Announcement

Collapse
No announcement yet.

Υψος Σανιδας

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Υψος Σανιδας

Γεια σας φιλοι του snowboard.

Ειμαι 1,78 περιπου κ γυρω στα 84 με 85 kg. Πηρα περυσι το Twin της Burton σε 157.
    Πολυ ωραιο σανιδι.
    Αυτες τις μερες μου γεννηθηκε η εξης απορια. Το υψος της σανιδας ειναι καλο για μενα? Εχω κανει σε απατητο το οποιο ομως δεν ηταν παρα πολυ, δλδ γυρω στους 30 ποντους πηγαινα μια χαρα. Πηγα ομως Bansko μια βδομαδα πριν κλεισει το ΣΚ που εριχνε χιονι απο Παρασκευη κ ειχε παρα πολυ απατητο κ ψιλο βουλιαζα.
    Εγω πιστευω το υψος μια χαρα ειναι. Τι λετε?
    Live For Speed! Ride To Live!

κι εγω πιστευω οτι ειναι μια χαρα το σανιδι για το υψος/κιλα σου αλλα επειδη ειναι freestyle σανιδι ειναι λιγο πιο μαλακο απ'οτι θα επρεπε για τις πουδρες.καλο θα ηταν να βαζεις τις δεστρες σου μια θεση πιο πισω (μονο οταν θα εχει πουδρες) ωστε το βαρος σου να ειναι προς τα πισω κι ετσι δεν θα βουλιαζει η μυτη της σανιδας!
    μαμ...κακα...SNOWBOARD και νανι!

http://instagram.com/liapos

Comment

Εγω εντωμεταξυ τις δεστρες τις εχω wide μια θεση την καθε μια κ δεν μου αρεσει να τις εχω πιο πισω γιατι μου αρεσει να κανω κ switch οποτε δεν θα βοηθαει καθολου.

Αυτο που σκεφτηκα κ δεν ξερω αν θα λειτουργησει ειναι να οταν μπαινω απατητο να δινω κλιση στο hiback της πισω δεστρας μονο ωστε να ειναι αναγκαστικα λυγισμενο το πισω ποδι κ να εχω πιο ευκολα το βαρος πισω. Θα το δοκιμασω φετος στις πρωτες πουδρες.

Comment

με τα κιλα σου μπορεις να πας μεχρι και στο 160 ανετα αλλα αν θελεις πιο κοντο σανιδι για παιχνιδι σε χαλαρες πουδρες (πχ.30-40 ποντους)εισαι καλα στο 157 αλλα ΟΧΙ με σκληροτητα 5(οπως το twin-ειναι park σανιδι,αν θυμαμαι καλα ο flex του) αλλα γυρω στο 7(λογω βαρους)

οσο για το highback ,κανε τις ρυθμισεις σου προσεκτικα σε απατητο με σχετικα μικρη κλιση για να δεις αν σε βολευει αλλα μην το παρακανεις σε γωνια κλισης....καλυτερα προσπαθησε να κλεισεις λιγο τις δεστρες απο το τοσο wide και παιξε με το βαρος σου...wisely[i]
        "

Comment

Με εχει βολεψει το wide κ δεν θελω να το αλλαξω. Η αληθεια ειναι οτι ειναι αρκετα μαλακο το σανιδι... αλλα θα το παλεψω.

Comment

Αναγκαστικά επειδή είναι twin πρέπει να μεταφέρεις τις δέστρες πίσω και να φύγεις απο το wide stance, διαφορετικά το βάρος πέφτει πολύ στην μύτη της σανίδας και λόγω το ότι έχει και αρκετό flex γίνεται αναπόφευκτα υποβρύχιο...
            Δεν νομίζω ότι αν αυξήσεις την κλίση στο highback της δέστρας θα παίξει μεγάλο ρόλο. Απλά θα είναι περισσότερο κουραστικό.
            Edited by: Cliff
            ...egoism dictates human relations...

Comment

Originally posted by Cliff
              Δεν νομίζω ότι αν αυξήσεις την κλίση στο highback της δέστρας θα παίξει μεγάλο ρόλο. Απλά θα είναι περισσότερο κουραστικό.
              σωστος!
              μεγαλη κλιση στο hiback=performance σε πιο...πατημενες καταστασεις και μικρη εως μηδενικη κλιση=comfort και ΠΟΛΥ περιθωριο ωστε να προσαρμοζεις το σωμα σου..
              ουτως ή αλλως εσυ θελεις να μπεις σε πουδρα και οχι σε pipe ...εκει θα χρειαζοσουνα μεγαλες κλισεις στα hibacks ωστε να μπορεις να εχεις πιο απολυτο και αμεσο ελεγχο...
              παντως,δεν στο εγραψα παραπανω αλλα με καλυψε ο cliff...
              στα twin σανιδια ΔΕΝ παιζει setback οπως στα directional οποτε η θεση πισω στην δεστρα ειναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ!
              οσο για το switch,θα βρεις τον τροπο σου εσυ ακομα και με ...λιγο αλλαγμενες ρυθμισεις!!!
              MAY THE FORCE BE WITH YOU!!![i]
              Edited by: resistance "

Comment

xaxaxa etsi kai mpei kanenas mesa pou den kseri apo snb kai diabasi ola ta parapano tha to fanoun oxi kinezika apla snowboaristka.YES BABY

Comment

Originally posted by Angel123
                  xaxaxa etsi kai mpei kanenas mesa pou den kseri apo snb kai diabasi ola ta parapano tha to fanoun oxi kinezika apla snowboaristka.YES BABY
                  Είναι και επιστήμη το πράγμα...[i]
                  "
                  ...egoism dictates human relations...

Comment

Είναι πολύ φυσιολογικό να σου συμβαίνει αυτό που λες φίλε Jimskeet. Για να το αποφύγεις θέλεις ουσιαστικά καλύτερη πλεύση. Και γι αυτό έχεις τρείς επιλογές:

α/ Μια δεύτερη σανίδα με μεγαλύτερο μήκος
                    β/ Μια σανίδα με ίδιο μήκος αλλά γεωμετρία για απάτητο (taper)
                    γ/ Την ίδια σανίδα με μετατοπισμένες δέστρες προς τα πίσω

Διαλέγεις και παίρνεις. Όλα μαζί δε γίνονται πάντως (και wide stance και duck και freestyle σανίδι και καλή επίδοση στο απάτητο)! [i]

’σε που σε περιπτώσεις όπως αυτή που λες, που έχει πάνω απο 30 πόντους φρέσκο, είναι εκτός όλων των άλλων και θέμα εξοικείωσης με την αίσθηση του...surf πλεόν! Σκέψου ότι εγώ είναι 179cm 79 κιλά και έχω μια σανίδα που είναι ΚΑΙ πουδροσάνιδο (έχει μεγάλη σε εμβαδό μούρη και στενή ουρά για να επιπλέει στην πούδρα) ΚΑΙ 162cm, και παρόλα αυτά όταν έριξε 70 πόντους σε ένα βράδυ στο Val D'Isere βούλιαξα ολόκληρος την επόμενη μέρα. Που κανονικά είτε πουδροσάνιδο 158 να είχα, είτε ένα κανονικό σανίδι 162, θα έπρεπε να κάνει τη δουλειά, πόσο μάλλον ένα που ήταν και τα δύο μαζί. Στην περίπτωσή μου έφταιξε ότι δεν είχα ικανή ταχύτητα. Και το απάτητο θέλει μεγαλύτερη ταχύτητα απ' ότι το αντίστοιχο εντός πίστας, αφού η ταχύτητα λειτουργεί προς όφελός σου (σε κρατάει στην επιφάνεια).
                    "
                    The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...
                    http://www.hiddencellar.eu

Comment

Σωστος. Πιστευω οτι φετος θα την καταφερω ετσι την σανιδα κ σε πολυ απατητο. Δουλεια θελει. Να φανταστεις ο Shaun White με το καινουριο του σανιδι που ειναι park ετρεξε κ στο US Open Halfpipe και πηγε με το ιδιο κ στις πουδρες στα γυρισματα του It's always snowing somewhere". Θα μου πεις shaun white ειναι αυτος αλλα αφου το εκανε αυτος σημαινει οτι γινεται.... Αρα δουλεια.....
                      "

Comment

Νικο, θυμιζεις σαν σιμαδουρα με βαριδι π οταν το σερνει ταχυπλοο, ι πισω πλευρα της σιμαδουρας απλα παταει" το νερο και η μπροστα χοροπιδαει

ε κατι τετοιο δεν πρεπει να ειμαστε κ στις πουδρες?
                        χαχαEdited by: panagiotis "

SUMMER NIGHTMARE

Comment

Ρε παιδια παρεπιπτοντως, εχει κανενας δεστρες για πουλημα 4βιδες?

Το νεο σανιδι ειναι αλλιως και το παλιο παραπονιεται...

Συγνωμη για την off topic ερωτηση..

Comment

Εγώ πάντως που έχω σανίδι 1,62 και είμαι 95 κιλά(κλαψ),στην πούδρα ρίχνω λίγο το βάρος μου προς τα πίσω και δεν έχω κανένα πρόβλημα.Μόνο πέρσι δεν την πάλεψα,εξωτερικό που είπε και ο Νίκος,που μετά από μια νύχτα χιονόπτωση,το πρωί ήταν σαν να με έχουν πετάξει μέσα σε τριμμένο φενιζολ....Πούδρα μέχρι τον τετρακέφαλο!!!
                            Beati Paoli.........

Comment

Originally posted by royale
                              Είναι πολύ φυσιολογικό να σου συμβαίνει αυτό που λες φίλε Jimskeet. Για να το αποφύγεις θέλεις ουσιαστικά καλύτερη πλεύση. Και γι αυτό έχεις τρείς επιλογές:α/ Μια δεύτερη σανίδα με μεγαλύτερο μήκοςβ/ Μια σανίδα με ίδιο μήκος αλλά γεωμετρία για απάτητο (taper)γ/ Την ίδια σανίδα με μετατοπισμένες δέστρες προς τα πίσωΔιαλέγεις και παίρνεις. Όλα μαζί δε γίνονται πάντως (και wide stance και duck και freestyle σανίδι και καλή επίδοση στο απάτητο)! [i]’σε που σε περιπτώσεις όπως αυτή που λες, που έχει πάνω απο 30 πόντους φρέσκο, είναι εκτός όλων των άλλων και θέμα εξοικείωσης με την αίσθηση του...surf πλεόν! Σκέψου ότι εγώ είναι 179cm 79 κιλά και έχω μια σανίδα που είναι ΚΑΙ πουδροσάνιδο (έχει μεγάλη σε εμβαδό μούρη και στενή ουρά για να επιπλέει στην πούδρα) ΚΑΙ 162cm, και παρόλα αυτά όταν έριξε 70 πόντους σε ένα βράδυ στο Val D'Isere βούλιαξα ολόκληρος την επόμενη μέρα. Που κανονικά είτε πουδροσάνιδο 158 να είχα, είτε ένα κανονικό σανίδι 162, θα έπρεπε να κάνει τη δουλειά, πόσο μάλλον ένα που ήταν και τα δύο μαζί. Στην περίπτωσή μου έφταιξε ότι δεν είχα ικανή ταχύτητα. Και το απάτητο θέλει μεγαλύτερη ταχύτητα απ' ότι το αντίστοιχο εντός πίστας, αφού η ταχύτητα λειτουργεί προς όφελός σου (σε κρατάει στην επιφάνεια).
                              ετσι απο περιεργεια..
                              ποσες σανιδες πηρες μαζι σου;;;
                              "

Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

Comment

Working...
                              X