Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟ!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟ!

Μετά απο πολλά χρόνια,σήμερα το πρωί,καθώς ψαρεύαμε στα ανοιχτα του Θερμαικού,είδαμε ένα μεγάλο κοπάδι δελφίνια γύρω στα 10 με 12 ατομα,( νομίζω ρινοδέλφινα) να προσπερνάει ταχύτατα την βάρκα κάνοντας θαυμάσια αλματα έξω απο το νερό,για μια στιγμή νόμιζα πως συμετίχα σε γύρισμα κάπιου ντοκιμαντέρ...Μακάρι να μπορούσα να σας περιγράψω με λόγια την χαρά μου!

Την τελευταία φορά που είδα δελφίνια στο Θερμαικό ήταν πριν απο το 2000...Αυτό ως σημάδι οτι επιτέλους,ο Θερμαικός αναγενάται μετά την πλήρης λειτουργία του βιολογικού,τα νερά καθαρίζουν,υπάρχει ελπίδα για το περιβάλλον παιδιά,δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα,όλα μπορούν να σωθούν...Το δικαιούνται τα παιδιά μας να βλέπουν ανάλογες εικόνες όχι μόνο σε ντοκιμαντέρ...

Συγνώμη για το άσχετο του θέματος,ήθελα να

μοιραστώ όσο γίνεται αυτή την νότα ελπίδας μαζί σας!
    http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.

Εδω Φοκιωνα τα εχουμε ολο το χρονο και οσοι ασχολουμαστε ερασιτεχνικα με το ψαρεμα παιζουμε μαζι τους αν και τα ατιμα μας τρομαζουν καμμια φορα. Οι επαγγελματιες τα σκοτωνουν γιατι τους χαλανε τα διχτια λενε.

Comment

Και ανοιχτα απ το Σαρωνικο παιζουν πολλα εχω δει αρκετες φορες...

παιζουν με τα καραβια απο Πειραια[i]

Ειναι πανεμορφα τα ατιμα...!!!"

Comment

Καλά τα νερά στην Ευβοια δεν συγκρίνονται με αυτά του Θερμαικού.... Καμιά σχέση η ποιότητα νερών της Εύβοιας με του χιλιοταλαιπωριμένου Θερμαικού.. Οσοι σκοτώνουν αυτά τα ζώα θελουν οι ίδιοι σκότωμα.. Απ όσο ξέρω τα δελφίνια είναι δείκτης υγειας του θαλάσσιου οικοσυστήματος.
        http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.

Comment

Περσυ τετοια εποχη εχουμε παει για ψαρεμα Κυριακη στις 4 το πρωι. Στην θαλασσα απνοια και η επιφανεια λαδι. Εχει παει 5:15 ~ και εχει αρχισει να γλυκοχαραζει μεσα απο την Διρφυ. Στο σκαφος ειμαστε 5 ατομα και ψαρευουμε. Εχω εχω βαλει και τα ποδια μου στην θαλασσα για να δροσιστω και καθομαι στην πρυμνη του σκαφους. Ξαφνικα και εκει που εχουμε απολυτη ηρεμια και ισυχια ενα δελφινι μας εχει περικυκλωσει (κανει βολτες γυρω γυρω απο το σκαφος) και μας εχει κανει ολους να κλασουμε μεντες. Μεχρι να καταλαβουμε τι ηταν εχουμε βγαλει ολοι τα ποδια απο την θαλασσα και εχουμε πεταξει τις πετονιες μεσα απο τον φοβο μας. Τελικα εφαγε και κατι σπαρους που του πεταξαμε και την εκανε με ελαφρια να βρει το κοπαδι.

Comment

Originally posted by dirfi
            Περσυ τετοια εποχη εχουμε παει για ψαρεμα Κυριακη στις 4 το πρωι. Στην θαλασσα απνοια και η επιφανεια λαδι. Εχει παει 5:15 ~ και εχει αρχισει να γλυκοχαραζει μεσα απο την Διρφυ. Στο σκαφος ειμαστε 5 ατομα και ψαρευουμε. Εχω εχω βαλει και τα ποδια μου στην θαλασσα για να δροσιστω και καθομαι στην πρυμνη του σκαφους. Ξαφνικα και εκει που εχουμε απολυτη ηρεμια και ισυχια ενα δελφινι μας εχει περικυκλωσει (κανει βολτες γυρω γυρω απο το σκαφος) και μας εχει κανει ολους να κλασουμε μεντες. Μεχρι να καταλαβουμε τι ηταν εχουμε βγαλει ολοι τα ποδια απο την θαλασσα και εχουμε πεταξει τις πετονιες μεσα απο τον φοβο μας. Τελικα εφαγε και κατι σπαρους που του πεταξαμε και την εκανε με ελαφρια να βρει το κοπαδι.
            [i]"

Comment

Πέρσι νομίζω είχαν εμφανιστεί δελφίνια μπροστά στο Λευκό Πύργο, τα βλέπανε από τις καφετεριες. Σίγουρα καμια σχέση ο Θερμαικος του σήμερα με τον Θερμαικο του 90', από το 2000 η κατάσταση συνεχώς βελτιώνεται.

Βεβαια στα ανοιχτά του Θερμαικου δεν μου κάνει έκπληξη το ότι έχει δελφίνια, κάθε άλλο, είναι μεγάλος κόλπος και όση μόλυνση και να υπήρχε αυτά τα χρονια εκεί μέσα είναι καθαρά, ειδικά τώρα τελευταία.
              Κλειστόν

Comment

Δεν αποκλείεται να ήταν μεταλλαγμένα [i]"
                Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

καλα μην νομιζετε και τα ζωα συνηθιζουν στην μολυνση (αν δεν ειναι πολυ βαρια).Εδω το κυριαρχο ζωο στον πλανητη(ο ανθρωπος) εχει αντεξει τοσα και τοσα.. [i]"

Comment

το πιο ανησυχητικο παιδια ειναι οτι εξαπλωνονται οι μεδουσες...
                    ηδη στην Γαλλια Ισπανια εχουν μεγαλο προβλημα
                    στνη Κρητη εμφανιστηκαν κοπαδια ολοκληρα
                    αν δεν ερθουν κρυοι χειμωνες να ειναι κρυα τα νερα την πατησαμε
                    σε 4-5 χρονια μονο σε πισινα θα μπαινουμε
                    αφηστε που εμφανιστηκε στην Μεσογειο κ πριν λιγο καιρο και η μεδουσα της Ερυθρας θαλασσας...
                    και ειναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ απο ολες...
                    ειχα μια στενη επαφη 3ου τυπου μαζι της πριν 8 χρονια κ ακομα οσο το σκεφτομαι....

Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

Comment

2-3 φορες ειδα φετος στις Ροβιες ενα κοπαδι αποτελουμενο απο 10-15 δελφινια να κανουν τη βολτα τους στον Ευβοικο....Πραγματικα πολυ ομορφο θεαμα!!!

Comment

Ποιες μεδουσες και ιστορίες ρε παιδιά,βαλθήκατε να τρομαξετε τον κόσμο! 1μηνα στην Χαλκιδική είμαι,εχω κανει και ψαροντούφεκο σχεδόν σε όλες τις θαλασσες της,εκτός απο τα κλασικά Αυγουστιατικα γυαλάκια,τίποτα αλλο δεν έχω δεί! Ουτε μεταλαγμενα καλαμάρια ούτε τίποτα! Μια χαρά είναι τα νερά σας το εγγυόμαι!

Comment

Originally posted by ΧΕΛΜΟΣ
                          2-3 φορες ειδα φετος στις Ροβιες ενα κοπαδι αποτελουμενο απο 10-15 δελφινια να κανουν τη βολτα τους στον Ευβοικο....Πραγματικα πολυ ομορφο θεαμα!!!
                          Που να εισαι και με κανα σκαφος και να σε πλησιαζουν μπας και τους πεταξεις τιποτα να φανε. [i]
                          "

Comment

Originally posted by meteofok

Ποιες μεδουσες και ιστορίες ρε παιδιά,βαλθήκατε να τρομαξετε τον κόσμο! 1μηνα στην Χαλκιδική είμαι,εχω κανει και ψαροντούφεκο σχεδόν σε όλες τις θαλασσες της,εκτός απο τα κλασικά Αυγουστιατικα γυαλάκια,τίποτα αλλο δεν έχω δεί! Ουτε μεταλαγμενα καλαμάρια ούτε τίποτα! Μια χαρά είναι τα νερά σας το εγγυόμαι!

Φωκιωνα ηταν τοσες οι τσουχτρες που δεν εβαζες τα ποδια σου ουτε μεχρι τον αστραγαλο καποιες μερες εκει που παραθεριζα.....

Comment

Ενας φιλος μου τα ειδε ζωντανα και ειπε οτι ηταν φοβερο θεαμα!Πολυ ωραιο και εντυπωσιακο να περπατας στη προβλητα.Ηταν λεει πολυ κοντα στην ακτη.

Ηταν λεει δυο ομαδες.Μια απο πολλα και μια απο 3-4.

[TUBE]Nwr0vtg1mIE[/TUBE]

Comment

Working...
                              X