Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σε ποια ηλικια ξεκινας?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Mountaineer

ο Λεφτέρης μας, 18 μηνών (το Φλεβάρη που μας πέρασε) με τα σανιδάκια του![i]

του άρεσε απίστευτα, όλο "βουνό, χίονι, μπατοννννν" λέει!!

Εμείς σε ΧΚ με full εξοπλισμό απο του χρόνου που θα είμαστε 2,5 ετών!!

Πλακα κανεις!!!

Εχω και εγω ενα γιο 19 μηνων και μου λενε να μην τον ανεβασω ακομα, με αυτα που βλεπω δεν το συζητω, τον επομενο χειμωνα εχουμε φυγει!!!"

Comment

Originally posted by stradas

Πλακα κανεις!!!
      Εχω και εγω ενα γιο 19 μηνων και μου λενε να μην τον ανεβασω ακομα, με αυτα που βλεπω δεν το συζητω, τον επομενο χειμωνα εχουμε φυγει!!!

... από τα πρώτα πράγματα που μας είπε ο παιδίατρος ήταν ότι τα μωρά (ειδικά τα πολύ μικρά) δεν μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία τους για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη (δεν έχει μάθει το σώμα τους να ιδρώνει) αλλά στο κρύο δεν έχουν πρόβλημα.

Γενικά στην Ελλάδα υπάρχει μια βροχο-κρυο-φοβία", όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους: μη βραχείς, μη κρυώσεις, μην ιδρώσεις... Μην ακούς κανένα. Φόρεσε στο παιδί ο,τι φοράς κ εσύ και πηγαίνετε στο βουνό!

Με τον κατάλληλο ρουχισμό κ εξοπλισμό τα πιτσιρικακια το χαίρονται απίστευτα! (αλλά κράτα 2-3 πλήρεις αλλαξιές καλου-κακου...!)

"
      "All that is gold does not glitter; not all those that wander are lost." -- J.R.R. Tolkien

Comment

Ετσι ειναι φιλε οπως τα λες. Και μενα απο το παιδων τετοια γραμμη μου εχουν δωσει. Βουρ στο βουνο βουρ στο χιονι αλλα οχι υπερβολες.

ΥΓ: Παιδων γιατι αντιμετωπιζει πνευμονολογικο προβλημα

Comment

Originally posted by Mountaineer
          Πλακα κανεις!!! Εχω και εγω ενα γιο 19 μηνων και μου λενε να μην τον ανεβασω ακομα, με αυτα που βλεπω δεν το συζητω, τον επομενο χειμωνα εχουμε φυγει!!!

... από τα πρώτα πράγματα που μας είπε ο παιδίατρος ήταν ότι τα μωρά (ειδικά τα πολύ μικρά) δεν μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία τους για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη (δεν έχει μάθει το σώμα τους να ιδρώνει) αλλά στο κρύο δεν έχουν πρόβλημα.

Γενικά στην Ελλάδα υπάρχει μια βροχο-κρυο-φοβία", όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους: μη βραχείς, μη κρυώσεις, μην ιδρώσεις... Μην ακούς κανένα. Φόρεσε στο παιδί ο,τι φοράς κ εσύ και πηγαίνετε στο βουνό!

Με τον κατάλληλο ρουχισμό κ εξοπλισμό τα πιτσιρικακια το χαίρονται απίστευτα! (αλλά κράτα 2-3 πλήρεις αλλαξιές καλου-κακου...!)

Αυτη η βλακωδης σουπερ-μαμαβλακεια ειναι αποπνικτικη. εμεις οταν πηγαμε Νορβηγια ο γιος μου ηταν λιγο κατω απο 3 χρονων. Τον πηγαμε νηπιαγωγειο, μας ειπαν θα παρετε δο ολοσωμες φορμες με επενδυση προβειας και 4 σετ γαντια. Ολη τη μερα (8ωρο) τα παιδια ηταν εξω και επαιζαν βρεξει-χιονισει με -5C. Δεν κρυωσε ποτε και δεν τον πιανει κρυο (και κρυωμα) ακομη και τωρα που ειναι 15.

Οι Νορβηγοι βγαζουν τα μωρα τους (καλα προστατευμενα) στην υπαιθρο απο 3 μηνων και πανω. Το αφεντικο μου πηγαινε Cross Country με το ελκυθρακι ζεμενο στη μεση του και το γιο του 3 μηνων. Με -10C !!

Εμεις; Μηηηη...μη κρυωσει το μωρο μουουουου

Φιλικα

ΜακηςΜ"
          Φτερουγα; Τι...φτερουγα;;

Safety is no accident!!

Comment

Καλα τα λετε αλλα η παρατηρηση μου εχει να κανει οχι με το αν θα κρυωσει (αυτα τα λενε οι γιαγιαδες...) αλλα εαν ειναι ετοιμος να ξεκινησει να μαθαινει σκι...

Σωματικα & νοητικα ποτε ειναι ετοιμα τα πιτσιρικια?

Ο παικτης μου περπαταει & τρεχει αλλα δεν μιλαει κανονικα ενω καταλαβαινει τα παντα.

Μηπως αν τον βαλω με πεδιλακια δεν θα ειναι ετοιμος να το χαρει?

Comment

Γιάννη ,άρχισα να ανεβάζω τα 2 μου παιδιά στο βουνό σε ηλικία 2,5 χρονών ο γυιός μου και 1 έτους η κόρη μου.Οι αντοχές των παιδιών στο κρύο είναι φοβερές , αρκεί όπως είπαν και άλλοι φίλοι να είναι κατάλληλα ντυμένα.Μαθήματα σκι τα άρχισα μόλις γίνανε 5 ετών.Σπασμωδικά όμως και λόγω του κακού περυσινού χειμώνα.Η πολύ καλή δουλειά έγινε φέτος στην Αυστρία όπου τα παιδιά σε σχολή σκι επί μια βδομάδα σερί ,όπως πολύ σωστά είπε προηγούμενα φίλος υπό μορφή παιχνιδιού αλλά και άμυλας ,αγάπησαν το σκι.

Comment

Εγώ πάντως ευγνωμονώ τους γονείς μου που σε ηλικία 4 ετών με έστειλαν πρώτη φορά για σκι...7 χρόνια σε όμιλο, μόνο έτσι μαθαίνεις σωστά και σίγουρα...Και κολλάς" και το μικρόβιο και μετά δεν γίνεσαι καλά με τίποτα"
                ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ....ΤΡΕΛΑ ΛΕΜΕ

Comment

πολυ ωραια τα οσα λετε αλλα περαστε μια βολτα απο φτερολακκα,διπλα στο snowpark εχει ενα πιατακι,παρτε το και καθηστε 5 λεπτα στο τελος του να ακουσετε γονεις και δασκαλους που βαζουν φωνες στα πιτσιρικακια!
                  μαμ...κακα...SNOWBOARD και νανι!

http://instagram.com/liapos

Comment

Originally posted by liapos7
                    πολυ ωραια τα οσα λετε αλλα περαστε μια βολτα απο φτερολακκα,διπλα στο snowpark εχει ενα πιατακι,παρτε το και καθηστε 5 λεπτα στο τελος του να ακουσετε γονεις και δασκαλους που βαζουν φωνες στα πιτσιρικακια!
                    Δεν έχεις άδικο, αλλά ανίκουν στη κατηγορία, οι μεν πρώτοι, να κάνουν τα παιδά τους ό,τι αυτοί δεν ήταν ή δεν μπόρεσαν να γίουν ποτέ, και οι μεν δεύτεροι στερούνται βάσικές αρχές διδασκαλίας και αθλητικής ψυχολογίας. Το θέμα των εκπαιδευτών έχει αναλυθεί εκτενώς σε άλλο post, και θεωρώ πως δεν πρέπει να το επεναφέρουμε και 'δω. Θέλει τρόπο και κόπο!
                    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ!
                    Skigr.org

Comment

[i]
                      Καλα τα λετε αλλα η παρατηρηση μου εχει να κανει οχι με το αν θα κρυωσει (αυτα τα λενε οι γιαγιαδες...) αλλα εαν ειναι ετοιμος να ξεκινησει να μαθαινει σκι...

Σωματικα & νοητικα ποτε ειναι ετοιμα τα πιτσιρικια?

Ο παικτης μου περπαταει & τρεχει αλλα δεν μιλαει κανονικα ενω καταλαβαινει τα παντα.

Μηπως αν τον βαλω με πεδιλακια δεν θα ειναι ετοιμος να το χαρει?

Μη περιμενεις και πολλά, πριν τα 3,5 - 4.. μέχρι τότε θα του βάζεις τα πεδιλάκια για κανα 10λεπτο - τέταρτο και μετά θα φτιάχνετε χιονάνθρωπο, θα κάνετε τσουλήθρες - κωλοσκί και μετά πάλι για κανα 10λεπτο, ισως να φορας κ εσυ τα δικά σου σκι και να τσουλάτε παρεά (τον κρατας απο τις μασχάλες, ανάμεσα στα πόδια σου, με V, κ ισα που τσουλάς, να ακουμπανε τα σκι του στο χιονι γα να νοιωθει τη κίνηση..) ... τετοια πραγματακια!

και φυσικα ΠΟΤΕ ΦΩΝΕΣ - το σκι είναι παιχνίδι και ως τέτοιο πρέπει να το δείξουμε στα παιδιά μας αν θέλεουμε να το αγαπήσουν και να μας "σπάνε τα νεύρα" ρωτώντας "Μπαμπααααααα, ΠΟΤΕ θα παμε παλι για ΣΚΙΙιιιιιιι...???" . Edited by: Mountaineer "
                      "All that is gold does not glitter; not all those that wander are lost." -- J.R.R. Tolkien

Comment

Originally posted by js69
                        .Η πολύ καλή δουλειά έγινε φέτος στην Αυστρία όπου τα παιδιά σε σχολή σκι επί μια βδομάδα σερί ,όπως πολύ σωστά είπε προηγούμενα φίλος υπό μορφή παιχνιδιού αλλά και άμυλας ,αγάπησαν το σκι.

που ακριβώς πήγατε..? αν και παντού σε μεγαλοπά ΧΚ στις Αλπεις έχει σχολές για παιδάκια...

Comment

κι εγώ στα 48 ξεκίνησα ..... αλλά δεν έχω χασει μέρα ! 5 χρόνια κάνω σκι , με το πάθος της ..νεοφώτιστης.Δεν είναι τρομερό να βρίσκεις κενούργιες χαρές σ΄αυτή την ηλικεία ? Κι΄όσο σκέπτομαι τα χρόνια που έχασα....[i]"

Comment

αμα δοκιμασεις να κανεις snowboard θα σκεφτεσαι τα χρονια που εχασες συν τα 5 που κανεις σκι [i]"
                            μαμ...κακα...SNOWBOARD και νανι!

http://instagram.com/liapos

Comment

sorry , για τα μεγάλα γράμματα , είναι λόγω ....πρεσβυωπίας !!!"

Comment

θές να σπάσω ΄κανα πόδι ? και κολαει και δύσκολα το κόκκαλο στην ηλικεία μου ....."

Comment

Working...
                                X