καταρχην χρονια πολλα σε ολουσ και ευτιχισμενει η νεα χρονια κατα δευτερον αυτο που θελω να κατανγκιλο ειναι το εξεισ πριν δυο μερεσ ανεβεικα πισοδερι για νυχτερινο οντοσ εκανα αλλα αυτο που μου ετιχε ρε παιδια ευχομαι να μην σασ τυχη ποτε την ωρα που κατεβενα την κεντρικη και εφτανα στο τελεφτεο αποτομο τησ κεντρικησ μου πεταχτικα τουλαχιστον επτα με οκτο πιτσιρικαδεσ που εκανα ελκηθρο τρομαξα και εφαγα τα μουτρα μου εκτοσ αυτου τα φωτα τησ πιστασ ποτε αναβαν ποτε εσβηναν ρε μαλακα τορτοκα εχεισ καθολου ιδεα τι θα μπωρουσε να ειχε γινει αν ειμουν αχαριοσ και επερνα σβαρνα καποιο απο εκεινα τα παιδακια τι σκατα κανετε εκει ξερετε τι σιμενει ανθρωπηνη ζωη ποσο περισοτερο καποιον πεδιον οπωσ αναφερα προιγουμενοσ τελικα ειστε εντελοσ μα εντελοσ ασχετοσ αυτο παιδια ειναι πολλυ σοβαρο και απ οτι εμαθα γινετε και την μερα εν ωρα λυτουργιασ του λιφτ μηπωσ τελικα πρεπει να κανουμε κατι ολη εμεισ που αγαπαμε αυτο το βουνο υπογραφεσ καποια βιντεο απο περιστατικα που θα μασ τυχουν και να τα διξουμε στον μακακα νομαρχη και σε καποιουσ υπεφθινουσ του εοτ δεν παει αλλο η ανθρωπη πεζουν με τησ ζωεσ μασ
Announcement
Collapse
No announcement yet.
προσ θεου
Collapse
X
-
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΟ ΟΤΙ ΠΑΤΑΝΕ ΠΙΣΤΕΣ ΕΝΩ ΣΤΟ Χ/Κ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΠΗΓΕΝΑΜΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΣΙΚΟ ΓΙΑ ΠΕΡΕΙΦΕΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΤΡΑΚ ΦΑΤΣΑ ΚΑΡΤΑ ΚΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΝΟΙΜΕΡΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΤΗΣΗ ΠΙΣΤΕΣ ΡΕ ΛΑΚΑΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝ ΡΑΤΡΑΚ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΙΕΡ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 2 ΩΡΕΣ ΜΟΝΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ ΤΗΣ ΤΙΜΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΑΤΕ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΟ ΡΕ ΓΚΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΡΑΤΡΑΚ ΟΕΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙhttp://www.skafotexniki.gr
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=53949038923
ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ
-
Παντως και στα Καλαβρυτα, και στον Παρνασσο εχω δει ρατρακ εν ωρα λειτουργιας και με σκιερ στην πιστα.
Και για να παμε μακρυτερα, και στο Kitzbuhel και στο Zell am See και στο Stubai εχω συναντησει ρατρακ στην πιστα εν ωρα πληρους λειτουργιας του κεντρου.
Επι πλεον, στο Kaprun ειχαν αναρτημενη πινακιδα που ανακοινωνε οτι το ΧΚ διατηρει το δικαιωμα να κατεβασει ρατρακ στην πιστα ο,τι ωρα θελει, ας προσεχουν οι σκιερ...Την φωτογραφησα, αλλα δυστυχως χωρις φλας και βγηκε κουνημενη και δεν διαβαζοταν.
Αυτα, γιατι πολλοι εχουν αναπτυξει την φιλολογια οτι τα ρατρακ δεν μπαινουν στις πιστες στο εξωτερικο. Μπαινουν και παραμπαινουν.
Φιλικα
ΜακηςΜΦτερουγα; Τι...φτερουγα;;
Safety is no accident!!
Comment
-
Όπως τα λέει ο MakisM...
Μία χαρά πατάνε πίστες ενώ το χιονοδρομικό είναι ανοιχτό στο εξωτερικό.
Mid-day grooming λέγεται και είναι και πολύ καλή ιδέα. Θεωρείται μάλιστα ότι ανεβάζει πολύ το επίπεδο του χιονοδρομικού που το προσφέρει. Διορθώνει τα σκαψίματα που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην ημέρα, σπάει παγωμένες περιοχές από το λιώσιμο - πάγωμα λόγω της ηλιοφάνειας κλπ.
Ενημερώνεις τους χιονοδρόμους, κλείνεις την πίστα και δεν υπάρχει πρόβλημα...
Ρίξτε μία ματιά και σε ένα σχετικό άρθρο: (αντιγραφή/επικόλληση στον browser - δεν γίνεται link απευθείας μάλλον γιατί ανοίγει pdf)
http://www.skibromont.com/Revue%20de%20presse/Ski/Article%20Grooming%20'Round%20the%20Clock--SAM%20Sept%202006.pdf
Edited by: adeligia "
Comment
-
ΝΑΙ ΝΑΙ ! ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΑΙΡΑΣΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΧΩΡΑΝΕ ΚΑΙ Η ΣΚΙΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΤΡΑΚ ΡΕ!!!! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ Η ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΜΑΝΣΗ ΣΤΗΣ ΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΔΑΣΙΚΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΝΑ ΠΑΤΙΜΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ
Comment
-
mek4 γιατί ΦΩΝΑΖΕΙΣ; (αυτό σημαίνουν τα κεφαλαία που χρησιμοποιείς)
Αν διάβαζες το άρθρο θα έβλεπες ότι η πίστα κλείνει για ένα διάστημα, δεν υπάρχουν χιονοδρομοι και ratrack στον ίδιο χώρο.
Επίσης καλό είναι όταν οποιοδήποτε χ/κ βγάζει ανακοίνωση για κλείσιμο μίας πίστας να την λαμβάνουμε υπόψη και να μην κάνουμε του κεφαλιού μας.
Comment
-
οχι ρε φιλαρακι δεν φωναζω απλα εγραψα με κεφαλαια τιποτα περισοτερω οσο για αυτο που λεν στο πισοδερι ποτε δεν μου ειπε κανεις τιποτα για κλεισιμο πιστασ για πατιμα αντιθετα ημουν πανω στο λιφτ και ανεβενα για κορυφη και αριστερα μου ανεβενε και το ρατρακ και καποια ατομα κατεβεναν κανονικα την πιστα και μην μου πησ οτι δεν εβλεπα καλα και μιλαω για 9-30 το πρωι αν ηταν οπως τα λες καποιος στην βαση του λιφτ δεν θα με ειχε πει αυτα που μου λες εσυ τωρα και αν καποιος ρε παιδια ακουσε κατι τετοιο ας το αναφερη στο φορουμ Α! και κατι ακομα δηλαδη ο αγαθος αυτο που ειδε στον δασικο ηταν απλα ενα οραμα γιατι αν δεν κανω λαθος καπου το αναφερη συγνωμη φιλε μου αλλα ειμαι αρκετα νεος για να εχω προβλημα με τα ματια μου βλεπω καλα ισως καλητερα απο εσενα και οχι σε διαφορες σελιδες του διαδυκτιου για το εξωτερικο τα βλεπω απλα μπρωστα μου και ειναι γεγονοτα αυτα που λεω να εισαι καλα ακι χρονια πολλα για το νεο ετοςΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ
Comment
-
Ουτε εμας μας ειπαν τιποτε. Η σκηνη στο Zell am Zee 27/12/2006, ξεχωριζεις 2 ρατρακ στην κεντρικη πιστα και χιονοδρομους. Η εμπειρια ηταν στο Kitzbuhel το 2005 που μας πηρε το ρατρακ στο κυνηγι, στριβαμε απο δω, εστριβε κι αυτος, στριβαμε απο κει, εστριβε κι αυτος, φατσα καρτα...Νευρα για φωτο δεν ειχα....
Ωραια θα ηταν και μια απο το Kaprun με 6 (ναι ΕΞΙ !!!) ρατρακ στην πιστα...
Φιλικα
ΜακηςΜ
[i]"Φτερουγα; Τι...φτερουγα;;
Safety is no accident!!
Comment
-
Ρε φίλε πήγα να διαβάσω και το αρχικό post και αυτό, αλλά στη μέση ζαλίστηκα. Το κόμμα, οι τελεία και η ορθογραφία πρέπει να σου είναι άγνωστες λέξεις. Ετσι όμως μην περιμένεις να διαβάζουν πολλοί τα μηνύματά σου (ασχέτως αν επί της ουσίας έχεις δίκιο ή άδικο)Originally posted by mek4
οχι ρε φιλαρακι δεν φωναζω απλα εγραψα με κεφαλαια τιποτα περισοτερω οσο για αυτο που λεν στο πισοδερι ποτε δεν μου ειπε κανεις τιποτα για κλεισιμο πιστασ για πατιμα αντιθετα ημουν πανω στο λιφτ και ανεβενα για κορυφη και αριστερα μου ανεβενε και το ρατρακ και καποια ατομα κατεβεναν κανονικα την πιστα και μην μου πησ οτι δεν εβλεπα καλα και μιλαω για 9-30 το πρωι αν ηταν οπως τα λες καποιος στην βαση του λιφτ δεν θα με ειχε πει αυτα που μου λες εσυ τωρα και αν καποιος ρε παιδια ακουσε κατι τετοιο ας το αναφερη στο φορουμ Α! και κατι ακομα δηλαδη ο αγαθος αυτο που ειδε στον δασικο ηταν απλα ενα οραμα γιατι αν δεν κανω λαθος καπου το αναφερη συγνωμη φιλε μου αλλα ειμαι αρκετα νεος για να εχω προβλημα με τα ματια μου βλεπω καλα ισως καλητερα απο εσενα και οχι σε διαφορες σελιδες του διαδυκτιου για το εξωτερικο τα βλεπω απλα μπρωστα μου και ειναι γεγονοτα αυτα που λεω να εισαι καλα ακι χρονια πολλα για το νεο ετοςΚι από Απρίλη καλοκαίρι!!! Την υγειά μας νάχουμε!
Comment
-
Εσυ φιλαρακη παρε τον δασικο για να βγεις στην περειφερειακη και πανω που περνεις την στροφη να σου εμφανιζεται το ρατρα φατσα καρτα, απο οτι ξερω οταν θελεις να ανακοινοσης κατι το φωναζεις απο μεγαφωνα και δεν το μεταφερεις στομα με στομα εδω δεν εχουν καλα καλα πινακιδες που να σου λεει που να πας και σε ποια πιστα βγαινειςhttp://www.skafotexniki.gr
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=53949038923
ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ
Comment
-
Αν δεν ενοιμερώσει ο εκάστοτε υπεύθυνος χειριστής του χιονοστρωτήρα και η διοίκηση ότι θα πατήσουν την πίστα, και πριν ξεκινήσει η κίνηση του χιονοστρωτήρα μέσα στην πίστα δεν κλείσει η ανάλογη πίστα, τότε λυπάμαι που το λέω αλλά είναι φονιάδες....!
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Και μην λέτε ότι εδώ είναι Ελλάδα. Στο Καϊμακτσαλάν και στο Σέλι που έχω πετύχει ανάλογες καταστάσεις, είχα ενημερωθεί στην βάση των εκάστοτε λίφτ που εξυπηρετούσαν την πίστα από όπου θα περνούσε ο χιονοστρωτήρας, και στην αρχή της πίστας εκείνης υπήρχε κάποιος εργαζόμενος του χιονοδρομικού που κρατούσε τους χιονοδρόμους σε αναμονή μέχρι να φύγουν οι χιονοστρωτήρες.Όλες οι μεγάλες αλήθειες ξεκίνησαν ως βλασφημίες...
Comment
-
καλη χρονια σε ολους τους χιονοδρομους ειμαι καινουριος στο φορουμ σαν μελος αλλα μπαινω και βλεπω εδω και 2 χρονια και φετος αποφασησα να ασχωληθω ποιο ενεργα βλεποντας; ολα τα τραγελαφηκα πραγματα που γινονται στο αγαπημενο μου χ/κ ειμαι παλιος χινοδρομος απο το 1975.μπορω να ξερω πολυ καλυτερα μερικα χ/κ γιατι ξερω πως ηταν και πως γινανε,τωρα θα μιλησω για το πισοδερι μιας και τα τελευταια χρονια το πρωτημο η κατασταση ειναι τραγικη απο ολες τησ αποψεις.απο που να αρχησω και που να τελειωσο απο το πατημα της πιστας που με τιποτα δεν θυμιζει αλλες χρονιες,για της τιμες που αδικιολογητος ανεβηκαν απο τα καρεκλακια που πανε στη χαμηλη σκαλα, απο τα παιδακια που αφηνουν να κανουν ελκυθρακια μεσα στης πιστες και τρως τα μουτρα σου για να μην χτυπισεις κανενα μικρο,απο τους αλβανους που εγιναν λιφτιεριδες,απο τα ρατρακ που ενω πας αμεριμνος το βλεπεις ξαφνηκα μπροστα,στα τοσα χρονια ξερω οτι της πιστες της πατανε απο το βραδυ για να ειναι το πρωη τζετε και οχι να πατας 9 το πρωι την ωρα που ολοι ανεβενουν επανω για σκι.να μην ανεφερω και την ωρα που κλεινη το λιφτ εγω ηξερα οτι οταν λες 4 η ωρα 4 η ωρα ανεβενει ο τελευταιος και οχι απο τησ 3:40 να λες το λιφτ εκλεισε ουτε δημοσιος υπαληλος να εισουν και ασε το βραδυνο που το δουλευουν μονο 1:45 λεπτα και τα φωτα να παθενουν πλακαουτ.http://www.skafotexniki.gr
ΤΣΟΥΛΑΤΕ ΓΕΝΝΑΙΟΙ
Comment
-
συγνωμη ρε φιλε,αν το σκι ειναι προνομιο μονο αυτον που ξερουν ορθογραφια, και εχουν τελειωση το πανεπιστιμειο, τοτε την επομενη φωρα παρε και τα βιβλια σου στο πισοδερι.μπας και τα καταφερουμε και εμεις και μαθουμε και κατι απο εσενα.αν το προβλημα σου ειναι με την ορθογραφια μου,τοτε κανε καταβασεις με το λεξικο του μπαμπινιωτη και φρωντησε να διαβαζεις τα ανωμαλα ρηματαμκατι σαν τισ πιστες δηλαδη.Α!φανταζωμαι οτι εχεισ κανει και αυτοδυτης για να καταφερες να διαβασεις το μνμ μου μονοκοπανια. χρονια πολλα και σε σενα φιλε nlambropΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ
Comment
-
οπως τα λες ειναι president.ακριβως κατα λεξη γινονται ολα στο πισοδερι και ειναι κριμα.μας ζηταναι 17 ευρο για το λιφτ τα δινουμε και μολις παρησ την καρτα τοτε σου λενε πισοδεριου κλειστη ρωτας,γιατι τοτε ρε παιδια τα 17 και σου λενε αμα σου αρεση.η ανθρωπη ειναι εντελος αγενεστατη,στο τελος αντει να τους πλακωσουμε εμεις θα μας δειρουνε κι ολας.ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ
Comment

Comment