Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ομαλή Μετάβαση???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Γιώργο, με εξαίρεση τον Ιούλιο δεν θα έλεγα οτι το καλοκαίρι ήταν ξερό εδώ, έχουν σημειωθεί πολύ πιο ξερά καλοκαίρια. ’ν κάτι ήταν θεόξερό, αυτό είναι ο χειμώνας.
    Κλειστόν

Comment

Originally posted by snowearth
      Γιώργο, με εξαίρεση τον Ιούλιο δεν θα έλεγα οτι το καλοκαίρι ήταν ξερό εδώ, έχουν σημειωθεί πολύ πιο ξερά καλοκαίρια. ’ν κάτι ήταν θεόξερό, αυτό είναι ο χειμώνας.

Kαι το πιο ηλιόλουστο θα πρόστεθα.......[i]"
      Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
      http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
      Κάμερες Μακροχωρίου:
      http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
      http://www.stravon.gr/makrochori/

Comment

ίσως κάποιες περιοχές της Μακεδονίας να ήταν μια μικρή εξαίρεση στην υπόλοιπη χώρα όμως όπως και στην Μεσόγειο γενικότερα τα πράγματα ήταν διαφορετικά.
        Ο χειμώνας ήταν ξηρός για τα νοτιοανατολικά τμήματα κυρίως της Ευρώπης πράγμα που συνεχίστηκε και το Καλοκαίρη μια παρατεταμένη περίοδο δηλ.
        Εγώ απάντησα στον Σόλωνα γι αυτό και αναφέρθηκα μόνο στην θερινή σαιζόν.
        Στην Καλαμάτα δεν έπεσε σταγώνα όλο το Καλοκαίρι σε αντίθεση με άλλες χρονιές που μόνο την περίοδο του 15Αυγουστου σε ένα 10ήμερο σημειώνωνταν συνήθως 2 με 3 αστάθειες.Ήταν η πρώτη φορά που ταξίδεψα 2 φορές μεσημέρι και δεν συνάντησα στην Ορεινή Αρκαδία ούτε σύννεφο.Πάντα η στο πήγαινε ή στο έλα θα έτρωγα μία καταιγίδα.

Comment

Φυσιολογική μετάβαση στον χειμώνα ψηφίζω και έτσι πιστεύω πως είναι. Οι ακραίες τιμές είναι μέσ στο παιχνίδι και υπολογίζονται και αυτές στα στατιστικά!
          Συκιές-Επταπύργιο Θεσσαλονίκης
          200μ.
          hhttp://users.otenet.gr/~eptapirg/

Μ.Σ.Χορτιάτη 570μ.
          http://www.hortiatis570.gr/weather

Comment

Απορώ πως ακόμη υπερτερούν οι φοβικοί ψήφοι τοης τρίτης επιλογής!!!
            Αν είναι δυνατόν!!!!!

www.northmeteo.gr
            Φιλυρο Θεσσαλονίκης - Οικισμός Γερακίνα 400μ.

Comment

Δεν θέλω να σας ξενερώσω... αλλά καλύτερα να είμαστε εξ αρχής προσγειωμένοι για να μην κάνουμε ανώμαλη προσγείωση αργότερα.

Και πέρυσι τέτοια εποχή, ομαλή φαινόταν η μετάβαση προς το χειμώνα και ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι. Αλλεπάλληλες ψυχρές εισβολές, συχνές βροχές, χιόνια στα βουνά και καταιγίδες, όλα φαίνοταν φυσιολογικά. Ώσπου φτάσαμε στις 5 Νοεμβρίου που έπεσε εκείνο το περίεργο χιόνι στην Αττική... από εκεί και μετά χάλασε το πράγμα. Μετά το χιόνι έφτιαξε ο καιρός και δεν ξαναχάλασε ποτέ... μια αιώνια λιακάδα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη, από τη Σουηδία μέχρι τη Γαύδο. [i]

Επομένως ας μη βιαζόμαστε ακόμα να βγάλουμε συμπεράσματα.

Από την άλλη βέβαια θέλω να ελπίζω ότι ο περσινός χειμώνας ήταν το κάτι άλλο, που θα μείνει στην ιστορία και δεν έχει προηγούμενο και (ελπίζω πάντα, γιατί κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει) ούτε... επόμενο.

Edited by: nickg78 "

Comment

Έτσι είναι Νίκο, ανάλογος χειμώνας είχε παρουσιαστεί το 56-57! Καταλαβαίνετε για τι συχνότητα μιλάμε!Edited by: snowearth
                Κλειστόν

Comment

Βρε παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω, σαν τον περσινό χειμώνα είχαμε αρκετές φορες στο παρελθόν, απλά όχι σε τόση μεγάλη ένταση και έκταση. ’νομβρους χειμώνες είχαμε και θα έχουμε στην χωρα μας. Ο περσινός χειμώνας θεωρήθηκε ακραίος επειδή επηρέασε μεγάλο μέρος τις Ευρώπης, και όχι μονο την περιοχή μας, χωρια που υπήρχε μια σατανική εμμονη στην
                  κυκλοφορία να παραμένει στο ίδιο μοτίβο. Και πάλι τέτοιες ακραίες καταστάσεις έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν.

Γιατί υπήρχαν και χειμώνες που όλη η Ελλάδα ήταν στην κατάψυξη μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη, και τα χιόνια ήταν συχνό φαινόμενο. Και τότε ήταν κάτι ακραίο. Αλλα αυτοί οι χειμώνες ήταν και θα είναι σπάνιοι. Πέρσι ήταν και τo el-nino και άλλοι παράγοντες που έφεραν αυτή την κατάσταση. Αν όντως ξαναεπαναληφθει χειμώνας σαν τον περσινό σε τέτοια έκταση και ένταση, τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε, αλλα κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται για την ώρα σε καμια περίπτωση.

Φέτος τα πράγματα αντιθέτως κυλούν άκρως φυσιολογικά για την ώρα, και μάλιστα έχω την εντύπωση ότι υπάρχει μια βιασύνη να μπει ο χειμώνας νωρίτερα. Γιατί οι χάρτες θερμοκρασιών της Ευρώπης για τo τέλος του μηνα παραπέμπουν σε Δεκέμβρη παρα σε Οκτώβρη. Και εκτος τον άλλον φέτος ο χειμώνας στο νότιο ημισφαίριο ήταν αρκετά βαρύς, που είναι ακόμα ένα θετικό στοιχειο. Επίσης φέτος θα έχουμε την επιρροή του la nina, που από κάθε άποψη είναι ευνοϊκό για την περιοχή μας, μιας και όσες φορες υπήρχε
                  στο παρελθόν μας ευνοούσε. Εγώ θέλω να πιστεύω πάνως ότι οι καύσωνες του καλοκαιριού θα μας βγούν σε καλό[i] Edited by: NikosThes "
                  http://www.youtube.com/watch?v=FsLwAsmHH_0

Comment

Μετά το περσινό χειμώνα που ζήσαμε, τίποτα δε μπορεί να είναι σίγουρο. Το κλίμα πλέον έχει χάσει τις ισορροπίες του.Δεν είναι τυχαίο οτι τις τρείς πιο ισχυρές βροχες(δηλαδη κατακλυσμους) που έχω ζήσει στο βόλο, συνέβησαν τους 12 τελευταίους μήνες.Επίσης το καλοκαίρι που πέρασε ήταν το πιο θερμό που έχω ζήσει στο βόλο. Ο υδράργυρος ξεπερνόυσε για πλάκα τους 42 με αποκορύφομα το 44,1(θερμοκρασία εξωπραγματική για το βόλο). Ολα αυτά κατα τηγνώμη μου πάντα, δείχνουν οτι η ομαλότητα του κλίματος έχει πάει περίπατο σε μεγάλο βαθμό και οτι απο δω και πέρα θα πρέπει να έχουμε και κάποια τύχη για να δούμε άσπρες μέρες, τύχη που παλιά δεν ήταν απαραίτητη. Μιλούσα προχθές με τη γιαγιά μου(86 χρονών, να τα χιλιάσει) και μου έλεγε οτι αυτά που συμβαίνουν με το καιρό είναι πρωτοφανη πράγματα.Παλιά μου λέει, ερχότανε ο χειμώνα σχεδόν κάθε χρονιά(υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις που βέβαια ανήκουν στο μηχανισμό ισορροπίας) και τα χιονάκια του έριχνε και τα κρύα του έκανε και απ΄όλα. ΤΥΧΗ χρειαζομαστε παιδιά. Να μας καθήσει που λέμε. Αλλιώς μόνο με το να κοιτάμε το GFS στο δεκαήμερο θα χαιρόμαστε.

Comment

Η δικια μου η γιαγια μου ελεγε για κατι απιστευτους χιοναδες στην Ευβοια με μετρα χιονι. Και ρωταω εγω τωρα. Γιατι να μην ηταν αυτο το αφυσικο και το φυσιολογικο τωρα με τους ηπιους χειμωνες?

Comment

ψηφισα την επιφυλαξη... γιατι μετα το περσινο ειπαμε.. φυσαμε και το γιαουρτι.....

Comment

Originally posted by KELLY
                          ψηφισα την επιφυλαξη... γιατι μετα το περσινο ειπαμε.. φυσαμε και το γιαουρτι.....

[i]

Μακάρι να ήμουν Ελλάδα μόνο και μόνο να το ζούσα και να μπορούσα έστω και λίγο να καταλάβω την τρομάρα που σας διακατέχει!!!

Ειλικρινά μένω με το στόμα ανοιχτό!!! "

www.northmeteo.gr
                          Φιλυρο Θεσσαλονίκης - Οικισμός Γερακίνα 400μ.

Comment

Πιστεψέ με είσαι τυχερός που δεν ήσουνα Ελλάδα.[i]"

Comment

einai akoma noris exoume mellon akoma

Aggelos

Comment

Δε μ'αρέσει καθόλου η πορεία του γφσ για αρχές Νοεμβρίου....
                                www.northmeteo.gr Μη αυτοματοποιημένες προγνώσεις για περιοχές της Ελλάδας

Comment

Working...
                                X