Καλημέρα κ να μιλήσουμε ανοικτά! Έρχεται καύσωνας και διαβάζουμε παντού για θερμή εισβολή. Ο ίδιος χάρτης του GFS που τον Ιούλιο μας τρόμαζε και τον λέγαμε καύσωνα είναι εδώ...στα μέσα Απρίλη. Τρομακτικό, η γραμμή των 25 στην Ν. Ελλάδα. Είναι κάτι ανάλογο εάν είχαμε πολική εισβολή με -10 στα 850 στην Κρήτη στα μέσα Οκτώβρη. Ας τον πούμε καύσωνα λοιπόν, ο πρώτος του 2008...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Γιατί δεν το λέμε απλά ΚΑΥΣΩΝΑ
Collapse
X
-
ΔΕν είναι έτσι Δημήτρη. Το +25 τον Ιούλιο θα έδινε 42οC, αλλά τώρα δεν μπορεί να δώσει πάνω από 35οC κι αν έχει πάλι τη συνεφόσκονη θα κυμανθεί λίγο πάνω από 30 το πολύ έως 32οC. Ομως το εντυπωσιακό του γεγονότος είναι η φοβαρή άνοδος και κάθοδος των θερμοκρασιακών τιμών στα 850...Από 5 στο 23, από το 23 στο 0, από το 0 στο 24 και από το 24 μάλλον ως το 3-4 κοντά στο Πάσχα.
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
-
paidia καλημερα ακομα για την θερμη εισβολη αυτην κοιτατε?εγω κοιταω για την επομενη πλεον,αυτη δυστυχως θα ειναι ενας μινι καυσωνας αν φτασουμε κ +37 μην παραξενευτειτε σε μερικες ευαισθητες περιοχες!οσο για το +26 θα κατσει πανω απο παρνηθα τουλαχιστον για κανα 2 μερες να ειστε σιγουροι μακαρι να εφτανε ως το σουνιο μονο αλλα δενν νομιζω!περα απο αυτο αλλοι παραγοντες ο[πως η σκονη η η ενδεχομενες τοπικες συνεφιες να δουμε πως θα μπορεσουν κ αυτην την φορα να μας σωσουν!:weather_14:Με χιονοεκτιμηση,
θoδωρης :cool:
Comment
-
Καλημέρα!!
Ειναι αλήθεια οτι και στα διαγράμματα βλέπουμε το +25 να φλετάρει με
τις νότιες περιοχές της Ελλάδος.. Στην Αττική το +22 ειναι το πιο πιθανόν
αλλά οπως παρατήρησα εμείς εδω στα βόρεια δυσκολα θα ξεπεράσουμε
το +19 με +20 στα 850, που σημαίνει επιφανείας σε εμας 28 με 29 βαθμούς..
Ειναι σιγουρα υψηλες για την εποχή θερμοκρασίες... Δεν ξερω αν μπορουμε
να το πουμε και καυσωνα αλλά πέρυσι πάντως εδω ο Απριλιος δεν ξεπέρασε τους 23-24 βαθμούς.. οπότε!! πιθανόν να ειναι και ετσι οπως τα λεει ο νικηταράς..!!
Παντως με βαση το τεφτέρι μου περυσι απριλιο στην Φλώρινα ειχε κάνει μέχρι και +28,8 ( ΕΜΥ 24\4\07 ), στην Κοζάνη +23 (22/4) ενώ στην Καστοριά +25 (22/4)!!Προγνωση Καιρού Κοζάνης - 710μ.
Τί Λωζάνη, τί Κοζάνη.. Χιόνια η μιά και χιόνια η άλλη...
www.westmacedonia.gr
Comment
-
Originally posted by terrypaidia καλημερα ακομα για την θερμη εισβολη αυτην κοιτατε?εγω κοιταω για την επομενη πλεον,αυτη δυστυχως θα ειναι ενας μινι καυσωνας αν φτασουμε κ +37 μην παραξενευτειτε σε μερικες ευαισθητες περιοχες!οσο για το +26 θα κατσει πανω απο παρνηθα τουλαχιστον για κανα 2 μερες να ειστε σιγουροι μακαρι να εφτανε ως το σουνιο μονο αλλα δενν νομιζω!περα απο αυτο αλλοι παραγοντες ο[πως η σκονη η η ενδεχομενες τοπικες συνεφιες να δουμε πως θα μπορεσουν κ αυτην την φορα να μας σωσουν!
Και την προηγούμενη φορά για ζέστες μιλούσαμε,και εδώ αναμένα τζάκια είχαμε και μεγιστες των 16C με 24ωρες ομίχλες! [i] Βεβαια θα μου πείς εδώ είναι βόρεια...Οστόσο, Ακόμα δεν ξέρεις τι θα παίξει και πια θα είναι η φύση της θερμής εισβολής! Μην ξεχνάμε οτι είναι Απρίλιος ακόμα,και τα νερά των θαλασσων κρύα.
"http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.
Comment
-
Αυτό πραγματικά είναι αξιοσημείωτο γεγονός. Αν η θερμοκρασία φτάσει, μήνα Απρίλη, στην Αθήνα τους +25βαθμούς στα 850mbar τότε θα μιλάμε για κάτι το οποίο θα έχει συμβεί μετά από πολλά μα πολλά χρόνια.
Edited by: LeoPΛεωσθένης
Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr
Comment
-
tτο 1988 εχει παρατηρηθει η μεγαλυτερη μεγιστη για το μηνα απριλιο στην αθηνα συμφωνα με την εμυ.
απανταω τωρα στο ερωτημα του ποστ>ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΑΠΛΑ ΚΑΥΣΩΝΑ> ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ??ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΕΙΣΤΕ!ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΔΕΝ ΜΠΕΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!!.ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΛΕΤΕ! [i]"καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/
Comment
-
Καλησπέρα και από εμένα.
Λοιπόν ανατρέχοντας στο προσωπικό μου αρχείο που κρατάω έχω να σημειώσω τις εξής παρατηρήσεις.
1) Για τον Δημήτρη (Νικηταρά) που άνοιξε το θέμα , ορθώς σωστά έγραψε οτί πρόκειται για καύσωνα.
Παρατήρηση 1η - Αν λάβουμε υπόψην μας το τελευταίο run του Gfs (12z - 15/04) δίνει για τις 21/04 τιμές Dam μεταξύ 575 - 580 , και παράλληλα το Thickness μεταξύ 700hpa και 850hpa φαίνεται να πιάνει τα 166 dam.
Αυτές οι τιμές αγγίζουν σχεδόν τις τιμές του καύσωνα στις 26/06/2007 , αναφορικά να πώ οτί τότε είχαμε 583dam και 167dam.
Επίσης στις 26/07/2007 είχαμε παρόμοιες τιμές (584dam και 168dam) , ενώ στο διάστημα 23-26/08/2007 είχαμε πάνω από 580dam και 165dam για 3 συνεχόμενες ημέρες.
2) Το συμπέρασμα μου κοιτάζοντας αυτά τα δεδομένα , θεωρώ οτί το διάστημα της Μ.Εβδομάδας (Μ.Δευτέρα εώς Μ.Τετάρτη) είναι επικίνδυνο όσον αφορά την πιθανότητα πυρκαγιάς.
Παρατήρηση 2η - Φαίνεται αρκετά ενισχυμένος νοτιοδυτικός άνεμος από την επιφάνεια εώς τα 2000μέτρα ύψος με θερμούς ανέμους που χρίζουν ιδιαίτερη προσοχή (τουλάχιστον για τα βουνά).
Να σημειώσω επίσης οτί οι τιμές dam αντικατοπτρίζουν την θερμή ή ψυχρή μεταφορά αερίων μαζών πάνω από μια περιοχή.Ο μέσος όρος κυμαίνεται στα 552dam για την άνοιξη , στα 564 για το καλοκαίρι , 548 για το φθινόπωρο και 536 για το χειμώνα (Τιμές κατα προσέγγιση)
Αυτές ήταν οι σκέψεις μου που ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.
Edited by: southern_wind
Comment
-
Μην ειμαστε υπερβολικοι ρε παιδια.Ειμαι 35 ετων θυμαμε και μαρτιους καυτους και απριλιδες και ολους τους μηνες να εχουν τα σκαμπανεβασματα τους.Μην φερνουμε την καταστροφη....οκ αλλαγη υπαρχει οχι στον καιρο αλλα στο περιββαλον που επηρεαζει και τον καιρο.Απλα αν ο καθενας μας αποκτησει εστω και ελαχιστη οικολογικη συνειδηση κατι θα γινει στο τελος.Για παραδειγμα εγω σκεφτομε να αγορασω στα κοντα υβριδικο αυτοκινητο προσεχω πολυ το ρευμα που καταναλωνω τις βρυσες που δεν εκλεινα πριν ,δεν κατεβαζω αυτοκινητο στο κεντρο κτλ...ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ
Comment
-
Η θερμοκρασία στις γνωστές στη ζέστη ευαίσθητες περιοχές θα φτάσει ίσως και στους 35 C-36C πολύ υψηλή θερμοκρασία για Απρίλιο. Είναι μία αξιόλογη θερμή εισβολή και μένει να δούμε αν θα σπάσουν τα ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για τον Απρίλιο σε περιοχές της Νότιας και Ανατολικής κυρίως Ελλάδας.Personal Weather Site
Σταθμός Νέας Χαλκηδόνας
Comment

Comment