Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΣΤΑΘΜΟΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Να συμπληρωσω οτι σημερα ειχαμε αλλη μια καταθεση απο Μηλο!
    Φτασαμε λοιπον αισιως στα 1020 ευρω. 900 εφυγαν για τον σταθμο και μενουν 120 για τριποδα/ιστο κτλ.

Comment

• Μπράβο [i] "
      Κλειστόν

Comment

• Originally posted by MountExplorer
        Να συμπληρωσω οτι σημερα ειχαμε αλλη μια καταθεση απο Μηλο!
        Φτασαμε λοιπον αισιως στα 1020 ευρω. 900 εφυγαν για τον σταθμο και μενουν 120 για τριποδα/ιστο κτλ.
        Και οι συμμετέχοντες Γιώργο στους 22 αν δεν κάνω λάθος!

Comment

• 21...

Καποιοι Θεσσαλονικεις που υποσχεθηκαν δεν εβαλαν ακομη χρηματα.... ενω εβαλαν ατομα που δεν ειναι απο Θεσσαλονικη και δεν με εχουν καν γνωρισει ποτε, για να ξερουν σε ποιανου λογαριασμο μπαινουν τα χρηματα. Και εκεινοι πιστευω οτι αξιζουν ειδικη μνεια...

Comment

• Originally posted by MountExplorer
            21...

Καποιοι Θεσσαλονικεις που υποσχεθηκαν δεν εβαλαν ακομη χρηματα.... ενω εβαλαν ατομα που δεν ειναι απο Θεσσαλονικη και δεν με εχουν καν γνωρισει ποτε, για να ξερουν σε ποιανου λογαριασμο μπαινουν τα χρηματα. Και εκεινοι πιστευω οτι αξιζουν ειδικη μνεια...
            Συμφωνώ απολύτως Γιώργο , πολύ συχνά περνάει και από το δικό μου μυαλό αυτό.

Comment

• ΤΡΙΠΟΔΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΩΝΥΜΟ.....................
              καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

• Καλησπέρα παιδιά,
                Το θέμα του σταθμού έχει πάρει πολλές τροπές και πλέον αποτελεί την καθημερινή μου ασχολία καθώς υπάρχουν συνεχώς αλλαγές και ακυρώσεις.

Απλά να πω πως στο θέμα μας έχει μπλεχτεί και το Αστεροσκοπείο που θέλει να αγοράσει το σταθμό αλλά ζητάει και κάποια στανταρ τοποθεσίας.

Το σίγουρο μέχρι στιγμής είναι οτι θα μπει ο σταθμός στο χωριό τελικά και όχι στις κεραίες καθώς θα υπάρχει πρόβλημα μετάδοσης. Το ποιος θα τον αγοράσει και που θα μπει είναι κάτι αβέβαιο ακόμα.

Όταν υπάρξουν σίγουρες ειδήσεις θα σας τις μεταφερω αμέσως!

ΥΓ. Δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο να βάλουμε έναν σταθμό[i]

"
                Συκιές-Επταπύργιο Θεσσαλονίκης
                200μ.
                hhttp://users.otenet.gr/~eptapirg/

Μ.Σ.Χορτιάτη 570μ.
                http://www.hortiatis570.gr/weather

Comment

• Σε περιπτωση που το Αστεροσκοπειο αγορασει σταθμο, τοτε εχουμε χρηματα για μια πολυ καλη Mobotix καμερα.

Ειμαστε σε αναμονη και ευελπιστουμε να τελειωσει μια ωρα αρχιτερα αυτη η ιστορια.

Comment

• Καλησπέρα. Θα ήθελα και εγώ να καταθέσω την άποψη μου σχετικά με την τοποθέτηση του Σταθμού στον Χορτιάτη. Από ότι παρακολουθώ ήταν ένα όνειρο και ένας στόχος από τα παιδιά της Θεσσαλονίκης να μπει ο σταθμός στον Χορτάτη. Βασικά ο στόχος ήταν να μπει στο βουνό Χορτιάτης και όχι στους πρόποδες η στο χωριό, αλλά λόγω των διάφορων δυσκολιών που αναφέρθηκαν αποφασίστηκε στο χωριό. Φαντάζομαι έως εδώ να τα λέω σωστά. Από εκεί και πέρα και πριν φτάσετε στην διαδικασία να ζητήσετε χρήματα από τον κόσμο, θα έπρεπε φαντάζομαι να υπήρχε ένας απλούστατος σχεδιασμός. Δηλαδή να είχατε εξασφαλίσει το μέρος όπου θα φιλοξενήσει το σταθμό και η adsl γραμμή. Αν αυτό δεν ήταν εξασφαλισμένο τότε κακώς προχωρήσατε στην όλη διαδικασία. Αν πάλι που το θεωρώ προφανές και σίγουρο αυτό είχε βρεθεί δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναστέλλετε την διαδικασία λόγω του αστεροσκοπείου αφού κάνατε έναν ολόκληρο κόπο και χάσατε πολύ χρόνο να μαζέψετε χρήματα να αγοράσετε τον σταθμό. Γνώμη μου είναι πως αφού παραγγείλατε τον σταθμό θα πρέπει να τον βάλετε το γρηγορότερο στο μέρος που εσείς έχετε αποφασίσει. Ο διαφορετικός σχεδιασμός αντί αυτού θα ήταν πάλι απλούστατος: Δεν έχουμε χρήματα δεν απευθυνόμαστε στο αστεροσκοπείο μήπως και ενδιαφέρεται για την εγκατάσταση του σταθμού στον Χορτιάτη? Οπότε γλιτώνατε τόσο χρόνο προσπάθειας. Έτσι όπως τα λέτε τώρα, φαντάζομε θα αισθάνονται και άσχημα όσοι συμμετείχαν σε αυτοί την προσπάθεια και θα ήθελαν ήδη από χτες την λειτουργία τού σταθμού στον Χορτιάτη, αφού όπως φαίνεται θα βγει ο χειμώνας και ακόμη θα ψάχνεστε με τον σταθμό.<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" />

"
                    ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!

Comment

• Φιλε civil Athens, ισως να παρερμηνευσες κατι.

Χωρος υπαρχει μεσα στο χωριο και με adsl συνδεση. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να ΜΗ μπει σταθμος.

Comment

• Αγαπητέ Ηλία υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζεις και κακώς γίνεσαι εριστικός..

Η θέση με adsl και ασφάλεια είχε βρεθεί από το καλοκαίρι κιόλλας από εμένα τον ίδιο!!
                        Δεν θεώρησα όμως το μέρος κατάλληλο για το Αστεροσκοπείο και γι αυτό δεν πίεσα καταστάσεις!!
                        Τα λεφτά μαζεύτηκαν σε έναν μήνα κι έτσι προχωρήσαμε στην παραγγελία! Ακριβώς την ημέρα της παραγγελίας με πήρε τηλ ο κ.Λαγουβάρδος και από τότε έχει ξεκινήσει μια διαδικασία εύρεσης κατάλληλου τόπου.

Σε πληροφορώ οτι κι εγώ τον θέλω το ίδιο με όλους αυτον τον σταθμό και με απασχολεί καθημερινά με τηλέφωνα, φωτογραφίες κλπ κλπ.. και είμαι σίγουρος οτι θα τον έχουμε σύντομα κοντά μας.
                        Συκιές-Επταπύργιο Θεσσαλονίκης
                        200μ.
                        hhttp://users.otenet.gr/~eptapirg/

Μ.Σ.Χορτιάτη 570μ.
                        http://www.hortiatis570.gr/weather

Comment

• Εχουμε προβει σε παραγγελια του σταθμου απο την Cybex, ηδη απο τις 13/11, ημερα κατα την οποια κατεθεσα 895 ευρω στον λογαριασμο που διατηρει η εταιρια. Αυτο το οποιο συνεβη ειναι οτι δεν υπηρχε σε στοκ, με αποτελεσμα να εχουμε καθυστερηση. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ομως, το Εθνικο Αστεροσκοπειο Αθηνων εμαθε για το project, και εδειξε ενδιαφερον. Ετσι τα πραγματα περιπλεχτηκαν περισσοτερο. Προς το τελος του μηνα θα πρεπει να εχει φτασει ο σταθμος, και θα αποφασιστει αν θα ειναι ιδιωτικος ή θα αγοραστει απο το Ε.Α.Α.

Στην περιπτωση που τον βαλει το Ε.Α.Α. τοτε με τα χρηματα που συγκεντρωσαμε θα αγορασουμε Webcam εξωτερικης χρησης, μαρκας Mobitex που ειναι παντος καιρου, και θα την τοποθετησουμε στον Χορτιατη. Αλλοιως επιστρεφουμε στο αρχικο πλανο, και τοποθετουμε τον σταθμο εμεις ως ιδιωτες, στον χωρο που εχουμε ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.Edited by: MountExplorer

Comment

• Εαν έχετε βρεί τον χώρο που μπεί θα τότε γιατί ο selas777 λέει ότι είναι αβέβαιο το που θα μπεί? Επίσης ξεκινήσατε με στόχο το σταθμό η κάμερα είναι άλλο θέμα νομίζω. Αποψή μου είναι ότι για την κάμερα δεν είναι ανάγκη να δώσετε 1000ευρώ να βάλετε μομπτιξ αφού μπορείτε με 200ευρώ να βάλετε άνετα μια εξίσου καλή στον χώρο που θα μπεί ο σταθμός αφού θα υπάρχει υπολογιστής και θα μπορεί να συνδεθεί με αυτόν. Εξάλου το snowreport από ότι έχω καταλάβει έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και για χρηματοδότηση κάμερας mobotix!

Comment

• Ηλια εξηγησα τα πιθανα σεναρια. Αν μπορεσουμε να βαλουμε και σταθμο αλλα και καμερα μαζι, φυσικα και θα το πραξουμε. Η φθηνη καμερα πρεπει να μπει μεσα στο σπιτι και να κοιταζει απο ενα παραθυρο. Σε αντιθεση με την ακριβη που τοποθετειται σε εξωτερικο χωρο και ειναι σαφως καλυτερη.

Comment

• Κάνεις λάθος mount. H φθηνή κάμερα μπαίνει και έξω!απλά σε ένα κουτάκι που πουλάνε και κάνει 100ευρώ και έχει και θερμενόμενο τζάμι. Τέτοια έχει μπει στον σταθμό του Βύρωνα που βλέπει Υμητό.

- Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνομαι εριστικός! Κάποιος που βλέπει να συζητάτε στο φόρουμ έναν χρόνο τώρα και αφού βρείκατε την άκρη και λέτε ότι όλα είναι οκ, και όπου να ναι μπαίνει ο σταθμός, να διαβάζει ότι είναι αβέβαιο τελικά το πότε και που θα μπεί! πως θα αισθανθεί?<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /> Προσωπικά χαίρομαι να μπεί σταθμός και στον Χορτιάτη και φυσικά και όποιος άλλος σταθμός σε καινούργια περιοχή είναι ευπρόσδεκτος αλλά έτσι όπως το συζητάτε φαίνεται ότι πάτε σαν πρότζεκτ σταθμού στο Εβερεστ "

Comment

Working...
                                X