απο Τετάρτη απόγευμα εννοείς μάλλον. Πέμπτη και Παρασκευή σχολείο εμείς δεν είχαμε, όπως και η Φλώρινα, η Καστοριά και τα Γρεβενά πρέπει να πήγαν την Πέμπτη.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Αφιερωμα στους χιονιαδες της Καστοριας
Collapse
X
-
Μια διορθωση.Το 1988 δεν ξεκινησε η χιονοπτωση ξημερωματα Παρασκευης αλλα προμεσημβρινες ωρες.Το θυμαμαι σαν σημερα αν και εχουν περασει 20 χρονια.Παρασκευη,περναμε ελεγχους πρωτου τριμηνου.Καλλιτεχνικα τελευταια ωρα και εγινε πανζουρλισμος στα παραθυρα...Το μαθημα διακοπηκε και φυγαμε ολοι γιατι δεν θα μπορουσαν να φυγουν τα λεωφορεια για τα χωρια.Το μεσημερι ειχε στρωθει παντου...η συνεχεια γνωστη...Originally posted by borios_polosAξεχαστες στιγμες για ολη την β.ελλαδα μας εδωσε το 2001.Που ηταν και η τελευταια μεχρι στιγμης σοβαρη χιονοκακοκαιρεια τουλαχιστο για σαλονικα.Παντως ,για κεντρο σαλονικας μιλαω,και το 2001 αλλα και το ιστορικο 88 δεν χιονιζε ουτε για 3 ουτε για 4μερες.Επειδη γραφοντε υπερβολες κατα καιρους.Το 2001 αρχισε μεσημερη κυριακης και τελειωσε νωρις το πρωι της τριτης(ουτε 2μερες δηλαδη).Και το 88 αρχισε ξημερωματα παρασκευης και τελειωσε ξημερωματα κυριακης(2 μερες με το ζορι)Αν μας ερθει ποτε κατι τοσο εντονο οπως του 2001 και πολυ περισσοτερο του88 για 3 η 4 μερες τοτε δεν θα μιλαμε για 50 η70 cm αλλα για κανα μετρο και βαλε....
Comment
-
Originally posted by kostas2004thesΜια διορθωση.Το 1988 δεν ξεκινησε η χιονοπτωση ξημερωματα Παρασκευης αλλα προμεσημβρινες ωρες.Το θυμαμαι σαν σημερα αν και εχουν περασει 20 χρονια.Παρασκευη,περναμε ελεγχους πρωτου τριμηνου.Καλλιτεχνικα τελευταια ωρα και εγινε πανζουρλισμος στα παραθυρα...Το μαθημα διακοπηκε και φυγαμε ολοι γιατι δεν θα μπορουσαν να φυγουν τα λεωφορεια για τα χωρια.Το μεσημερι ειχε στρωθει παντου...η συνεχεια γνωστη...Originally posted by borios_polosAξεχαστες στιγμες για ολη την β.ελλαδα μας εδωσε το 2001.Που ηταν και η τελευταια μεχρι στιγμης σοβαρη χιονοκακοκαιρεια τουλαχιστο για σαλονικα.Παντως ,για κεντρο σαλονικας μιλαω,και το 2001 αλλα και το ιστορικο 88 δεν χιονιζε ουτε για 3 ουτε για 4μερες.Επειδη γραφοντε υπερβολες κατα καιρους.Το 2001 αρχισε μεσημερη κυριακης και τελειωσε νωρις το πρωι της τριτης(ουτε 2μερες δηλαδη).Και το 88 αρχισε ξημερωματα παρασκευης και τελειωσε ξημερωματα κυριακης(2 μερες με το ζορι)Αν μας ερθει ποτε κατι τοσο εντονο οπως του 2001 και πολυ περισσοτερο του88 για 3 η 4 μερες τοτε δεν θα μιλαμε για 50 η70 cm αλλα για κανα μετρο και βαλε....
Απο οσο θυμαμαι η χιονοπτωση αρχισε νωρις το πρωι. Μαλιστα θυμαμαι οτι σηκωθηκα νωρις για να παω σχολειο και εξω εριχνε πατσαβουρες....μεχρι το μεσημερι το ειχε στρωσει για τα καλα...Edited by: JΕRONIMO
Comment
-
Στα Τρικαλα το 2001 ειχε ριξει απο το βραδυ της Τεταρτης 2-3 ποντους το οποιο το σηκωσε μεσα στην Πεμπτη.Αλλα απο Πεμπτη μεσανυχτα μεχρι Τριτη χιονιζε με διακοπες βεβαια.Υψος χιονιου 50 εκατοστα στην πολη αλλα σε καποια σημεια οπως το εφερνε ο αερας ως και 70!Ρεκορ και η Τ να φτανει μεχρι -20! και να διατηρειτε υπο το μηδεν ως αρχες ιανουαριου.θυμαμαι μαλιστα τον πατερα μου οταν η Τ ηταν 2C να βγαζει το μπουφαν γιατι ζεσταινοταν οπως ελεγεΧιόνια παντού!!!
Comment
-
Originally posted by Trikala7
Στα Τρικαλα το 2001 ειχε ριξει απο το βραδυ της Τεταρτης 2-3 ποντους το οποιο το σηκωσε μεσα στην Πεμπτη.Αλλα απο Πεμπτη μεσανυχτα μεχρι Τριτη χιονιζε με διακοπες βεβαια.Υψος χιονιου 50 εκατοστα στην πολη αλλα σε καποια σημεια οπως το εφερνε ο αερας ως και 70!Ρεκορ και η Τ να φτανει μεχρι -20! και να διατηρειτε υπο το μηδεν ως αρχες ιανουαριου.θυμαμαι μαλιστα τον πατερα μου οταν η Τ ηταν 2C να βγαζει το μπουφαν γιατι ζεσταινοταν οπως ελεγε
Ε, αμα ζεσταινοτανε και ο πατερας σου με 2β... εχεις παρει καλο DNA[i]"Φιλικα,
Profitis Elias (Νίκος)
... If you snow me yours, Ill snow you mine :)
Comment
-
Eπειδη το θυμαμε το 88 κι εγω σαν σημερα ειχα δει την τεταρτη το βραδυ σε ενα δορυφορικο καναλι(το super chanel αν θυμασε)και εδειχνε το συστημα απο δυτικα και της σφοδρες χιονοπτωσεις στην βορεια ελλαδα.Την πεμπτη δεν εβλεπα ποτε να περασει η μερα,η εμυ εδεινα για την θεσσνικη βροχη η χιονονερο με θερμκρασια 0εως 6,εγω ελεγα αφου ειχα δει το σουπερ τσανελ οτι την παρασκευη θα εχουμε 5οcm χιονι και με κοροιδευαν...Το βραδυ λοιπον ειχα φροντηστηριο γυρισα στις10 στο σπιτι και εβλεπα κατα τις 12 τον ν.δυτικο ,δυτικο οριζοντα να κοκινιζει,αρχισε και να φυσαει ενα ελαφρυ αερακι και επεσα για υπνο.Σηκωθηκα απο μονος μου κατα τις 5 και ολα ηταν ασπρα και χιονιζε πολυ.Σχολειο πηγαμε αλλα την 2 ωρα μας διωξαν γιατι γινοταν ο χαμος.Και το σχολειο μου ηταν στο κεντρο.Εκανε ενα σταματημα στις 9 με 10 το βραδυ που ειχε σπασει η συνεφια λιγο και κατα τις 5 το πρωι του σαββατου ξεκινησε ο 2ος γυροα.Μεχρι το απογευμα του σαββατου.Μετα ψιλοχιονιζε και την αλλα μερα.....ολα ηταν μαγικα.Οπως καταλαβατε αυτος ο χιονιας μου ειναι σφηνωμενος τοσο πολυ μεσα στο μυαλο που θυμαμε μεχρι και τα δευτερολεπτα.Και τοτε που ημουν 16 δεν μπορουσα να φανταστω οταν ζουσα αυτη την τρελλα παρασκευη πρωι στην παραλιακη οτι θα γινομουν 36 και δεν θα το εχω ξαναζησει απο τοτε[i]"ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ
Comment

Comment