Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2008

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Παιδια απαντηθηκε το θεμα στην HW σε ερωτηση μου, απο τον Φ.Παναγιωτοπουλο.

Συμφωνα με τα στοιχεια απο τους σταθμους της ΕΜΥ, στους περισσοτερους
    απο αυτους ο φετινος Ιουνιος ειναι λιγο πιο δροσερος, με εξαιρεση
    Πρεβεζα, Ανδραβιδα, Ελληνικο και αντε και Μεθωνη, δειτε εδω τη διαφορα
    μεταξυ των δυο ετων (2008-2007):

Alexandroupoli: -1.0
    Thessaloniki: -0.4
    Kastoria: -0.6
    Limnos: -1.1
    Larissa: -0.3
    Kerkyra: -0.3
    Mitilini: -0.9
    Skiros: -1.2
    Lamia: -0.7
    Preveza/Aktio: 0.9
    Andravida: 0.8
    Athens/Elliniko: 0.5
    Samos 0.0
    Tripoli: -0.3
    Naxos (16732): -1.3
    Milos (16738): -1.8
    Methoni (16734) 0.2
    Rhodes (16749): -0.5
    Kithira (16743) -1.6
    Souda (16746): -1.5
    Iraklio (16754) -1.2

Πηγη: groups.yahoo.com/group/hellasweather/message/69623
    www.YouWeather.com

Life is an adventure!

Comment

τελικά συμφωνείς ή όχι ρε Δημήτρη ότι ήταν ζεστός ο φετινός Ιούνης? ο Φώτης από χτες αυτό λέει, πως ήταν πολύ ζεστός ο φετινός Ιούνης, και πως σε περιοχές της Δυτ. ελλάδας και στην νότια Αττική ήταν θερμότερος και από τον καυτό περσινό, ενώ εσύ επέμενες πως ήταν φυσιολογικός, τελικά συμφωνείς μαζί μας???Edited by: cho-oyu
      together we stand divided we fall

Comment

Δεν ξέρω τι λέει ο Φώτης έτσι και αλλιώς δεν είναι γραμμένος σε αυτό το forum καιρού να μας απαντήσει.Πάντως τα στοιχεία που μας παραθέτει ο Δημήτρης στην ουσία μας δίνει έναν Μ.Ο λίγο χαμηλότερο ψυχρότερο απο τον περυσινό.
        Οπότε δεν αντιλαμβάνομαι,ποιός ο λόγος της ύπαρξης ενός θέματος που μας προϊδεάζει καταστροφολογικά και μόνος λόγος ύπαρξης του,είναι μια αριθμολαγνολογική αντιπαράθεση.

Οι γνώμες εν πλήρη διάσταση βρίσκονται.Και λογικό είναι όμως,οι γνώστες του ελληνικού καιρού,δεν πιστευω να ανυσηχούν όλα ένας κύκλος είναι,και ένα επιπλέον θερμό καλοκαίρι μές το πρόγραμμα είναι!

Edited by: Teometeo

Comment

ναι σωστά, ποιος είναι Ο φώτης να μιλήσει για κλιματολογία, πέφτει το επίπεδο του φόρουμ. ρε τί άλλο θα ακούσουμε!!!

Comment

Μα και οι σταθμοι της ΕΜΥ (ολοι ειναι κατω απο δεντρα [i]) δινουν μια ταση προς τα κατω κατα 0,2oC απο περυσι, δηλαδη παρα παρα παρα πολυ ελαχιστα και παλι πανω απο την μεση τιμη. Βαζετε σαν σημειο αναφορας τον περσυνο Ιουνη και οχι την κλιματικη τιμη???

"
            Σταύρος Ντάφης, Φυσικός - Μετεωρολόγος
            Υποψ. Διδάκτωρ Πολυτεχνείου Παρισίων, LMD
            www.meteo.gr
            www.meteovolos.gr

Comment

1)Δεν είναι γραμμένος σε αυτόν εδώ τον χώρο
              2)Το ξέρουμε όλοι ότι είναι αξιόλογος επιστήμονας.
              Όμως όπως όλοι ξέρουμε έχει επιλέξει να γράφει στην hellasweather,
              ώς ιδρυτής και ενοείτε ώς χώρος της καρδιάς του
              και ο ίδιος μάλιστα έχει επιλέξει τα λόγια του να είναι prive ,δηλαδή προς ιδιοτική χρήση,των συγκεκριμένων μελών,χωρίς ποτέ να θέλει και ίδιος να μπλέκει με οποιονδήποτε άλλο χώρο
              Και βλέπω ,χρησιμοποιούνται λόγια του copy paste!Για απάντηση κάποιων όπως αποκαλείς στον αρχικό σου μύνημα!Επειδή υποστηρίζεις την άποψη ότι οδεύουμε σε κλιματική καταστροφή!
              Σεβαστή η άποψή σου,όμως όχι και ότι απέδειξες κάτι ή ντε και καλά η άποψη σου ισχύει!Ρε τι άλλο θα ακούσουμε

Originally posted by cho-oyu
              ναι σωστά, ποιος είναι Ο φώτης να μιλήσει για κλιματολογία, πέφτει το επίπεδο του φόρουμ. ρε τί άλλο θα ακούσουμε!!!
              Edited by: Teometeo

Comment

δεν είπα πως οδεύουμε σε κλιματική καταστροφή, σε παρακαλώ να μη περεμηνεύεις τα λεγόμενά μου, και σε προκαλώ να δείξεις που ειπώθηκε κάτι τέτοιο από εμένα, μίλησα για θερμό Ιούνιο και χρησιμοποίησα στοιχεία που παρέθεσε ο ίδιος ο Φώτης. Το αν γράφει αλλού, ή ότι άλλο πρόβλήμα πιθανίν έχεις μαζί του δεν αφορά την παρούσα συζήτηση

Comment

Re paides edo paizetai to theatro tou paralogou!Oloi symfonoume oti o fetinos Iounis einai thermoteros apo tis meses klimatikes times kai einai kata ti psyxroteros apo to persino. Opote i diafones aforoun sto ti orizoume os fysiologiko.Ego otan leo fysiologiko ennoo mexri +1/-1 C apo to meso oro,ara den einai fysiologikos o fetinos Iounis alla thermos.An ennooume os fysiologiko to oti exoun yparksei arketoi tetoioi Iounides tote nai,einai fysiologikos.Einai thema orismou telika.
                  Apo tin alli kaneis den eipe pos epeidi einai enas minas thermos gia 2i synexi xronia allazei to klima.Prepei se vathos xronou na doume to thema kai na meletisoume ti syxnotita emfanisis zeston kai kryon minon.
                  Όταν κατέβει ο ψόφος από τις ’λπεις και αστράψει το Ιόνιο απάκρη σ άκρη, ο κόσμος θα κρατάει την αναπνοή του!

Comment

Ειδικά με τον Φώτη ποτέ δεν είχα ούτε έχω πρόβλημα άν το πάς εκεί,για δικούς σου λόγους!
                    Όμως δες λιγάκι το θέμα σου πώς το έθεσες!
                    ’λλο να γράφεις ένα κείμενο. Απλό :Ιούνιος 2008!"
                    και να ριχνες την εικονα που μας έδειξες

Kαι άλλο:..να χρησιμοποιείς με τρόπο που μόνο εσύ ξέρεις,κάποια στοιχεία

για να...απαντησεις όπως λές σε κάποιους απο αυτούς που σε χλευάσαν!
                    Εμένα πάντως το μύνημα σου μονο την καταστροφολογική εντύπωση μου έδωσε,και απλώς εξέφρασα την διαφορετική μου άποψη,με τις δικές μου ενστάσεις
                    Cho-oyu:

....όταν μιλούσα για πολύ θερμό Ιούνη φέτος, σε περιοχές θερμότερο και από τον περσινό, και επειδή κάποιοι μιλούσαν για φυσιολογικό(???!!!) Ιούνη, παραθέτω τις αποκλίσεις της θερμοκρασίας των σταθμών της ΕΜΥ από το φυσιολογικό, που σε οριεμένες περιπτώσεις είναι και 3c!!! πάνω από τις κλιματικές τιμές. Το link είναι του Μετεωρολόγου Φώτη Παναγιωτόπουλου όπως το παρέθεσε στη HW.

http://img88.imageshack.us/img88/9702/jun08pc6.jpg

Ο ίδιος Μετεωρολόγος εκτιμά πολύ θερμό και τον Ιούλιο, ενώ όπως έλεγα και χλευάστηκα από κάποιους, το λογικό όριο του Καύσωνα είναι 36,6 για την Ελλάδα, αυτό που χρησιμοποιεί και η Αμερικάνικη ΕΜΥ.
                    δεν είπα πως οδεύουμε σε κλιματική καταστροφή, σε παρακαλώ να μη περεμηνεύεις τα λεγόμενά μου, και σε προκαλώ να δείξεις που ειπώθηκε κάτι τέτοιο από εμένα, μίλησα για θερμό Ιούνιο και χρησιμοποίησα στοιχεία που παρέθεσε ο ίδιος ο Φώτης. Το αν γράφει αλλού, ή ότι άλλο πρόβλήμα πιθανίν έχεις μαζί του δεν αφορά την παρούσα συζήτηση
                    για να...απαντησεις όπως λές σε κάποιους απο αυτούς που σε χλευάσαν!
                    Εμένα πάντως το μύνημα σου μονο την καταστροφολογική εντύπωση μου έδωσε,και απλώς εξέφρασα την διαφορετική μου άποψη,με τις δικές μου ενστάσεις
                    < id="WebWizRTE" ="http://forum.snowre.gr/RTE_.asp?mode=quote&amp;POID=433204&amp;ID=700" style="border: 1px solid rgb(165, 172, 178);" onload="initialiseWebWizRTE();" height="250" width="490">
                    Edited by: Teometeo "

Comment

Originally posted by dirfi
                      Ο καιρος και η φυση δεν χρωσταει σε κανεναν.

+1.

Μαλλον ο ανθρωπος χρωσταει στη φυση.
                      Φιλικα,

Profitis Elias (Νίκος)

... If you snow me yours, Ill snow you mine :)

Comment

δε βλέπω να βγάζει κάπου η συζήτηση αυτή, εγώ έθεσα ένα υπαρκτό θέμα, τεκμηριώμενα με στοιχεία, τώρα αν εσένα σου δημιουργήσα εντύπωση καταστροφολογιας, προφανώς δεν ερμήνευσες καλά τα λεγόμενα μου, όμως σε παρακαλώ άλλη φορά να μην ερμηνεύεις κατά το δοκούν για λογαριασμό μου. Δόξα τω θεώ, ξέρω καλά Ελληνικά

Comment

Επι της ουσίας συμφωνείτε,τώρα για ποιο λόγο θέλουν να σου την πούνε δεν ξέρω [i]"
                          Όταν κατέβει ο ψόφος από τις ’λπεις και αστράψει το Ιόνιο απάκρη σ άκρη, ο κόσμος θα κρατάει την αναπνοή του!

Comment

[i]Nέστορα το θέμα έκανε μπαμ για το τι έριξες!Δειψάς για αντιπαραθέσεις!

Τώρα άσε το σοβαρό σου στυλάκι, δεν σου πάει

’οσοι σε γνωρίζουν ξέρουν

δε βλέπω να βγάζει κάπου η συζήτηση αυτή, εγώ έθεσα ένα υπαρκτό θέμα, τεκμηριώμενα με στοιχεία, τώρα αν εσένα σου δημιουργήσα εντύπωση καταστροφολογιας, προφανώς δεν ερμήνευσες καλά τα λεγόμενα μου, όμως σε παρακαλώ άλλη φορά να μην ερμηνεύεις κατά το δοκούν για λογαριασμό μου. Δόξα τω θεώ, ξέρω καλά Ελληνικά
                            Edited by: Teometeo "

Comment

Originally posted by αστραπόχιονο
                              Επι της ουσίας συμφωνείτε,τώρα για ποιο λόγο θέλουν να σου την πούνε δεν ξέρω [i]
                              μάλλον προσωπικές αντιπαράθεσεις εμπλέκονται σε ένα σοβαρό θέμα, να είσαι καλά πάντως που συμφςνούμε στο αυτονόητο! "

Comment

Νέστορα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Δυστυχώς βγάζουμε συμπεράσματα με το τι έκανε γύρω γύρω από το σπίτι μας ....Ίσως αν μέναμε στην ’ρτα Πάτρα Πύργο ’ργος Τρίκαλα Καρδίτσα να είχαμε διαφορετική άποψη για το τελευταίο κυρίως καλοκαίρι... Η μήπως πιστεύουμε πως ο Θεσσαλικός κάμπος και η ’ρτα το Αγρίνιο πχ το Καλοκαίρι περνά χωρίς ίχνος βροχής και με θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς? συνέχεια??
                                Καλά είναι όποιος γράφει για κάτι σχετικά με βροχές θερμοκρασίες μιας περιοχής να έχει δίπλα και τα κλιματολογικά στοιχεία.... γιατί τα έχετε μπερδέψει όλα για όλα.....
                                http://www.meteorameteo.com/

Comment

Working...
                                X