Announcement

Collapse
No announcement yet.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους!!!

Επειδή σε κάποια άλλα θέματα γίνονται συγκρίσεις συνθηκών ανά περιοχή κυρίως θερμοκρασιακές θα ήθελα να πω δύο πράγματα.

1ον Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική εποχή και είναι λογικό η ψύχρανση της ατμόσφαιρας να γίνεται σταδιακά και με την φυσιολογική ροή από Βορά προς Νότο.

2ον Συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν από μετρήσεις δεδομένης στιγμής γι αυτό υπάρχουν τα στατιστικά στοιχεία.Οι καιριικές συνθήκες διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και αυτό είναι λογικό.Αυτές τις μέρες επηρεαζόμαστε από μία στάσιμη ψυχρή λίμνη που εκτείνεται από τα βόρεια Βαλκάνια όπου είναι και το κέντρο του αυλώνα έως και την χώρα μας.Είναι λογικό να γίνεται μεγαλύτερη μετάδοση θερμότητας στα ατμοσφαιρικά στρώματα σε περιοχές που βρίσκονται κοντινότερα στην ψυχρή λίμνη στις οποίες και το πάχος της ατμόσφαιρας είναι σαφώς μικρότερο.
    Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι δυτικότερες και νοτιότερες περιοχές βρίσκονται πολύ ποιο κοντά στον θερμό τομέα των επιφανειακών συστημάτων που θα επηρεάσουν τις επόμενες μέρες διαδοχικά την χώρα.

3ον Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε περιοχές όπου μόλις λίγες μέρες πριν μετά από ένα παρατεταμένο ζεστό διάστημα δέχτηκαν ικανοποιητικά ύψη βροχής με αποτέλεσμα να βοηθήσει στην υποχώρηση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας αλλά και του εδάφους με αντίστοιχες που έπεσαν ελάχιστα έως μηδενικά ύψη βροχής.

Eίναι ανάγκη να ανοίγονται θέματα επειδή σε κάποιον αρέσουν οι ανοήτες συγκρίσεις; Τουλάχιστον ας περιοριστει η κουβέντα σε ένα θέμα...
    http://www.weatherlink.com/user/koem1977/

Comment

4ον δεν χρειάζετε να απολογούμαστε που ζούμε σε μια ΠΙΟ ζεστή ή ΠΙΟ ψυχρή περιοχή. Μερικόι έχουν γίνει κουραστικοί προσπαθώντας να αποδείξουν τα αυτονόητα και μερικοί προσπαθώντας να αποδείξουν τα αντίθετα... Edited by: GiaPa
      Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

ας αφησουμε λοιπον τις συγκρισεις και ας κανουμε αναφορες, ανευ σχολιων πλεον....

Comment

ακομα και το metar.gr το πρωι ειχε αρθρο με... αυτο που κανω εγω καθε μερα, δηλαδη λιστα ελαχιστων θερμοκρασιων. το ιδιο κανει και η ΕΜΥ στα δελτια των κρατικων καναλιων.
          οταν δεν υπαρχουν σχολια, δεν μπορει κανενας να πει οτι γινεται συγκριση. εκτος αν κανουν συγκρισεις η ΕΜΥ, το ΕΑΑ και οι αλλοι.

Comment

Κανεις δεν ειπε να μην γινονται συγκρισεις!!!!!

Αλλα τα σχολια μαλλον φυτιλι ειναι για τσακωμους παρα κατι άλλο!!!!

Comment

ας αφησουμε ολοι μας, και βαζω και τον εαυτο μου μεσα, τα σχολια... οι αναφορες τα λενε ολα μονες τους.

Comment

Εγώ δεν αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα θέματα,μια ανάλυση έκανα για το πως μεταβέλλονται οι θερμοκρασίες ανάλλογα τις συνθήκες που επικρατούν.Χωρίς να αναφέρω τα γνωστά επίδραση ανέμου μερικής ή ολικής νεφωκάλυψης κτλ.Όσο αναφορά τις συγκρίσεις γίνονται όπως και σχόλια.Το θέμα το θεωρώ ενδιαφέρον μια και είναι στοιχειοθετημένο.

Comment

Ρε παιδιά, sorry κιόλας, είμαι καινούργιος και δεν μου πέφτει λόγος, άλλα έχω παρατηρήσει ότι όποιος θυμηθεί κάτι ανοίγει και ένα θέμα και για κάποιον που παρακολουθεί απ'έξω" φαίνετε αστείο αυτό, δεν υπάρχει μία τάξη στο forum, μία συγκεκριμένη θεματολογία, δεν κάνω καμία παρατήρηση βέβαια, απλά τα συζητούσα αυτά με ένα παλλικάρι που παρακολουθεί το forum χωρίς να είναι μέλος και "χτυπάει" άσχημα, θα ήταν ωραίο να υπάρχει συγκεκριμένη θεματολογια και τα topic να ανοίγονται μόνο απο mods, επειδή είμαι admin σε άλλο forum-άσχετο βέβαια με τον καιρό-το λέω σαν συμβουλή για να είναι όμορφο και τακτοποιημένο το φόρουμ!
                  Πχ μπαίνει κάποιος απο έξω να ενημερωθεί για τον καιρό και βλέπει θέμα: "Ταδε κοίταξε τα pm σου"!
                  Συγνώμη για την παρέμβαση απλά σαν συμβουλή το λέω...

Φιλικά...
                  Edited by: 4seasons "
                  Summer go home
                  www.aokerkyra.com

Comment

το μεγαλο θεμα ειναι το κατα ποσον ολοι αυτοι οι σταθμοι πληρουν τους παγκοσμια συμφωνηθεντες ορους.και βεβαια οχι δεν πληρουν τιποτα.
                    στα σοβαρα τωρα,,
                    ολα τα μελοι δινουν καθε 6 ωρες επιγηες καο εναεριες μετρησεις οι οποιες <περνανε> μεσα στους υπολογιστες προκειμενου να υπολογιστει που θα γεννηθουν χαμηλα και πως κοινουνται τα συστηματα.
                    φανταστειτε καθε χωρα να εδινε δεδομενα αλλη απο ταρατσα αλλη απο τα 2 μετρα αλλη υπο σκιαν αλλη σε κλοβω αλλη απο ντειβις..αλλη απο αναλογικο βαρομετρο αλλη με ηλεκτρονικο...αλλη απο τα 850μβ και αλλη απο τα 900....μπαχαλο..
                    με απλα ελληνικα οι σταθμοι που υπαρχουν με ανεμιστηρες και κουνουπιερες σε ταρατσες σε ιστους σε περιβολια ειναι απλα να κανουμε τον χαβαλε μας και τιποτα παραπανω.αλλωστε καμμια μ.υ. στο κοσμο δεν αποδεχετε τις μετρησεις ενος ερασιτεχνικα στημενου σταθμου.και οι ιδιοι σταθμοι σαφως και αναφερουν οτι ειναι ερασιτεχνικοι σαφως και μιλανε για +- 1-2 βαθμους αναλογογα με την εποχη με την προυποθεση οτι ειναι και καλα στημενοι,,που δεν ειναι κιολας..
                    ειναι δυνατον καποιος να κοιταει π.χ. τον σταθμο στο πεδιον του αρεος που βρισκεται πανω στην ταρατσα τησ παλια ασοε!!!κλεισμενοσ απο ολους τους οριζοντες απο τοιχος πολυκατικιων στο 1 μετρο?αστεια πραγματα,οπως και ο σταθμος στην καμαρα στην θεσσαλονικη πανω απο το φαρμακειο διπλα στο σουβλατζιδικο?πλακα με κανετε?Edited by: ΓΙΑΝΝΗΣ
                    καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

Δεν είναι σωστή η συμβουλή σου φίλε. Αυτό έλειπε να μη μπορούμε να ανοίξουμε ένα θέμα και να παρρακαλάμε τον κάθε μοντερέιτορ να μας ανοίξει ή όχι ένα θέμα. Αν είναι δυνατόν! Επειδή στο δικό σου φόρουμ ισχύει αυτό δεν πάει να πει ότι είναι και το σωστό. Η τάξη είναι τάξη οπωσδήποτε αλλά το πιο τακτικό φόρουμ ξέρεις πιο είναι; Το φόρουμ που γράφει η κοκκινοσκουφίτσα η οποία ξέρει από τάξη γιατί έχει καθαρό το δωμάτιό της. Από κει και πέρα το SR έχει έναν αριθμό μελών οι οποίοι πάνω-κάτω έχουν αυτή τη φιλοσοφία που βλέπεις εδώ. Συνεπώς να συμβουλεύεις εφ΄ όσον συμμετέχεις και όχι όντας απ' έξω. Έτσι είανι το σωστό.
                      Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
                      Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Comment

Καταρχήν ευχαριστώ για το χαρακτηρισμό κοκινοσκουφίτσα![i]
                        Το φόρουμ είναι τόπος κατάθεσης απόψεων και εγώ κατέθεσα τη δική μου η οποία δεν είναι απαραίτητα και σωστή, απλά θεώρησα σωστό να σας πω πως φαίνεται απο έξω, δεν το είπα για να σας προσβάλλω και μίλησα για τα άσχετα topic όπως αυτό που ανέφερα στο παράδειγμα μου!
                        Η συμβουλή του απέξω είνα πάντα η πιό αντικειμενική να το ξέρεις αυτό!
                        Αυτά, ας μην γ@##$ το topic!
                        Edited by: 4seasons "
                        Summer go home
                        www.aokerkyra.com

Comment

Το φόρουμ άνηκε και ανήκει στα μέλη του.Ανοίγουν τα θέματα και αν χρειαστεί διαχειρίζονται από τους μοντσ μέχρι εκεί.Δεν έχουν παραπάνω προσόντα οι μοντσ για να καθορίζουν εκείνοι την θεματολογία αυτό μας έλειπε άλλωστε.Όχι στα καλούπια,ο αυθορμιτισμός είναι αυτόμ που χαρακτηρίζει αυτό το φόρουμ και η αυθέντικότητά του.Αυθορμιτισμός καιρικός όμως χωρίς να θίγει χωρίς να προκαλεί.Από εκεί και ύστερα αρχίζει η δουλειά των μοντσ.Τα άσχετα ποστ είναι η συντριπτική μειωψηφία και απορώ πως αναφέρεσαι σε αυτά.

Comment

Originally posted by erythreabeach
                            Το φόρουμ άνηκε και ανήκει στα μέλη του.Ανοίγουν τα θέματα και αν χρειαστεί διαχειρίζονται από τους μοντσ μέχρι εκεί.Δεν έχουν παραπάνω προσόντα οι μοντσ για να καθορίζουν εκείνοι την θεματολογία αυτό μας έλειπε άλλωστε.Όχι στα καλούπια,ο αυθορμιτισμός είναι αυτόμ που χαρακτηρίζει αυτό το φόρουμ και η αυθέντικότητά του.Αυθορμιτισμός καιρικός όμως χωρίς να θίγει χωρίς να προκαλεί.Από εκεί και ύστερα αρχίζει η δουλειά των μοντσ.Τα άσχετα ποστ είναι η συντριπτική μειωψηφία και απορώ πως αναφέρεσαι σε αυτά.
                            Αυτής της φιλοσοφίας είμαι και εγώ.

Comment

Καλά μη βαράτε![i]"
                              Summer go home
                              www.aokerkyra.com

Comment

Working...
                              X