Originally posted by beach-snow
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ 07-01-2008 ΕΩΣ 13-01-2008
Collapse
X
-
Οχι, αλλά μιλάμε για το συγκεκριμένο πόστ που είχε γραφτεί τότε...
Αλλο πράγμα είναι να λες αν συμβεί αυτό που δείχνουν τα μοντέλα θα γίνει αυτό...
κι άλλο να λες προσωπικά πιστεύω ότι θα συμβεί αυτό...εκεί βάζεις την εκτίμησή σου.Edited by: beach-snow
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
Comment
-
Κώστα, απλά ο Δημήτρης συμβουλέυτηκε πιστά τα ensembles και όχι το κύριο run. Αυτό βέβαια δεν είναι και το ορθότερο, όμως ο Δημήτρης έχει πέσει μέσα σε άλλες καταστάσεις (πχ τότε που χιόνισε Λέσβο και Λήμνο) και πρέπει να πώ οτι αυτές επικροτώ.
Δημήτρη θεωρείς οτι πρέπει να σου ζητήσουν συγνώμη τα παιδιά απο hw?? Εγώ πρέπει να πώ οτι παίρνω την θέση τους.Κλειστόν
Comment
-
kapio paidi(signomi alla mou diafeugi auti tin stigmi to onoma tou)ekane mia pragmatika foveri analisi giati den xionise stin thesaliniki.Paromies analisis bori na ginoun kai gia alles perioxes tis ellados se endexomeni apotixia ton modelon.Empasi periptosi auto pou thelo na po ine oti telika ine toses oi leptomeries pou prepei na simvaloun, se arketes perioxes tis ellados logo tis edafikis idiomorfias,oste telika auto pou vlepoume sto gfs gia paradigma na simvi kai stin praksi.
Auto ine kai o logos pou arketes fores ego prosopika vgazo to kapelo ston kabman afou den stekete mono sto amerikaniko kai europaiko modelo(opos arketoi apo emeas kanoume)alla psaxnete kai se allous paragodes.
Comment
-
Δεν ζητησα ποτε να βγει κανενας και να ζητησει συγνωμη. Μιλησα απλα για μια περιοδο στην οποια επεμενα σε κατι, ολος ο αλλος κοσμος εβλεπε τελειως διαφορετικα πραγματα, ενω τελικα η δικια μου εκτιμηση ηταν πιο κοντα στην πραγματικη εξελιξη.Originally posted by snowearthΚώστα, απλά ο Δημήτρης συμβουλέυτηκε πιστά τα ensembles και όχι το κύριο run. Αυτό βέβαια δεν είναι και το ορθότερο, όμως ο Δημήτρης έχει πέσει μέσα σε άλλες καταστάσεις (πχ τότε που χιόνισε Λέσβο και Λήμνο) και πρέπει να πώ οτι αυτές επικροτώ.
Δημήτρη θεωρείς οτι πρέπει να σου ζητήσουν συγνώμη τα παιδιά απο hw?? Εγώ πρέπει να πώ οτι παίρνω την θέση τους.
Μιλησα κυριως για το ποστ του Κωστα, το οποιο ξερω οτι ηταν φιλικο, με πικαρε λιγο ομως ενω στην συνεχεια δεν εγινε καμια αναφορα για αυτο που ειχε γραφτει τοτε.
Anyway, δεν κολλαω σε τετοια πραγματα απλα το ανεφερα τωρα μετα απο 1 μηνα με αφορμη καποια ποστ.Edited by: Kabmanwww.YouWeather.com
Life is an adventure!
Comment
-
Η στατιστικη αν χασει εστω και το τελευταιο 5ημερο δεν με απασχολει καθολου (ως προ τις υψηλες Τ). Μεχρι στιγμης τα κειμενα που εχω παραθεσει ως προς την καιρικη εξελιξη ειναι ο καθρεφτης της πραγματικης εξελιξης του καιρου. Καμια αλλη εκτιμηση δεν εχει δημοσιευτει με τοσο ευστοχη εξελιξη μεχρι στιγμης. Και δεν μιλαμε μονο για τα κειμενα, αλλα ακομα και για τις Τ στα 850 που περιμενα και πολλα ακομα που παραθετονται μεσα στην εκτιμηση αυτη.Originally posted by steeve88Πρώτον, η στατιστική σου Δημήτρη δεν επιβεβαιώνεται σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία...το διάστημα εκείνο που φαίνεται η άνοδος είναι πολύ μικρό και ενώ εσύ δίνεις υψηλές Τ μέχρι το τέλος του μήνα, αυτή θα αρχίσει να πέφτει ήδη από τις 23 περίπου και σίγουρα δε θα είναι ούτε +6, ούτε +5 από τον Μ.Ο.Δεύτερον λες για ψυχρή εισβολή γύρω στο -3 με -4 και προφανώς εννοείς τη νότια Ελλάδα..??Τρίτον όταν λες κάτι σημαντικό δεν πρόκειται να επηρεάσει την χώρα, εννοείς όλη την χώρα ή τη νότια χώρα??Απλά έχω κάποιες ενστάσεις..ελπίζω να προλάβω να κάνω την εκτίμηση μου σήμερα..Με φιλική πάντα κριτική...
Τωρα οτι αφορα την πιθανοτητα ψυχρης εισβολης προς το τελος του μηνα, εκτιμω πως αυτη θα ευνοησει αν ερθει κυριως τα βορεια. Παντως γενικα δεν περιμενω κατι σημαντικο για την περιοχη στην οποια βασιζεται κατα κυριο λογο και η στατιστικη αναλυση (αν.προσηνεμα).www.YouWeather.com
Life is an adventure!
Comment
-
Καλημερα Δημητρη. Θα ηθελα σε παρακαλω πολυ να μου πεις με ποσοστα % (μια και η στατιστικη βασιζετε στο %) ποσ πιστευεις οτι οι στατιστικες προβλεψεις σου εχουν πεσει μεσα και ποσο πιστευεις οτι πεφτουν τα μακροχρονια μοντελα η τα ημερομηνια?
Comment
-
Tι ουσία έχει μία εκτίμηση όταν ο μισός μήνας βγαίνει αλλιώς..η ζέστη το πολύ να κρατήσει 3 μέρες..Originally posted by KabmanΗ στατιστικη αν χασει εστω και το τελευταιο 5ημερο δεν με απασχολει καθολου (ως προ τις υψηλες Τ). Μεχρι στιγμης τα κειμενα που εχω παραθεσει ως προς την καιρικη εξελιξη ειναι ο καθρεφτης της πραγματικης εξελιξης του καιρου. Καμια αλλη εκτιμηση δεν εχει δημοσιευτει με τοσο ευστοχη εξελιξη μεχρι στιγμης. Και δεν μιλαμε μονο για τα κειμενα, αλλα ακομα και για τις Τ στα 850 που περιμενα και πολλα ακομα που παραθετονται μεσα στην εκτιμηση αυτη.Originally posted by steeve88Πρώτον, η στατιστική σου Δημήτρη δεν επιβεβαιώνεται σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία...το διάστημα εκείνο που φαίνεται η άνοδος είναι πολύ μικρό και ενώ εσύ δίνεις υψηλές Τ μέχρι το τέλος του μήνα, αυτή θα αρχίσει να πέφτει ήδη από τις 23 περίπου και σίγουρα δε θα είναι ούτε +6, ούτε +5 από τον Μ.Ο.Δεύτερον λες για ψυχρή εισβολή γύρω στο -3 με -4 και προφανώς εννοείς τη νότια Ελλάδα..??Τρίτον όταν λες κάτι σημαντικό δεν πρόκειται να επηρεάσει την χώρα, εννοείς όλη την χώρα ή τη νότια χώρα??Απλά έχω κάποιες ενστάσεις..ελπίζω να προλάβω να κάνω την εκτίμηση μου σήμερα..Με φιλική πάντα κριτική...
Τωρα οτι αφορα την πιθανοτητα ψυχρης εισβολης προς το τελος του μηνα, εκτιμω πως αυτη θα ευνοησει αν ερθει κυριως τα βορεια. Παντως γενικα δεν περιμενω κατι σημαντικο για την περιοχη στην οποια βασιζεται κατα κυριο λογο και η στατιστικη αναλυση (αν.προσηνεμα).
φιλικά πάντα..www.northmeteo.gr Μη αυτοματοποιημένες προγνώσεις για περιοχές της Ελλάδας
Comment
-
Γιαννη σου παραθετω τα κειμενα οπως ειναι και στο ποστ των μακροχρονιων:Originally posted by dirfiΚαλημερα Δημητρη. Θα ηθελα σε παρακαλω πολυ να μου πεις με ποσοστα % (μια και η στατιστικη βασιζετε στο %) ποσ πιστευεις οτι οι στατιστικες προβλεψεις σου εχουν πεσει μεσα και ποσο πιστευεις οτι πεφτουν τα μακροχρονια μοντελα η τα ημερομηνια?
Χειμωνας 2007-2008
Συμφωνα με την στατιστικη αναλυση δεδομενων στην ευρυτερη περιοχη της ανατολικης Στερεας, της ανατολικης Θεσσαλιας, της ανατολικης Πελοποννησου και της Ευβοιας, των τελευταιων 30 ετων ειναι πιθανον ο καιρος να εχει την παρακατω εξελιξη:
Συμπερασματα
O επομενος χειμωνας θα ειναι in average 1.25-1.5 βαθμους ψυχροτερος απο το φετινο, ενω επιμερους οι μηνες:
Δεκεμβριος: ψυχροτερος in average 2 βαθμους Κελσιου
Ιανουαριος: ψυχροτερος in average 1.5 βαθμους Κελσιου
Φεβρουαριος: ψυχροτερος in average 1 βαθμο Κελσιου
Μαρτιος: χωρις αξιολογη μεταβολη
Θερμοκρασιες στα 850hPa/ μεσο ορο μηνα
Δεκεμβριος
Αverage temp 1.2 βαθμους Κελσιου
Πιο αναλυτικα:
το 1ο πενθημερο (1-5) με average temp 5 βαθμους Κελσιου
το 2ο πενθημερο (5-10) με average temp -4 βαθμους Κελσιου
το 3ο πενθημερο (10-15) με average temp -1 βαθμους Κελσιου
το 4ο πενθημερο (15-20) με average temp 4 βαθμους Κελσιου
το 5ο πενθημερο (20-25) με average temp 6 βαθμους Κελσιου
το 6ο πενθημερο (25-30) με average temp -3 βαθμους Κελσιου
Ο μηνας ξεκιναει με σχετικα καλες για την εποχη θερμοκρασιες. Συντομα ομως εχουμε μεταβολη του καιρου με σημαντικη πτωση της θερμοκρασιας και χιονοπτωσεις ακομα και σε περιοχες της κεντρικης και βορειας Ελλαδας με χαμηλο υψομετρο. Απο τα μεσα του μηνα εχουμε σταδιακη ανοδο της θερμοκρασιας και περιοδο νοτιαδων μεχρι και τα Χριστουγεννα με σχετικα υψηλες για την εποχη θερμοκρασιες. Νεα ψυχρη εισβολη αναμενεται προς την Πρωτοχρονια με χιονοπτωσεις ακομα και σε περιοχες της κεντρικης και βορειας χωρας με χαμηλο υψομετρο.
Ιανουαριος
Αverage temp 2 βαθμους Κελσιου
Πιο αναλυτικα:
το 1ο πενθημερο (1-5) με average temp -3 βαθμους Κελσιου
το 2ο πενθημερο (5-10) με average temp 2 βαθμους Κελσιου
το 3ο πενθημερο (10-15) με average temp 2 βαθμους Κελσιου
το 4ο πενθημερο (15-20) με average temp 0 βαθμους Κελσιου (Ρεκορ υψηλης κατεχει το 1978)
το 5ο πενθημερο (20-25) με average temp 6 βαθμους Κελσιου
το 6ο πενθημερο (25-30) με average temp 5 βαθμους Κελσιου
Ο μηνας ξεκιναει με κρυο και χιονοπτωσεις σε περιοχες της κεντρικης και βορειας Ελλαδας με χαμηλο υψομετρο. Στην συνεχεια και μετα τις γιορτες θα εχουμε μια περιοδο κανονικων για την εποχη θερμοκρασιων. Περιοδο υφεσης αναμενεται να εχουμε προς τις 20 του μηνα με θερμοκρασιες κοντα στους 18 βαθμους Κελσιου. Οι συνθηκες αυτες θα διαρκεσουν μεχρι και τα τελη του μηνα.
Θεωρω οτι μεχρι στιγμης η επιτυχια ειναι >90%.
Για τα ημερομηνια εγινε κουβεντα πριν μερικες μερες και απο τα 5 που κυκλοφορουν στο internet μονο 1 παει καλα (του Προσηνεμου αν θυμαμαι καλα). Ολα τα αλλα ειναι σε ποσοστο <50% με αποκορυφωμα αυτα του Ανδρονικου για τον Δεκεμβριο τα οποια ειναι <20%.
Για τα μακροχρονια μοντελα εχω πει την αποψη μου. Παιρνουν επιδοτησεις και βγαζουν καποια αοριστα συμπερασματα τα οποια τις περισσοτερες φορες ειναι και αστεια ως προς την επιτυχια τους, χωρις κανενα φοβο μιας και ειναι πειραματικες μεθοδοι. Παντως αρκετα χρονια που τα παρακολουθω δεν εχουν δωσει τιποτα.www.YouWeather.com
Life is an adventure!
Comment

Comment