Announcement

Collapse
No announcement yet.

Κερδίζει κατα κράτος τελικά το GFS;

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Κερδίζει κατα κράτος τελικά το GFS;

Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα για να μιλάμε με σιγουριά, ακόμα και στις 80 ώρες που απομένουν για την είσοδο της κακοκαιρίας κάποια στοιχεία μπορεί να αλλάξουν.

Αν όμως επιβεβαιωθεί το σκηνικό με τα χιόνια στα ανατολικά προσήνεμα θα είναι μια νίκη του GFS προς όλα τα υπόλοιπα μοντέλα, τα οποία τις προηγούμενες ημέρες έδειχναν την ψυχρή εισβολή ότι θα συμβεί στην Κύπρο, στη Συρία και στο Κατμαντού.

Το UKMO είχα πάρει χαμπάρι, κάποια στιγμή, ότι έδειξε μια πιο ευνοϊκή διάταξη των συστημάτων την οποία και γρήγορα πήρε πίσω.

Το ECWMF αρκετά σταθερό στα λάθη του προέβλεπε την ψυχρή εισβολή στην ανατολική Τουρκία. Δε θα συζητήσω σε επίπεδο ensembles τί έχει γίνει μιας και δε μπορώ να δω τα ensembles του ευρωπαϊκού.

To GFS όμως: Είδει δει την εισβολή 280 (!) ώρες πριν έρθει και την επανέφερε σε αρκετά του τρεξίματα. Τις τελευταίες ημέρες την έδειχνε μόνο του, ακόμα και σήμερα είναι ποιο ευνοϊκό από τα υπόλοιπα μοντέλα.

2 μέρες έμειναν για να δούμε τελικά αν είναι τουλάχιστον ισάξιο με το Ευρωπαϊκό για το οποίο πολύς λόγος περί σταθερότητας έχει γίνει τώρα τελευταία.
    Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
    Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Παιδιά αυτοσυγκράτηση!!!!!Μην το γκαντεμιάσουμε και αυτό!!!

Comment

Λεωσθένη.Το θέμα είναι ότι ακόμη το ευρωπαικό και το ουκμο τα πάνε τουρκία. Παρόλα αυτά προσωπικά είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος και νομίζω ότι αυτή την φορά θα σκάσει η μπόμπα στην Αττική! Το γφσ θα νικήσει μάλλον το ευρωπαικό και η ΕΜΥ που στηρίζεται σε αυτό θα τρέχει μα μαζέψει τα ασυμάζευτα την τελευτέα στιγμή.Κάτι τέτοιο είχε πάθει και το 2006
      ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!

Comment

i 8a nikhsei i 8a xasei kata kratos

Comment

Originally posted by civilathens
          Λεωσθένη.Το θέμα είναι ότι ακόμη το ευρωπαικό και το ουκμο τα πάνε τουρκία. Παρόλα αυτά προσωπικά είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος και νομίζω ότι αυτή την φορά θα σκάσει η μπόμπα στην Αττική! Το γφσ θα νικήσει μάλλον το ευρωπαικό και η ΕΜΥ που στηρίζεται σε αυτό θα τρέχει μα μαζέψει τα ασυμάζευτα την τελευτέα στιγμή.Κάτι τέτοιο είχε πάθει και το 2006

Μεχρι χθες το βραδυ μεσα απο την ΕΜυ εδιναν 33% πιθανοτητα για 3 διαφορετικα σεναρια:

1)Ισχυρες χιονοπτωσεις

2)Ασθενη φαινομενα

3)Ξερο κρυο

Παντα για Αττικοβοιωτια μιλαμε. Αυτα ελεγαν τα ενσεμπλ του Ευρωπαικου.Ισως σημερα το βραδυ να εχω καλυτερη εικονα αν και δεν το βλεπω. Σαββατο -Κυριακη το ξεκαθαρισμαEdited by: dirfi

Comment

Εγώ απλά αυτό που παρατηρώ λέω, για ποια αυτοσυγκράτηση λες τώρα δε μπορώ να καταλάβω.

Μέχρι τώρα πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν: Θα εναρμονισθεί με το Ευραπαϊκό", "Είδατε φυσιολογικό ήταν: Εναρμονίσθηκε με το προηγούμενο τρέξιμο του Ευρωπαϊκού", "Το σταθερό Ευρωπαϊκό δείχνει από πριν αυτά που θα δείξει το GFS". "Θα τα πάρει πίσω το GFS όπως πάντα τα παίρνει, το Ευρωπαϊκό δε δίνει τίποτα"!

Λοιπόν να ΄μαστε στο ενδεχόμενο να είναι το GFS ο οδηγός για την κακοκαιρία που μας έρχεται!
            "
            Λεωσθένης

Comment

Έχουν μειώθει πολύ οι πιθανότητες για το 1 σύμφωνα με το Ευρωπαικό, αλλά τους έχουν ζώσει τα φίδια λόγω της σταθερότητας του δείχνει το gfs.
              Δύσκολη η δουλειά του προγνώστη.
              http://www.weatherlink.com/user/koem1977/

Comment

Μέχρι που διάβασα και το εξής:

ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟ GFS ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΡΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ (!!!)

Ναι, κι αυτό το διάβασα αλλά δε θυμάμαι που...
                Λεωσθένης

Comment

Μπορεί να είναι και λάθος βρε Λεοπ...
                  Εσύ ποιο μοντέλο θα εμπιστευόσουν περισσότερο έαν ήσουν επαγγελματίας προγνώστης;
                  Το ευρωπαικό (που έχει μεγαλύτερη ανάλυση και απόρριψη λανθασμένων αρχικών συνθηκών και καλύτερο ποσοστά επαλήθευσης) στο οποίο συγκλίνουν και τα υπόλοιπα μοντέλα ή το gfs ;

Comment

Παντως και η σημερινη προβλεψη 3-6 ημερων φιδωλη θα ειναι και αινιγματικη.

Comment

Originally posted by LeoP
                      Εγώ απλά αυτό που παρατηρώ λέω, για ποια αυτοσυγκράτηση λες τώρα δε μπορώ να καταλάβω.

Μέχρι τώρα πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν: Θα εναρμονισθεί με το Ευραπαϊκό", "Είδατε φυσιολογικό ήταν: Εναρμονίσθηκε με το προηγούμενο τρέξιμο του Ευρωπαϊκού", "Το σταθερό Ευρωπαϊκό δείχνει από πριν αυτά που θα δείξει το GFS". "Θα τα πάρει πίσω το GFS όπως πάντα τα παίρνει, το Ευρωπαϊκό δε δίνει τίποτα"!

Λοιπόν να ΄μαστε στο ενδεχόμενο να είναι το GFS ο οδηγός για την κακοκαιρία που μας έρχεται!

Δεν αναφερόμουνα σε εσένα...το έστειλα σε λάθος topic..."

Comment

Originally posted by george28
                        Εσύ ποιο μοντέλο θα εμπιστευόσουν περισσότερο έαν ήσουν επαγγελματίας προγνώστης;
                        Το ευρωπαικό (που έχει μεγαλύτερη ανάλυση και απόρριψη λανθασμένων αρχικών συνθηκών και καλύτερο ποσοστά επαλήθευσης) στο οποίο συγκλίνουν και τα υπόλοιπα μοντέλα ή το gfs ;

Και βέβαια μπορεί και να είναι και λάθος Γιώργο.
                        Περιμένω να δω τα αποτελέσματα των επόμενων ραν.

Όμως που πήγε η σιγουριά των προγνωστών τώρα που το GFS για δεύτερο συνεχές τρέξιμο δίνει χιόνια για τα Α. Προσήνεμα σε πείσμα όλων των άλλων μοντέλων; Εντάξει, το Ευρωπαϊκό απορρίπτει τα λανθασμένα" στοιχεία. Ωραία, έχουμε 24 ώρες να το διαπιστώσουμε κι αυτό.

Γιατί μη μου πεις ότι αν δεις και το 6άρι και το επόμενο 12άρι ότι δε θα πειστείς;
                        "
                        Λεωσθένης

Comment

ego blepo ena -5 oriako gia athina kai to poly -6 sta boreiotera...
                          AMBER ALERT!!!!Αγνοουνται 5-10 ποντοι στο μαρουσι...Αν τους εντοπισει κανεις ας τηλεφωνησει στο 100 στο 200 η στο χαμογελου του χαζου....
                          www.northmeteo.gr
                          Γνωστος και ως "ιερεας"

Comment

Originally posted by gkatharopo
                            ego blepo ena -5 oriako gia athina kai to poly -6 sta boreiotera...

Προσοπικη εκτιμηση?

Comment

Originally posted by LeoP
                              Originally posted by george28
                              Και βέβαια μπορεί και να είναι και λάθος Γιώργο.Περιμένω να δω τα αποτελέσματα των επόμενων ραν.Όμως που πήγε η σιγουριά των προγνωστών τώρα που το GFS για δεύτερο συνεχές τρέξιμο δίνει χιόνια για τα Α. Προσήνεμα σε πείσμα όλων των άλλων μοντέλων; Εντάξει, το Ευρωπαϊκό απορρίπτει τα λανθασμένα" στοιχεία. Ωραία, έχουμε 24 ώρες να το διαπιστώσουμε κι αυτό.Γιατί μη μου πεις ότι αν δεις και το 6άρι και το επόμενο 12άρι ότι δε θα πειστείς;

Εγώ είμαι οπαδός του χιονιού και όχι προγνώστης. Εμένα με έχει πιστό οπάδο το gfs σε αυτήν την κακοκαιρία. Τα δύσκολα είναι για τους προγνώστες.

Ένα στοιχειώδες risk management να κάνεις θα καταλάβεις πως θα βγει η πρόγνωση της ΕΜΥ. Βέβαια τα περιοχικά θα αρχίσουν να δείχνουν ωραία πράγματα."

Comment

Working...
                              X