης.
                            Edited by: giannis42 "

Comment

Να κάτι που θα κάνω σε μερικά χρόνια...ένα τοπικό προγνωστικό μοντέλο που θα λαμβάνει υπόψη την τοπολογιά , τα μερομήνια και το ιστορικό μούφας

Comment

Working...
                              X