Announcement

Collapse
No announcement yet.

Αγορά πέδιλου freeski

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Αγορά πέδιλου freeski

Πέρυσι, είχα και πάλι την ίδια απορία αλλά τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο αποφάσισα να περιμένω και άλλο μήπως βγει κανένα καινούριο μοντέλο. Έτσι και έγινε...
    Και ενώ είχα καταλήξει στο salomon teneighty foil ξαναείδα μοντέλα από άλλες εταιρείες και μου δημιουργήθηκε η ίδια απορία. Ποίο twin-tip μοντέλο προσφέρει καλό κράτημα σε σκληρό και μπόρεις να κάνεις κάρβινγκ ξέρωντας ότι οι ακμές θα πιάσουν και το πέδιλο δε θα σε προδώσει ; Ταυτόχρονα όμως προσφέρει και κάποιες δυνατότητες εκτός πίστας ενώ δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και για κάποια μικρή freestyle χρήση ; Κάνω χρόνια σκι αλλά πέραν από πέδίλα καθαρά carving δεν έχω καμία εμπείρια σε άλλου είδους οπότε φοβάμαι μήπως η αλλαγή σε twin-tip δε με αφήσει ευχαριστημένο... Υπάρχει κάνεις που μπορεί να βοηθήσει please ;

Ενδεικτικά αναφέρω κάποια μοντέλα που μου έχουν τραβήξει την προσοχή :
    Salomon teneighty foil -decade-
    Salomon Threat
    Salomon Dumont
    Volkl Bridge
    Volkl Ledge
    Armada AR6
    Armada Alpha 1
    Armada Pipe Cleaner
    Armada El rey
    Armada ARV
    Όλα τα έγραψα ουσιαστικά ε ;...

Αν κάποιος έχει εμπειρία από κάποιο από αυτά και γένικα γνωρίζει ή έχει κάποια άλλη πρόταση θα είμαι ευγνώμων αν απαντήσει. Ευχαριστώ.
    Edited by: saras_d
    SarasPower

Κάποιος ;
    SarasPower

Comment

λοιπον...
      νομιζω ειχαμε μιλισει κ περσυ για το foil...πιστευω πως ειναι ενα πολυ καλο πεδιλο....ομως καλι εντυπωση μου εχει κανει και το ARMADA EL REY το οποιο απο οτι ειδα το χαρακτηριζουν ως all mountain πεδιλο..αυτο δηλαδη που χρειαζεσαι...(απο οτι εχω καταλαβει....)παντως αφου δινεις βαρος στο carving νομιζω πως πρεπει να δωσεις μεγαλη προσοχη στο sidecut των πεδιλων που θα διαλεξεις...
      οσον αφορα στα pipe cleaner και dumont νομιζω οτι ειναι πολυ ελαστικα-μαλακα πεδιλα και δεν θα κανουν για αυτο που τα θες...

Comment

Ναι όντως είχαμε μιλήσει πέρυσι για το foil... τελικά εσύ τα πήρες ; Για πες εμπειρίες...

Thanks για την απάντηση.
        SarasPower

Comment

oxi den ta pira giati i8ela k mpotes kales klp k den eixa na dia8esw tosa xrimata..gia auto pira mia polu kali mpota kainouria kai agorasa metaxeirismena ta Rossignol Bandit B2 tou 2005 me destra apo elvetia..to opoio vevaia einai ena freeride pedilo pou pisw sikwnei muti..apla den einai twin me tin mprosta,einai ligo xamiloteri...alla einai arketo gia anapodes prosgeiwseis k genika na tsoulas anapoda (to dokimasa....[i]) (to mono tous meion einai to xalia sxedio pou exoun..)..skopos mou einai na t xrisimopoiisw fetos kai tou xronou n parw kapoio salomon i armada kai auta na ta exw ws deutera...

pantws fetos i salomon exei vgalei katapliktika montela me teleia sxedia..psa3e ta e-shop na deis tromeres times pou den 8a to skefteis ka8olou..koita to sport-conrad.de 8a pa8eis plaka me tis prosfores

sorry gia ta greeklish alla auto t pc exei mono agglika"

Comment

Okay ευχαριστώ πάρα πολύ!!! έτσι όπως το κόβω άμα βρω καμμία καλή τιμή για τα foil θα πάω... Στα σίγουρα πράγματα. Ευχαριστώ και πάλι. ’ντε καλό χειμώνα να δούμε κάνα χιόνι!!

Υ.Γ. αν υπάρχει κανείς με κάποια άλλη γνώμη πάντα καλοδεχούμενη Edited by: saras_d
            SarasPower

Comment

Ποίο twin-tip μοντέλο προσφέρει καλό κράτημα σε σκληρό και μπόρεις να κάνεις κάρβινγκ ξέρωντας ότι οι ακμές θα πιάσουν και το πέδιλο δε θα σε προδώσει ; Ταυτόχρονα όμως προσφέρει και κάποιες δυνατότητες εκτός πίστας ενώ δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και για κάποια μικρή freestyle χρήση ;
              κανένα... γιατι το ένα αναιρεί το άλλο...
              αν θελεις προοδευτικά στιβαρο midfat για να καρβαρεις αλλα και να βγαίνεις πουδρες δες, Κ2 Recon και Κ2 Outlaw
              τρένα στην πίστα και στο εκτός σαφώς βαριά για freestyle εκτός και εαν εννοεις περισταστιακά κανα άλμα κατεβαίνωντας και όχι περιστροφικές φιγούρες.

Αν θέλεις να στρίβεις στην πίστα ανεκτά και να δώσεις εμφαση στο εκτός πίστας και σε αλματάκια κλπ δες το K2 Public Enemy.

οποιοδήποτε park/pipe σκι στην πίστα έχει γέλιο, εχουν μεγάλο radius και πολυ μαλακα φτυαρια και ουρές.

καταστάλλαξε σε αυτό που θές ένα freeride να μπαινει και πίστα ή ενα freeride να κάνει και λίγο freestyle.

Comment

περσι τον Νοεμβριο οταν εψαχνα να παρω twin tip πεδιλο διαβαζα σε διαφορα forum ενα προβλημα το οποιο εφερε το Foil (το παλιαοτερο μοντελο) σχετικο με τον πυρηνα του πεδιλου. Εγραφαν οτι μετα απο ορισμενη χρηση χανει το φλεξ του πιο γρηγορα απο αλλα πεδιλα λογω του πυρηνα του ο οποιος αποτελειται απο καποιο συνθετικο υλικο η κατι τετοιο,κατα τ'αλλα το πεδιλο πρεπει να ειναι παρα πολυ καλο (βασει των οσων διαβασα στα διαφορα φορουμ ).
                .....

Comment

Bestofalps ευχαριστώ για την απάντηση. Κατάλαβα τι εννοείς και μετά από αρκετό ψάξιμο και σκέψη μάλλον διαπίστωσα ότι για εκτός πίστας δεν το έχω πάρει και πολύ απόφαση ενώ και από αυτά που λες ένα freestyle σκι park/pipe θα είναι τελείως ότι να'ναι στην πίστα...
                  Δηλαδή κλείνω προς κάποιο midfat πέδιλο.
                  Επειδή όμως φαίνεσαι γνώστης του αντικειμένου, οι δυνατότητες εντός πίστας των τα κάνω όλα" twin tip όπως το foil -που πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό είναι απλά marketing- θα είναι ελάχιστα περιορισμένες εώς μηδαμινές ε ; Πάντα για αρκετά επιθετικό σκι εννοώ..

Drazen μόλις τώρα και εγώ αυτό κοιτούσα αλλά δεν το βλέπω να πηγαίνω προς τα foil. Ευχαριστώ για την απάντηση."
                  SarasPower

Comment

ακόμα κάτι... δεν μπορεί να έχεις στο μυαλό σου να κάνεις επιθετικό σκι και να προσανατολίζεσαι σε σκι με 78μέση και επάνω και ακτίνες απο 16 μέτρα+
                    αναγκαστικά μένεις" πάνω στο σκι και περιμένεις να ολοκληρώσει το τόξο του περισσότερη ώρα απο ένα σλάλομ σκι.
                    Ετσι και αλλιώς δεν θα βρείς τόσο σφιχτή ουρά σε αυτα τα μοντέλα για να δουλεψεις με το rebound.

στο μήνυμα που έγραψες το πιο κοντινο σκι απο αυτά που έχω κάνει είναι το Recon που σου έγραψα και παραπάνω.
                    Αλλά πάντα εξαρτάται απο το επιπεδό σου... οπου δεν το αναφέρεις καθόλου.

admins: γιατι δεν μπορώ να κάνω upload φωτος? γράφει ότι δεν έχω επαρκεί άδεια :P

"

Comment

Επίσης καλό είναι να δείς και άλλες εταιρίες λιγότερο γνωστες στην Ελλάδα όπως Stockli, Movement, Line, Zag

Comment

Originally posted by saras_d
                        Πέρυσι, είχα και πάλι την ίδια απορία αλλά τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο αποφάσισα να περιμένω και άλλο μήπως βγει κανένα καινούριο μοντέλο. Έτσι και έγινε...
                        Και ενώ είχα καταλήξει στο salomon teneighty foil ξαναείδα μοντέλα από άλλες εταιρείες και μου δημιουργήθηκε η ίδια απορία. Ποίο twin-tip μοντέλο προσφέρει καλό κράτημα σε σκληρό και μπόρεις να κάνεις κάρβινγκ ξέρωντας ότι οι ακμές θα πιάσουν και το πέδιλο δε θα σε προδώσει ; Ταυτόχρονα όμως προσφέρει και κάποιες δυνατότητες εκτός πίστας ενώ δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και για κάποια μικρή freestyle χρήση ; Κάνω χρόνια σκι αλλά πέραν από πέδίλα καθαρά carving δεν έχω καμία εμπείρια σε άλλου είδους οπότε φοβάμαι μήπως η αλλαγή σε twin-tip δε με αφήσει ευχαριστημένο... Υπάρχει κάνεις που μπορεί να βοηθήσει please ;

Ενδεικτικά αναφέρω κάποια μοντέλα που μου έχουν τραβήξει την προσοχή :
                        Salomon teneighty foil -decade-
                        Salomon Threat
                        Salomon Dumont
                        Volkl Bridge
                        Volkl Ledge
                        Armada AR6
                        Armada Alpha 1
                        Armada Pipe Cleaner
                        Armada El rey
                        Armada ARV
                        Όλα τα έγραψα ουσιαστικά ε ;...

Αν κάποιος έχει εμπειρία από κάποιο από αυτά και γένικα γνωρίζει ή έχει κάποια άλλη πρόταση θα είμαι ευγνώμων αν απαντήσει. Ευχαριστώ.
                        εγώ πήρα το Salomon teneighty foil- flyer (σε set βέβαια, μόλις πρίν από 1 εβδομάδα). Πέρυσι το δοκίμασα και μου άρεσε πολύ. Το βρήκα και σε πολύ καλή τιμή σαν σέτ.
                        <a href=http://www.xsports.gr/comp&#111;nent/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage_new/product_id,237/category_id,13/opti&#111;n,com_virtuemart/Itemid,1/" target="_blank">http://www.xsports.gr/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage_new/product_id,237/category_id,13/option,com_virtuemart/Itemid,1/</a>

με εξυπηρέτησαν πολύ. Ρώτα, σου το συνιστώ. Θα σου δώσουν και άλλες ιδέες σε πολλά freeride / allmountain προϊόντα, γιατί αυτά που ζητάς στην ουσία είναι allmountain 60-40 pist, ektos."

Comment

Working...
                        X