Announcement

Collapse
No announcement yet.

Γενικα σχολια

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Γενικα σχολια

Καλησπερα. Παει και αυτο το κυμα κακοκαιριας. Εφυγε. Καιρικη απραξια λοιπον για καμμια βδομαδουλα οποτε καλο ειναι να κανουμε μερικα σχολια. Θα ξεκινησω με τα μερομηνια που προσοπικα μου εταζαν 40 ποντους χιονι στις βαρκες της Χαλκιδας. Χιονι που δεν ηρθε ποτε φυσικα αλλα εχω να ομολογησω πως την ταση του καιρου για χαλασμα την επιασαν (μεσα στις ημερομηνιες που ειχαν δωσει) Τυχαιο γεγονος? Αγνωστο. Προσοπικα θα το παρακολουθησω και θα κρινω. Υπαρχει και η 12 Φλεβαρη βαση ημερομηνιων για αλλαγη του καιρου προς το ψυχροτερο. Για να δουμε θα την πιασουν την ταση (για να μην πω τι μου εχουν πει)? Συνεχιζω με τους φιλους προγνωστες. Σε γενικες γραμμες καλα τα πηγαν οι περισσοτεροι με κορυφαιο σε αυτη την κακοκαιρια τον Θοδωρη (Τεομετεο) που επιασε ακριβως το υφος της συγκεκριμενης κακοκαιριας. Ας ελπισουμε λοιπον το υπολοιπο που μας μενει για τον χειμωνα να ειναι καλυτερο απο οτι εχει ερθει μεχρι στιγμης και να επαληθευτει και η στατιστικη εκτιμηση του Δημητρη (Kabman).

εγω εχω διαβασει αλλα και εχω ακουσει 7 διαφορετικα ημερομηνια!!
    ε!καποιο θα πεσει μεσα!
    εχω διαβασει και καποιους εδω να μιλανε για αλλαγη μετα τις 10 και γελαω........
    και βεβαια θα χαλασει απο τις 10 εως τις 20,,αυτο το λεει η απλη λογικη και κανενας αλλος.
    ειναι αστειο να διαβαζουμε εκτιμησεις για 10 μερες μετα,,αυτα τα εκανε η πυθεια που <μαστουρωνε>και δεν ηξερε τι ελεγε μα τα φυλλα δαφνης και ο μαντης καλχας...δυστηχως και στις μερες μας υπαρχουν μαλλον λιγοστοι που αναπολουν αυτα τα χρονια της αμαθειας.
    προτεινω σε ολους αυτους να δουν τον χαρη ποττερ και τον αρχοντα των δακτυλιδιων και να ζησουν το παραμυθη τους αλλα ελεος ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΠΙΑ!
    προτεινω επισης και την δημιουργια ενοτητας με τιτλο προγνωση καιρου με βαση της φαντασιωσεις και την τυχη.
    ας σοβαρευτουμε δισσεκατομυρια ευρω δαπανουνται μπας και φτασουμε στο επιπεδο να <κλειδωσουμε>την πεμπτη ημερα προγνωσης μεσα στο χαοτικο συστημα του καιρου και εδω βλεπουμε τον καθε λογης <πουθενα>να γραφει αρλουμπες μπας και του κατσει.ας μπει ενα φρενο στην φαφλατολογια των λιγων.μια χαρα τα πηγαμε σε αυτην την κακοκαιρια οταν αναλυσαμε τα δεδομενα τις τελευταιες 2 ημερες,μην τρελαθουμε κιολας που γιναμε και επιστημονες.Edited by: ΓΙΑΝΝΗΣ
    καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

ΠΑΝΤΩΣ Ο ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΥΡΩ ΣΤΗΣ 10 ΤΟΥ ΜΗΝΑ
      http://www.meteo.gr/stations/amfiklia/
      ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!!

Comment

Ποιος μιλησε για επιστημονες και αλλα τετοια ΓΙΑΝΝΗ? Ποιος αμφισβητει τα δις που πεφτουν καθε χρονο για ερευνες, προγνωσεις, μοντελα και αλλα τετοια? μαλλον δεν διαβασες καλα το ποστ.

Comment

μα δεν καταλαβες οτι δεν απανταω σε εσενα?
          βεβαια το πρωτο σκελος ειναι για τα ημερομηνια.........μα απο που να αχρισεις και που να τελειωσεις φετος και με αυτα?.....απο τις σαχλες σελιδες που εβγαλε αυτος ο ανοητος στον αυτια μεχρι αυτα που διαβασαμε εδω,.
          γελοιοτητες.υπαρχουν μερικοι που τα πιστευουν.και υπαρχουν πολλοι περισσοτεροι που πιστευουν οτι αγελαδα ειναι θεος
          καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

Originally posted by ΜΙΖ
            ΠΑΝΤΩΣ Ο ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΥΡΩ ΣΤΗΣ 10 ΤΟΥ ΜΗΝΑ
            ΓΙΑ ΠΕΣ ΓΙΑ ΠΕΣ...
            ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ...
            ΠΑΛΙ ΔΙΩΞΙΜΟ ΘΕΛΟΥΝΕ

Comment

Γιαννη (dirfi), σε οτι εχει να κανει με την στατιστικη μεχρι στιγμης ειμαι αρκετα ικανοποιημενος για την εξελιξη της αν και το τελευταιο 5ημερο του Ιανουαριου δεν επεσε μεσα. Το ποσο ακριβης μπορει να ειναι ομως σε μεταβολες express (1-2 ημερων) το εχω εξηγησει και παλιοτερα μιας και η δειγματοληψια μου ειναι ανα 5 ημερες. Επομενως μεταβολες 1-2 ημερων που συνεβησαν στο παρελθον αναμεσα στα 5ημερα που εχω λαβει σαν δειγματοληψια (πχ 25 Ιανουαριου ενα δειγμα και 30 Ιανουαριου το αλλο) δεν εχουν αποτυπωθει στα διαγραμματα που εχω εξαγει και για αυτον τον λογο δεν προκειται ποτε να εκτιμηθουν εκτος και αν πυκνωσω την δειγματοληψια ανα 2ημερο ή ανα ημερα. Κατι τετοιο ομως θα ηταν αδυνατον να γινει απο εμενα χωρις την βοηθεια καποιου προγραμματος μιας και η πληροφορια ειναι τεραστια προς αποθηκευση ενω ακομα χειροτερα γινονται τα πραγματα μετα με την εξαγωγη των γραφηματων και των χαρακτηριστικων...
              www.YouWeather.com

Life is an adventure!

Comment

Σημαντική αλλαγη ρε παιδιά ναι...αλλά για που!
                Θέλω να πιστευω οτι ο Ζιακόπουλος είναι πανελλαδικώς αντικειμενικός...και όχι προσυνεμοκεντρικός!

Και ο Σάκης πριν λίγο στη ΝΕΤ μίλησε για αλλαγή των συστημάτων και σημαντικά χαμηλά που ίσως φέρουν και τα πολυπόθητα χιόνια!

www.northmeteo.gr
                Φιλυρο Θεσσαλονίκης - Οικισμός Γερακίνα 400μ.

Comment

Δημητρη την παρακολουθω την εκτιμηση σου (οπως και ολες ολων των παιδιων ειτε στατιστικη ειτε εμπιρικη ειτε ημερομηνια) και μπορω να πω οτι για φετος οντως εχει παει καλα. Γιαυτο και γραφω να επαληθευτει το υπολοιπο(Φλεβαρης). Ειμαι παντα ανοιχτος σε ολα. Εξαλλου το ειπα και αλλου, κουβεντουλα κανουμε εδω και χομπακι. Δεν ειμαστε επαγγελματιες.

Comment

ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥ ΑΠΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ...
                    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ...
                    ΠΑΛΙ ΔΙΩΞΙΜΟ ΘΕΛΟΥΝΕ

Comment

Originally posted by dirfi
                      Δημητρη την παρακολουθω την εκτιμηση σου (οπως και ολες ολων των παιδιων ειτε στατιστικη ειτε εμπιρικη ειτε ημερομηνια) και μπορω να πω οτι για φετος οντως εχει παει καλα. Γιαυτο και γραφω να επαληθευτει το υπολοιπο(Φλεβαρης). Ειμαι παντα ανοιχτος σε ολα. Εξαλλου το ειπα και αλλου, κουβεντουλα κανουμε εδω και χομπακι. Δεν ειμαστε επαγγελματιες.
                      Καποια στιγμη παντως που θα τα πουμε και απο κοντα θα καταλαβεις οτι η μεθοδος αυτη δεν ειναι οτι μου κατεβασει το κεφαλι και πως ισως τελικα εχει βαση και κρυβει πολλα μυστικα.
                      www.YouWeather.com

Life is an adventure!

Comment

Originally posted by Kabman
                        Originally posted by dirfi
                        Καποια στιγμη παντως που θα τα πουμε και απο κοντα θα καταλαβεις οτι η μεθοδος αυτη δεν ειναι οτι μου κατεβασει το κεφαλι και πως ισως τελικα εχει βαση και κρυβει πολλα μυστικα.

Ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι οτι σου κατεβασει το κεφαλι. Αν και δεν ξερω απο στατιστικη υποθετω οτι πιανεσε απο τρεξιματα πολλων ετων για καθε μηνα ξεχωριστα η κατι τετοιο τελος παντων

Comment

Originally posted by xionotrela
                          Σημαντική αλλαγη ρε παιδιά ναι...αλλά για που!
                          Θέλω να πιστευω οτι ο Ζιακόπουλος είναι πανελλαδικώς αντικειμενικός...και όχι προσυνεμοκεντρικός!

Και ο Σάκης πριν λίγο στη ΝΕΤ μίλησε για αλλαγή των συστημάτων και σημαντικά χαμηλά που ίσως φέρουν και τα πολυπόθητα χιόνια!

[i]Σωστός ..αλλά για αποφυγή παρεξηγήσεων..ο άνθρωπος τονισε την έκφραση ότι όπως φαίνεται-υπάρχει μια τάση..δηλαδή καιπάλι ήταν επιφυλακτικός..και όταν μιλούσε για χιόνια εννοούσε κατά κύριο λόγο στα ορεινά που το χρειάζοντε περισσότερο..από ότι φαίνεται γύρω στις 9-10 του μηνός αλλάζει πιθανόν η κυκλοφορία είπε και συγκεκριμένα η διάταξη των συστημάτων που ελπίζουμε να μας ευνοήσει επιτέλους....

Επίσης είπε ότι όλη σχεδόν η ευρώπη διάγει ένα πολύ ήπιο κατά κανόνα χειμώνα(δεύτερο συνεχόμενο προς το παρών..)..και η χώρα μας συγκεκριμένα διάγει μια περίοδο ανομβρίας....αυτά είπε...

"
                          Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
                          http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
                          Κάμερες Μακροχωρίου:
                          http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
                          http://www.stravon.gr/makrochori/

Comment

Κι εμένα Σωτήρη όταν κάναμε τη συνέντευξη που είχε μιλήσει για κάτι που έρχεται από βορρά, δείχνοντάς μου και τις γραμμές των ανσάμπλ. Επίσης μου είχε πει ποτέ δεν θα βγούμε μέρες πριν να προαναγγείλουμε κακοκαιρία γιατί δεν πρέπει να κινηθεί ο κρατικός μηχανισμός. Για να το πει τόσες μέρες πριν, θεωρώ ότι στην σκέψη του φρονεί ότι κάτι πολύ δυνατό έρχεται και θα το δουμε σταδιακά.

Υ.Γ. Καλό θα ήταν Γιάννη να λείπουν οι χαρακτηρισμοί είτε για τα μερομήνια, είτε για ό,τιδηποτε. Οποιος θέλει πιστεύει, όποιος θέλει δεν πιστεύει και δεν συμμετέχει.

http://weatherparty.blogspot.gr/
                            Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Πάντως οι προβλέψεις των μακροπρόθεσμων μοντέλων δίνουν πάλι ελπίδες σε ανατολικά προσήνεμα...Δίνουν ψυχρό και ξηρό Φεβρουάριο με όσο υετό πέσει να είναι σε ανατολικά και νότια. Ανέβασα σχετικό μήνυμα ρίξτε μία ματιά στις μακροπρόθεσμες προβλέψεις
                              Personal Weather Site
                              Σταθμός Νέας Χαλκηδόνας

Comment

Working...
                              X