Announcement

Collapse
No announcement yet.

Αθήνα-Δράμα

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Αθήνα-Δράμα

Καλησπέρα σας!
    Και πάλι στην Καβάλα λοιπον, επιστροφη για μερικες μερες στα πατρια εδαφη.Θα ηθελα σε αυτο το θεμα να θιξω κατι που μου εκανε μεγαλη εντυπψση απο τη σημερινη 8ωρη διαδρομη απο Αθηνα για Δραμα με το ιντερσιτυ.Αλλα λιγο πολυ ολοι μας εχουμε μιλησει γιαυτο.
    Μου εκανε τεραστια εντυπωση η κατασταση της φυσης και του εδαφους..ιδιαιτερα απο Κιλκις μεχρι Δραμα, πραγματικα μιλαω, αν δεν κοιταζες ημερολογιο και εβλεπες μονο εξω θα νομιζες οτι ειναι κατακαλοκαιρο.Καταστεγνα, στην κυριολεξια εδαφη,σκόνη παντου, δεντρα ακομη πράσινα αλλα με ξεραμενα, το τονιζω οχι μαραμενα φυλλα, ξερα, ενας καταγαλανος ελαφρως θαμπος ουρανος γενικα ξεραμενα καφετια χρωματα..ο παππους μου απο ενα πολυ μικρο χωριο της Δραμας μου ειπε οτι εχει να ριξει αξιολογη βροχη πανω απο 5 μηνες..πραγματι Δραμα και Καβαλα ειναι ΚΑΤΩ των 300 χιλιοστων για το 2008!!Ειναι πολυ απελπιστικη η κατασταση...
    Dieu est un comédien jouant devant un public trop effrayé pour rire...

Και εδώ φίλε τα 600 χιλιοστά για το 2008 είναι πολύ χαμηλό νούμερο για τέτοια εποχή.Πέρσι είμασταν στα 800 στο τέλος του Οκτώβρη.
    Όταν κατέβει ο ψόφος από τις ’λπεις και αστράψει το Ιόνιο απάκρη σ άκρη, ο κόσμος θα κρατάει την αναπνοή του!

Comment

Η πάλαι ποτέ βρχοχερή κυκλοφορία της Μεσογείου έχει να μας έρθει αρκετά χρόνια. Μερικές περιοχές έχουν επηρεαστεί λίγο και μερικές αρκετά περισσότερο από την έλλειψη των κλασικών υφέσεων. Περιμένουμε να σπάσει η άσχημη αυτή συνήθεια του καιρού κάποια στιγμή. Στα τέλη του Οκτώβρη, αρχές του Νοέμβρη δημιουργούνται κάποιες προϋποθέσεις για κυκλογένεση στη Μεσόγειο. Είναι πολύ θολό το τοπίο ακόμα και ευθραυστο στις μεταβολές. Ο αυλώνας πάντως φαίνεται αρκετά πιθανό ότι θα απλώσει τη χερούκλα του στη δυτική Ευρώπη και θα σκάσει και πάνω στη Δυτική Μεσόγειο. Όλα παίζουν στη συνέχεια κυρίως για διαταρραχές από τα δυτικά προς τα ανατολικά...
      Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
      Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Comment

Working...
      X