Announcement

Collapse
No announcement yet.

to duck or not to duck?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• to duck or not to duck?

θέτω σε συζήτηση ένα θέμα που μας απασχολεί (ή θα μας απασχολήσει...) όλους. Δείτε αυτό: <a href=http://legacy.cs.uu.nl/daan/snow/stance.html" target="_blank">http://legacy.cs.uu.nl/daan/snow/stance.html</a> και σχολιάστε. Για τα περι προβλημάτων στα γόνατα (ως παθών....) συμφωνώ, κ είμαι από καιρό στους υποστηρικτές των θετικών μοιρών κ στα δύο πόδια, αλλά έλεγα φέτος να δοκιμάσω αυτό το διάσημο 18/-6"
    μικροαστοί, θα σας φάνε τα παιδιά σας....

pia duck einai i ligoteri epodini.
    eimai gofy kai prin mia evdomada eniosa enohlisi sto gonato.(aristero).
    eho duck stance giro sta 18 mprosta kai giro sta 12 piso

Comment

Εγω έχω δεξί πόδι μπροστά και έχω +18 / -6
      Μου είναι μια χαρά και έχω κάνει χειρουργεία και στα δυο γόνατα.
      Τωρα σκέφτομαι να δοκιμάσω +21 / -6.
      Edited by: mokujin

Comment

Εγώ λέω να δοκιμάσεις.
        Μέχρι φέτος είχα +24 / +6 στις δέστρες μου και φέτος είπα να τις αλλάξω στη royale, που είναι και πιο freestyle και να βάλω +21 / -6. Μετά από δύο μέρες, τις άλλαξα και στη Malolo που είναι καθαρά για freeride και λογικά βολεύουν περισσότερο οι θετικές μοίρες και στα δύο πόδια.

Για να είμαι ειλικρινής, είχα την εντύπωση οτι θα μου φανεί πολύ παράξενο την πρώτη φορά, αλλά όλως παραδόξως η αίσθηση ήταν πολύ οικεία. Αυτό που με παραξένεψε ήταν όταν δοκίμασα να το ξαναγυρίσω στο +24 / +6 και έκανα μόλις δύο στροφές (μου φάνηκε ξαφνικά πολύ άβολο)...
        The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...
        http://www.hiddencellar.eu

Comment

σε duck stance ειναι πιο ευκολο να κανεις βαθυ καθισμα(το λεγομενο 'βατραχακι' απο τον στρατο).
          ειναι η φυσικη θεση των πελματων(να κοιταζουν και τα δυο προς τα εξω)σε αυτη την ασκηση.(λειτουργουν και τα δυο ποδια σαν αμορτισερ και οχι ενα ενα)
          χανεις σε ταχυτητα βεβαια αλλα εχεις καλυτερο ελεγχο στην σανιδα ειδικα οταν την 'χασεις' σε καποια ατσαλη στροφη.
          αλλαζοντας το stance σου ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να δουλεψεις και το fakie σου.
          Edited by: resistance

Comment

Sorry αλλά οι θετικές μοίρες πώς βολεύουν σε freestyle? Δεν μπορώ καν να το σκεφτώ. Δεν έχω αποφασίσει τί ειμαι ακόμα(αν και το skate πάει με το αριστερο μπροστά).
            Αλλά τώρα να βρεθώ να κατεβαίνω σε regular με τα πόδια να κοιτάνε την ανηφόρα... Μου φαίνεται λίγο κουλο.
            Κάποιο σχετικό videaki υπάρχει? [i]

Απλά το ξανασκέφτηκα και οι +6 δεν μου φαίνονται πολύ.

Ο ΝΟΟΒ να το δοκιμάσω ή θα σκοτωθώ? "

Comment

Originally posted by resistance
              σε duck stance ειναι πιο ευκολο να κανεις βαθυ καθισμα(το λεγομενο 'βατραχακι' απο τον στρατο).
              ειναι η φυσικη θεση των πελματων(να κοιταζουν και τα δυο προς τα εξω)σε αυτη την ασκηση.(λειτουργουν και τα δυο ποδια σαν αμορτισερ και οχι ενα ενα)
              χανεις σε ταχυτητα βεβαια αλλα εχεις καλυτερο ελεγχο στην σανιδα ειδικα οταν την 'χασεις' σε καποια ατσαλη στροφη.
              δεν είμαι κ πολύ σίγουρος γι' αυτό (χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω...). Έχονας τον κορμό σου σε πλάγια διεύθυνση, αναγκαστικά στρίβει και το πόδι προς τα εκεί, και αν το πέλμα είνα καρφωμένο, η στροφή γίνεται (προφανώς) στο γόνατο κ στον μηρό, άρα δεν μου φαίνεται και πολύ φυσικό

Comment

Originally posted by ismael
                Originally posted by resistance
                δεν είμαι κ πολύ σίγουρος γι' αυτό (χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω...). Έχονας τον κορμό σου σε πλάγια διεύθυνση, αναγκαστικά στρίβει και το πόδι προς τα εκεί, και αν το πέλμα είνα καρφωμένο, η στροφή γίνεται (προφανώς) στο γόνατο κ στον μηρό, άρα δεν μου φαίνεται και πολύ φυσικό
                ναι μεν εχεις δικιο για το αφυσικο της στασης αλλα δεν νομιζω να γεννηθηκαμε με σανιδι στα ποδια...
                και στην τελικη οι pro frestylers που παιζουν σε duck stance και full wide κατι παραπανω ξερουν σιγουρα και απο σενα και απο μενα...
                και εγω δοκιμαζω διαφορα setups να δω ποιο καθεται καλυτερα σε καθε φαση..[i]
                "

Comment

το βαθυ καθυσμα σε γλυτωνει σε φλατ προσγειωσεις

SUMMER NIGHTMARE

Comment

Originally posted by panagiotis
                    το βαθυ καθυσμα σε γλυτωνει σε φλατ προσγειωσεις
                    [i] αυτο εννοω.
                    "

Comment

resistance, τα περι pro riders δεν με πολυαγγίζουν, αφενος γιατί έχω δει πολλά site να δίνουν διαφορετικά setup για τον ίδιο rider, αφε-δύο [i] γιατί δεν σημαίνει οτι κινούμαι με τον ίδιο τρόπο κ κάνω τα ίδια πράγματα με τους pro riders (πχ halfpipe μάλλον δε θα κάνω ποτέ μου....) κ αφε-τρίο γιατί ο αγαπημένος μου pro (ποιός άλλος...) ο TERJIE είναι και αυτός +21+6. Αλλά το να δοκιμάζεις, δεν είναι ποτέ κακό, οπότε φέτος, θα DUCK!!"

Comment

Working...
                      X