φαγητό από όσο ξέρω δεν παίζει, γιαυτό και αναπτύσεται το χ/κ. Το μυαλό της διοίκησης είναι στο να βελτιώσουν πράγματα.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΛΙ
Collapse
X
-
o ελεγχος ελεγχος
αλλα ας αφησουν τη διοικηση να συνεχισει το εργο της
και οχι μονο
να τη βοηθησουν οταν χρειαζετε να κανει γρηγορα τις προσληψεις προσωπικου
να ειναι ασφαλισμενοι οι εργαζομενοι να πληρωνονται στην ωρα τους κλπΓιώργος Ξηρολίβαδο Βεροιας 1217μ
http://penteli.meteo.gr/stations/palaioskilitsi/
Comment
-
κΑΛΗΣΠΕΡΑ κυριοι επειδη απο το πρωι ακοθστηκαν πολλα εχω μερικες ερωτησεισ.Απο ποτε ηπετοσφαιρα εχει σχεση με το χιονι και ειδικοτερα με την χιονοδρομια¨?Επισης οταν εριξε το χιονι η καινοθρια πιστα γιατι δεν πατηθηκε ? και στο κατω κατω κυριοι απο ποτε ειναι ηρωες αυτοι που κανουν την δουλεια τουσ?Ειναι φαιδρο να λεμε οτι με μιον 10 πατανε χιονι οταν αθτη ειναι η δουλεια τους.Και εγω σηκονομαι στισ 4 το πρωι αλλα δεν ειμαι ηρωας κανω αυτο για το οποιο πληρωνομαι.Αλλα πανω απο σας ξαναλεω οτι προεχει το ιδιο το βουνο καθωσ και μερικοι ανθρωποι που ολη τουσ η ζωη γυρνα γυρω απο αυτο. Καλα χιονισματαmountain
Comment
-
Αγαπητέ mountain.
Θα σου πω την άποψή μου.
Τα δημόσια χ/κ διοικούνται από επιτροπή και όχι από έναν. Ο πρόεδρος της επιτροπής είναι ο συντονιστής ή αυτός που φέρει και την τελική ευθύνη.
Εγω προσωπικά δεν προτιμώ να προσωποποιώ τα πράγματα με γενικές ένοιες όταν δεν έχω να πω κάτι μεμπτό για τις πράξεις κάποιου. (Η επιτροπή έχει μέλη πολύ σχετικά με την χιονοδρομία)
Αν για την καινούργια πίστα που δεν πατήθηκε αναφέρεσαι στο δικό μου ποστ (δηλαδή εκείνες τις ημ/νιες), δεν πρόλαβαν να την πατήσουν γι'αυτό και άνοιξαν Σάββατο και όχι Κυριακή. Αν όχι δεν γνωρίζω καλό είναι να το διευκρυνίσεις ώστε να μας ενημερώσει κάποιος εαν γνωρίζει.
Όσο αφορά το σχόλιο σου περί ήρωες, έχεις δίκαιο.
Ο όρος όπως τον κατάλαβα εγώ (γιατί δεν το έγραψα εγώ) χρησιμοποιήθηκε για να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κοίταζαν απλά το ωράριό τους (έρχομαι πρωί - φεύγω απόγευμα) αλλά προσπάθησαν το καλύτερο για το βουνό. Έδωσε έμφαση στην νοοτροπία των ανθρώπων που δουλευούν εκεί.
Συμφωνώ μαζί σου ότι πάνω από όλα προέχει το βουνό χωρίς σκοπιμότητες, και όχι μόνο το συγκεκριμένο βουνό αλλά όλα τα χ/κ.
Comment
-
Φιλε σκοστας εδω δεν μιλαμε για το τι εκαναν πιοι εκανα εξαλου με λεφτα του κρατουσ γινοντε ενοειτε οτι ολα πηγαν μπροστα οχι μονο στο σελι αλλα παντου.
Και αφου τα λεσ τοσο ομορφα γιατι υπαρχουν προβλήματα
Α οι πιστερ πως εγιναν πιστερ και τι ενοεις τεχνικος πιστα εβγαλαν καμια σχολή που ?
Γιατι τα παραθετεις ομορφα αλλο να αυτοοναμαζοντε πιστερ και αλλο να εινε στην πραγματικότητα τοτε και εγω ειμε πρωταθλητης κοσμου.
ΟΚ σταματαω εδω για αυτα
Ενας μερος για να αναπτυχθει σωστα θελει την βοηθεια ολων και οχι αυτοι και αυτοι οκ
Εχω γυρισει ολα τα χιονοδρομικα των αλπεων σε πληροφορο ολοι μα ολοι δεν ειναι απο μονοι τους αλλα εινε με πτυχια και χαρτια . Οκ
Στο σελι βλεπουμε μια αναπτυξη την οποια την στηριζουμε αλλα οχι να μην γραφουμε τα προβλήματα.
Και οταν εννοο τα προβλήματα με τα σανιδια λεω πως εινε δυνατον να περνεις το πιατακι οταν αυτο ξεκιναει στην ανηφορα και πως εινε δυνατον οτι στο ασουρμπασι ριχνεις ,,,,,,,,ενα σωρο βρισιες για να βγεις στην πιστα δηλαδη οπως και στην βασιλιτσα
Και που ειδατε να σκυβουμε να μην μας χτυπησει η καρεκλα ελεος....................
Και που ειδατε να κατεβενουμε (εγω δεν εχω προβλήμα) εν κινησει να τραβαν τα παιδακια να πεφτουν κατω να μας χτυπαει η καρεκλα στους ομους τι λετε ρε για ηρεμιστε ολα εινε καλα
Γιατι δεν ανοιγουν την νεα πιστα ποτεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Και αλλα πολα και γιατι δεν εχουν σωστα τοποθετημενα τ αστρωματα στους αναβατηρες πηγατε να δειτε αν πεσετε πανω αν χτυπησετε ........................
Εγω τα βλεπω και μιλαω σοβαρα και υπευθυνα και δεν λεω ειμε αυτος αλλα πρεπει να τα γραψω για να μην γινουν αλλα ατυχηματα.
Ολοι πληρωνουν για να απολαυσουν το χομπι τους και απετουν σεβασμο και ασφαλεια.
Ποτε δεν ανοιξαν το πρωτο σαββατο οπως το ελατοχωρι ενε μεγαλο λαθος για τι εκανα ορειβατικο απο το λουκι κατεβηκα πισω απο ρατρακ και λεω οτι ηταν οι καλυτερη μερα απο ποιοτητα χιοινιου. ανοιξαν ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.[i]
Edited by: freerideteam "
Comment
-
Φιλαράκι, δεν είπε κανένας ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.
Για να αναφερθώ στην πρώτη παράγραφο. Δυστυχώς και στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πτυχία ανάλογα και αναγνωρισιμότητα. Ο τεχνικός ασφαλείας είναι μηχανολόγος και οι πιστερ παλαιοί έμπειροι σκιέρ.
Μακάρι να υπήρχαν πτυχία και να μην χρειαζόταν το κάθε χ/κ να βαφτίζει!!!!!
Όσο αφορά την δεύτερη παράγραφο, πολύ καλά κάνεις και τα γράφεις και μπράβο σου.
+ ότι δεν λες μακακιες
Μακάρι να βρεθεί λύση στα προβλήματα που παραθέτεις.
-------------- Το σάββατο έκανα σκι στην κεντρική με χιόνι ικανοποιητικό-- την κυριακή ήμουν επάνω λένε ότι ήταν καλύτερο αλλά δεν έκανα, μάθαινα την κόρη μου.
Δεν κατάλαβα ποια εννοείς νέα πίστα , μήπως το ΑΡΗ?
Edited by: skostas
Comment
-
Φίλε mountain, δεν ειναι ολα ασπρα και μαυρα. Εχει γκρι, εχει και αλλες αποχρωσεις. Υπονοείς οτι για να διοικησει κάποιος ενα χιονοδρομικό πρέπει να είναι σκιερ? Μήπως τότε πρέπει και ο Πρόεδρος του ΟΑΚΑ να έχει σχέση με στίβο ? Μήπως ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου πρέπει να είναι γιατρός?? Μηπως ο Πρόεδρος της ΕΤΑ ή του Ακτωρα πρεπει να ξέρει σκι??? 'Ανθρωποι που μαθαίνουν, άνθρωποι με όραμα, άνθρωποι με ανοικτά μυαλά, άνθρωποι με μόρφωση, ανθρωποι που ξέρουν να επιλέγουν συνεργάτες, άνθρωποι που ξέρουν να διοικούν, άνθρωποι που ξέρουν να δουλεύουν πρεπει να είναι στο τιμόνι τέτοιων επιχειρήσεων.Originally posted by mountainκΑΛΗΣΠΕΡΑ κυριοι επειδη απο το πρωι ακοθστηκαν πολλα εχω μερικες ερωτησεισ.Απο ποτε ηπετοσφαιρα εχει σχεση με το χιονι και ειδικοτερα με την χιονοδρομια¨?Επισης οταν εριξε το χιονι η καινοθρια πιστα γιατι δεν πατηθηκε ? και στο κατω κατω κυριοι απο ποτε ειναι ηρωες αυτοι που κανουν την δουλεια τουσ?Ειναι φαιδρο να λεμε οτι με μιον 10 πατανε χιονι οταν αθτη ειναι η δουλεια τους.Και εγω σηκονομαι στισ 4 το πρωι αλλα δεν ειμαι ηρωας κανω αυτο για το οποιο πληρωνομαι.Αλλα πανω απο σας ξαναλεω οτι προεχει το ιδιο το βουνο καθωσ και μερικοι ανθρωποι που ολη τουσ η ζωη γυρνα γυρω απο αυτο. Καλα χιονισματα
Για το προσωπικό εχεις την εντύπωση πως οι άνθρωποι αυτοί πληρώνονται για να πατάνε τις πίστες βράδυ ώστε να ερχεσαι εσύ και εγώ και να βρίσκουμε τις πίστες χαλί το πρωί στις 8.30? Έχεις την εντύπωση πως οι άνθρωποι που δουλεύουν την τεχνητη χιονωση στα πηγάδια πληρώνονται για να ανεβοκατεβαίνουν με τα skidoo στα κανόνια οταν αυτά παγώνουν για να τα ξεπαγώσουν μερα νύχτα? Μην τα ισοπεδώνουμε όλα ρε παιδιά. Κανένας δεν μίλησε για ηρωες, μια αναφορά εγινε στο ποσο δύσκολη δουλειά έχουν αυτοι οι ανθρωποι.
Μην τα μπερδεύουμε. Αλλο δημοσιος υπάλληλος και άλλο δημοσιος υπάλληλος στη ΔΕΗ ή στο χιονοδρομικο κέντρο.
Τέλος, απο όλο το μίζερο κύμα χιονιού που ηρθε και εφυγε σαν παληροια, εσένα σε πείραξε γιατι δεν πατήθηκε μία πίστα για τις 3 -4 μερες που λειτούργησε το χιονοδρομικό?
Φιλικα
Αντωνηςwww.seli-ski.gr
Comment
-
Originally posted by freerideteamΚαι αλλα πολα και γιατι δεν εχουν σωστα τοποθετημενα τ αστρωματα στους αναβατηρες πηγατε να δειτε αν πεσετε πανω αν χτυπησετε ........................
απο οτι εμαθα την πρωτη κυριακι π ανοιξε δεν προλαβαν να τα τοποθετισουν τωρα ειναι ολα οκ και περιμενουν το χιονι
Comment
-
Συμφωνώ δεν πρεπει να τα ισοπεδονουμε εχεις δικιο αλλα απο τις δικες μας φωνες θα ακουστουν τα προβλήματα.
Η νεα πιστα εινε το παλιο μεγαλο πιατακι.
Για πιστερ εχει σχολές αυστρια - γερμανια ιταλια γαλλια .
Και δυστυχως στο πρωτο χιονι εβαζαν το πιατακι σαββατο απογευμα (νε λεον εχεισ δικιο )και πραγματικα ολοι μα ολοι εγω ακουγα απο διπλανουσ μου εβριζαν πραγματικη απογουτευση.
και το αν εισαι παλιος σκιερ δεν μου λεει τιποτα και εγω ειμε προπονητης στο σανιδι αλλα ειμε παλιος πρωταθλητης και εχω συμμετοχη σε παγκοσμιο τουρνουα οχι στα λογια
Οχι ξαφνικα γιναμε ολοι γαμαω αυτα πρεπει επιτελους να τα ξεπερασουμε ολοι.
Ο καθενας στον τομεα του.
Καλες καταβασεις θα τα πουμε για μια μπιριτσα στο σελι.
ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΙΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΣΚΩΤΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΝΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΑΚΙ αυτο θα το θελατε να ξαναγίνει?[i]

Α ξεχασα ο τεχνικος ασφαλειας πιστων εινε μηχανολόγος α καλα κρασια σορι παιδια ο τεχνικος ασφαλεις (αφου τυχαινει να τελειωνω φετος την Εκπαιδευτων Ορειβασιας αναρριχησης της ομοσπονδιας ) εινε Οδηγος βουνου με πτυχίο σε ολα τα αθλήματα και χειμερινα για τι πολυ απλα πρεπει να γνωριζει τα παντα για το βουνο και τις συνθηκες αλλα θα με πειτε εμεις το 1909 ειμασταν με τις φουστανελες και οι γαλλοι στο chamonix εβαζαν το πασιγνωστω τρενακι montveres .
Αχ τρομαρα μας.
Edited by: freerideteam "
Comment
-
Freerider,
Για το πιατάκι δεν γνωρίζω γιατί δεν πατήθηκε.
Όσο αφορά του πιστερ, δίκαιο έχεις αλλά.........
Στην Ελλάδα ας δούμ λίγο το νομικό πλαίσιο που διέπει τα χ/κ και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτό.
Στην χώρα μας τα περισσότερα επαγγέλματα έχουν εργασιακά δικαιώματα επι ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ διαταγμάτων.
Υπάρχει επάγγελμα χειριστής χιονοστρωτήρα?
Υπάρχει επάγγελμα χειριστής αναβατήρα?
Υπάρχει επάγγελμα πιστέρ (ούτε μετάφραση δεν υπάρχει)
Απαιτείται δίπλωμα για να οδηγήσεις όχημα στο χιόνι.
Μάλλον για το Ελληνικό κράτος ακόμα δεν υπάρχουν.
’ρα λοιπόν έχουμε την απαίτηση τα χ/κ δημόσια, δημοτικά ή ιδιωτικά να έχουν τέτοια υποδομή.
Η άποψη μου είναι αρχικά συγχαρητήρια σε όσους έχουν βαφτίσει κάπους από το να μην έχουν τίποτα και θερμά συγχαρητήρια σε αυτούς που έχουν διπλωματούχους του εξωτερικού.
Ευχής έργο είναι να λειτουργούσαν όλοι όπως αναφέρεις αλλά νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά ακόμα σε επίπεδο πολιτείας πρώτα και μετά αν οι διοικήσεις όλων των χ/κ έχουν τις γνώσεις να τα εφαρμόσουν.
Εγώ προπονητής δεν είμαι όπως και δεν είμαι ή ήμουν μέλος διοικήσεων ή προσωπικού κανενός χ/κ.
Συμφωνώ ότι ο καθένας στον τομέα του, αρκεί όμως ο τομέας να υπάρχει και να είναι θεσμοθετημένος. Μέχρι τότε κάθε βήμα καλύτερο από την πρότερη κατάσταση θετικό είναι.
Απλά επειδή όλοι κράζουνε τα χ/κ για διάφορα πράγματα, ας βλέπουμε όλες τις πτυχές τους. Υπαρχουν περιπτώσεις που πραγματικά υπάρχει αμέλεια ή κακή συμπεριφορά και περιπτώσεις όπου συμβαινουν και άλλα πράγματα.
Και νομίζω ότι αυτά δεν ισχύουν μόνο για το Σελι αλλά για όλα τα χ/κ
'Οσο αφορά τα ατυχήματα .............. ουδέν σχόλιο.......... δεν νομίζω να διαφωνεί κανένας.
Όσο αφορά τον Τεχνικό Ασφαλείας που προσέθεσες.
Το χ/κ δεν είναι βόλτα στο βουνό για να είναι κάποιος ορειβάτης ΤΑ.
Ο νόμος ρητά ορίζει ότι εφόσον υπάρχει συγκεκριμένη μηχανολογική εγκατεστημένη ισχύς, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ μηχανολόγος.
Επομένως η διοίκηση έκανε το νόμιμο, αλλά το προχώρισε παραπέρα.
Ο μηχανολόγος που πήρε κάνει σκί από μικρός (πρέπει να έχει καμία 25 χρόνια που κάνει σκι).
Επίσης είναι ειδικευμένος και γνωρίζει τα λιφτ.
Γιατί ο Τεχν Ασφ, από τον νόμο απαιτείται επειδή υπάρχει μηχανολογικός εξοπλισμός και όχι επειδή κάνουμε σκι.
Αυτός έιναι ο νόμος και όποιος θέλει ας τον αλλάξει.
Και μια και μιλάμε για ασφάλεια . Ρωτώ στα χ/κ ποιοι είναι υπέυθυνοι για την συντήρηση των λιφτ που νας μεταφέρουν. Πτυχιούχοι σχετικοί με τον αντικείμενο ή πρακτικοί.........
Κατα την άποψή μου, μπραβο στην διοίκηση που βρήκε έναν σχετικό με τα μηχανήματα και με τον χιόνι και όχι έναν απλό μηχανολόγο για να λέει απλώς ότι έχει Τ.Α.
Edited by: skostas
Comment

Comment