Αν μιλάμε για Ελλάδα, νομίζω ότι ο αριστοτέλης στα 3-5 είναι ασύγκριτη πίστα(με αρχαίο βέβαια αναβατήρα)και όσον αφορά το εξωτερικό η θέα από το aguille du midi είναι αποστωμοτική.
Ο βασιλιάς των λιφτ είναι αναμφίβολα το Aguile du midi. Γιά το ότι ανεβαίνει σε απίστευτο τερέν που αλλιώς θα ήθελε expedition, γιά την θέα αλλά και το τεχνικό επίτευγμα της κατσκευής του.Γιά αλύπητο σκι θα έλεγα Schindlergratbahn στο St. Anton.Aνεβαίνει σε μία πυραμίδα" με υπέροχα λούκια βορινά αλλά και νότια και δυτικά, ατελείωτα bumps, προσβαση με τραβέρσα στην κοιλάδα του Μattun μέσω πολύ ζόρικων λουκιών και σε ατέλειωτες πίστες προς το Steisbachtal καιτο Alpe Rauz-Stuben. Ο παράδεισος του σκιέρ.
Γιά ποιότητα κατασκευής το Valfagherbahn πάλι στο St Anton.Tο έχει φτιάξει η Leitner και είναι ότι πιό ποιοτικό έχω δει σε καρεκλάκι. Εξαθέσιο καλυπτόμενο με αλουμινένιες καρέκλες με παχύ δερμάτινο(συνθετικό) κάθισμα.Οπως Παρνασσός . Ο σταθμός βάσης είναι σαν εγκατάσταση της NASA.
Κλείνει από παντού .(προφανώς έχουν και αυτοί προβλήματα παγοποίησης αλλά έχουν βρει την λύση)"
Να συμφωνίσω και εγώ για την Aquile du midi για το εξωτερικό ενώ στο εσωτερικό η τετραθέσια του Φαλακρού είναι κορυφαία αν δεν έχει -15 Θ..
Δεν έχω πάει στην Aquile du midi αλλά βλέπω πως προτάθηκε από αρκετούς που σημαίνει πως αξίζει.Στο εξωτερικό από όσα κέντρα έχω δει προτείνω το τελεφερίκ του Samnaun και ως πίστες τις 2 μαύρες του Ischgl (ανεβαίνοντας δεξιά).Εδώ καλή είναι η 4θέσια του Φαλακρού αλλά η τοπ πίστα του βουνού η οποία όμως δεν άνοιξε ούτε φέτος είναι η βαθιά χαράδρα με μήκος ~1600μ,μαύρη στα πρώτα ~300μ. και μετά κόκκινη (καθαρόαιμη σπορτίφ πίστα!).Αποτελεί συνέχεια της χιονότρυπας που συνολικά κάνουν 2300μ.Του χρόνου θα γίνει καινούργια χάραξη και από τα 2212μ υψόμετρο θα βγαίνει κανείς σχεδόν απευθείας στα 1615μ.-βάση 2θέσιας μεγαλώνοντας την διαδρομή ακόμη περισσότερο.
"
Comment