Announcement

Collapse
No announcement yet.

Απαντηση στον Γιαννη

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Απαντηση στον Γιαννη

θα ηθελα να απαντησω στον Γιαννη,σχετικα με τις θερμοκρασιες επιφανειας,και κατα ποσο μπορει να χιονισει.
    Για τα Νοτια εχει δικιο,για τα βορεια,και την περιοχη της θεσσαλιας,και ποσο περισοτερο τα Βδυτικα,εχει αδικο.
    Ας μην λυσμοναμε το προσφατο παραδειγμα της θεσσαλιας,που χιονιζε μετα το περας της σοβαρης κακοκαιριας,με -1 και -2 στα 850.(ΒΑΣΗ ΓΦΣ).
    Εριχνε σηλ.και με +3.5,θερμοκρασια επιφανειας,και μαλιστα εβαλε και ποντους.
    Η Κατασταση στον θεσσαλικο καμπο ειναι ιδιομορφη,και κατα το παρελθον το εχει αποδειξη.Ποσο λοιπον τωρα με Βδυτκους ανεμους που την βοηθαν περισοτερο.
    Η Παγονια ειναι εγκλοβισμενη,και η υγρασια βρισκεται στο ζενιθ.
    Ειναι η 5η ημερα παγονιας(-6) το πρωι,και η 5η ημερα παχνης και πυκνης ομιχλης.Συνθηκες τελειες.
    Αλωστε και η ΕΜΥ στην προγνωση μετα το περας της κακοκαιριας ελεγε για βροχες,και εριχνε χιονι.Ας μην την ξανα-αναφερουμε λοιπον.Ειδικα για εμας,που πεφτει εξω σχεδον παντα.

Εγω επιμενω καλα χιονια για πρωτοχρονια και παραμονη,και ισος χιονονερο και βροχη τα χριστουγεννα.Και αν βοηθηση το ταιμινγκ,και καμια νυφαδα περιφεριακα.
    Ειμαι απο τους αισιοδοξους δεν μπορω να πω,αλλα Γιαννη μου εσυ εισαι απο τους πιο απαισιοδοξους....Αποτελεσμα..ποτε δεν θα συμφωνησουμε... [i] Edited by: Larissa_Trophy "
    Χατζηγριβας Ν.Θεοφανης

φανη δεν ειναι και τοσο απλα τα πραγματα.
    δεν κοιτας μονο στα 850.
    την τελευταια φορα 1)ειχε -32 στα 500
    και 2)δεν ειχε -1 και-2 στα 850,τοσο εδινε το ευρωπαικο αλλα αλλα εδειξαν οι ραδιοβολησεις -2.7 εφτασε στο ελληνικο να φανταστεις!
    επισης οταν περιμενεις να χιονησει με -2 στα 850 τοτε ειναι πολυ οριακα τα πραγματα γιατι πρεπει να δεις και σε τι υψος βρισκονται τα υετοφορα συννεφα,,,διοτι αν εχεις στα 1450 μετρα -2 και στα 300 μηδεν και τα συννεφα βρισκονται στα 1700 μετρα τοτε ναι θα δεις χιονι αν συμβουν ολα αυτα.αν ομως εχεις στα 500μβ -25 και τα συνεφφα βρισκονται στο...θεο..τοτε ειναι αδυνατον να επιβιωσουν νιφαδες.δεν γινεται να ξεκινανε ως νιφαδες μετα να λιωνουν και στα 850 να ξαναγινονται νιφαδες!!
    ετσι γινεται το χιονοχαλαζοEdited by: ΓΙΑΝΝΗΣ
    καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

καλά ας μην ξεχνάμε ότι το -1 και -2 που αναφέρει ο Φάνης ήταν πλασματικό γιατί η Πάρνηθα είχε -3 300χλμ νοτιότερα όπως και ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές ανά περίπτωση τότε επρόκειτο για το εμπρός μέρος ενώς θερμού μετώπου.
      Αν ενισχυθεί ο αέρας για 5 με 6 ώρες πριν και βοριάς νε είναι τέρμα οι ψυχρές λίμνες και οι τοπικότητες αυτά γίνονται σε ειδικές περιπτώσεις.

Ρε Γιάννη πως θα λοιώσουν οι νιφάδες με -2 στα 850???Μόνο αν έχεις σφήνες θερμών μαζών στα ενδιάμεσα στρώματα μπορούν να λοιώσουν.Edited by: erythreabeach

Comment

ρε γιωργο αυτο ενοουσα!ολα πρεπει να τα γραφω?
        πρεπει ειπα να εχει -2 στα 850 και στα 300 μετρα μηδεν ολα αυτα μαζι,ε αυτα δε γινονται!
        εξηγησα λοιπον μετα πως γινεται το χιονοχαλαζο.
        αντε να το γραψω ολο!ξεκιναει χιονι που στα ενδιαμεσα στρωματα λιωνει και μετα ξαναπαγωνει και γινεται παγοσφαιριδιο!
        καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

giwrgo ti blepeis gia arxes tou xronou??

Comment

χτες μου ειπε οτι βλεπει οτι και εγω...να αλλαζει η χρονια!!!μεσα θα πεσει [i]"

Comment

λε πουλε

Comment

ότι βλέπουμε όλοι μας roma λες να έχω κανένα ιδιαίτερο χάρισμα και να πω τι κλίμακας μεταβολή θα είναι πόσο θα διαρκέσει σε ποιες περιοχές θα χιονίσει και τλπ???
                Αν έχουμε τέτοιους εδώ θα πρέπει να τους προσέχουμε για να τους έχουμε και το 2008.Edited by: erythreabeach

Comment

να ρε ο κολυδας στο μεγα!>πρωτοχρονια με λιγες βροχες και κανονικες θερμοκρασιες!!ψυχρα.

Comment

giwrgo blepeis na rwtisa tetoies leptomereies re???apla perimename oloi kati kalo mexri tis 5/1 alla mallon tin fagame..

Comment

εγώ όπω έχω ξαναγράψει πολλές φορές φαίνεται να μην υπάρχει δυναμική σημαντική μια και τα συστήματα στροβιλίζονται στην ευρύτερη περιοχή μας και ιδιαίτερα στα Δυτικά μας δεν ακολουθούν μια ΝΑ τροχιά μπλοκάρωνται γενικότερα και όταν εξασθενήσουν στο τέλος μπορεί να σχηματιστεί ένα αβαθές στην Κύπρο και να συνδυαστεί αδύναμα.Θέλω να δω αν αλλάξει αυτό και πότε.
                      Όταν ρώτησα κάποιον γνωστό μετεό δεν μου έδωσε σαφή απάντηση γιατί συμβαίνει ή αν είναι φυσιολογικό ή αξιοσημείωτο για την εποχή και αν υπάρχει προοπτική.
                      Για εμένα είναι αξιοσημείωτο πάντων γι αυτό και το έχω επισημάνει αρκετές φορές.

Comment

auta paidia ta pramata den ginontai,oli i eurwpi exei kalo kairo kai klassiko kairo anastrofikwn sinthikwn,den iparxei psixri eisvoli se vathos mias vdomadas opws fainetai pouthena.
                        Gia tin istoria na sas pw oti tsexia pou vriskomai exoume edw kai 10 meres -7 me -9 thermokrasies olo to 24wro sta pedina kai xamiles nefwseis,enw sta vouna pou piga kiolas prin 2 meres exoun iliofaneia kai thermokrasies pou ftanoun kai tous +10 to mesimeri,einai o klassikos kairos pou meta mia simantiki psixri eisvoli,anevainei apotoma i thermokrasia sta 850hp...
                        02118100

Comment

Originally posted by agis
                          auta paidia ta pramata den ginontai,oli i eurwpi exei kalo kairo kai klassiko kairo anastrofikwn sinthikwn,den iparxei psixri eisvoli se vathos mias vdomadas opws fainetai pouthena.
                          Gia tin istoria na sas pw oti tsexia pou vriskomai exoume edw kai 10 meres -7 me -9 thermokrasies olo to 24wro sta pedina kai xamiles nefwseis,enw sta vouna pou piga kiolas prin 2 meres exoun iliofaneia kai thermokrasies pou ftanoun kai tous +10 to mesimeri,einai o klassikos kairos pou meta mia simantiki psixri eisvoli,anevainei apotoma i thermokrasia sta 850hp...
                          kai edw anglia.. anastrofes eixame gia 15-20 meres me polu kruo.
                          -3 londino k -7 periferiaka.
                          kai edw sta 850 eixame +4 k 5 akoma me pageto sto edafos.
                          nomizw oti an exoume kalo timing tha skasei kamia vomba apo atlanitko meria se sundiasmo me eisvolh apo ta ba(skadinavia -arktikh) tha mas dosei kalo xioni.

genika nomizw oti tha therma reumata teinoun na einai psilotera ths athmosferas k ta psuxra sto edafos k eos 1000m.
                          giato lew edw den pezei rolo ti themp exoume sta 850.
                          mporei me -4 sta 850 na doume kalo xioni.
                          ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ(ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ) ΦΩΚΙΔΑΣ

http://users.otenet.gr/~occc8t/meteocam/

http://www.meteocam.gr/AgorianiVillage

http://www.weatherlink.com/user/agoriani870m
                          ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΙΑΝΗ ΧΙΟΝΑΚΙ!!!
                          :weather_17:

Comment

Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ
                            να ρε ο κολυδας στο μεγα!>πρωτοχρονια με λιγες βροχες και κανονικες θερμοκρασιες!!ψυχρα.
                            AMA EIΠΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΚΟΛΥΔΑΣ ΠΑΡΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!
                            http://www.meteo.gr/stations/amfiklia/
                            ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!!

Comment

Working...
                            X