Announcement

Collapse
No announcement yet.

Πρώτη πιθανή σοβαρή ψυχρή εισβολή 19-20/11

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

μαλιστα...ΤΗΑΝΧ
    ελπιζω σε εναν πολυ υγρο χειμωνα τοτεEdited by: TURMS

Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

Comment

Τωρα αν εσυ θες να πιστευεις απο ενα ραν και μαλιστα απο την κυρια γραμμη οτι θα χιοχισει στα πεδινα μεχρι την Αθηνα ειναι δικαιωμα σου.

Comment

Originally posted by kostas220691
        Kiklona αστο φιλε μην το συνεχισεις.... Εαν δεις τα pm σου θα καταλαβεις... Κανεις εδω δεν θα δεχτει αυτα που ειπες και τζαμπα χανεις τον χρονο σου.... Φιλικα χωρις παρεξηγησεις απο τους αλλους... ΠΑΝΤΑ[i]
        Τελικα μου φενετε οτι μερικοι εδω μεσα απλα θελουν να ακουνε οτι την ταδε του μηνα θα χιονισει και ας μην ερθει ποτε. Δεν τους αρεσει η αληθεια.
        "

Comment

kiklona για τα χιονια εδω κεντρικη μακεδονια που αναφερεσαι νομιζω οτι ειναι πολυ δυσκολο λογω του βαρδαρη οπως ειπες και εσυ.... ειδικα εδω θα μας παρει και θα μας σηκωσει ο βοριας αν ερθει τοσο εντονη ψυχρη εισβολη οποτε τα ξεχναμε τα χιονια.... μακαρι ομως να επαληθευτεις..[i]"

Comment

Μάλλον ότι θέλεις λες κι εσύ. Εφ' όσον έχει χιονίσει στην Αθήνα στις 4/11/2006 και το έχει στρώσει κι όλας στα Βόρεια Προάστια εκτός λεκανοπεδίου. Τι εμποδίζει μια χιονόστρωση στις 25 του μήνα;

Originally posted by kiklonas
            Nα το ξεκαθαρίσω για ακόμη μια φορά γιατί μάλλον δεν έγινα σαφής

ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΑΙΡΟΥ δείχνουν μια γενικευμένη κακοκαιρία με χιόνια ακόμη και στην αθήνα,

ΟΜΩΣ τα στατιστικά που έχω προηγούμενων ετών και γενικά η εποχή και η γεωγραφική θέση της ελλάδας με κάνουν να πιστέυω πως ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ είναι δυνατόν να χιονίσει στα πεδινά το πολύ μέχρι την θεσσαλία ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ οχι οτι αποκλείω κάθε πιθανότητα να δεί χίονι και η πεδινή στερεά ελλάδα, αττική και πελλοπόνησος απλά αυτή η πιθανότητα ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΗ και έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν από μια πρόχειρη ματιά που έριξα στα ιστορικά στοιχεία ΜΟΝΟ το 1912.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ όταν αναλύει κάποιος στατιστικά και μαθηματικά μια ενδεχόμενη κακοκαιρία δεν μπορεί να μην λάβει υπόψιν του ενα τόσο σημαντικό στατιστικό στοιχείο.

Δηλαδή θα ήμουν τρελλός και αντιεπιστήμονας να βγώ και να πω πως Νοέμβρη μήνα δίνω πιθανότητες για χιόνια στην αθήνα και στην πεδινή πελλοπόνησο όταν αυτό το γεγονός έχει παρατηρηθεί ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ φορά το 1912 και από τότε επί 100 σχεδόν χρόνια δεν έχει ξαναπαρατηρηθεί.

Αντίθετα στην βόρεια ελλάδα είναι πιθανό να έχουμε χιόνι Νοέμβρη μέχρι και το επίπεδο της θάλασσας
            Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
            Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Comment

Παιδιά προφήτης δεν είμαι για να ξέρω τι θα κάνει μετά από 15-20 μέρες εγώ απλά και επιστημονικά κάνω μια εκτίμηση, με ενισχύει πολύ το γεγονός πως τα -20 και -24 κατεβαίνουν μέχρι το ύψος της ισλανδίας το διήμερο 19-20 Νοέμβρη που δεν είναι φυσιολογικά για αυτή την εποχή σε αυτό το γεωγραφικό μήκος με αποτέλεσμα να αναμένουμε ισχυρό ανικυκλώνα τις αμέσως επόμενες μέρες στο τόξο ισλανδία-αγγλία-ιβηρική κάτι που παραδοσιακά ευνοεί τις ψυχρές εισβολές στα βαλκάνια (το ίδιο είχε συμβεί το 2001). από εκεί και πέρα θα δούμε την εξέλιξη του καιρού και θα σας ενημερώσω. Μην αποκλείεται όμως τίποτα. Και γενικά δεν είναι δυνατόν να σας εξηγήσω σε ένα φόρουμ τι μπορεί να κοιτάει ένας μετεωρολόγος για να κάνει μια εκτίμηση (δεν κοιτάει μόνο τα μοντέλα καιρού).
              "Θαφκε το γαρδίκ γρηγορ θαφκε"

Comment

χαλαρωστε.... μακαρι να χιονισει νομιζω ολοι μας το θελουμε... απλα εγω ρωταω για πια κακοκαιρια μιλαμε γιατι απλα δε την βλεπω... μακαρι να ερθει ομως και να μπαστακωθει μεχρι μαρτη μερια .... ας ηρεμησουμε... ο φιλος λεει μια αποψη ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕΙ.... ολοι αυτο θελουμε......

Comment

Συμφωνείς ακόμα;

Originally posted by Teometeo
                  Με τον Κώστα θα συμφωνήσω ήδη στην ανάλυσή μου μιλάω για αυτην την σοβαρή μεταβολή,εγώ προσωπικά πιστεύω σε ένα καλό χαμηλό που θα φτιαχτεί με αυτήν την βίαιη κίνηση του αυλώνα!Όπως εξάλλου συνηθίζεται όταν ο πολικός αεροχείμμαρος βάλει το χεράκι του,στα ζεστά μεσογειακά νερά.Υπάρχει ενδεχόμενο να έχουμε έναν εμποδισμό των ψυχρών αερίων μαζών και να μην σκάσει η ψυχρή εισβολή στην μάπα μας!Όμως και αυτό αυτην την εποχή δεν μας χαλάει,και αν φάμε το θερμό μέρος αυτής της κατάστασης σίγουρα θα φάμε πολύ σοβαρές βροχές,και καταιγίδες και γιατί όχι και καλά χιονια στα βουνά.Το διάστημα πάνω κάτω είναι αυτό
                  Λεωσθένης

Comment

Γειά σας και από μένα, μια που μπαίνουμε στον χειμώνα σιγά σιγά είπα κι εγώ να ασχοληθώ με τον αγαπημένο μας χιονοκαιρό. Λοιπόν όπως όλα δείχνουν την πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή θα την έχουμε το διήμερο 25-27 Νοεμβρίου και όλα δείχνουν οτι θα είναι καιρός βορείου ελλάδος καθαρά, φαίνεται πως μια ψυχρή εισβολή από την ουκρανία θα κινηθεί νότια και θα επηρεάσει όλη σχεδόν την βόρεια ελλάδα, τα μοντέλα καιρού δείχνουν πως θα είναι μια γενική κακοκαιρία σε όλη την ελλάδα με χιόνια ακόμη και στο κέντρο της αθήνας αλλά θεωρώ πως η συγκεκριμένη εποχή καθώς και ο καιρός που επικρατεί αυτές τις μέρες στην ελλάδα είναι πολύ δύσκολο εως αδύνατο να δώσουν παρατεταμε΄νη χιονοκακοκαιρία σε χαμηλά υψόμετρα όπως στο κέντρο της αθήνας. Βλέπετε δεν έχει ακόμη προλάβει να κρυώσει το έδαφος.

Η λογική και η προηγούμενη εμπειρία και στατιστική ανάλυση λέει πως το μάτι του κυκλώνα" που τώρα τα μοντέλα το δείχνουν ανατολικά στο χώρο μεταξύ Σμύρνης-Κωνσταντινούπολης θα πάρει τελικά θέση δυτικότερα στο ύψος του βορείου αιγαίου κάπου δηλαδή στο χώρο Καβάλα-Θάσος-Ξάνθη. Φαίνεται να ανατροφοδοτείται από την ζεστή ακόμη θάλασσα του αιγαίου να εμπλουτίζεται σε υδρατμούς και να δίνει κατα περιόδους έντονα φαινόμενα στην ανατολική μακεδονία-θράκη και νησιά βόρειου αιγαίου. Εκτιμώ οτι οι χιονοπτώσεις με τα μέχρι τώρα στοιχεία θα φτάσουν μέχρι το επίπεδο της θάλασσας.

Για την θεσσαλονίκη που ενδιαφέρει πολλούς καθώς και γενικότερα την κεντρική μακεδονία ήτοι κοζάνη-κιλκίς-έδεσσα κτλ φαίνεται πως δεν θα έχουμε πολύ έντονα φαινόμενα αλλά γενικά θα έχουμε ικανοποιητικά φαινόμενα πολύ περισσότερα από την περυσινή χιονοκακοκαιρία στις αρχές Δεκέμβρη. Εαν ακόμη 2-3 στοιχεία βελτιωθούν στα μοντέλα καιρού ίσως η αναμονή των θεσσαλονικέων τόσα χρόνια για μια σοβαρή χιονοκακοκαιρία ανταμειφθεί.

Και για να μην αρχίσετε να ρωτάτε ποιά είναι εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να βελτιωθούν για να δει η Σαλονίκη ικανοποιητικό χιόνι, το κύριο και βασικό είναι ο βαρδάρης, τα μοντέλα δείχνουν πως θα έχουμε στην κεντρική μακεδονία εκείνες τις μέρες δυνατό βαρδάρη, ως γνωστόν ο βαρδάρης είναι νεφελοδιαλύτης και επίσης επειδή είναι ψυχρός άνεμος απορροφά πολύ μεγάλο μέρος της υγρασίας στα νέφη αρα και τον υετό. Όσοι ξέρετε κλασσική φυσική καταλαβαίνεται πως γίνεται αυτό

Αυτά για την ώρα και ξαναλέω πως η εκτίμησή μου είναι με βάση τα ως τώρα δεδομένα, ο καιρός ξαναλέω είναι κάτι χαοτικό δεν μπορείς να προβλέψεις με ακρίβεια τι θα γίνει μετά από 15 μέρες, όμως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να επιβεβαιωθεί το σενάριο καθότι

1. Πάντα το τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβρη και το πρώτο του Δεκέμβρη ευνοεί την ψυχρή εισβολή στην χώρα

2. Εδώ και μέρες τα ensembles έχουν πιάσει αυτήν την αλλαγή του καιρού την είχαν τοποθετήσει στα βάθη της τουρκίας αλλά κινούνται όπως το περίμενα, δηλαδή run με το run την φέρνουν δυτικότερα.

3. Ο πολύ καλός καιρός που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην χώρα ευνοεί την διαταραχή (ο ήλιος χτυπώντας στην θάλασσα προκαλεί εξάτμιση νερού με αποτέλεσμα πάνω από την χώρα σε παρατεταμένη ηλιοφάνεια να δημιουργούνται εκρηκτικές συνθήκες υγρασίας, ευμετάβλητη ατμοσφαιρική πίεση που με μια σοβαρή ψυχρή εισβολή η ατμόσφαιρα τη ελλάδας θα λειτουργήσει σαν ντόμινο αφήνωντας το σύνολο της διαταραχής να περάσει από πάνω)

4. Φαίνεται πως θα πάρει καλή θέση ο αντικυκώνας στην δυτική ευρώπη.

Αυτά προς το παρόν τα λέμε

και επαυξανω!!1
                    "

ΧΙΟΝΙ = ΖΩΗ

Comment

Χιόνισε στην Αθήνα στις 4/11/2006 ναι ή όχι; Το έστρωσε στα βόρεια του νομού από τα 300μέτρα υψόμετρο ναι ή όχι; Δηλαδή τί κοιτάς που δεν το βλέπουμε εμείς; Τα μυστικά του βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα;

Παιδιά προφήτης δεν είμαι για να ξέρω τι θα κάνει μετά από 15-20 μέρες εγώ απλά και επιστημονικά κάνω μια εκτίμηση, με ενισχύει πολύ το γεγονός πως τα -20 και -24 κατεβαίνουν μέχρι το ύψος της ισλανδίας το διήμερο 19-20 Νοέμβρη που δεν είναι φυσιολογικά για αυτή την εποχή σε αυτό το γεωγραφικό μήκος με αποτέλεσμα να αναμένουμε ισχυρό ανικυκλώνα τις αμέσως επόμενες μέρες στο τόξο ισλανδία-αγγλία-ιβηρική κάτι που παραδοσιακά ευνοεί τις ψυχρές εισβολές στα βαλκάνια (το ίδιο είχε συμβεί το 2001). από εκεί και πέρα θα δούμε την εξέλιξη του καιρού και θα σας ενημερώσω. Μην αποκλείεται όμως τίποτα. Και γενικά δεν είναι δυνατόν να σας εξηγήσω σε ένα φόρουμ τι μπορεί να κοιτάει ένας μετεωρολόγος για να κάνει μια εκτίμηση (δεν κοιτάει μόνο τα μοντέλα καιρού).
                      Λεωσθένης

Comment

παει για φοβερα χιονια η ευρωπη συμφωνα με το 6αρι... κ εμε[i]ις αρκετα καλα.."

Comment

Και γενικά δεν είναι δυνατόν να σας εξηγήσω σε ένα φόρουμ τι μπορεί να κοιτάει ένας μετεωρολόγος για να κάνει μια εκτίμηση (δεν κοιτάει μόνο τα μοντέλα καιρού). 

Εμ τι τωρα..Ευτο που ειπε παιδια λαβετε το υπόψη. Θα επρεπε να το ξηερετε.....και φανταζομαι πως ναι!

Εγω δεν ενθουσιαστηκα υπερβολικά! Αλλα αυτό ειναι κατι που περιμεναμε αλλα οχι με χιονια σε πολεις της Β.Ελλάδας όπως προβλέπει ο κυκλώνας!

Δεχτείται ενα μερος των λεγομένων του....Μερα με τη μερα η ψυχρη εισβολή τουλαχιστον κρατιεται σε περισσοτερα κυρια ραν και δε τη μαζευει μια και την ξαναφερνει στο επομενο ή μεθεπόμενο.....

Δε θελετε χιόνια αν και φυσιολογικό θα ήταν??? Ε ενταξει επιλογή σας...Αν ερθουν όμως εστω και ως τους Θρακομακεδονες...Μη τυχων και δω κανεναν να παει να τα δει!!!! [i] Εγω φυσικα θα ανεβω Χορτιατη διότι εκει πιστευω θα δουμε.

Edited by: xionotrela "

www.northmeteo.gr
                          Φιλυρο Θεσσαλονίκης - Οικισμός Γερακίνα 400μ.

Comment

Originally posted by LeoP
                            Χιόνισε στην Αθήνα στις 4/11/2006 ναι ή όχι; Το έστρωσε στα βόρεια του νομού από τα 300μέτρα υψόμετρο ναι ή όχι; Δηλαδή τί κοιτάς που δεν το βλέπουμε εμείς; Τα μυστικά του βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα;
                            Ναι και στον Ταύγετο χιόνισε στις 28 Οκτώβρη του 1998, είναι αυτό ο κανόνας; Μου λές για τα 300 μέτρα όταν η αθήνα και γενικότερα η πεδινή πελλοπόνησος είναι σε υψόμετρο 90-100 μέτρα, εκτός και αν εννοείς την πεντέλη και την δροσιά ως αθήνα.
                            "Θαφκε το γαρδίκ γρηγορ θαφκε"

Comment

Αποστολη τωρα μιλησες σωστα. Και γω το ιδιο ειπα. Πεδινα αποκλειετε αλλα για ημιορηνα δεν μπορω ακομα να εκφερω γνωμη τοσο μακρια. Τι το μεμπτο ειπα?

Comment

Συμφωνω και εγω με τα παιδια οτι οι προβλεψεις περα των 100ωρων ειναι μια μορφη τζοκερ, επισης συμφωνω και με τον Λεοσθενη οτι οντως χιονισε 4-5/11/06 μια και το θυμαμαι πολυ καλα τοτε (ως φανταρος που ημουν σε σκοπετο ελεγα πολυ νωρις μας ηρθαν τα κρυα). Παντως σημερα δεν το γλιτωνω το μπανακι εδω κατω....[i]"
                                sigpic

ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!!!!!

Comment

Working...
                                X