Ηδη μετά το GFS (αύριο θα τον αυξήσει κι άλλο) και το NOGAPS έχει αυξήσει κατά πολύ τον υετό στην Αττική για Δευτέρα και Τρίτη...Για να δούμε...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΤΙ ΠΙΝΕΙ Η Ε.Μ.Υ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ???
Collapse
X
-
H EMY EINAI ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑΣ ΓΡΙΦΟΣ.ΟΡΕΙΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΠΑΛΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΝΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ 1000ΜΕ1200 ΚΑΙ ΠΑΝΩ
ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΕΜΥ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΣΕ ΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕ ΑΠΟ ΤΑ 500ΜΕ 600 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ!
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙhttp://www.meteo.gr/stations/amfiklia/
ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!!
Comment
-
Όταν είναι να χιονίσει ψηλότερα από τις πιο ψηλές κατοικημένες περιοχές, η ΕΜΥ δεν το αναφέρει καθόλου, ή λέει το κλασικό λίγα χιόνια".Από την εμπιρεία μου έχω καταλάβει πως με το "χαμηλότερο υψόμετρο" εννοεί τα υψόμετρα εκείνα που έχουν αρκετές κατοικημένες περιοχές, δηλαδή περίπου τα <1000 μέτρα.
Όσον αφορά την Αττική, σηνύθως προσδιορίζει λέγοντας "χιόνια στην Πάρνηθα", ή "χιόνια σε Πάρνηθα και Πεντέλη" ή "χιόνια στα γύρω ορεινά", αν παίζει και ο Υμμητός μαζί. Για Αττική προσωπικά δεν έχω δει ποτέ να μιλά η ΕΜΥ για "χαμηλότερο υψόμετρο". Αν είναι να κατέωουν χαμηλέ τα χιόνια τότε προσδιορίζει και λέει "δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα Βόρεια Προάστεια", ενώ όταν είναι να κατέβουν και στα πεδινά (εκτός λεκανοπεδίου" λέετι το συνηθισμένο "στα βόρεια και ανατολικά του νομού", καθώς κάτι τέτοιο συμβαίνει όταν επικρατεί καιρός Αν. Πρ. και ασθενή φαινόμενα."Over and out.
Comment
-
Για μενα είναι ξεκάθαρο!Οταν η ΕΜΥ μιλάει και σε χαμηλότερο υψόμετρο ενοεί γύρω στα 600μ και χαμηλότερα βέβαια. Από τα 1000 και άνω τα λέει ορεινά ενώ στα πολύ ψηλα απο τα 1700 και πάνω δεν αναφέρει καν τις χιονοπτώσεις και μιλαει μονο για βροχές στα πεδινά. Αυτο τουλάχιστον έχω καταλάβει τόσα χρόνια που την παρακολουθώΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!
Comment

Comment