Announcement

Collapse
No announcement yet.

Πρόγνωση καιρού από 20-10-2008 έως 26-10-2008

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Πρόγνωση καιρού από 20-10-2008 έως 26-10-2008

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Σταδιακή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την βδομάδα που διανύουμε. Οι υψηλές πιέσεις στην περιοχή της κεντρικής Ευρώπης και της Ευρωπαικής Ρωσίας θα ευνοήσουν την επικράτηση του ΒΒΑ ρεύματος στην περιοχή μας με αυξομειώσεις στην ένταση του. Προς τα τέλη της βδομάδας οι υψηλές πιέσεις στην κεντρική Ευρώπη θα ενισχυθούν σε επίπεδα 1035 έως 1040hPa και σε συνδυασμό με τις χαμηλές πιέσεις που θα επικρατούν στην νοτιοανατολική Μεσόγειο θα ευνοήσουν την κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών προς την περιοχή της νότιας Βαλκανικής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και οι ΒΒΑ άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά.

Πιο αναλυτικά, αίθριος αναμένεται σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο. ’νεμοι ΒΒΑ έως ισχυροί και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αίθριος ο καιρός αύριο με τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικής καταιγίδας στην Ήπειρο. ’νεμοι ΒΒΑ έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Αστάθεια στα δυτικά την Τετάρτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει αίθριος. Ενίσχυση των ΒΒΑ ανέμων σε πολύ ισχυρούς και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Τοπικές βροχές την Πεμπτη στην νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά προσήνεμα. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νοτιοανατολικά.

Ασθενής τοπικές βροχές στην ανατολική χώρα την Παρασκευή. ’νεμοι στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές το Σάββατο στα δυτικά οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στα ανατολικά και βόρεια. ’νεμοι ΒΒΑ έως ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς με υψόμετρο >1300μ. Τοπικές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας στην υπόλοιπη χώρα. ’νεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση.

Η επόμενη βδομάδα (27 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου) ξεκινάει με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια καθώς και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά (>1300μ) των περιοχών αυτών. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις 29 Οκτωβρίου με επικράτηση υψηλών πιέσεων στην περιοχή μας, στροφή των ανέμων σε νοτιάδες και σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. Μάλιστα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η θερμοκρασία στις αρχές Νοεμβρίου ενδέχεται να ανέβει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πηγή:www.skifun.gr/prognosi/prognosi-kairou-apo-20-10-2008-eos-26-10-2008.html

Καμπόλης Δημήτρης
    www.YouWeather.com

Life is an adventure!

Μάλιστα. Ευχαριστούμε Δημήτρη...Σχόλια δεν έχω. Θα δείξει.
    ΧΙΟΝΟΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ

Comment

Η εξέλιση ειναι απλά η ιδανική συνταγη για εναν καλό χειμώνα.Ας ερθουν τα χαμηλα και οι νοτιαδες απο μεσα Νοεμβρη μεχρι Γεναρη! Τοτε τα θελουμε,να ασπρισουν ολα εδω
      http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.

Comment

Den einai kai i idanikoteri gia na kalypsoume ton yeto pou leipei omos!Einai tragiko se 5 meres o Octobris na dinei to 90% tou mesou yetou tou mina kai sti synexeia se 26 meres na min mporei na dosei oute kan to allo 10%! [i]"
        Όταν κατέβει ο ψόφος από τις ’λπεις και αστράψει το Ιόνιο απάκρη σ άκρη, ο κόσμος θα κρατάει την αναπνοή του!

Comment

eyxaristoume mhtso!

Comment

Και στις αρχες Νοεμβριου αναμενουμε και θερμοκρασιες πολυ πανω απο τα κανονικα για την εποχη επιπεδα!! Αυτα μας ελειπαν τωρα... [i] Edited by: Dirfis "
            Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Καλα βλεπω να βρεχει εδω ενα 10ημερο δεκεμβρη και τελος...ρε ολοκληρο Οκωβρη ουτε ενα χαμηλο απο Ιταλια μα καλα τι γινεται εδω δεν εχει βρεξει καθολου και μαλιστα ποδαρικο ο νοεμβρης με υψηλες θερμοκρασιες πφφ αντι να μας φερει κανα συστημα με βροχες με ςτη καρδια του φθινοπωρου θα εχουμε παλι ηλιοφανεια....ακουτε εκει ασταθειες λες και εχουμε αυγουστοο...τελος παντων ευχαριστουμε δημητρη Edited by: Morelo
              www.weatherlink.com/user/morelo/

Comment

Δημητρη εριξα μια ματια τωρα στο GFS...εντυπωσιακα αυτα που δινει για τα τελη της εβδομαδας και αν μαλιστα εχουμε και υετο, ισως δουμε ακομα και την κορφη της Παρνηθας να ασπριζει! Κανενα χαμηλο με καταρακτωδεις βροχες ποτε θα δουμε αραγε...
                Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Να είσαι καλά Δημήτρη!
                  Η συνέχεια θα μας δίξει για το τί μέλη γενέσθαι...
                  Μακάρι να ευνοηθούμε.. και να κατέβει το ψυχρό κύμα....
                  Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.
                  Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. ~ Ν. Καζαντζάκης

Comment

Απογοητευτική η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας για άλλες 10 ημέρες τουλάχιστον.
                    Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
                    Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Comment

H ελπίδα πεθαίνει τελευταία[i]χαχα!!!"
                      Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.
                      Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. ~ Ν. Καζαντζάκης

Comment

Θα μας τρελανει το GFS...υπομονη και ο ουρανος θα γινει πιο βροχερος!!

[i]

Πολλα αλλαζουν γι αυτο ας κανουμε λιγη υπομονη. Παντως η mini ψυχρη εισβολη, φαινεται να ερχεται και θα βρεξει καποιες γνωστες σε ολους μας, προσηνεμες περιοχες!"
                        Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

angele etoimasou gia dirfh k katafigio!
                          ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ(ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ) ΦΩΚΙΔΑΣ

http://users.otenet.gr/~occc8t/meteocam/

http://www.meteocam.gr/AgorianiVillage

http://www.weatherlink.com/user/agoriani870m
                          ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΙΑΝΗ ΧΙΟΝΑΚΙ!!!
                          :weather_17:

Comment

Μουφοκατασταση μου φαινεται...
                            Το blog μου για καιρικες εκτιμησεις και οχι μονο:
                            http://westmacedoniaweather.blogspot.com/
                            WEST MACEDONIA POWER...

Comment

Κατσε Θυμιο, γιατι ετσι λεγαμε και λιγες μερες πριν και παλι τιποτα δεν εκανε!
                              Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Working...
                              X