Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ ;

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ ;

αυτό το ΣΚ 19-20 Ιαν 2008 ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο ΣΚ για χιονοδρομία στον Χελμό !!!...
    ο ουρανός καταγάλανος, νηνεμία, απέραντη θέα στα βουνά, θέα στην θάλασσα, ωραίο τριζάτο χιόνι .... la joie de vivre ....

και το ΧΚ Καλαβρύτων στα καλύτερα του ...
    οι πίστες πολύ καλά στρωμένες, τα lifts χωρίς διακοπές ... καλή σήμανση .... καλή σήμανση ασφάλειας .... όλα ρολόι .....
    πολλά μπράβο στους ανθρώπους του Κέντρου ....

η ΜΟΝΗ (επικίνδυνη) ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ ερχόταν από τους χρήστες:

οι πολλοί snowboarders και οι λιγότεροι σκιέρ που κατέβαιναν ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ (γεμάτες κόσμο) ΠΙΣΤΕΣ έχοντας αναπτύξει τρομερά, ΜΑ ΤΡΟΜΕΡΑ, μεγάλες ταχύτητες ...... σε σημείο που οποιαδήποτε σύγκρουση (αν συνέβαινε ....) να ήταν βαρύτατη σε συνέπειες .....
    το ότι δεν συνέβη σύγκρουση (τουλάχιστον αντιληπτή από εμάς) ήταν θέμα πολύ μεγάλης τύχης ....

με μαθηματική ακρίβεια, και όχι με τον νόμο των πιθανοτήτων, αυτό ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ .....

Κατέβηκα και ανέφερα τι συνέβαινε στις πίστες στον Δντή του Κέντρου κ. Γ. Τσεκούρα.
    Ο άνθρωπος ήταν γνώστης της κατάστασης. Στην συνομιλία μαζί του, του είπα την άποψη μου, ότι το Κέντρο πρέπει να αφαιρεί κάρτες και να διώχνει τους χιονοδρόμους που είναι δυνητικά επικίνδυνοι για τους υπολοίπους ....
    Μου απάντησε ότι τυπικά και νομικά δεν έχει τέτοιο δικαίωμα και δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα .... μου έδωσε την εντύπωση ότι καταλαβαίνει τι γίνεται αλλά είναι με δεμένα χέρια .....
    Η συζήτηση μας τελείωσε εκεί ....

Η άποψη μου είναι αντίθετη από την άποψη του Διευθυντή.

Και είναι αντίθετη διότι έκανα σκι με την κόρη μου 14 ετών και το παιδάκι τα είδε όλα ..... κινδύνεψε όχι μία αλλά αρκετές φορές ... από τέτοια τελείως ανεύθυνη συμπεριφορά ..... όπως κινδύνεψα και εγώ ....
    και δεν υπήρχε η δυνατότητα να προστατευτεί ούτε από εμένα ούτε από κανέναν άλλον ....

Κάνω σκι πάρα πολλά χρόνια, αλλά αυτό που έζησα το ΣΚ δεν το έχω ξαναδεί... ήταν κατάσταση αλλοφροσύνης ... κατάσταση ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟ ....

Για μένα δεν είναι θέμα νόμων ή τυπικής διαδικασίας ....
    Νομίζω ότι η εκτίμηση της συμπεριφοράς ενός χιονοδρόμου ως επικίνδυνης για την ασφάλεια των άλλων, οπλίζει τα χέρια ενός Διευθυντή και των ανθρώπων του, ώστε να κάνουν αυτό που είναι αυτονόητο.
    Να πετάξουν έξω από τις πίστες ενός Κέντρου ανθρώπους που απειλούν την σωματική ακεραιότητα των υπολοίπων ....

Και δεν υπάρχει κανείς, νομίζω, που θα εναντιωθεί σε μια τέτοια απόφαση..."

συμφωνω μαζι σου αλλα προσθετω οτι το ιδιο επικινδυνο ειναι και ανεξελεκτα παιδακια που παιζουν μεσα στις πιστες και ειδα πολλα την κυριακη.

Comment

panpanou την ιδια αποψη εχω κι εγω και την εχω πει κι αλλες φορες!το θεμα δεν ειναι τι εχεις κατω απο τις μποτες σου (αν κανεις ski ή snowboard) αλλα τι εχεις μεσα στο κεφαλι σου!και απ'οτι φαινεται αυτα τα ατομα δεν εχουν και πολλα μιας και κοιταζουν μονο τον εαυτο τους και δεν υπολογιζουν καθολου ολους τους υπολοιπους που ειναι στην ιδια πιστα!εχω τσακωθει με αρκετους που δεν περνουν απο λογια γιατι απλα ο ελληναρας το μονο που θεωρει σωστο ειναι αυτο που κατεβαζει το ξερο του και δεν μπορεις να του αλλαξεις γνωμη οσο ομορφα κι αν μιλας!το χιονοδρομικο μπορει να κανει πολλα αλλα αν διωξει τα ατομα αυτα χανει λεφτα οποτε δεν συμφερει το μετρο αυτο.δεν ξερω αν μπορει να βρεθει καποια λυση,ευχομαι ομως να μην γινει κανενα τρακαρισμα με ασχημες συνεπειες!
      μαμ...κακα...SNOWBOARD και νανι!

http://instagram.com/liapos

Comment

Παιδια εγω αναγκαστηκα κ πηρα κρανος οντως υπαρχουν παρα πολλοι τυποι που δεν υπολογιζουν τιποτα.Μπροστα μου καθως ανεβαινα στυγα στην τελευταια ευθεια πριν την Βαθια Λακκα ειδα απο το καρεκλακι ενα τυπο σπινταρισμενο να περνα πανω απο τα πεδιλα μιας κοπελας την οποια ερηξε κατω κι αυτος συνεχησε κανονικοτατα
        keep walking keep searching

Comment

συμφωνω μαζι σου θα πρεπει να γινεται συσταση και στη συνεχεια αφαιρεση τηs καρταs

Comment

Συμφωνώ απόλυτα περί ασυνειδησίας και επικινδυνότητας. Η αλήθεια όμως είναι ότι το χιονοδρομικό δεν μπορεί να αφαιρει κάρτες έτσι απλά. Και αυτό μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να το συμπεράνει αν σκεφτεί το κόστος που θα είχε στο χιονοδρομικό κάτι τέτοιο μιας και θα έπρεπε ουσιαστικά να βγάζει εξω το μεγαλύτερο μέρος των χιονοδρόμων αφού στην πλειοψηφία τους απαρτίζονται από αρχάριους ή άλλους που θεωρούν ότι είναι προχωρημένου επίπεδου και είναι φυσικά ακόμα πιο επικίνδυνοι. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει και κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να εφαρμοστεί, είναι ότι γίνεται στα χιονοδρομικά του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα της Αυστρίας. Μόλις κάποιος πέσει στον οποιονδήποτε χιονοδρόμο, το χιονοδρομικό σπεύδει να κρατήσει τα στοιχειά του επερχομένου και το κάνει αυτό ακόμα και αν το θύμα δηλώσει ότι νιώθει καλά. Αν αργότερα το θύμα νιώσει ενοχλήσεις ή παρουσιάσει οποιοδήποτε πρόβλημα το άτομο το όποιο το χτύπησε είναι υποχρεωμένο να το αποζημιώσει όπως ακριβώς αν τον είχε τρακάρει με αυτοκίνητο. Αυτό ουσιαστικά καθιστά τον καθένα υπεύθυνο των πράξεων του και αποθαρρύνει τις ασυνείδητες συμπεριφορές."

Comment

εχει απολυτο δικιο ο φιλος panpanou. αυτο το μοντελο της αυστριας οκ ειναι αλλα εδω ειναι ελλαδα και ειναι δυσκολο να εφαρμοστει. αλλα αν πουμε θεωρητικα οτι γινεται και παλι δεν ειναι μονο το θεμα της οικονομικης αποζημιωσης. αμα σε σακατεψουν και τρεχεις για εγχειρησεις (ΦΤΟΥ) κλπ τι να τα κανεις τα λευτα?

το θεμα ειναι να γινουν καποιες προσπαθειες απο τις εκκαστοτε διοικησεις να κανουν κατι για αυτο το φαινομενο. αυτο που ειδα και εγω φετος στα Καλαβρυτα ηταν απιστευτο. απιστευτη αγενια, πολυ ρισκο να σε σακατεψει καποιος που ενω σε βλεπει οτι πας πιο σιγα, δεν σταματαει με τιποτα και δεν αλλαζει τροχια προκειμενου να μην χασει ταχυτητα...[i]

επισης αυτο το πραγμα με τον τοσο ασχετο κοσμο να κοβει βολτες και τα πιτσιρικα με τα ελκυθρα μεσα στην πιστα (μπροστα στο κατω σαλε) ειναι επικυνδινο για ολους. ευκολα θα μπορουσε να γινει κατι...
              "

Comment

Κι εμένα μου χε τύχει ένα περιστατικό τις προάλλες στο ΧΚΚ, σε 50 μετρα πίστα κάποιος δεινός χιονοδρόμος κατάφερε και με σημάδεψε από πίσω ...φυσικά χωρίς να καταλάβω τι μου γίνεται βρέθηκα στον αέρα και μετά φαρδύς πλατύς κάτω. Ευτυχώς δε χτύπησα, μάλλον η τσάντα που είχα στην πλάτη λειτούργησε ως απορρόφηση του κραδασμού γιατί το μανάρι όταν κατάλαβε οτι θα έπεφτε πάνω μου με έσπρωξε πισώπλατα...τί πιο φυσιολογική καφρίλα από αυτή;
                Το κορυφαίο είναι οτι ζήτησε και τα ρέστα γιατί θα έπρεπε είχα μάτια στην πλάτη να τον κοιτάζω που ερχόταν από πίσω μου και φυσικά δε θα έπρεπε να κουνιέμαι στην πίστα γιατί δυσκολεύτηκε να καταλάβει τη φορά της κίνησης μου [i] ... α ρε στον Καιάδα πέταμα ήθελαν κάτι τέτοια από μικρά ...
                Αλλά πείτε μου ... και καλά να αφαιρούν κάρτες, να παίρνουν στοιχεία, να απομακρύνουν επικίνδυνους και "διανοητικά καθυστερημένους" από τις πίστες ...αλλά ποιός να τα κάνει όλα αυτά; Έχετε δει εσείς pisteurs να κυκλοφορούν και να παρατηρούν τί γίνεται στις πίστες;
                Την ίδια μέρα με το παραπάνω συμβάν είδα και μια αυτοκινούμενη σανίδα να τρέχει στον κατήφορο, έχοντας προφανώς γλιστρήσει από κάποιον στον Αχιλλέα...πέρασε 1 μέτρο δίπλα μου και 30 εκατοστά από τον αδερφό μου. Χρειάζεται να μείνει κάποιος ανάπηρος για να υποχρεώσουν όλους να φοράνε τα σανιδάκια τους στα πόδια στα lift ή εστω να βάζουν το λουράκια ασφαλείας; Έλεος...
                "

Comment

Ρε παιδια τι εγινε? εκει που εδειχνε 14 ποντους χιονι τωρα δειχνει κανα 5αρι..το λαβρο του..
                  Invisible...

Comment

επειδη ημουνα και γω την κυριακη στο χελμο αυτο που ειδα απο τους σανιδαδες ΗΤΑΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ασυνηδειτοι ανευθυνοι και κυριολεκτικα δολοφονοι. χωρις σεβασμο σε κανεναν ουτε καν στους σκιερ. για τις θειτσες θειτσους πιτσιρικια και παππουδογιαγιαδες δε θα μιλησω ... ασε αυτοι απο αλλο ανεκδοτο. απειρες φορες κοντεψανε να με τρακαρουνε οι εν λογο κυριοι και κυριες οι οποιοι καθοντουσταν μεσα στη μεση της πιστας με κινδυνο της ιδιας τους της ζωης αλλα και τον αλλον χιονοδρομων.... πρωτη φορα συναντησα κατι τετοιο. εως που σηκωθηκα και εφυγα στις 1,30.

μεγαλη παραφωνια στο χκ που οπως εχω αναφερει κατα τα αλλα ηταν μια πολυ καλη ημερα για σκι.

απορω γιατι δε μπορει να κανει κατι το χκ.
                    γιατι παντα πρεπει να ειναι οι σανιδαδες επικυνδυνοι?
                    να τονισω πως δεν ειναι ολοι ετσι προς αποφυγην παρεξηγησεων αλλα ενα μεγαλο ποσοστο.

φιλικα κελλυ

Comment

εχουμε ολοι την ιδια αποψη,μονο που οσοι κανουν σκι κατηγορουν τους snowboarder (οχι σανιδαδες) και οσοι κανουν snowboard κατηγορουν τους σκιερ!αυτο ειναι λαθος και ρατσισμος!
                      εγω εχω δει πιο πολλους σκιερ να τρεχουν σε σχεση με snowboarders!δεν θα πω οτι οι σκιερ ειναι καφροι!μην κρινουμε τι εχουν κατω απο τα ποδια τους αλλα τι εχουν στο κεφαλι τους,το εχω ξαναπει αυτο!

Comment

Μην τα βαζετε με τις σανιδες οπως εγραψε κι Λιαπος δεν εχει σημασια τι εχεις στα ποδια αλλα τι εχεις στο κεφαλι σου.Κ μην ξεχνατε με τα σκι αναπτυσεις πολυ μεγαλυτερη ταχυτητα απο οτι με την σανιδα εγω ειδα κ σκιερ κ σανιδαδες να κανουν τους καμικαζι μεσα στην πιστα τι να πω ..... [i] τα κενα αερος του καθενος απ αυτους δυσκολα γιατρευονται αλλα το χκ θα πρεπει να περιπολει κ να περιφρουρει την ομαλη λειτουργια των πιστων πραξη που δεν γινεται δυστυχως.
                        Οι πιστερ στο χκ μονο το πρωι κανουν που ειναι μονοι
                        τους για να το απολαυσουν προφανως κ μετα τους βλεπεις αραχτους απο δω κι απο κει.
                        Τωρα αν το χκ εχει δικαιωμα να αφαιρει καρτες νομιζω οτι δεν τιθεται τετοιο θεμα απο την στιγμη που εχει νακανει με την ασφαλεια ειναι σαν να λεμε οτι η τροχαια δεν μπορει να αφαιρεσει το διπλωμα απο καποιον που κανει
                        κοντρες στην Πανεπιστημιου...... Edited by: jsboard "
                        keep walking keep searching

Comment

βαριομουνα να γραψω την αγγλικη λεξη..... χααχαχαχαχα. δε τα βαζω ουτε με τους μεν ουτε με τους δε... απλα αναφερω την αποψη μου ως σκιερ τουριστικου επιπεδου... σαφως υπαρχουνε χαζοι και μεν και δε... αυτο δε το συζηταω. αλλα μου εκαναν εντυπωση πολυ εντονη οι snowborders.

Comment

ακομα και να αφαιρεσουν τις καρτες,ποιος μας λεει οτι δεν μπορουν να παρουν τον αναβατηρα στυγα ή την αγκυρα ή το πανω πιατακι απο την στιγμη που υπαρχουν μονο δυο ατομα που ελεγχουν για τις καρτες στους κατω αναβατηρες και κανενας στους πανω;

Comment

Ολα αυτα είναι σωστά και η αληθεια ειναι οτι δεν εχει σημασία αν κανεις ski η snowboard. Το θεμα ειναι τι μυαλο κουβαλας.

Η Αυστρία και τα υπόλοιπα χιονοδρομικα του εξωτερικου είναι αλλη υπόθεση και δεν έχουν καμία σχέση με τα χιονοδρομικα της Ελλάδας.

Εκει δεν εχουν μόνο 5-6 πίστες για τόσο πολύ κόσμο. Στο εξωτερικο τα χιονοδρομικα οπως θα ξέρεις εχουν πολλες πιστες για διαφορετικα επίπεδα και ταχυτητες και στυλ. Ποτέ δεν πήζουν 'οπωσ στην Ελλάδα οπότε και ο κινδυνος σύγκρουσης είναι πόλυ μικρότερος και παρόλα αυτα έχουν κανόνες σε περίπτωση που συμβεί κατι άσχημο. Δεν περιμένουν πρώτα να συμβεί και μετά να αναλάβουν δράση. Αν την Κυριακή κατά της 15:45 προσπαθούσες να κατεβεις απο την στύγα στο κάτω σαλέ μέσω Αχιλλέα θα νόμιζες ότι η πίστα ήταν απροσπέλαστη απο τον κόσμο που είτε κατέβαινε σιγά είτε ήταν πεσμενος.

Anyway, τα χιονοδρομικα της ελλάδας είναι αλλη ιστορία πρώτα το χρήμα και μετά ο πελάτης.

Απο την άλλη μερια πρεπει και οι νέοι σκιερ δεν πρέπει να ανοίγονται σε πιστες που δεν ξέρουν. Σαφως και οι πίστες των χιονοδρομικών είναι για όλους αλλά και οι βαθμοί δυσκολιάς γι'αυτο υπάρχουν. Έχω δει παρα πολλές φορες, ειδικα τα τελευταιία 5 Σαββατοκύριακα, άτομα που κάνουν πρώτη φορα σκι χωρις δασκαλο να βρισκονται στην Στυγα 2 (σε σημείο που με ρώταγαν πως να καταίβουν και πως σταματανε) και είτε να κατεβαίνουν παρα πολυ σιγα ειτε να πέφτουν ξαφνικά μπροστα σου με αποτέλεσμα να γίνονται ακρως επικινδυνοι για αυτους που ακολουθούν. Και στο κάτω κάτω όταν κάποιος πάει στην στύγα κλπ. πάει για να κατέβει με ταχύτητα, αν ήθελε να πάει σιγά θα διάλαγε μια αλλη πίστα

Anyway, oι σκίερ/swnowboarders πρέπει να προσέχουν ούτως η αλλιώς αλλα παρ'ολα αυτα και οι νέοι σκιερ δεν πρέπει να πηγαινουν σε πίστες που είναι για προχωρημένους. 'Ετσι γίνονται επικίνδυνοι και οι μεν και οι δε.
                              You CAN run but you CANT hide

Comment

Working...
                              X