Announcement

Collapse
No announcement yet.

2 Κυριακάτικες ώρες στην Πεντέλη.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 2 Κυριακάτικες ώρες στην Πεντέλη.

Στην ανάπαυλα της Κακοκαιρίας του Σαββατοκύριακου απόφάσισα να πάω βόλτα στην Πεντέλη. Μια όμορφη αβάβαση από τα 465 στα 880 μέτρα σε 2.5 χιλιόμετρα. Σας ανεβάζω μερικές φωτογρααφίες από τη διαδρομή που ήταν πολύ όμορφη.

Το μικρό εκκλησάκι του ’ι Νικήτα που έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια στο βουνό
    <a href=http://imageshack.us" target="_blank"></a>

Το εκκλησάκι του Αγιου Λουκά

Η πηγή κάτω από τον Αγ. Λουκά τα τελευταία χρόνια τρέχει αρκετό νερό και είναι και πολύ ωραίο!

’ποψη μιας από τις κορυφές του βουνού

Η θέα προς τη βόρεια Αττική είχε αρχίσει να κλείνει...

Ακόμα τα κατσίκια βόσκουν, αργότερα θα τα πάρουν από το βουνό για να ξεχειμωνιάσουν αλλού.

Θυελλώδεις βορειοανατολικοί...

Η θέα από την κορυφή του Αγ. Παντελεήμονα στα 880μέτρα. Από τη μία η πράσινη β. Πεντέλη και από την άλλη τα καμμένα από την φετινή φωτιά που έκαψε όλη τη νότια πλευρά του βουνού.

"
    Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
    Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Ωραίος Λέω! Το πεύκο που γέρνει είναι όλα τα λεφτά [i]"
    Κλειστόν

Comment

Moνο η τελευταια φωτογραφια χαλαει λιγο την εικονα... Η καμμενη πλευρα μας καιει ολους... την ψυχη.

Comment

μπραβο ρε λεω.πολυ ωραια βολτουλα!
        αυτα λειπουν απο το φορουμ!
        αντε να παμε καμια βολτα χειμωνιατικη
        Αν ρωτήσεις κάτι θα φανείς μια φορά βλάκας... Αν δεν ρωτήσεις θα είσαι για πάντα...!!!
        Αν δεν ξέρεις ναγαπάς....μάθε τουλάιστον να μην πληγώνεις!
        Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες...παρά για κάτι που δεν έκανες!

Comment

Originally posted by MountExplorer
          Moνο η τελευταια φωτογραφια χαλαει λιγο την εικονα... Η καμμενη πλευρα μας καιει ολους... την ψυχη.
          Δυστυχώς είναι και από την άλλη μεριά έτσι Γιώργο, απλά η φωτογραφία έπιασε μόνο τη μια πλευρά του βουνού.
          Λεωσθένης

Comment

Ελπιζω να μην πειραζει που το βλεπω λιγο αργα αλλα εχω απορεια!

Ειμαι κατοικος της περιοχης απο παντα και ποτε μου δεν εχω βρει το δρομο (αν και δεν το εψαξα πολυ) απο που βγαινεις εκει; πας απο θετιδος ή απο καπου αλλου;

Comment

Το μονοπάτι στο οποίο αναφέρομαι εγώ ξεκινάει από εδώ:

[i]
              "
              Λεωσθένης

Comment

Είναι από τη μεριά της Ρέας-Δροσιάς η αρχή του μονοπατιού. Στρίβεις προς πλατεία Σεμέλης από τη Διονύσου, περνάς στην οδό Χλωρίδων και στρίβεις δεξιά για να βρεις το υδραγωγείο. Από το οικόπεδο δίπλα στο υδραγωγείο παίρνεις το μονοπάτι για Προφήτη Ηλία, το οποίο σε βγάζει και στην κορυφή του Αγ. Παντελεήμονα.
                Λεωσθένης

Comment

εκει που καποτε ηταν ο σταθμος του ΗΣΑπ (εχουν μεινει ακομα οι ραγες και ο σταθμος) πριν κατι εξυπνοι" τον διαλυσουν! καταλαβα thanks! "

Comment

Δεν τον έχω δει το σταθμό φίλε, ή μπορεί και να τον έχω δει και να μην έχω καταλάβει ότι είναι αυτός. Έχει ακόμα τις ράγες εκεί; Που περίπου βρίσκεται;
                    Λεωσθένης

Comment

Palia yphrxe η γραμμη ΚΗΦΙΣΙΑ - ΣΤΡΟΦΥΛΙ - ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Δυστυχως λιγοι στην περιοχη μας το ξερουν (μαλλον εχουν βολευτει με τα SUV σκουπιδια τους) Αν προσεξεις την στροφυλιου, Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και την ΡΟΔΩΝ και βαλεις λιγο φαντασια θα καταλαβεις οτι ειναι γραμμες τρενου που πέρασε από πάνω τους δρόμος. Σε πολλους κηπους υπαρχουν γραμμες ενω σου δινω και φωτο απο το Σ.Τ. Διονυσου

<a href=http://www.imageshack.gr/images/etbmdem3mu2n0wiyym2n.jpg" target="_blank">http://www.imageshack.gr/images/etbmdem3mu2n0wiyym2n.jpg</a>

http://www.imageshack.gr/images/mcdi...1tzvwtmdny.jpg

Ως παλίος κατοικος της Εκαλης θλυβομαι με την γενικη αδιαφορια σε ενα τετοιο θεμα των δημαρχων μας, τωρα επρεπε να μιλαμε για ΤΡΑΜ και να πιεζουμε αν γινει οσο πιο γρηγορα γινεται η επεκταση του ΗΣΑΠ αλλα αντι αυτου βλεπω εμπορικα κεντρα (το ματι μου ειδε ως και everest στην Δροσια) διχως υποδομες, διχως παρκινγκ σε δρομους που ειναι φτιαγμενοι απο το 50 για να εξυπηρετουν μονο χωρια και οχι τα ρυπογονα SUV των νεοπλουτων.

Το 1938 σταματησε η λειτουργια του θηριου και της γραμμης και το 1960 κατατεθηκξε προταση επαναλειτουργιας ομως καποιοι με 'οραμα' εκριναν σκοπιμο το ξιλωμα της γραμμης μιας και φανταστικαν οτι η Ροδων, η στροφιλιου, η Χαρ.Τρικουπη και η Γεω. Παπανδρεου θα ηταν αρκετα καλα φιλετα. Θυσιαστηκε η ποιοτητα της ζωης μας για να γινουν οικοπεδα οι γραμμες.

Αν σημερα υπηρχε η γραμμη θα ειμασταν πολυ καλυτερα, προς το παρων υπαρχει η virtual δημαρχος εκαλης που δεν κανει τιποτε απολυτως.

Μονο ο δημαρχος Διονυσου κανει κατι που προτεινε στο ΗΣΑΠ να γινει σταθμος στο Ναρκισκο (Εχω το πατρικο μου εκει και ειμαι 100% υπερ) αλλα ειναι φωνη στην μεση του πουθενα ο ανθρωπος.
                      "

Comment

Working...
                      X