Είχα τονίσει τις προηγούμενες μέρες και εν μέσω προγνώσεων, προβλέψεων,απλών εκτιμήσεων αλλά και μπόλικης αμπελοφιλοσοφίας ότι ανεξάρτητα από την τελική εικόνα του καιρού, μετά την έκβαση αυτής της διαταραχής θα ήταν χρήσιμο για όλους να προκύψουν κάποια συμπεράσματα. Μη έχοντας τις γνώσεις και μη θέλοντας να χωθώ ξυπόλιτος στ' αγκάθια θα αποφύγω επιστημονικές παρατηρήσεις. Ελπίζω πιο καταρτισμένοι φορουμίτες να συμβάλλουν σ ' αυτό το επίπεδο! Θα εστιάσω κυρίως σε κοινωνιολογικά" ζητήματα.
Φιλικά
Σωτήρης
"
- πολύ σημαντικό ρόλο στις αντιδράσεις μας το προηγούμενο διάστημα έπαιξε ο περσινός-δύσκολος για τους καιρόφιλους-χειμώνας. Υπήρχε συσσωρευμένη μεγάλη προσδοκία για κάτι καλό και ανάγκη για επαλήθευση των αρχικών αισιόδοξων εκτιμήσεων. Στην πορεία και καθώς αυτές οι προσδοκίες άρχισαν να διαψεύδονται ήταν λογικό αρκετοί να αντιδράσουν αυθόρμητα με μεγάλη δόση απογοήτευσης, αλλά και με καχυποψία απέναντι σε πιο προσγειωμένες προβλέψεις που, σημειωτέον, επαληθεύτηκαν. Οπως γλαφυρά το περιέγραψε ο kab, η όλη κατάσταση έμοιαζε ώρες ώρες με σαπουνόπερα ενώ δεν έλλειψαν και κλασικοί για τα ελληνικά δεδομένα "εμφύλιοι" του τύπου βορράς-νότος...Διευκρίνησα και σε άλλο θέμα ότι είχα κι εγώ το ρολάκι μου σ΄αυτό το δράμα!
- Υπάρχει πλέον μια κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο με την περιβόητη κλιματική αλλαγή που προσθέτει συχνά πολύ άγχος σε μας τους καιρόφιλους. Δυστυχώς δεν είναι γόνιμο μετά από μια χιονοκακοκαιρία να πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων εκτιμήσεις παγκόσμιων οργανισμών αλλά ούτε από την άλλη να καταστροφολογούμε με το παραμικρό. Το ότι ο φετεινός χειμώνας είναι ως τώρα προκλητικά φυσιολογικός δε σημαίνει ότι ξεμπερδέψαμε με την υπερθέρμανση του πλανήτη.
- Με μια φράση....κάτι τρέχει με τα μοντέλα(???)
- πιστεύω ότι η όλη λειτουργία του φόρουμ είναι και εκπαιδευτική και δίνει δημιουργική διέξοδο στους καιρόφιλους και σε ερασιτέχνες των ερασιτεχνών όπως εγώ!
Φιλικά
Σωτήρης
"

Comment