Announcement

Collapse
No announcement yet.

Xειμώνας: Φυσιολογικός ή μούφα ο φετινός?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Xειμώνας: Φυσιολογικός ή μούφα ο φετινός?

Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί θέλω να μου παραθέσετε ότι στοιχεία έχετε εκτός ΕΜΥ για φέτος ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ γιατι ο χειμώνας δεν τελείωσε ακομα ούτε τώρα αρχίζει είναι ένας ισχνός ψυχρός χειμώνας που κάποιοι τον χαρακτηρίζουν ήπιο φυσιολογικο.Εχουν δίκιο και αν ναι γιατί? (στοιχεία)
    www.northmeteo.gr τώρα η βόρεια Ελλάδα έχει πρόβλεψη!!!!!

Αρκούντως φυσιολογικός και σε ορισμένες περιοχές υποτονικός όπως είπε ο φίλος Νέστορας πολύ δεικτικά.
    Ψυχρότερος θερμοκρασιακά, κάτω από τα κανονικά υετικά.Edited by: beach-snow

http://weatherparty.blogspot.gr/
    Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Ενας ξηρός,και ψυχρός χειμώνας είναι.Απλά οι συννεφιές μας ξεγελάνε και τον νομίζουμε νορμαλ.Και τα στοιχεία που παρέθεσα σε προηγούμενο Post,ως αδιάψευστοι μάρτυρες της ανομβρίας που σαρώνει τα ηπειρωτικά και ιδιαίτερα την Μακεδονία και την Θεσσαλία:

Λαρισα 5,4mm
      Βολος 2mm
      Γιαννιτσά: 11,2mm
      Θεσσαλονικη Κέντρο: 19,2mm
      Καλαμαριά: 17mm
      Ναουσα: 2,8mm
      Πτολεμαίδα: 8,4mm
      Φλώρινα: 3,8mm!!
      Σέρρες 13,4mm
      Ενδιαφέρον έχει και η Σκοπελος με μόλις 29mm,οπου σε ένα φυσιολογικό Γενάρη θα έπρεπε να είχε ξεπεράσει τα 100mm
      http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.

Comment

Θερμοκρασίες φυσιολογικές και λίγο κάτω από τη μέση τιμή για Δεκέμβριο και Ιανουάριο και άνομβρος μέχρι στιγμής για την περιοχή μου, μόνο 36mm (35% της μέσης κλιματικής τιμής).
        <a href="" target="_blank">

meteovolos.gr
        Pilio

Comment

Το να πηγαίνεις με τα πέδιλα στην εργασία σου δεν θα ήταν σημάδι ενος φυσιολογικού χειμώνα όπως πολλοί νομίζετε,αλλα σημάδι ενός ακραίου χειμώνα.Βλέπεις κανείς να μιλάει για χιόνια και για χιονοστοιβάδες μέχρι τις βάρκες? Τα απλά ζητούμενα προσδοκούμε,το νεράκι.Βέβαια δεν είναι τυχαίο οτι μόνο οι εντός Αθηνών θεωρείτε τον φετινό χειμώνα μια χαρά..Αν δεν έκανε και τα τελευταία χιονάκια στα ίδια με την υπόλοιπη Ελλάδα θα ήσασταν.
          http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.

Comment

Αντε ρε μια χαρα ειναι ο χειμωνας ........στην Κινα !!!! Εδω ψαχνετε τα τελευταια 3 χρονια ,παντος και εγω συμφωνω οτι θερμοκρασιακα ειμαστε πολυ καλα αλλα απο υετο ειμαστε λιγο καλυτερα απο περσι
            Το καιρικο κενο πανω απο την Θεσσαλονικη παντα υπαρχει ..... για να δουμε θα υπαρξει φετος !!!!! RESPECT

Comment

Originally posted by blades
              μια χαρα ειναι ο χειμωνας,φυσικα και δεν εχει τις ποσοτητες υτεου που θα θελαμε,αλλα τι να κανουμε...να τον παραγειλουμε?Συγκρινοντας μεσα στο μυαλο μου αλλους χειμωνες απο παλια παραθετω αυτο που γραφω τωρα.ο καιρος δεν παραγγελνετε,και εγω θα ηθελα να πηγαινω με τα πεδιλα στην εργασια μου,ολα καλα....
              [i] "

meteovolos.gr
              Pilio

Comment

Για την περιοχη μου ήπιος και ανομβρος. Θερμοκρασιακα μπορει να ειναι στο μεσο ορο ισως ο Δεκεμβρης ελαφρως χαμηλοτερα αλλα αυτο δεν λεει τιποτα.

Φυσιολογικος χειμωνας ηταν το 2006 με 7 φορες χιονι εδω τις τρεις απο αυτες ανω των 20cm. Επισης με ομιχλες (εχω να δω καλη ομιχλη απο τον Νοεμβριο) και πολλες και ισχυρες βροχες απο τελη Οκτωβρη μεχρι τελη Απριλη.Θυμαμαι τον Νοεμβρη ειχε ριξει >100μμ σε ενα τριημεροΕκανε επισης στις αρχες του δεκεμβρη μεχρι και 20 βαθμους.

Ψυχροι χειμωνες τα τελευταια ετη ηταν το 2001-2 και 2003-4 αν και το 2004 ειχε κανει υπερ του δεοντος ανοιξιατικες ημερες και ζεστες ηταν η χρονια με τις πολυ εντονες μεταβολες.

.Edited by: Valea mare
                Amber Alert. Εξαφανιστηκε Σιβηρικος.Μπορειτε να βοηθησετε?
                τυπος: ψυχρος αντικυκλωνας με παραλληλες ισοβαρεις
                θερμοκρασια πυρηνα : κατω απο -15
                ανεμοι : κυριως βορειοανατολικης συνιστωσας
                συνδυαζεται με : χαμηλο απο αδριατικη ή καμηλα απο συρτη
                Εθεαθει τον Φεβρουαριο του 2012 στα ανατολικα της Φινλανιας και εκτοτε αγνοειται η τυχη του

Comment

Ο χειμώνας που διανύουμε, είναι σε μ. ο. χειρότερος σε χιόνια σε ορεινά, χειρότερος σε χιόνια στα ημιορεινά,χειρότερος σε χιόνια στα πεδινά, χειρότερος σε βροχές, λίγο καλύτερος σε θερμοκρασίες απο τους μ.ο. ένός μέσου χειμώνα. Στις αρχές του χειμώνα είχα πεί για ένα χειμώνα ξανά ήπιο με υψηλές Τ και περισσότερο όμως υετό. Μου φαίνεται έγινε το ακριβώς αντίθετο[i]. "

Comment

Είπαμε, υπάρχει η εθελοτυφλία, υπάρχει και το σπίτι του γείτονα. Πάρτε παράδειγμα τα Αθηναικά κανάλια, επειδή έβρεξε και χιόνισε Αττική ούτε που ασχολήθηκαν με την υπόλοιπη Ελλάδα. Αν είχε συμβεί το ανάποδο θα βλέπαμε δραματικά ρεπορτάζ. Το ίδιο αντικατοπτρίζεται και εδώ μέσα, δεν μου προκαλεί έκπληξη. Στα χωριά πάντως που ζούνε τη φύση πιο έντονα άλλα λένε...

meteovolos.gr
                    Pilio

Comment

Με λίγα λόγια,αν μαζέψουμε όλες τις παραπάνω απόψεις,βγαίνει το συμπέρασμα οτι είναι ένας ξηρός-σχεικά ψυχρός,όχι φυσιολογικός για τα ελληνικά δεδομένα Χειμώνας.Και μην ξεχνάμε,29 μέρες μείνανε για να κλείσει επισήμως ο Χειμώνας...Αποεκεί και πέρα,μπαίνουμε στην Ανοιξη,οπότε ξεκινάει νέα καταγραφή..

Comment

το πρόβλημα είναι η ανομβρία τωρα πια όχι το χιόνι που θα πέσει μακαρι ναχουμε βροχές αν είναι δυνατο να δούμε χιόνι καλώς αλλά οι βροχές δε θα με χαλάγανε σε αυτόν τον άνυδρο κρύο χειμώνα
                        www.northmeteo.gr τώρα η βόρεια Ελλάδα έχει πρόβλεψη!!!!!

Comment

Originally posted by megrem
                          Είπαμε, υπάρχει η εθελοτυφλία, υπάρχει και το σπίτι του γείτονα. Πάρτε παράδειγμα τα Αθηναικά κανάλια, επειδή έβρεξε και χιόνισε Αττική ούτε που ασχολήθηκαν με την υπόλοιπη Ελλάδα. Αν είχε συμβεί το ανάποδο θα βλέπαμε δραματικά ρεπορτάζ. Το ίδιο αντικατοπτρίζεται και εδώ μέσα, δεν μου προκαλεί έκπληξη. Στα χωριά πάντως που ζούνε τη φύση πιο έντονα άλλα λένε...
                          ρε μεγκρέμη πάλι με τα Αθηναικά κανάλια ζορίζεσαι; βλέπε Βολος TV εσύ. όσο για το σχόλιο σου για το τί λένε τα κανάλια,τί περιμένεις να πούνε, ότι χιόνισε στην Αθήνα και ΔΕΝ χιόνισε αλλού; Τα κανάλια λένε αυτό που πουλάει, που στη προκειμένη εήταν το ότι χιόνισε κάπου, σιγά μη λέγανε ότι αλλού δεν έβρεξε ή δε χιόνισε
                          together we stand divided we fall

Comment

Α και κατι ακομα. Χειμωνας δεν ειναι πχ Δεκεμβρης ξηρος και ψυχρος , Γεναρης ξηρος , Φλεβαρης μια συγκυριακη φοβερη κακοκαιρια με 1 μετρο χιονι και μετα λιακαδες , μαρτης ξηρος και θερμος. Η διαρκεια και η επαναληψη κανουν τον χειμωνα και το ποσο νερο εχουν οι ταμιευτηρες μας για το καλοκαιρι. Πχ το καλικαιρι του 2006 καμμια πηγη στην περιοχη δεν στερεψε ουτε τον Αυγουστο, τωρα τρεχουν που ειναι Γεναρης οσο τρεχαν τοτε στο τελος Αυγουστου.
                            Amber Alert. Εξαφανιστηκε Σιβηρικος.Μπορειτε να βοηθησετε?
                            τυπος: ψυχρος αντικυκλωνας με παραλληλες ισοβαρεις
                            θερμοκρασια πυρηνα : κατω απο -15
                            ανεμοι : κυριως βορειοανατολικης συνιστωσας
                            συνδυαζεται με : χαμηλο απο αδριατικη ή καμηλα απο συρτη
                            Εθεαθει τον Φεβρουαριο του 2012 στα ανατολικα της Φινλανιας και εκτοτε αγνοειται η τυχη του

Comment

Πάντως το μοτίβο του καιρού είναι ψυχρό και άνομβρο για όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης Αττικης Πελοποννήσου, νησιών και Κρήτης, απλά κοιτάξτε τους σταθμούς που πια δεν είναι και λίγοι και φαίνεται η πραγματικότητα
                              together we stand divided we fall

Comment

Working...
                              X