Announcement

Collapse
No announcement yet.

Φωτοενημέρωση ΧΚΠ, χειμώνας 2007-08

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Krima pu xasame tetoies wraies yparkseis mesa apto sale....alla den peirazei...tulaxiston zisame to kalytero ski feeling ever!!!
    To kalytero ski puxw kanei sti zwi mu xthes to vrady kai i kalyteri poiotita xioniu puxw sinadisei pote!!Fresko xionaki,na to rixnei fisito kai na to euxaristiesai!!Autos einai o Parnassos!!!
    Mipws einai telika kalytero to vradino ski apto prwino....kathws ksekinas kai stamatas me tin idia akrivws poiotita xioniu to vrady????
    ΔΩΣΕ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟ ΛΑΟ...

Comment

• θα ανεβει κανενας την δευτερα που μας ερχετε? Θα ειμαι πάνω μονος μου μαλλον οποτε αν ειναι να συναντηθουμεεεε!!!!

Comment

• θα ηθελα να πω ενα μεγαλο μπραβο για το παρκο στην φτερολακκα,αν και ασχετοι με τα ''κουτια'' καναμε καλη αρχη και περασαμε υπεροχα [i]"
        μαμ...κακα...SNOWBOARD και νανι!

http://instagram.com/liapos

Comment

• Originally posted by liapos7
          θα ηθελα να πω ενα μεγαλο μπραβο για το παρκο στην φτερολακκα,αν και ασχετοι με τα ''κουτια'' καναμε καλη αρχη και περασαμε υπεροχα [i]

oh yes....egw piga to savvato kai ematha gia prwti forea na xtypaw box!"

Comment

• Originally posted by Χ.Κ.Π.
            Αγαπητοί φίλοι χιονοδρόμοι,

Το ΧΚΠ, διαθέτει κάποιον αριθμό κρανών προς ενοικίαση, στο χώρο ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΩΝ με το κόστος των €3/ημέρα!

Και μια παραπλανητικη δημοσιευση. Αλλη τιμη ανακοινωνεται, αλλη τιμη πληρωνεις.

Αν για την ασφάλεια, το παιδικο σετ ενοικιασης φτανει να κοστιζει τα διπλασια λεφτα απο το εξωτερικο (οχι Βουλγαριες), τοτε κατι παει στραβα. Μαλλον το ονομα της ασφαλειας υποστηριζεται προτιστως για να εξασφαλισει προσθετα εσοδα.

Comment

• Το ίδιο μου είπε κι εμένα φίλος που ανέβηκε την Κυριακή με 2 παιδιά.

Έδωσε στη Φτερόλακκα 5€ για κράνος για κάθε παιδί, πράγμα που είναι μάλλον υπερβολικό.

Edited by: Drifter
              SKIING ΕΣΤΙ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ

Comment

• Αν 5€ σας φαινονται ακριβα, δοκιμαστε κρανιοεγκεφαλικο ατυχημα!

Τα παιδακια ΠΡΕΠΕΙ να φορανε κρανος για να μην μεινουν ανεγκεφαλα σαν τους γονεις τους που τσιγκουνευονται το κοστος (το μισο απο την βενζινη που θα καψουν στο πηγαινελα...) [i]

Ο δικος μου φοραγε κρανος απο τα 4 και οπως μεγαλωνε το κεφαλι του, τα δωριζαμε στον ΕΟΣ για να εχουν και αλλα παιδακια το κεφαλι τους ησυχο...

Τωρα φοραμε ολοι στην οικογενεια... (ιδιοκτητα)

Φιλικα

ΜακηςΜ"
                Φτερουγα; Τι...φτερουγα;;

Safety is no accident!!

Comment

• τι γινεται πανω με την χιονοπτωση? απο ποιο σημειο αρχιζει?? ριχνει καλα η' για τα ματια του κοσμου?
                  http://www.athens-weather.eu

Comment

• Originally posted by MakisM
                    Αν 5€ σας φαινονται ακριβα, δοκιμαστε κρανιοεγκεφαλικο ατυχημα!

Τα παιδακια ΠΡΕΠΕΙ να φορανε κρανος για να μην μεινουν ανεγκεφαλα σαν τους γονεις τους που τσιγκουνευονται το κοστος (το μισο απο την βενζινη που θα καψουν στο πηγαινελα...) [i]

Ο δικος μου φοραγε κρανος απο τα 4 και οπως μεγαλωνε το κεφαλι του, τα δωριζαμε στον ΕΟΣ για να εχουν και αλλα παιδακια το κεφαλι τους ησυχο...

Τωρα φοραμε ολοι στην οικογενεια... (ιδιοκτητα)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Ημουν βεβαιος οτι θα θα εβρισκα αναλογη απαντηση.

Το ερωτημα δεν ειναι η χρησιμοτητα η μη του κρανους και η ασφαλεια που παρεχει. (Βεβαια στην Ελληνικη πραγματικοτητα δεν υπαρχει συνδεση του κρανους οχι μονο με το σκι, αλλα ακομα και με την μηχανη).

Το ερωτημα ειναι ποσο πρεπει να πληρωσεις μια αντιστοιχη παροχη. Το αντιτιμο δεν καθοριζεται απο την σπουδαιοτητα προφυλαξης, γιατι με το σκεπτικο αυτο ας το χρεωναν 15, η 25, η 50 €/ημερα. Η ας σε υποχρεωσουν να το φορας και να στο πουλανε απο 500-1000€. Τι προτιμας, κρανιοεγκεφαλικα, η 500 €; Ουτε την τιμη του πρεπει να την συνδεσεις με την τιμη της... βενζινης, ολο limit up θα εχεις.

Το καθε πραγμα εχει την αξια του. Αν θεωρεις το κρανος αναγκαιο για την ασφαλεια, τοτε βαλτο υποχρεωτικα στο σετ ενοικιασης, πραγμα που συμβαινει στο εξωτερικο, οπου το συνολικο πακετο ενοικιασης παιδικου εξοπλισμου (και πολυ καλυτερου εξοπλισμου) ειναι 50% φτηνοτερο. Αν θελεις να το νοικιαζεις ξεχωριστα, καντο παλι σε μια λογικη τιμη, οχι 250% ακριβοτερα απο την αντιστοιχη τιμη εξωτερικου (οχι Βουλγαριες).

Τελικα στοχος του μετρου ειναι η ασφαλεια, η καποια προσθετη εισπραξη, οταν το κρανος γινεται αναγκαιο για την ασφαλεια στις 6 Μαρτιου; Μηπως η αγορα ειναι ετοιμη για κατι τετοιο, η μηπως εισαι μονοπωλιο, αρα τους γδερνω που τους γδερνω, φαε και λιγο ακομα και χρεωσε τους κατα βουληση. Αλλο γραψε στην ανακοινωση, αλλο χρεωνε.

Και αν κοπτονται τοσο για την εφαρμογη του μετρου με το κρανος, ξεκινας αλλιως την ενημερωση. Αλλα εδω δεν μιλαμε για εμπορικη κινηση, ουτε για ενεργεια που εχει σαν στοχο την ασφαλεια, αλλα για μονοπωλιο που αδιαφορει για τον πελατη. Μεσω της ασφαλειας, ας κονομισω κατι παραπανω χρεωνοντας την ασφαλεια στο υπερδιπλασιο της πραγματικης της αξιας.

Και μιας καιμιλαμε για ασφαλεια, μηπως βγηκε επιτελους η φυτεμενη σιδερογωνια στην αρχη της Σαχαρας, στην οποια μπορει να θρηνησουμε χειροτερες συνεπειες απο κρανιοεγκεφαλικη κακωση; Απο περσι ειναι εκει.

Παντα φιλικα

Αλεξης

Edited by: mil "

Comment

• Δεν θελω να ριξω λαδι στη φωτια μιας διαφωνιας, αλλα απορρω πως ακομα συζηταμε αν τα παιδια πρεπει η οχι να φορανε κρανος με αφορμη την επιβολη του.
                      Το μονο που θα ηθελα να προσθεσω ειναι πως η επιβολη αυτη αργησε παρα πολυ ! Ακομα και εμπορικες σκοπιμοτητες να υπραχουν πισω απο αυτη την καθυστερημενη επιβολη, δεν με βρισκουν αντιθετο, στο κατω κατω δεν επιβαλεται η χρηση μαριχουανας για να περναμε πιο καλα !
                      Στις ΗΠΑ, εχω δει να επιβαλεται το κρατος και σε ενηλικους, μερες με παγωμενο χιονι. Το σκι/snb ειναι αθλημα που απαιτει εξοπλισμο, κομματι του οποιου ειναι και το κρανος.
                      ορθιοοοος ...

Comment

• Δεν είδα να διαφώνησε κανένας επί τούτου.

Δεν υπρχει καμια αιτιαση περι διαφωνιας της χρησιμοτητας του κρανους".

Η διαφωνια ειναι στον τροπο που παει να επιβληθει.

Edited by: mil "

Comment

• Originally posted by spy!
                          Δεν θελω να ριξω λαδι στη φωτια μιας διαφωνιας, αλλα απορρω πως ακομα συζηταμε αν τα παιδια πρεπει η οχι να φορανε κρανος με αφορμη την επιβολη του.
                          Το μονο που θα ηθελα να προσθεσω ειναι πως η επιβολη αυτη αργησε παρα πολυ ! Ακομα και εμπορικες σκοπιμοτητες να υπραχουν πισω απο αυτη την καθυστερημενη επιβολη, δεν με βρισκουν αντιθετο, στο κατω κατω δεν επιβαλεται η χρηση μαριχουανας για να περναμε πιο καλα !
                          Στις ΗΠΑ, εχω δει να επιβαλεται το κρατος και σε ενηλικους, μερες με παγωμενο χιονι. Το σκι/snb ειναι αθλημα που απαιτει εξοπλισμο, κομματι του οποιου ειναι και το κρανος.
                          Ριξε, ριξε!!! [i] Το θεμα ειναι ενα (1). Πως διαολο ανεβαζουν τα παιδια τους στο βουνο, μπαμπας, μαμα, και ενα τουλαχιστον παιδακι, ντυμενοι ολοι στα COLMAR του χιλιαρικου (και ας μην κανει η μαμα σκι (και ο μπαμπας αμα λαχει...) ε και οι μποτες του apres ski πανακριβες ειναι κι αυτες...) και η ...ενδυση να μην περιλαμβανει κρανος για το(α) πιτσιρικι(α).

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ. Να ξερουν απο την αρχη οτι η χιονοδρομια πρεπει να γινεται με ασφαλεια! Τελος!

Τα υπολοιπα ειναι αμπελοφιλοσοφιες για να καιμε πιξελς

Μακαρι να μεινουν στο ΧΚΠ τα κρανακια ανοικιαστα γιατι εχουν ΟΛΑ τα παιδακια δικα τους! Αυτη θα ειναι και η καλυτερη απαντηση σε οποια τιμολογιακα παιχνιδια, πραγματικα η φανταστικα!

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: Αλεξη στα παιδια σου πηρες κρανη;"

Safety is no accident!!

Comment

• Α...και για να μην παρεξηγηθω, η επιλογη της COLMAR ηταν...τυχαια, μια που πηρε ενα jacket η κυρα μου (σσσς στις εκπτωσεις...τζαμπα, κοψοχρονια!!). Ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρχουν και ακριβωτερες.. [i] Σσσσς...

Φιλικα

ΜακηςΜ"

Safety is no accident!!

Comment

• εγω θα πω το αλλο,γιατι να φορανε μονο τα πιτσιρικια κρανος;κανονικα πρεπει να φοραμε ολοι μας!
                              οσο αφορα τις μηχανες,επρεπε να ανεβασουν τα προστιμα για να καταλαβουν μερικοι οτι πρεπει να το φοραμε για την ασφαλεια μας πρωτα απ'ολα;
                              εχω μηχανη,κανω snowboard και φοραω κρανος οταν ειμαι στον δρομο και στο βουνο!δεν ξερουμε ποτε θα μας χτυπησει την πορτα μας το κακο (και μακρυα απ'ολους μας) γι αυτο πρεπει να ειμαστε παντα ετοιμοι!
                              μαμ...κακα...SNOWBOARD και νανι!

http://instagram.com/liapos

Comment

• Originally posted by MakisM
                                ΥΓ: Αλεξη στα παιδια σου πηρες κρανη;

Πηρα, οπως επαιρνα και εξω. Αλλα το πηρα με μαυρη καρδια, γιατι οταν βρισκεσαι εκει, δεν εχεις αλλη επιλογη. Και σου λεει οτι η τιμη που ανακοινωθηκε στο internet δεν αφορα Σαββατοκυριακα. Με το ιδιο σκεπτικο, μπορουσαν να ζητησουν 15€. Οπως και για την τυροπιτα, η για το νερακι. Εδω ειναι οπου σε πιασουν κοροϊδο θα σου την χωσουν.

Απο τοτε που ξεπερασαμε το επιπεδο baby, προσπαθω να παιρνω οταν βρισκω. Στο εξωτερικο δεν ειναι δυσκολο να βρεις, εκει το δυσκολο ειναι να μην βρεις και τις τελευταιες φορες πληρωσα το ιδιο ποσο για την ενοικιαση, ειτε επαιρνα, ειτε δεν επαιρνα το κρανος (οπως και τα μπατον). Μονο που το εκει πακετο, κοστιζει τα μισα. Εκει οταν πληρωνεις, εχεις την αισθηση οτι τα χρηματα σου πιανουν τοπο, διοτι παιρνεις υπηρεσιες και δεν εισαι με ενα πορτοφολι στο χερι μοιραζοντας. Δεν ξεκουμπωνει απο μονη της η μποτα του σκι δημιουργωντας κινδυνους... Δεν σου λεει κανεις οτι το κρανος ειναι υποχρεωτικο, και παρτο γιατι θα σε διωξουν-κανονισμος ασφαλειας. Και πληρωσε το. Σου λεει, εγω σου το δινω για την ασφαλεια σου, αν δεν θελεις μην το παιρνεις, το σκι παλι θα το κανεις χωρις να σου την πει κανενας. Αλλου, παλι στην Αυστρια, που νοικιασαμε εκτος Χριστουγεννων, δεν περιλαμβανοταν στο πακετο (το οποιο το πληρωσα λιγοτερο απο 9€/σετ/ημερα) και το κρανος ηταν 2€/ημερα. Και στις 2 περιπτωσεις εδωσα ως εγγυηση 20€/κρανος, που τα πηρα πισω στο τελος, πραγμα που το θεωρω δικαιο.

Στην Ελλαδα, επειδη πηγαινω πλεον περιστασιακα φετος και περσι, δεν εχω λογο να αγορσω εξοπλισμό που θα μου ειναι αχρηστος την επομενη χρονια. Και εδω ποσα μαγαζια εχουν διαθεσιμα; Καλως η κακως δεν υπαρχουν υποδομες. Για φαντασου, οταν πρωτοανοιξε το ΧΚ Παρνασσου, να μην σου νοικιαζαν σκι σπο το ΧΚ. Το ΧΚ, τυπικα δεν εχει ευθυνη να σου νοικιαζει σκι. Και ως μονοπωλιο να στα νοικιαζει σε σημερινες τιμες 30-40€/σετ. Εδω στην τιμη που πληρωνεις, δεν υπαρχει καποια λογικη.

Οταν το αυθημερον με 2 παιδια στοιχιζει περι τα 150€, εχω πολλους λογους να το επαναλαβω, η να παω για 5-6 μερουλες Αυστρια;

Comment

Working...
                                X