Announcement

Collapse
No announcement yet.

Πυράνκαθος - Τρελή πρόβλεψη

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Πυράνκαθος - Τρελή πρόβλεψη

Να 'μαι κι εγώ μετά απο πολύ καιρό...
    ελπίζω να με θυμάστε απο τον περσινό χειμώνα...
    Μένω Στους Θρακομακεδόνες Αττικής.
    ΠΥΡΑΝΚΑΘΟΣ είναι το θέμα που θα πιάσω.
    Είναι λοιπόν ένα φυτό που ποτέ δεν με έχει προδώσει στις προγνώσεις του! Όλοι θα έχετε δεί ένα θάμνο με αγγαθάκια που βγάζει κόκκινα μπιλάκια σαν πολύ μικρες τοματούλες ε? αυτο ειναι ο πυράνκαθος. Απο τον ’υγουστο κιώλας ξέρεις τι χειμώνα θα έχουμε με την βοήθεια του.
    Είναι πολύ απλό. Η φύση όλα τα προβλέπει.
    Οταν χιονίζει και το στρώνει τα πτηνά δεν μπορούν να βρούν εύκολα τροφή. αυτά τα τοματάκια λοιπόν ειναι κοκκινα για να τα βλέπουν τα πουλιά. είναι τροφή μονο για δύσκολες περιόδους (χιονια) γιαυτό ειναι και κοκκινα, για να ξεχωρίζουν στο λευκο τοπιο. Το τρελο ειναι οτι η ποσότητα καρπών που βγάζει αυτο το φυτό ειναι αναλογη με το ποσο χιονι θα πεσει τον χειμωνα που έρχεται. Για να τελειώσω πέρσι στην κηφισιά δεν ειχε ουτε ενα... περσι ομως δεν χιονισε (δεν το έστρωσε δηλαδη)! προπερσι και το 2001 ειχε αρκετα που εριξε πολυ χιονι.. ΦΕΤΟΣ απο οτι μου λέει ένας θείος ειναι πιο γεματο και απο το 87!!!! αν εχετε κι εσεις κοντα σας εναν πυρανκαθο παρατηρηστε τον... στην κηφισιά ο ίδιος που παρατηρώ 5 χρόνια ειναι φίσκα στα κοκκινα μπαλάκια... αυτο ξέρετε τι σημαινει ε? αυτα απο μένα... δεν θα πώ τιποτα παραπανω.. γεια σας.. για αποριες στείλτε μου και αν μπορέσω θα απαντήσω..."

Φιλε μου το εχω ακουσει κι εγω αυτο,και σε πιστευω απολυτα...ισχυει και για αλλα φυτα..

φανης
    Χατζηγριβας Ν.Θεοφανης

Comment

Φίλε το θέμα με το πυράνκαθο το ακούω συχνά. Αν και δε τα πιστεύω γενικά αυτά ομολογώ ότι επειδή και εγώ έχω αυτό το φυτό στο εξοχικό, στον Ωρωπό και το εξετάζω, πραγματικά (δε ξέρω τυχαία ή όχι) αλλά πέφτει πάντα μέσα εδώ και 12 χρόνια!!!πέρυσι και εμένα δεν είχε ούτε ένα κόκκκινο μπαλάκι και φέτος είναι τόσα πολλά που τα ρίχνει. Δε ξέρω και εγώ τί να πω. Δε τα πιστεύω αυτά αλλά η φύση πιθανόν να ξέρει πολύ καλύτερα.Μακάρι...

Comment

ΟΣΟΥΣ ΠΥΡΑΚΑΝΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΙΓΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΠΕΡΣΙ ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ
        http://www.meteo.gr/stations/amfiklia/
        ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!!

Comment

πολυ ενδιαφερον ακουγεται θα ψαξω κ γω για πυρακανθους..κ θα ρωτησω κιολας κανα γεροντα "
          Invisible...

Comment

poy poylane ΠΥΡΑΚΑΝΘΟΥΣ ?

Comment

ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΥΡΑΚΑΝΘΟ!!!!
              ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΚΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ.
              ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΑΡΑΧΩΒΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΚΙΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΧΑΜΗΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΒΑΡΥ ΧΕΙΜΩΝΑ.
              ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΕΙΔΕ ΣΚΙΟΥΡΑΚΙΑ ΧΑΜΗΛΑ.
              ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.

ΦΙΛΙΚΑ

EVANS
              SUBARU
              The Beauty Of All-Wheel Drive

Comment

Γεια σας από Ηράκλειο Κρήτης. Μετά από πολύ καιρό να μαι πάλι εδώ.

Παιδιά, από αυτά που ξέρω, κάποια σημάδια της φύσης όντως δίνουν καλές προγνώσεις. Όμως δεν είναι πέρα από 3 μέρες. Τα μερομήνια δεν τα πολυπιστεύω, διότι δεν μπορείς να προβλέψεις ένα χρόνο από φαινόμενα 10 ημερών. Μην ξεχνάμε ότι η ατμόσφαιρα είναι ένα από τα πιο χαώδη συστήματα και από τα πιο απρόβλεπτα. Τα μοντέλα, που λειτουργούν με διαφορικές εξισώσεις, πολλές φορές δεν πετυχαίνουν πρόγνωση 2 ημερών, ενώ κάποιες φορές δεν πετυχαίνουν ούτε μιας μέρας! Καλό λοιπόν είναι να βρίσκουμε πρώτα από που βγαίνουν αυτά τα μερομήνια, και πως τα δεδομένα που μας δίνονται για να φτιάξουμε τα μερομήνια συνδέονται με τον μελλοντικό καιρό! Με λογικά επιχειρήματα όμως. Όχι με ανορθόλογικες εξηγήσεις...

Ξαναλέω, πιστεύω σε σημάδια της ατμόσφαιρας που δεν είναι πάνω από 3 μέρες. Στο χωριό μου εθεάθησαν τις προάλλες πολλά φίδια και είπαν ότι θα έρθει βαρυχειμωνιά και ότι τα φίδια ψάχνουν καταφύγιο. Θα στηριχτούμε στο ένστικτο των φιδιών? Αν όμως είναι, που θα ναι και το πιο πιθανόν, τυχαίο το γεγονός? Αν τα φίδια βγήκαν έξω λόγω της ξηρασίας που υπάρχει τον τελευταίο καιρό στην Κρήτη? Αναπάντητα ερωτήματα...

Πάντως πέρα αυτών, καλό είναι να μαζεύουμε πληροφορίες από τέτοιους τρόπους πρόγνωσης καιρού, είτε για λαογραφικούς λόγους, είτε ερευνητικούς λόγους και στατιστικής. Όμως να ξέρετε κάποιος είπε: Η στατιστική είναι ο πιο επιστημονικός τρόπος για να πει κανείς ψέματα..."

Εδώ σας χαιρετώ...Να στε καλά!
                "
                Μετεόδωρος ή Θεοτζίμος... ή κατά κόσμον Θοδωρής
                LIVE ΚΑΙΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ:
                http://users.forthnet.gr/her/theotzimos/weather.htm

Comment

Φίλε Theotzimo Σέβομαι πάρα πολύ την γνώμη σου και ίσως να εχεις δίκαιο... απλά το θέμα του πυράνκαθου δεν το πήρα απο κάποιον γέροντα.. επιστημονικά αν ψάξεις το φαινόμενο του πυράνκαθου παρατηρήται χρόνια απο βοτανολόγους και φυτολόγους και υπάρχει λογική εξήγηση.
                  Το ειχα δει σε ενα ντονκιματερ αλλα δεν συγγράτησα την επιστημονική ονομασία του φυτού αυτου. οταν βρω ονομασία θα ψάξω να βρώ θέματα για αυτο το φυτό. απλα αυτό ήθελα να πω. ποτέ δεν είμουν αισιόδοξος.. πέρσυ αν θυμάστε βέβαια οταν οι περισσότεροι λέγανε σε 3ήμερη πρόβλεψη χιόνια μέσα στην Αθήνα εγω είπα μόνο στα βόρεια και χιονοστρωση πανω απο 450μ. οπως και έγινε.. Α και κατι ακόμα... πως μπορόυμε να δούμε παλιά θέματα του forum τώρα που άλλαξε η σελίδα??? αυτά ειχα να πω..

Φιλικά Κωστας. "

Comment

Originally posted by ^KeeNan^
                    Το ειχα δει σε ενα ντονκιματερ αλλα δεν συγγράτησα την επιστημονική ονομασία του φυτού αυτου. οταν βρω ονομασία θα ψάξω να βρώ θέματα για αυτο το φυτό
                    Pyracantha coccinea
                    ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ,ΛΟΓΟΙ ΚΙ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ!

Comment

Εγώ παντως κοίταξα πυράκανθους στην Λάρισα και στα Τρίκαλα.....Απογοητεύτηκα....δεν θα έχουμε τίποτα το ιδιαίτερο στον θεσσαλικό κάμπο αν παρουμε σαν βάση τουσ πυράκανθους......αρκετά κόκκινους πυράκανθους είδα μόνο στο ΤΕΙ της Λάρισας...που σημαίνει οτι ως συνή8ως αμα χιονίσει στην Λάρισα θα λιώσει την ίδια μερα ενω απο το δυτικό τελος της πόλης και μετα θα υπαρχει να το καμαρώνουμε παγωμένο για μια εβδομάδα....και φυσικά για τρελα cm χιονιού ούτε λόγος!!Αυτά δείχνουν οι πυράκανθοι εδω...σε αλλες περιοχές τησ χώρας τι δειχνουν αραγε????μακάρι να έχουμε βαρυ χειμώνα αλλά τα στοιχεία στον θεσσαλικό καμπο μάλλον δείχνουν άλλα

Comment

Αν σου στείλουμε μερικούς πυράκανθους με πολλά κόκκινα λουλουδάκια για μεταφύτευση λες να πιάσει και να χιονίσει;

Comment

isws h monh lysh "

Comment

ΕΙΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΟΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ!ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΥΡΑΚΑΝΘΟΥΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!

Comment

Εγώ πάντως που είδα κάτι τέτοια φυτά στου Παπάγου ήταν τίγκα!Ελπίζω μόνο να λένε αλήθεια γιατί αλλιώς "

Comment

Working...
                              X