Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΑΣΠΡΟ ΤΟ ΦΑΛΑΚΡΟ...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

KAIMAΚΤΣΑΛΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟ ΠΙΝΟΒΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΤΖΕΝΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΗ ΛΕΝΕ ΚΟΖΟΥΦ

ΑΣΕ ΤΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΦΙΛΕ ΧΟΛΑΡΓΕ

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ
    Γιώργος Ξηρολίβαδο Βεροιας 1217μ
    http://penteli.meteo.gr/stations/palaioskilitsi/

Comment

α ρε ελλαδαρα
      το σλαβικο πειραζει το τουρκικο οχι.
      να λεμε την λαμια ζιτουνι και την αμφισσα σαλωνα λοιπον.
      δηλαδη η απαντηση ειναι ναι υπαρχει ελληνικο ονομα μα μου αρεσει το τουρκικο.
      αφου σας αρεσει τοσο πολυ λοιπον χαρισμα σας.
      απλα ας ψαξετε λιγο τις καταγωγες για να δωθει εξηγηση γιατι σας αρεσει του τουρκικο.
      μου αρεσει ο αλλος που οταν πηγε να μεταφρασει το τουρκικο ονομα μου το ειπε στα σλαβικα να το καταλαβω....
      φιλε μου εγω δεν ξερω ουτε σλαβικα ουτε τουρκικα πειτε τα ονοματα αυτα μεταξυ σας που καταλαβαινεστε.
      απλα εδω ειναι ελληνικο σαιτ και καλο ειναι να μην προκαλουμε ετσι

Comment

η το αλλο το τουρκικο σε αυτην την περιοχη δεν με πειραζει με πειραζει σε αλλη. ειναι σοβαρα πραγματα αυτα?
        δηλαδη απο σαλονικα και περα πειραζουν τα βουλγαρικα απο σαλονικα και δωθε τα σλαβικα και απο λαμια και κατω τα τουρκικα?
        οι πολιτικοι δρουν αναλογα με το λαο αφου πολιτες σαν και σας τα κανιυνε αυτα γαργαρα και οι πολιτικοι τα ιδια θα κανουυνε

Comment

ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Έτσι Χελμός ονομάστηκαν τα Αρόανια όρη. Στα Ελληνικά τα Αρόανια σήμαιναν Μεγάλο όρος και το Χελμός στα Σλάβικα σημαίνει το ίδιο ακριβώς. Και η δεύτερη κορυφή των Αροανίων λεγόταν στα Ελληνικά Τριανταφυλλιά. Οι Σλάβοι την ονόμασαν Ντουρvτουβάνα που σημαίνει το ίδιο: Τριανταφυλλιά.
          Τα μακροτοπωνύμια σλαβικής προέλευσης που αριθμούνται 2123 κατά το Μαξ Βάσμερ κατανέμονται ως εξής στις περιοχές της Ελλάδας: Μακεδονία 730, Θράκη 45, Ήπειρος 412, Θεσσαλία 165, Αιτωλοακαρνανία 98, Ευρυτανία 48, Φθιώτιδα 55, Φωκίδα 45, Βοιωτία 22, Αττική 18, Πελοπόννησος 429, Εφτάνησα 16, Εύβοια 19, Νησιά του Αιγαίου 4 και Κρήτη 17. Τα μακροτοπωνύμια δείχνουν την έκταση της Σλαβικής εγκατάστασης στον Ελλαδικό χώρο. Επειδή μας ενδιαφέρει ειδικά η Πελοπόννησος και η εγκατάσταση εδώ των Σλάβων, ακολουθεί μία ανάλυση των 429 μακροτοπωνυμίων της Πελοποννήσου. Έτσι έχουμε: Κορινθία 24, Αργολίδα 18, Αχαΐα 95, Ήλιδα 34, Τριφυλλία 42, Αρκαδία 94.

Comment

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΦΥΓΑΝΕ.ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΙΛΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΟ

Comment

να πας σε ενα σχολειο να δεις πως το αναφερει το βουνο που μιλαμε.
              και μετα να μου πεις ναι ετσι λεγεται στα ελληνικα μα εγω θελω το τουρκικο γιατι μου αρεσει...
              το παραπανω δε καιμενο τι μου εγραψες? καλα λεω θελει ψαξιμο η καταγωγη καπιοων εδω μεσα διοτι ειτε εκτελουν αποστολη ειτε ειναι θυματα αλλων μην γνωριζοντας τι κανουν

Comment

[i] ντοινκ!!!!!

"
                Γνωστος αγνωστος αναρχοακροδεξιος μελος γνωστης κλικας που λυμαινει τους κολπους του snowreport!!

Comment

''παρακαλουνται οι Σκοπιανοι πρακτορες του ΣΡ να γραφουν το ελληνικο ονομα του Βορα...μην ξαναδω Καιμακτσαλαν σας εφαγα!!

Απο τη Διευθυνση.''

καλα ρε,εχετε τρελαθει τελειως???ο καθενας το φωναζει οπως θελει το βουνο!!!τι κι αν το λεμε Καιμακ,τι κι αν το λεμε Βορα...

μερικοι να βλεπετε ολοκληρο το δασος και οχι το καθε δεντρακι του ξεχωριστα...λες και αυτο περιμενανε οι Σκοπιανοι για να βρουν πατημα και να λενε τις ανακριβειες τους!!

Υ.Γ. εκτος θεματος το ποστ,αλλα μερικα πραγματα δε μενουν ασχολιαστα

Φιλικα,Νικος
                  σνόου αντίκτηντ

Comment

Καλα εσυ ρε μπαχαλο θες να το κανεις το φορουμ...?
                    Απο τον Χολαργο εισαι,τι ξερεις για το Καιμακ..?
                    Το blog μου για καιρικες εκτιμησεις και οχι μονο:
                    http://westmacedoniaweather.blogspot.com/
                    WEST MACEDONIA POWER...

Comment

α,και κατι τελευταιο και σταματαω τα ασχετα ποστ...

προτεινω να διοργανωσουμε μια Πανελληνια συναντηση για την απονομη επαινων Πατριδογνωσιας - Ελληνοφροσυνης...

και ο νοων νοειτο...[i]"
                      σνόου αντίκτηντ

Comment

Μην τσακωνεστε ορε και τα Βαρδουσια εχουν

παρει το ονομα τους απο τη σλαβικη λεξη βαρδουσι που σημαινει

βουνο,τι να κανουμε τωρα να αλλαξουμε κ αυτο το ονομα?????

Comment

Εχουμε στα Επτάνησα 17 σλάβικα τοπωνύμια; Αυτό ειλικρινά δεν το ήξερα. Φίλε XIROLIVADO ξέρεις κανένα; Δεν σε ειρωνεύομαι, ρωτάω από ενδιαφέρον. Ασχολούμαι πολλά χρόνια με την ντοπιολαγιά των Επτανήσων και με την καταγωγή των επωνύμων και των τοπονύμιων, αλλά αυτό δεν το είχα ξανακούσει.

Comment

και εσυ εισαι πρακτορας τον Σκοπιων ακου εκει Βαρδουσι σκοπιανε πρακτορα[i]"
                            Γνωστος αγνωστος αναρχοακροδεξιος μελος γνωστης κλικας που λυμαινει τους κολπους του snowreport!!

Comment

μεχρι το μεσημερι η τζενα ειχε χιονι αρκετο σημερα, ενω χθες το πρωι ειχε χιονοστρωση απο 1700 μ περιπου. Ο βορας πολυ λιγοτερη χιονοστρωση...

Comment

To Τζένα δε βγαίνει απο το Τζένα Τζέιμσον? [i]"
                                Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

Working...
                                X