Announcement

Collapse
No announcement yet.

Πως Χασαμε την Ολυμπια

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Πως Χασαμε την Ολυμπια

Καλημερα σε ολους και ολες.

Σας γραφω απο το Πελοπιο, Ηλειας, οπου και διαμενω.

Το χωριο (μου) την γλυτωσε απο θαυμα, αλλα κυριως επειδη απεχει περιπου 2 χιλιομετρα απο την Ολυμπια. Μεταξι του Πελοπιου και της Ολυμπιας βρισκεται χτισμενο πανοραμικα, οπως και το Πελοπιο, σε βουνο, το χωριο Πλατανος.

Οι δυναμεις της πυροσβεστικης επιχειρουσαν στο Πελοπιο απο της 8 το πρωι της Κυριακης μεχρι και περιπου της 2 το μεσημερι.

Απο το πουθενα ξεφυτρωσαν τρεις νεες εστιες στο χωριο γυρω στις 11 το πρωι προς την μερια του Πλατανου. Τρεια αεροσκαφη και ενα ελικοπτερο εσπευσαν στις τρεις νεες εστιες για να προλαβουν την φωτια πριν μπει στο χωριο Πλατανος και μετα στην Ολυμπια.

Απο της 2 εως της 3.30 τα 3 αεροσκαφη πηγαν για ανεφοδιασμο. Μια σημαντικη εστια του Πελοπιου, στα 200 μετρα απο το σπιτι μου, αναζωπηρωθηκε, κατεβηκε γυρω στις 1 στα 40 μετρα απο το σπιτι μου. αλλα αλλαξε πορεια λογω ανεμων και συνεχισε προς το γειτονικο χωριο Πουρναρι, οπου και το επληξε.

Εν τω μεταξι η φωτια ειχε μπει στο χωριο Πλατανος οπου χαθηκε μια γυναικα και απειλησε αρκετα σπιτια. Εναεριες δυναμεις δεν υπηρχαν λογω του οτι ειχαν παει για ανεφοδιασμο. ΕΤΣΙ σιγα σιγα γυρω στις 3.30 η φωτια ειχε περασει στην Ολυμπια, με πρωτο σταθμο το Ξενοδοχειο Αμαλια και εν συνεχεια... εφτασε μεχρι την Ολυμπ. Ακαδημια και το νεο μουσειο, αλλα επισης και απο την απεναντι μερια πανω απο το παλιο μουσειο. Η συγκαιρια ηταν τετοια, και οι εστιες τοσες πολλες, που αν δεν χρειαζονταν να πανε για ανεφοδιασμο τα αεροσκαφη η καταπρασινη Ολυμπια δεν θα ειχε καει στον βαθμο που καηκε. Αυτα ειναι τα σιγουρα νεα και πραγματικοτητα που μπορω να σας μεταφερω γιατι τα εζησα.

Απο την αλλη ακουστηκε οτι τα οχηματα της πυροσβεστικης ειχαν μαζευτει γυρω απο το σπιτι του δημαρχου Ολυμπιας και ενα ξενοδοχειο και τα φυλαγαν μη και πιασουν φωτια.

Το αλλο που ακουστηκε ειναι οτι οι κατοικοι της Ολυμπιας, σε αντιθεση με κατοικους του Πλατανου, Πελοπιου, Πουρναριου... καθονταν στις καφετεριες (της Ολυμπιας) και χαζευαν την φωτια!

Δεν υοθετω τα δυο παραπανω κουτσομπολια... δεν ημουν στην Ολυμπια την ωρα που ειχε εκδηλωθει η φωτια, απλα μεταφερω εδω το τι ακουστηκε.

Κουραγιο σε ολους και ολες,

Φιλικα,

Profitis Elias
    Φιλικα,

Profitis Elias (Νίκος)

... If you snow me yours, Ill snow you mine :)

Πραγματικα ρε φιλε , μολις ακουσα οτι η φωτια εφτασε αρχαια Ολυμπια, θυμηθηκα εσενα απο τις αναφορες σου για εκει, πρεπει να εζησες και να ζησατε τραγικες στιγμες αλλα να δοξαζεται τον Θεο που δεν εγινε κατι ανεπανορθωτο , οχι υλικο αλλα ανθρωπινη ζωη μιλαω...

Comment

φίλε Ηλία να λες Δοξα σοι ο Θεος που δε καηκατε ζωντανοι.
      να χεις κουραγιο και δύναμη και συ και ολοι οι κατοικοι του χωριου να ξαναφτιαξετε απο την αρχη τα οσα χασατε.
      μην χανετε την πιστη σας. ολα θα γινουνε. αρκει που ειστε καλα.

κελλυ

Comment

ΗΛΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ..

ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΦΟΡΟΥΜΙΤΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΕΔΙΝΕ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΕΛΕΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ!

ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΗΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΑΣ.
        ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ.
        ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΩΝ ΣΑΣ.

ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.....

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ , ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ.

ΦΙΛΙΚΑ,
        ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"

www.northmeteo.gr
        Φιλυρο Θεσσαλονίκης - Οικισμός Γερακίνα 400μ.

Comment

Originally posted by Profitis Elias

Το χωριο (μου) την γλυτωσε απο θαυμα, αλλα κυριως επειδη απεχει περιπου 2 χιλιομετρα απο την Ολυμπια. Μεταξι του Πελοπιου και της Ολυμπιας βρισκεται χτισμενο πανοραμικα, οπως και το Πελοπιο, σε βουνο, το χωριο Πλατανος.

Οι δυναμεις της πυροσβεστικης επιχειρουσαν στο Πελοπιο απο της 8 το πρωι της Κυριακης μεχρι και περιπου της 2 το μεσημερι.

Απο το πουθενα ξεφυτρωσαν τρεις νεες εστιες στο χωριο γυρω στις 11 το πρωι προς την μερια του Πλατανου. Τρεια αεροσκαφη και ενα ελικοπτερο εσπευσαν στις τρεις νεες εστιες για να προλαβουν την φωτια πριν μπει στο χωριο Πλατανος και μετα στην Ολυμπια.

Απο της 2 εως της 3.30 τα 3 αεροσκαφη πηγαν για ανεφοδιασμο. Μια σημαντικη εστια του Πελοπιου, στα 200 μετρα απο το σπιτι μου, αναζωπηρωθηκε, κατεβηκε γυρω στις 1 στα 40 μετρα απο το σπιτι μου. αλλα αλλαξε πορεια λογω ανεμων και συνεχισε προς το γειτονικο χωριο Πουρναρι, οπου και το επληξε.

Εν τω μεταξι η φωτια ειχε μπει στο χωριο Πλατανος οπου χαθηκε μια γυναικα και απειλησε αρκετα σπιτια. Εναεριες δυναμεις δεν υπηρχαν λογω του οτι ειχαν παει για ανεφοδιασμο. ΕΤΣΙ σιγα σιγα γυρω στις 3.30 η φωτια ειχε περασει στην Ολυμπια, με πρωτο σταθμο το Ξενοδοχειο Αμαλια και εν συνεχεια... εφτασε μεχρι την Ολυμπ. Ακαδημια και το νεο μουσειο, αλλα επισης και απο την απεναντι μερια πανω απο το παλιο μουσειο. Η συγκαιρια ηταν τετοια, και οι εστιες τοσες πολλες, που αν δεν χρειαζονταν να πανε για ανεφοδιασμο τα αεροσκαφη η καταπρασινη Ολυμπια δεν θα ειχε καει στον βαθμο που καηκε. Αυτα ειναι τα σιγουρα νεα και πραγματικοτητα που μπορω να σας μεταφερω γιατι τα εζησα.

Απο την αλλη ακουστηκε οτι τα οχηματα της πυροσβεστικης ειχαν μαζευτει γυρω απο το σπιτι του δημαρχου Ολυμπιας και ενα ξενοδοχειο και τα φυλαγαν μη και πιασουν φωτια.

Το αλλο που ακουστηκε ειναι οτι οι κατοικοι της Ολυμπιας, σε αντιθεση με κατοικους του Πλατανου, Πελοπιου, Πουρναριου... καθονταν στις καφετεριες (της Ολυμπιας) και χαζευαν την φωτια!

Δεν υοθετω τα δυο παραπανω κουτσομπολια... δεν ημουν στην Ολυμπια την ωρα που ειχε εκδηλωθει η φωτια, απλα μεταφερω εδω το τι ακουστηκε.

Φιλικα,

Profitis Elias

Elias na se rotiso kati re file. Grafeis oti ksepidisan ksafnika 3 kainourgies esties fotias. Etsi apo periergiea mia kai pou ta ezises apo koda ta pragmata, paize na einai emprismos i itan kapia anazopirosi i kamia kainourgia estia apo tpt koukounaria pou petagodan kai tetoia?

Edited by: FD3S

Comment

Originally posted by FD3S
            Originally posted by Profitis Elias

Φιλικα,

Profitis Elias

Elias na se rotiso kati re file. Grafeis oti ksepidisan ksafnika 3 kainourgies esties fotias. Etsi apo periergiea mia kai pou ta ezises apo koda ta pragmata, paize na einai emprismos i itan kapia anazopirosi i kamia kainourgia estia apo tpt koukounaria pou petagodan kai tetoia?

Φιλε FD3S ειλικρινα πλεον δεν ξερω τι να υποθεσω και για τις νεες εστιες και για τις αναζωπηρωσεις. Αστυνομικος, ενοικος μου στο σπιτι μου, που συζητουσαμε χθες το βραδι, μου ειπε οτι τα πουλια επιαναν φωτια, πεταγαν πιο περα για να σωθουν, πεφταν σε ξεροχορτα η δεντρα και φουντωναν νεες εστιες. Το ιδιο γινοταν και με τα ποντικια του δασους, τρεχαν να γλυτωσουν και πυροδοτουσαν νεες εστιες.

Απο την αλλη, οι καυτρες απο τις πευκες ηταν τοσο μεγαλες, ο ανεμος απο μονος του, αλλα και με την ενισχυση που του εδιναν τα μετωπα των πυρκαγιων, που τις πηγαινε δεξια και αριστερα... οπου επεφταν (οι καυτρες) σιγουρα καποια ζημια εκαναν και αυτες. Οσο για τις κουκουναρες, αστα να πανε... ο κροτος που εκαναν (καθως και τα καλαμια) ακουγοταν τουλαχιστον στο 1 χιλιομετρο. Στο χωριο μου, το Πελοπιο, φιλος μου μου ειπε οτι κουκουναρα τιναχτικε 500 μετρα πανω απο την ρεματια και περασε απο το εξωκλησι του Αγ. Γεωργιου στην Μονη του Αγιου Ιωαννη!

Εγω φιλε δεν ειδαν τα ματια μου θυματα, ουτε καηκαν σπιτια στο χωριο μου. Καηκε πολυ μα πολυ πρασινο.

Αλλα, δεν θα ξεχασω ποτε την βουη της φωτιας ξημερωματα Κυριακης. Φωτια και καπνους ειχα δει απο την τηλεοραση απο ταινιες και οχι. Αλλα την βουη δεν την ειχα ποτε ζησει! Δεν ξεχνιονται αυτα τα πραγματα.

Ελπιζω να συμμαχισει ο καιρος μαζι μας για να ευνοηθει καπως η κατασταση στα μετωπα της Αρκαδιας και Ευβοιας. Αλλα μετα θα περιμενουμε τις πλημυρες...

Φιλικα,

Profitis Elias

Pelopio, Ancient Olympia
            Φιλικα,

Profitis Elias (Νίκος)

Comment

- Τα πουλιά και τα λοιπά ζώα δεν μπορούν να μεταδώσουν τη φωτιά σε μεγάλη απόσταση.

- Η κουκουνάρες δεν τινάζονται 500μέτρα με τίποτα. Για την ακρίβεια δεν τινάζονται παρά λίγα μέτρα. Μπορούν όμως να μεταδώσουν τη φωτιά σε μεγάλη απόσταση όταν η φωτιά είναι σε πλαγιά και καταφέρουν και κυλήσουν προς τα κάτω.

- Αντίθετα οι καύτρες (καιόμενα κλαδάκια κυρίως) με τη βοήθεια της θερμότητας και το ανέμου μπορούν να ταξιδέψουν σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς να σβήσουν. Συνήθεις αποστάσεις είναι 100-200 μέτρα, συμβαίνει όμως να είναι και αρκετά μεγαλύτερες κάποιες φορές. Τα 500 μέτρα δεν είναι υπερβολή. Τα κουκουνάρια πολλές φορές συμπεριφέρονται σαν καύτρες.
              Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
              Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Comment

Το τελευταιο ανεκδοτο" για το πως σωσαμε την Ολυμπια, το οποιο ακουσα χθες ειναι οτι στο παλιο μουσειο βρισκονταν την ωρα της φωτιας καποιος τρανος (υπο)αξιωματικος στρατου που τηλεφωνησε (λεει) σε καποιον υπουργο, τον εχεσε και του ζητησε να στειλει τρεια αεροσκαφη για να σβησουν οτι ειχε απομεινει απο το πρασινο της Ολυμπιας. Εαν κατι τετοιο ισχυει, τοτε το σεναριο το δικο μου οτι τα αεροσκαφη ειχαν παει για ανεφοδιασμο μεταξι 2 με 3.30 ειναι ακυρο και οποτε συμπαιρενουμε οτι μαλλον καποιοι ηθελαν την Ολυμπια αβοηθητη στο ελεος των πυρκαγιων. Ελπιζω να ισχυει το δικο μου σεναριο.

Ευχαριστω.

Φιλικα,

Profitis Elias

Pelopio, Ancient Olympia"
                Φιλικα,

Profitis Elias (Νίκος)

Comment

Originally posted by LeoP
                  - Τα πουλιά και τα λοιπά ζώα δεν μπορούν να μεταδώσουν τη φωτιά σε μεγάλη απόσταση.

- Η κουκουνάρες δεν τινάζονται 500μέτρα με τίποτα. Για την ακρίβεια δεν τινάζονται παρά λίγα μέτρα. Μπορούν όμως να μεταδώσουν τη φωτιά σε μεγάλη απόσταση όταν η φωτιά είναι σε πλαγιά και καταφέρουν και κυλήσουν προς τα κάτω.

- Αντίθετα οι καύτρες (καιόμενα κλαδάκια κυρίως) με τη βοήθεια της θερμότητας και το ανέμου μπορούν να ταξιδέψουν σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς να σβήσουν. Συνήθεις αποστάσεις είναι 100-200 μέτρα, συμβαίνει όμως να είναι και αρκετά μεγαλύτερες κάποιες φορές. Τα 500 μέτρα δεν είναι υπερβολή. Τα κουκουνάρια πολλές φορές συμπεριφέρονται σαν καύτρες.

Φιλε LeoP οι τρεις εστιες που αναφερα για το χωριο μου απηχαν περιπου τα 50 μετρα η μια απο την αλλη. Συμφωνω μαζι σου για το οτι οι καταραμενες οι καυτρες πρεπει να εκαναν μεγαλη ζημια τελικα.

Φιλικα,

Profitis Elias

Pelopio, Ancient Olympia
                  Φιλικα,

Profitis Elias (Νίκος)

Comment

Ηλία, ποιοι να ήθελαν την Ολυμπία καμμένη; Απλά ταυτόχρονα με την Ολυμπία καιγόντουσαν τόσες πολλές άλλες περιουσίες, σπίτια, ζωές. Δηλαδή πιστεύεις ότι την ώρα που η μάνα έχανε το παιδί και το παιδί τη μάνα στην κυριολεξία οι άλλοι έβρισκαν ευκαιρία να εφαρμόσουν τα ανθελληνικά τους πιστεύω; Δεν μου στέκει αυτό με τίποτα.

Για την καταστροφή μεγάλου μέρους του πρασίνου της Ολυμπίας όπως και για τις υπόλοιπες καταστροφές σε περιουσίες και ανθρώπινες ζωές θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό με τη γνώμη ενός (δε θυμάμαι την ιδιότητά του) που άκουσα στο ραδιόφωνο ο οποίος πάνω-κάτω είπε ότι η ευθυνοφοβία και η έλλειψη μαγκιάς ήταν η αιτία που οι εντολές δεν έφευγαν από τα κέντρα συντονισμού και δεν εφαρμόζονταν σωστά και στο χρόνο που έπρεπε. Αυτό μου φαίνεται πολύ λογικό και ταιριάζει στην πρακτική του Ελληναρά.

"
                    Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
                    Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Comment

Πραγματικό γεγονός στην φωτιά της Βρύσης- Αλιβερίου- Σέτας Ευβοίας.

Πήρε φωτιά θάμνος μπροστά μας ενώ το μέτωπο της φωτιάς ήταν πάνω ένα χιλίομετρο μακρυά. Ούτε εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε με κινητό τηλέφωνο , ούτε κάποιος από την παρέα έριξε αποτσίγαρο , ούτε ήταν ο καταλύτης κάποιου αυτοκινήτου.
                      Μια πολύ δυνατή ριπή αέρα μετέφερε προφανώς κάποια καύτρα και παρά την εξασθένηση της λόγω της απόστασης ο θάμνος ήταν έτοιμος για φωτιά και άρπαξε.

Τα πουλιά και ζώα μεταφέρουν την φωτιά αλλά όχι σε μεγάλες αποστάσεις. Το κακό που κάνουν είναι οτι πλαταίνουν το μέτωπο κάθετα στην διεύθυνση του ανέμου. Κακό" σε εισαγωγικά γιατί απλά προσπαθούν να γλιτώσουν από την φωτιά και με την αποτυχία τους γίνονται καινούργια εστία φωτιάς."
                      http://www.weatherlink.com/user/koem1977/

Comment

Originally posted by LeoP
                        Ηλία, ποιοι να ήθελαν την Ολυμπία καμμένη; Απλά ταυτόχρονα με την Ολυμπία καιγόντουσαν τόσες πολλές άλλες περιουσίες, σπίτια, ζωές. Δηλαδή πιστεύεις ότι την ώρα που η μάνα έχανε το παιδί και το παιδί τη μάνα στην κυριολεξία οι άλλοι έβρισκαν ευκαιρία να εφαρμόσουν τα ανθελληνικά τους πιστεύω; Δεν μου στέκει αυτό με τίποτα.

Για την καταστροφή μεγάλου μέρους του πρασίνου της Ολυμπίας όπως και για τις υπόλοιπες καταστροφές σε περιουσίες και ανθρώπινες ζωές θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό με τη γνώμη ενός (δε θυμάμαι την ιδιότητά του) που άκουσα στο ραδιόφωνο ο οποίος πάνω-κάτω είπε ότι η ευθυνοφοβία και η έλλειψη μαγκιάς ήταν η αιτία που οι εντολές δεν έφευγαν από τα κέντρα συντονισμού και δεν εφαρμόζονταν σωστά και στο χρόνο που έπρεπε. Αυτό μου φαίνεται πολύ λογικό και ταιριάζει στην πρακτική του Ελληναρά.

LeoP, οι πυροσβεστες μας αποδειξαν και ευθυνη και μαγκια, πραγμα το οποιο στοιχισε σε πολλους την ζωη τους. Εκεινοι που εδειξαν ευθυνοφοβία και η έλλειψη μαγκιάς μαλλον ηταν τα ατομα πισω απο τον συντονισμο.

Στο χωριο μου αυτη την στιγμη δεν υπαρχει καποια εστια που καει. Παρολα ταυτα καθε βραδι απο την Δευτερα μεχρι και χθες το βραδι (και πιθανως και αποψε) κανουν περιπολιες αστυνομικα και πυροσβεστικα οχηματα προς ολες τις κατευθυνσεις. Το ερωτημα που τιθεται ειναι γιατι τωρα ρε γαμωτο και οχι πριν την Κυριακη, την ημερα της φρικης στο δημο Αρχ. Ολυμπιας;

Κατι τους ενεργοποιησε τωρα, και οχι πριν! Φαγανε κλωτσιες; βρισιες; Μηπως ενεργοποιουμαστε κατοπιν "εορτης"; Απο την Δευτερα και δωθε ξεφυτρωσαν τα αστυνομικα, τα πυροσβεστικα, οι μηχανικοι, απο ολη την Ελλαδα. Καλα, που ηταν πριν; Επρεπε να φτασει η φωτια στην Ηλεια για να μας βοηθησουν ουσιαστικα; Περασε απο Παρνηθα... γιοκ...περασε απο Λακωνια...ξανα γιοκ, περνα απο Μεσσηνια... και φτανει στην Ηλεια. Αντε να μην ηταν νησι η Πελοποννησος!

Ανθρωπια ειδα, οπως βλεπω και μεσω του φορουμ εδω, αλλα συντονισμο δεν ειδα και φοβαμαι οτι ποτε δεν θα δουμε στην Ελλαδα.

Με απογοητευση,

Profitis Elias

Pelopio, Ancient Olympia"
                        Φιλικα,

Profitis Elias (Νίκος)

Comment

και τωρα λιακο καιει και την αρκαδια τι να πεις. οτι και να πεις εχεις δικιο φιλε μου. θα φτασει η φωτια στη θαλασσα και μετα θα σταματησει. εγω ειμαι περιεργη σημερα πια μια βδομαδα κλεινει. τι σκατα κανουνε και δεν εχει σβυσει???????????????????????? για ποιο λογο? δε φυσαει... γιατι τους φευγει τοσο πολυ η κατασταση?

δε ξερω τι να πω.

κουραγιο φιλε.

Comment

Ο Στρατηγός Ανεμος", η "ασύμμετρη παπαριά" και το "μικροκλίμα" παιδιά.....

το νου σας σε αυτά......αυτά την κάνανε όλη τη ζημιά....."
                            Παραδοσιακός Ξενώνας "Χοροστάσι" στον Παρθενώνα (Σιθωνία) και σε υψόμετρο 320μ.Για διακοπές δίπλα στο βουνό και την θάλασσα ταυτοχρόνως.
                            Η Χαλκιδική....στα "πόδια" σας
                            WWW.HALKIDIKIPARTHENON.GR

Comment

Originally posted by KELLY
                              και τωρα λιακο καιει και την αρκαδια τι να πεις. οτι και να πεις εχεις δικιο φιλε μου. θα φτασει η φωτια στη θαλασσα και μετα θα σταματησει. εγω ειμαι περιεργη σημερα πια μια βδομαδα κλεινει. τι σκατα κανουνε και δεν εχει σβυσει???????????????????????? για ποιο λογο? δε φυσαει... γιατι τους φευγει τοσο πολυ η κατασταση?

δε ξερω τι να πω.

κουραγιο φιλε.

Να πω και εγώ τι γνώμη μου.

Φταίει ότι όλοι ασχολούνται με τις αποζημιώσεις, τα καινούργια σπίτια,

τα ταμεία αρωγής, τις δημοσκοπησεις και όλα τα σχετικά.

Και κυρίως φταίει ότι τα κανάλια ασχολούνται κυρίως με όλα τα παραπάνω.

Διότι αγαπητοί μου φίλοι, εάν τους έκραζαν οι δημοσιογράφοι,

υπερβολικοί η μή, τότε να δείτε πως θα κοίταζαν περισσότερο

το συντονισμό της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Εαν τους έκραζαν οι δημοσιογράφοι, και είχαν κάποιο πολιτικό

κόστος, τότε και μόνο τότε

πιθανόν να είχαν κάποια αποτελέσματα.

Λέμε για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Φανταστείτε λοιπόν ότι υπάρχουν δασοπυροσβέστες από τη Γαλλία,

Κύπρο, Ισραήλ και όπου αλλού, οι οποίοι παλεύουν με κίνδυνο

της ζωής τους να σβήσουν τις φωτιές στην Ελλάδα και εμείς περί άλλων

τυρβάζουμε.

Αυτή την εικόνα δείχνουμε στο εξωτερικό. Δυστυχώς αυτή.

Φιλικά

Γιώργος
                              Φτάνει πιά. Αντε να τελειώνουμε με τη συμμορία

Comment

Working...
                              X