Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΑΙΔΗΨΟΣ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΑΙΔΗΨΟΣ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008

Κυριακη 27 Ιουλιου απογευμα........Μολις ειχα γυρισει απο την πανεμορφη και πεντακαθαρη παραλια της Αγιας Αννας.....Στις Ροβιες ζεστη και υγρασια.....
    Αποφασιζω με το φιλικο ζευγαρι που καναμε μαζι διακοπες να παμε για παγωτο στην Αιδηψο....
    Φτασαμε εκει κατα τις 8 το απογευμα...Απεναντι στην πλευρα της Φθιωτιδας μαυριλα και ασταματητοι κεραυνοι.....Τιποτα ομως δεν εδειχνε οτι θα ερχοτανε στην Ευβοια οπου ο ουρανος ηταν πεντακαθαρος....
    Καθομαστε κατα τις 9 να φαμε ..... Μεχρι να ερθουν τα παγωτα εχω παρει το γιο μου και περπαταμε στο λιμανι.....Ενα ελαφρυ αερακι ερχεται απο το πουθενα....Σε ενα λεπτο αρχισε να φυσαει δυνατα....Εχω καταλαβει τι παει να γινει.....Παιρνω το παιδι και παω στο μαγαζι τρεχοντας και τους λεω ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!!!Οι αλλοι ξεροντας την τρελα μου για τον καιρο γελαγανε και με λεγανε υπερβολικο!!!!Σε λιγα δευτερολεπτα ενας τρομερος αερας σηκωθηκε και εκει ξεκιναει το πανηγυρι.....
    Ο κοσμος αρχιζει να τρεχει πανικοβλητος .....οι πρωτες αστραπες κανουν την νυχτα μερα....Εγω εχω το παιδι στην αγκαλια μου και τρεχω να μπω στο αυτοκινητο το οποιο δυστυχως απεχει 1000-1500μετρα....Η οραση πολυ δυσκολη απο την σκονη και το χωμα που μπαινει στα ματια......
    Ταμπελες απο μαγαζια ξηλωνονται.....καρεκλες και τραπεζια εχουν γεμισει το δρομο ....καποια πεσανε και στο λιμανι.....Ο αερας δυσκολευει το τρεξιμο...το παιδι κλαιει και με ρωταει ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ......Φτανω επιτελους στο αυτοκινητο το οποιο ειναι καφε απο το χωμα και γεματο κλαρια και φυλλα....Μπαινω σφαιρα μεσα και μετα απο λιγα δευτερολεπτα πεφτουν οι πρωτες σταγονες τοσο χοντρες που ακουγονται σαν σκαγια στη λαμαρινα του αυτοκινητου.....Αυτο ητανε....Ανοιξανε οι ουρανοι.....Μια τρομακτικη καταιγιδα πληττει την περιοχη της Αιδηψου-Ηλια-Ροβιες.....Διαδρομη 20 λεπτων την εκανα μια ωρα......Ο δρομος γεματος πετρες ...ο αερας κουνουσε 1.5 τονο αυτοκινητο σαν χαρτι.....Παιρνω εκστασιασμενος τον Γιανννη(DIRFY) τηλ.και του εξηγω την κατασταση.....Φτανω στις Ροβιες μπαινω στο σπιτι οσο πιο γρηγορα μπορουσα ...Ειχα γινει παπι για 10-15 δευτερολεπτα που ετρεξα για το σπιτι....Η καταιγιδα αρχισε να υποχωρει την επομενη ωρα για να σταματησει κατα τις 12.......
    Την επομενη μερα οι δρομοι και η θαλασσα ηταν γεματοι πετρες κλαδια φυλλα και σκουπιδια......
    Ηταν κατι που ειχα πολλα χρονια να ζησω και το ευχαριστηθηκα ευτυχως χωρις παρατραγουδα.....

Συγκλονιστική εμπειρία! Είχα περάσει απο Αιδηψό και θυμάμαι οτι μύριζε θειάφι!
    Κλειστόν

Comment

Η συνεχεια...

Δεν είχε προηγούμενο το μπουρίνι που έπληξε την πόλη της Χαλκίδας!!
      Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 7.00 το απόγευμα, όταν ο ΒΔ ορίζοντας άρχισε
      να φορτώνει! Κεραυνοί μέσα σε λίγη ώρα στα ΒΔ-Όρος Κανδήλι, οι όποιοι
      όσο πέρναγε η ώρα πλησίαζαν στην Χαλκίδα. Σαν υπεύθυνος έλεγχου της
      εμποροπανήγυρης της Αγίας Παρασκευής, που γίνεται κάθε χρόνο στην
      Χαλκίδα, έτυχε να βρίσκομαι εκεί...στο χώρο του παζαριού. Γύρω στις
      7.30-20.00 πέφτει τηλέφωνο από τον Γιάννη τον Τζίνη πανικός στα
      Λουτρά της Αιδηψού και κατεβαίνει"...οι κεραυνοί στα ΒΔ όλο και να
      πλησιάζουν! Στροφή των ανεμών σε ΒΔ...σε κλάσματα δευτερόλεπτων,
      θυελλώδεις άνεμοι σάρωναν τον χώρο του παζαριού! Τα δέντρα να
      λυγίζουν από την μανία του αέρα…οι τέντες στις παρήγες να κοντεύουν
      να σκιστούν! Σύννεφα σκόνης να σηκώνονται από παντού… αφήνουμε το
      γραφείο και τρέχουμε μέσα στο παζάρι να δούμε τι συμβαίνει, ο κόσμος
      να τρέχει πανικόβλητος…παιδάκια να ουρλιάζουν! Ανεμοθύελλα…
      οι “παζαριανοι” να καρφώνουν πάσσαλους για να μην φύγουν οι
      παράγκες…! Πανικός…μέσα σε λίγα λεπτά κεραυνοί έπεφταν πάνω από τα
      κεφάλια μας! Οι πρώτες σταγόνες άρχισαν να πέφτουν…και μετά το χάος!
      Καταρρακτώδης βροχή, η οποία ερχόταν κατά κύματα…βροχο θύελλα στην
      κυριολεξία! Ο κόσμος να τρέχει να προστατευτεί! Πιάσαμε τα μπαλκόνια
      και τις τέντες για να προστατευτούμε από την νεροποντή! Φανταστείτε
      κάτω από μια τέντα ενός καταστήματος, 30 άτομα και το νερό να πέφτει
      με τέτοια ορμή που δεν μπορούσες να προστατευτείς! Η νεροποντή
      κράτησε πάνω από 20 λεπτά! Το παζάρι ένα ποτάμι…5-10 πόντοι νερό μέσα
      στο χώρο του παζαριού! O κόσμος να κλαίει για τα εμπορεύματα που δεν
      μπόρεσε να προστατεύει! Η κατάσταση με μια λέξη χάος…λες και ειχε
      πέσει βόμβα! Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα! Ευτυχώς δεν
      δημιουργήθηκε πρόβλημα, ούτε με το ρεύμα “βραχυκύκλωμα”, αλλά ούτε
      και με τις παράγκες “δεν διέλυσε καμιά ο ανεμοστρόβιλος”.

Όλος ο κόσμος μιλαει γι’ αυτή την θεομηνία…τα πυροσβεστικά ακόμα
      πηγαινοέρχονται…μακάρι να μην είχαμε θύματα! Τέτοια κατάσταση είχαμε
      πολλά χρόνια να ζήσουμε…πάντως το θέμα είναι ένα… πάντα στο παζάρι
      της Αγίας Παρασκευής στην Χαλκίδα, το όποιο κραταεί 7 μέρες, την μια
      τουλάχιστον θα έχει καταιγίδα!

"
      Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Εγω ολο αυτο το πανυγηρακι" το εχασα δυστηχως βρισκομενος στην Σεττα
        "

Comment

Δεν πειραζει νοιωσαμε το αλλο...που ηταν και πιο δυνατο, οχι τοσο σε αερα, αλλα σε υετο και κεραυνους!Μην νομιζεις και εγω μεσα στο χωρο του παζαριου, δεν καταλαβα και πολλα...τρεχαμε σαν μουρλα, να μαζεψουμε τα ασημαζευτα!
          Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Originally posted by dirfi
            Εγω ολο αυτο το πανυγηρακι" το εχασα δυστηχως βρισκομενος στην Σεττα
            Eμ.....Γαμος ειναι αυτός!!!!
            "

Comment

Καταπληκτικη και η εμπειρια μου στο χωριο Δρυμωνας με το εκπληκτικο μονοπατι μεσα στο φαραγγι....
              Ειναι αξιο προσοχης το γεγονος οτι στην Ευβοια απο τα 500μ βλεπεις ελατα....
              Στο δασαρχειο του χωριου μου ειπανε οτι πολλες χρονιες το υψους 5 μετρα ξυλινο σπιτακι τους θαβεται στο χιονι.....και ολα αυτα σε υψομετρο μολις 650μ...Το χειμωνα εχω σκοπο να ξαναπαω!!!!!

Comment

Working...
              X