Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ ;

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

ΚΑΛΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΣΑΛΕ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΕΛΚΥΘΡΑ ,ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΠΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΚΥΘΡΑ...ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Comment

Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν(έχω ανέβει μόνο 3 φορές Καλάβρυτα) αλλά οι μοναδικοί άνθρωποι που βλέπω να κατεβαίνουν του σκοτωμού είναι οι σκιέρ. Snowboarders δεν έχω δει σε τέτοιες ταχύτητες. Μπορεί να είναι και σύμπτωση.
      Αλλά εντάξει νομίζω ότι οι ευσυνείδητοι, σκιερς και snowboarders, μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχουν παιδάκια τα οποία κάτι πρέπει να κάνουν. Δεν νομίζω ότι στοιχίζει τίποτα να κόβουμε ταχύτητα όταν περνάμε την εκκλησία στην βάση και να πηγαίνουμε με χαμηλές ταχύτητες.
      Χαρακτηριστικό παράδειγμα σκιερ που αδιαφορώντας για την παρουσία μου, περνάει ξυστά, και με το button μου γδέρνει την σανίδα, με ρίχνει και κάτω [i]. Σαν καλοπροαίρετος άνθρωπος δεν μίλησα. ’μα ξαναγίνει όμως...

Περιττή η αναφορά στους σκιέρς που με αφθάδη τρόπο παιρνούν μπροστά στα λίφτ προκαλώντας στριμωξίδια και εντάσεις.
      Ειδικά οι γονείς που αράζουν γύρω γύρω από τα μικρά λίφτ?
      Και λένε στα παιδιά τους "πέρνα πέρνα!! Μην αργείς!!"... γκρρρρρ... Θα τους καρφώσω το button στο μάτι... "

Comment

Στην Ελλαδα υπαρχει ελειψη παιδειας σε πολλα πραγματα , κυριως σε πραγματα που ο Ελληνας καποτε τα εβλεπε στα ονειρα του και ξαφνικα τα απεκτησε. Βλεπε αυτοκινητο ,σκι,κλπ.Πραγματικα δεν ξερω πως να συμπεριφερθω σε τετοιου ειδους συμπεριφορες. Να τσακωθω ; να μιλησω ηρεμα ; να μην μιλησω καθολου ; Σε ολες τις περιπτωσεις νομιζω οτι δεν θα αλλαξει τιποτα . Γυρνοντας απο ΧΚ του εξωτερικου στην Ελλαδα θλιβομαι καθε φορα που βλεπω αυτην την τεραστια διαφορα νοοτροπιας . Ειναι κριμα να ειμαστε ετσι οι Ελληνες.

Comment

Originally posted by tatanga
          Στην Ελλαδα υπαρχει ελειψη παιδειας σε πολλα πραγματα , κυριως σε πραγματα που ο Ελληνας καποτε τα εβλεπε στα ονειρα του και ξαφνικα τα απεκτησε. Βλεπε αυτοκινητο ,σκι,κλπ.Πραγματικα δεν ξερω πως να συμπεριφερθω σε τετοιου ειδους συμπεριφορες. Να τσακωθω ; να μιλησω ηρεμα ; να μην μιλησω καθολου ; Σε ολες τις περιπτωσεις νομιζω οτι δεν θα αλλαξει τιποτα . Γυρνοντας απο ΧΚ του εξωτερικου στην Ελλαδα θλιβομαι καθε φορα που βλεπω αυτην την τεραστια διαφορα νοοτροπιας . Ειναι κριμα να ειμαστε ετσι οι Ελληνες.
          ειπες την πικρη αληθεια σε 2 γραμμες!το καλο της υποθεσης ειναι οτι δεν ειμαστε ολοι ετσι!
          μαμ...κακα...SNOWBOARD και νανι!

http://instagram.com/liapos

Comment

καλησπερα και απο εμενα.αν ο αλλοσ δεν εχει αισθηση του τι κανει και με τα ποδια να κθκλοφορει στισ πιστεσ μπορει να προκαλεσει ατυχημα.ενα ακομη προβλημα και μεγαλο μαλιστα ειναι οτι οποιοσ γουσταρει σταματα μεσα στην μεση τησ καθε πιστασ.φανταστητε με λιγη ομιχλη και τι μπορι να συμβει?
            καρυταινα αρκαδιασ για παντα!

Comment

kalhspera, mias kai hmoun ki egw panw to prohgoumeno s/k meta lyphs mou parathrhsa:

1) paidakia kai mamades/babades sth mesh ths pistas na paizoun me elkh8ra, opws kai megalytera paidia na perpatoun sto steno (kai ligo apotomo) ski route meta3y piatou kai danahs!

2) paidakia pou xwnontai se oures kai anevainoun xwris synodeia enilikwn, alla mona tous!

3) snowboards (ennow sanidia sketa) ASYNODEYTA na katevainoun me taxythtes apisteytes kai na katalhgoun se aytokinhta parkarismena sto parking prokalwntas (eytyxws mono ylikes) zhmies (egine kai ayto thn kyriakh kata thn mia h wra!!!) Aporw h xrhsh ymanta sto sanidi mono sthn ellada den einai ypoxrewtikh??? An to sanidi ayto epefte panw se kapoin pesmeno ti 8a ginotan????

4) an8rwpous se posto lilft pou den voh8oun kanenan arxario (h estw demi-arxario) pou dyskoleyetai na piasei to piataki apo monoi tous, para mono meta apo parakali...

5) symperifora xionodromwn panomoiotyph ths odhgikhs symperiforas mas sto dromo, dhladh: ageneia kai ay8adeia , xwsimata, pseftomagkia, alogistes taxythtes kai frenarismata. Diafwnw pws stis kokkines pistes katevainoume tou skotwmou, giati yparxoun anamesa mas xionodromoi pou kanoun ta prwta tous vhmata se pistes me megalytero va8mo dyskolias- alla POTE den frenaroume teleiws sthn mesh ths pistas xwris logo!!!

5) skoupidia...pantou, mesa sto chalet,e3w apo to chalet, panw sta trapezia, katw apo ta trapezia, mexri kai mesa stis pistes ....

Trofh gia skepsh: Sas fernoun ta parapanw kati sto myalo??? MONO to x/k mas ftaiei??? H mhpws ftaime kai emeis e megalo va8mo pou eite den exoume diavasei, eite apsifoume pantelws tous kanones xionodromias, kai afou etsi exoume ma8ei:

-den exoume ymanta sto snowboard mas, kai pou vazoume se kindyno th swmatikh akeraiothata kai thn periousia tou synan8rwpou mas

- katevainoume me taxythtes se pistes opou periferontai arxarioi, kokkalwnoume amesa kai sth mesh molis doume kati pou moiazei apotomo, adiaforontas gia tous ypoloipoous

- perpatame pezoi h paizoume mesa sthn pista kai pou PALI vazoume se kindyno kai th dikh mas swmatikh akeraiothata alla kai twn xionodromwn

- pou ay8adiazoume se kosmo pou den 3erouma kan poios einai kai to paizoume super xionodromoi pou gennh8hkame sto lillehammer me ta ski sta podia

- pou petame akomh kai adeia boukalia sthn mesh ths pistas

Safws kai 8a prepei na voh8hsei h dioikhsh vevaia, alla epeidh milame gia ena omorfo x/k se ena omorfo vouno an (lew AN) borousame na periorisoume tetoia ELLHNIKA fainomena, den 8a eyxaristiomaste akomh periossotero to sport pou agapame???

Giati twra to mono pou kanoume oloi osoi gyrname apo x/k ths kentrikhs eyrwphs einai ka8e fora na koitame pisw me 8aymasmo kai na leme poso wraia htan ekei, kai otan fernoume sto myalo mas ta hmetera na mh mas menei tipote allo para kanoume mono 8liveres kai anises sygkriseis...

ayta...

p.s.: ayth twra pali h kontra snowboard - ski, ti einai??? sic???
              kala einai kai ta laxana

Comment

welcome to the club mars! ή αλλιως ωραια τα λες κι εσυ μονο που ολοι μας απο εδω μεσα λεμε τα παραπονα και τις παρατηρησεις μας σε λαθος ατομα!πρεπει το ιδιο το χιονοδρομικο να παρει καποια μετρα κι εμεις απο κοντα να βοηθεισουμε οσο μπορουμε (δεχομαι να γινω εθελοντης πιστερ!!!)!
                οσο για την κοντρα,εμενα με αφηνει αδιαφορο!υπαρχουν καποιοι που ή δεν εχει οριμασει το μυαλο τους ή κοντευει να σαπισει οποτε δεν μπορουμε να κανουμε τπτ!

Comment

Originally posted by KAPTEN
                  ΚΑΛΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΣΑΛΕ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΕΛΚΥΘΡΑ ,ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΠΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΚΥΘΡΑ...ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
                  Σήμερα είδαμε και το κορυφαίο, να μπαίνει αρχάρια στην ουρά του Αχιλλέα κρατώντας ένα έλκυθρο στο χέρι...ε δεν μπορεί λέω, θα τη σταματήσει ο lifterman ...δε θα την αφήσει να ανέβει. Αμ δε! Και όταν ρώτησα το κατά τ`αλλα συμπαθέστατο παλικαράκι στα lift στη βάση του Αχιλλέα αν επιτρέπεται αυτό...εκτός από ένα νεύμα που θύμιζε ...ωχ αδερφέ μου Έλληνα..." απάντηση δεν πήρα.

’ντε και στη Στύγα τα έλκυθρα ...
                  "

Comment

ειδα κι εγω εναν σημερα και σε θυμηθηκα!κατσε να το δουν 3-4 και θα δεις τι θα γινει σιγα σιγα!

Comment

Μη σας κάνει εντύπωση αυτό με τα έλκυθρα. Ξέρετε πόσα βγάζει ο Κλαουδάτος από αυτή την ιστορία? 15 ευρώπουλα τα νοικιάζει (από ότι άκουσα). Πως να μην κάνει τα στραβά μάτια η διεύθυνση (που ποιος ξέρει πόσα παίρνει από τον κλαουδάτο)? Εγώ πάντως με τρόπο τους λέω ότι απαγορεύεται μέσα στη πίστα και ότι είναι επικυνδινο για όλους. Κάποιοι ακούν κάποιοι όχι.. Δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο αφού ζούμε στην Ελλάδα της αρπαχτής..

Comment

Το ποσο που παιρνει ειναι φιξ ελκυθρα η οχι...

Δεν ειναι η Ελλαδα της αρπαχτης επι του προκειμενου, ειναι η Ελλαδα της μνημειωδους βλακειας, του ωχαδερφισμου, της μοιρολατρικης ...προληψης (ελα χτυπα ξυλο Χριστιανε μου και μην κακομελετας... [i] ).

Φιλικα

ΜακηςΜ"
                        Φτερουγα; Τι...φτερουγα;;

Safety is no accident!!

Comment

Την Παρασκευη ανεβηκα επανω . Το ΧΚ τελειο αδειο απο κοσμο , οχι παρα πολυ χιονι αλλα αρκετο για το ευχαριστηθεις. Οσπου ηρθε για εκδρομη ενα σχολειο. Τα παιδακια να παιζουν στις πιστες , οι δασκαλοι με τα σκαρπινια να ανεβαινουν επανω και βεβαια να μειωνουν ταχυτητα τα lift για να μπορεσουν να κατεβουν. Δεν φταινε τα παιδια που λαχταρουσαν να παιξουν με το χιονι αλλα οι υπευθυνοι που κανεις δεν βγηκε να τους πει να μην μπαινουν στις πιστες . Οχι τοσο για την δικη μου καθυστερηση αυτο ειναι το λιγωτερο αλλα για την ασφαλεια των παιδιων

Comment

Συμφωνώ απόλυτα με όλα τα προαναφερόμεςνα.

Γνωρίζοντας ότι ορισμένα ΧΚ λειτουργούν υπό καθεστός μποζουκομάγαζου παραλιακής, μήπως αν τους δώσουνε το δικαίωμα αφαίρεσης καρτών θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούμε.

Τι θέλω να πώ;

Φουσκωτούς που θα αφαιρούν κάτρες για ένα λοξό βλέμμα και θα ανοίγουν ουρές σε γκλαμουράτους πελάτες (σαν τον πουροφόρο που γλαφυρότατα αναφέρεται σε θέμα του Παρνασσού)

Υπερβολικό; Δεν νομίζω. Σε αυτή τη χώρα έχουμε δει τα πάντα και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.

Comment

Συμφωνώ με τα περισσότερα με τον Panpanou αλλά πιστεύω ότι αφαιρώντας το δικαίωμα σε κάποιον να τσουλήσει υπάρχει κίνδυνος γενικής σύραξης.Μην Ξεχνάμε και κάποια πιο απλά πράγματα που γίνονται πάνω και πέφτουν και ψηλές για την σειρά (υπαρχει Post).’ποψη μου είναι να δημιουργηθουν

1)αποκλειστικός χώρος για αρχάριους και παιδιά...να μην επιτρέπεται σε αρχάριους να πηγαίνουν σε κάποιες πίστες(με μικρότερο κόστος γιατί όχι και free.

2)Μια επιτήρηση (για όσους δεν πρέπει να βρίσκονται σε κάποιες πίστες) από εξειδικευμένο προσωπικό με χαρακτηριστικές στολές δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα.

Πιστεύω ότι μειόνοντας το κόσμο εκεί που πρέπει και από όσους πρέπει θα μειωθούν σημαντικά και οι πιθανότητες να χτυπήσει κάποιος.

Φιλικά

Comment

Οτι και να κανεις στην Ελλαδα δεν νομιζω να βγαλεις ακρη ποτε και ειναι το θεμα οτι ο ελληνας δεν πιανεται πουθενα,το Σαββατο ο λιφτιερης εκανε παρατηρησεις (και καποια στιγμη του ειπε οτι δεν θα τον ξανααφησει) ,σε καποιον που σωνει και καλα αυτος εκανε snowboard (θα μπορουσε να εκανε και σκι) ακριβως διπλα εκει που τελειωνει το πιατακι που ξεκιναει απο το parking.Η απαντηση του:εδω μ'αρεσει και εδω θα κανω ,αλλιως δωσε μου τα λεφτα που εδωσα.Δεν νομιζω να τολμουσε κανεις αυτο να το κανει στο εξωτερικο,αν και δεν εχω παει ποτε.

Comment

Working...
                                X