Ούτε κρύο ούτε ζέστη.
Οι CO2 είναι πολύ ελαφριές, αλλά για άλλη χρήση (πιο freeride, είναι πιο σκληρές) συν το οτι είναι πολύ ακριβότερες. Οι Cartel έχουν εξαιρετικό value for money.
The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...
http://www.hiddencellar.eu
Na rotiso asxeto..Pote xreiazete kapoios na parei wide sanidi?Sto tomato leei apo 44 kai panw leei gia wide..
alla ta wide sanidia einai einai 1.72
plaka mas kanei?Auto pou na to koumantareis?
Egw pou foraw 44.5 ti prepei na kanw dld?
Gia liga xiliosta na parw ena teras 1.72??
oute na to fantasto den 8elw!!Edited by: DimisZ..
Na rotiso asxeto..Pote xreiazete kapoios na parei wide sanidi?Sto tomato leei apo 44 kai panw leei gia wide..
alla ta wide sanidia einai einai 1.72
plaka mas kanei?Auto pou na to koumantareis?
Egw pou foraw 44.5 ti prepei na kanw dld?
Gia liga xiliosta na parw ena teras 1.72??
oute na to fantasto den 8elw!!
Δεν είναι απαραίτητο για να αυξήσεις το πλάτος να αυξήσεις και το μήκος...θέλω να πω ότι είναι ανεξάρτητα. Υπάρχουν σανίδια 155 με πλάτος 26cm. Αυτά είναι τα wide.
Υπάρχουν και midwide που είναι κάτι ανάμεσα σε normal και wide.
Εγώ φοράω 44 και έχω midwide σανίδα (waist width 25,8cm).
Επειδή το θέμα με αφορούσε αρκετά το έχω ψάξει μέχρι αηδίας...
Οι μπότες διαφέρουν σε μήκος απο μάρκα σε μάρκα. π.χ. μία Burton 44,5 μπορεί να είναι μικρότερη σε μήκος απο μία Vans ίδιου νούμερου ή και το αντίθετο. Oπότε καλό είναι όταν πας για αγορά σανίδας να παίρνεις πάντα μαζί σου τις μπότες και να τις φορμάρεις πάνω στη σανίδα, στις μοίρες σου. ’ρα απο κει και πέρα (αφού είσαι 100% σίγουρος ότι έχεις το σωστό νούμερο μπότας) κοιτάς 2 πράγματα :
1) Να μην εξέχουν μπρος και πίσω πάνω απο 1,5 cm απο το τελείωμα της λάμας.
2) Όταν πλαγιάζεις την σανίδα δεξιά και αριστερά να μην βρίσκει στην επιφάνεια που την έχεις ακουμπισμένη η μύτη και η φτέρνα της μπότας, σε λιγότερο απο 60 μοίρες. (Δεν υπάρχει κίνδυνος toe drag).
Πρίν πάρεις wide σανίδι σκέψου να μην το παρακάνεις...οι στροφές φαντάζουν μανούρα. Πέρνεις ΠΑΝΤΑ το ελάχιστο δυνατό φάρδος.
Για σένα φαντάζομαι μία σανίδα με waist width όχι πάνω απο 26cm
Α! Θα με ρωτήσεις πως να μετρήσεις τις 60 μοίρες...Φτιάχνεις ένα ισοσκελές τρίγωνο...απο γεωμετρία ξέρουμε ότι όλα τα τρίγωνα έχουν άθροισμα 180 μοίρες, οπότε την μία του γωνία, που θα είναι φυσικά 60 μοίρες, θα την χρησιμοποιήσεις κάπως έτσι :
Και θα πρέπει η άκρη απο το τρίγωνο να ακουμπάει στη λάμα και η πλευρά του στη μπότα...αν ακουμπάει πρώτα η μπότα στην πλευρά του τριγώνου, τότε αυτό σημαίνει toe drag στις κλίσεις."
Comment