Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΣΕΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ...Σήμερα και χθες (2006,1978)..φωτος.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

άσχετο, 2 φώτος από την εντυπωσιακή ορθοπλαγιά της Νεραιδοράχης Χελμού από πρόδφατη ανάβαση στην περιοχή

[i] "
    together we stand divided we fall

Comment

[i]"
      together we stand divided we fall

Comment

Την επομενη φορα με χιονια στην Στενη και αν δεν εχει η Στενη, ανεβαινουμε και στην Διρφυ!!! [i]"
        Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

[i]

Ώχ!!!!!! Έχω φάει σε αυτήν την ταβέρνα!! Και μάλιστα στα κάγκελα τα μαύρα απέναντι έπεζα με το χιόνι!!! Είχα πάει πριν 4 χρόνια με τους δικούς μου!! Επειδή είναι κάτι θειοι μου απο Αλιβέρι και πήγαμε εκεί εκδρομή!!!

Τι μου θυμήσατε τώρα!!!
          Μπράβο!!
          "

ΘΕΛΩ ΧΙΟΝΙΑΑΑΑ..ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!
          2008-2002-2004-2006

Comment

Originally posted by Dirfis
            Την επομενη φορα με χιονια στην Στενη και αν δεν εχει η Στενη, ανεβαινουμε και στην Διρφυ!!! [i]

Και αν δεν έχει και η Δίρφυς το Έβερεστ βρε αδερφέ!Edited by: GiaPa "
            Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

Originally posted by GiaPa
              Originally posted by Dirfis
              Την επομενη φορα με χιονια στην Στενη και αν δεν εχει η Στενη, ανεβαινουμε και στην Διρφυ!!! [i]

Και αν δεν έχει η Δίρφυς το Έβερεστ βρε αδερφέ!

Και αν δεν εχει το εβερεστ στον αρκτικο"
              Worldwide earthquakes
              http://www.emsc-csem.org/index.php?page=home

Comment

Ηταν μια πολύ καλή εμπειρία από πολλές απόψεις...Είθε να γίνονται πιο συχνά τέτοιες συναντήσεις γνωριμίας και καιρικών αναζητήσεων!!!
                Φωτισμό σε όλους μας...Χρόνια πολλά και καλά.

http://weatherparty.blogspot.gr/
                Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Originally posted by beach-snow
                  [i]
                  apo kaimak st fulakio einai h fwto...oriste k mia apo propersi telh mertiou...
                  "
                  http://meteocam.gr/panorama/

Comment

ωραία περάσαμε παιδιά , πάντα τετοια

είναι ωραίο να γνωρίζεις από κοντά ανθρώπους που μιλάς σχεδόν κάθε μέρα μαζί τους χωρίς να τους έχεις δει ποτέ από κοντά .

Υ.Γ. το καλό μ`αυτές τις χωριάτικες ταβέρνες είναι ότι όσο και να φας ξέρεις 15 ευρώ το κεφάλι
                    Δημήτρης....Νέα Στύρα Ευβοίας

Comment

Αχ βρε Γιωργο (mount) ποτε δεν προκειτε να πιστεψεις κατι που σου λενε. Την επομενη φορα (οποια και να ειναι αυτη) που θα ριξει 10 μετρα καπου στην Ευβοια θα σου κανω τα εξοδα να ερθεις μια βολτα απο εδω να πειστεις μονος σου [i]"

Comment

Εσυ Γιωργο Blades παντου πας....Απο Βασιλιτσα σε Σετα....ολο εκδρομες εισαι...κοιτα να κανεις κ καμια δουλεια!!!!!![i]

Οσο για τα χιονια τα δεκαμετρα...θελω να τα δω κ εγω!!Θελω πληρωμενα εξοδα Γιαννη(αν δεν κανω λαθος το ονομα)........."

Comment

Ναι, περάσαμε πολύ ωραία και το φαι ηταν καλό!

Να ευχαριστήσω το φίλο Beach Snow που μετέφερε εμένα και την οικογένειά μου στη Σέτα. Και το Jeeping με τον Prosinemos ήταν δυνατό!!! Μ΄λις βρω λίγο χρόνο θα βάλω και κάποιες φωτογραφίες να τις πάρετε κι εσείς παιδιά που είσασταν πάνω αλλα και όποιος άλλος θέλει.
                          Over and out.

Comment

Ψάχνοντας στο Internet περισσότερα στοιχεία για την κακοκαιρία που έθαψε την Σετα πριν από τριάντα 30 χρονια βρήκα το παρακάτω στα αρχεία της hw.
                            Η κακοκαιρία της 6ης Ιανουαρίου 1978 12179 , 12200 , 19881 , 19887

Περιγράφουν την κατάσταση τότε όπως την βιώσαν τα βόρεια προάστεια της Αθήνας. Ο πολύ ισχυρός βορείας που περιγράφεται είναι σαφώς η αιτία που η Σετα παρότι υπήνεμη βιώσε την μανία του χιονιά.

Ανάλογα με την ακριβή συνιστώσα του αέρα μαζέυονται τεράστιες ποσότητες χιονίου σε υπήνεμες περιοχές των ορεινών όγκων της Εύβοιας.
                            Το 2006 η πιο ανατολική συνιστώσα του αέρα έθαψε την Στενή. Το 1978 ο καιρός ήταν πιο καθαρά βόρειος και ο στροβιλισμός που δημιουργήθηκε έθαψε την Σέτα.

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι η αργή απομακρυνση του χαμηλού από την περιοχή της Ρόδου πρός την Κύπρο ( όσο το χαμηλό βρίσκεται σε αυτήν την περιοχή συμβαίνουν οι ισχυρότερες χιονοπτώσεις σε Κεντρική-Νότια Εύβοια και Βορεια Αττική)......

Επιπλέον μόνο κατάθλιψη σε πίανει βλέποντας την κυκλοφορία του Ιανουάριου του 1978 σε σχέση με την σημερινή- δειτε την συνεχή κυκλογέννηση στην Αδριατική.
                            http://www.weatherlink.com/user/koem1977/

Comment

Αντε να ερθει ο χειμωνας να κανουμε τα ιδια [i]"

Comment

Originally posted by dirfi
                                Αντε να ερθει ο χειμωνας να κανουμε τα ιδια [i]
                                Και...χειρότερα Γιάννη μου!!!
                                Που το ανακάλυψες αυτό τέτοια ώρα!!! "

http://weatherparty.blogspot.gr/
                                Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Working...
                                X