Announcement

Collapse
No announcement yet.

Δεκαετές κλιματικό μοντέλο προβλέπει ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Οι παράμετροι που χρησιμοποιούνται όμως Γιώργο, προέρχονται απο τα παρόντα στοιχεία, και την τάση που επικρατεί για το μέλλον, με βάση τις αυξησεις των θερμοκρασιών των τελευταίων φαντάζομαι δεκαετιών.

Εντάξει, δεν στηρίζονται και όλα σε φανταστικα σενάρια. Μία μελέτη καταλήγει σε κάποια συμπεράσματα, με βάση τα εώς τώρα στοιχεία και τις τάσεις. Φαντάζομαι και ελπίζω, ότι δεν ξυπνάει κάποιος απο αυτούς μία ωραία πρωία και λέει α, θα φτιάξω μία μελέτη με πολύ φαντασία και έναν έρωτα όλο τρέλα!!!"....χαχαχχα!!"
    Παραδοσιακός Ξενώνας "Χοροστάσι" στον Παρθενώνα (Σιθωνία) και σε υψόμετρο 320μ.Για διακοπές δίπλα στο βουνό και την θάλασσα ταυτοχρόνως.
    Η Χαλκιδική....στα "πόδια" σας
    WWW.HALKIDIKIPARTHENON.GR

Comment

Originally posted by jmal
      Originally posted by MountExplorer
      Για καποιον περιεργο λογο, τις πολυετεις μελετες τις δινω παρομοια αξια με τα μερομηνια που αφορουν ενα ετος, ή τους επομενους μηνες.

O καθένας έχει τη γνώμη του επι του θέματος, και είναι απολύτως σεβαστή. Λογικά όλοι μας, θα καταλαβαίναμε τη σημασία μιας πολυετούς μελέτης όμως, πόλύ πιο καλά, αν την κάναμε οι ίδιοι, και ξοδεύαμε απίστευτες ώρες μελέτης και εργασίας. Εφόσον όμως το πιο πιθανόν είναι ότι κανένας απο εμάς δεν το έχει κάνει, λέγοντας ότι η αξία τους είναι ανάλογη με αυτή των ημερομηνιων, απλά οι γνώμη μας δεν έχει την ίδια βαρύνουσα σημασία με το αν θα είχαμε κάνει κάτι ανάλογο, κάποια πολυετή μελέτη δηλαδή!
      Ξερεις ποσες μελετες επι μελετων εχουν γινει και κατεληξαν στον καλαθο των αχρηστων, οχι μονο απο τους ιδιους τους ερευνητες αλλα και απο την ιδια την πραγματικοτητα που ειχε διαφορετικη αποψη απο εκεινους?

Η γνωμη μου δεν ειναι απλα η γνωμη μου.... Ουσιαστικα δεν ειναι γνωμη αλλα συμπερασμα (και οχι δικο μου!). Ειναι το συμπερασμα που προκυπτει απο την αμειλικτη πραγματικοτητα που αψηφει μελετες επι μελετων.

Ποσες μελετες ειχαν μιλησει για ακραιες μεταβολες (απο το 1950 για το σημερα), και ακομα τις περιμενουμε?

Δε λεω οτι το κλιμα δεν αλλαζει καθολου, αλλα απεχουμε πολυ απο τις φουτουριστικες εικονες που ειχαμε δει" σε "επιστημονικες" μελετες επι μελετων που ειχαν δημοσιευτει στο παρελθον.

Επομενως θα πρεπει να δουμε στην πραξη καποια μακροχρονια μελετη να επαληθευεται κατα μεγαλο ποσοστο ωστε να μιλαμε πλεον για υπολογισιμη μελετη και αξιοπιστο κλιματικο μοντελο"

Comment

Γιάννη είναι τόσα πράγματα που δεν ξέρουμε, που δεν μπορούμε να συμπεράνουμε τίποτα. Κοίτα τι γίνεται στο Β.Πόλο. Ποιός μου λέει εμένα (και το έχω ξαναγράψει), ότι δεν γίνεται μελετημένο και ελεγχόμενο λοιώσιμο των πάγων για το πετρέλαιο;

http://weatherparty.blogspot.gr/
        Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Το κλίμα έχει τροποποιηθεί αρκετά, αυτό είναι αλήθεια που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Θέλω να πιστεύω ότι αλλαγή σαν αυτές που βλέπουμε στις ταινίες, δεν θα υπάρξει.

Οσο για τις μελέτες απο το 1950 εώς σήμερα που λές, έ, νομίζω ότι λιγάκι σε κάποια πράγματα έχουνε πέσει μέσα. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Αυξηση θερμοκρασίας είναι το ένα, λιώσιμο πάγων μεγάλης έκτασης, σημαντικό πρόβλημα απο την τρύπα του όζοντος.....ε, αν ψάξουμε, θα βρούμε και άλλα.

Αρα λογικά, κάποια συμπεράσματα τους έχουνε επαληθευτεί.

Αυτό που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ ακόμα, είναι ότι μια μέρα θα ξυπνήσουμε και θα είναι όλα γύρω μας νερό ή ολα παγωμένα ή θα υπάρχει απίστευτη ξηρασία παντού, ή, ή, ή .....κτλ κτλ....

Σταδιακά όμως βγαίνουν αληθινά κάποια συμπεράσματα μελετών...μπορεί και τυχαία, αυτό δεν το γνωρίζω, αλλα το θέμα είναι ότι βγαίνουν.
          Παραδοσιακός Ξενώνας "Χοροστάσι" στον Παρθενώνα (Σιθωνία) και σε υψόμετρο 320μ.Για διακοπές δίπλα στο βουνό και την θάλασσα ταυτοχρόνως.

Comment

Originally posted by beach-snow
            Γιάννη είναι τόσα πράγματα που δεν ξέρουμε, που δεν μπορούμε να συμπεράνουμε τίποτα. Κοίτα τι γίνεται στο Β.Πόλο. Ποιός μου λέει εμένα (και το έχω ξαναγράψει), ότι δεν γίνεται μελετημένο και ελεγχόμενο λοιώσιμο των πάγων για το πετρέλαιο;

Αυτό Κώστα, είναι αρκετά κοντινό σαν σενάριο, αν σκεφτείς το τι είδους ζώα μπορούμε εμείς οι άνθρωποι να γίνουμε.

Σαν ιδεαλιστής, πάνω σε ολίγα θέματα όμως, θα ήθελα να πιστεύω ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο.....αλλά δεν το ξεγράφω κιόλας σαν θεωρία απο το μυαλό μου.

Comment

Originally posted by jmal
              Οι παράμετροι που χρησιμοποιούνται όμως Γιώργο, προέρχονται απο τα παρόντα στοιχεία, και την τάση που επικρατεί για το μέλλον, με βάση τις αυξησεις των θερμοκρασιών των τελευταίων φαντάζομαι δεκαετιών.

Εντάξει, δεν στηρίζονται και όλα σε φανταστικα σενάρια. Μία μελέτη καταλήγει σε κάποια συμπεράσματα, με βάση τα εώς τώρα στοιχεία και τις τάσεις. Φαντάζομαι και ελπίζω, ότι δεν ξυπνάει κάποιος απο αυτούς μία ωραία πρωία και λέει α, θα φτιάξω μία μελέτη με πολύ φαντασία και έναν έρωτα όλο τρέλα!!!"....χαχαχχα!!
              Κοιταξε, οντως εχουμε καποια στοιχεια που συνηγορουν προς μια αυξητικη ταση της θερμοκρασιας αλλα και του υψους της επιφανειας της θαλασσας. Αν ομως δεν περασουν πολλα χρονια στα οποια η ταση αυτη να συνεχιστει ή και να αυξηθει, δεν μπορουμε να μιλησουμε με σιγουρια...

Τασεις υπαρχουν, αλλα τα κλιματικα μοντελα παρουσιαζουν αποκλισεις απο την πραγματικοτητα. Ακομα δηλαδη δεν εχουμε σαφη εικονα για ολο το πλανητη. Δεν ειναι οι κλιματικες μεταβολες το ιδιο εντονες παντου."

Comment

Γιάννη δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και η εικόνα δεν είναι έτσι όπως την περιγράφεις. Μετά το 1987 και ως το 1995 θυμάμαι ότι έλεγαν φοβερά πράγματα για το κλίμα και όχι μόνο άλλαξαν τα δεδομένα, αλλά ως και μέχρι πέρυσι είδαμε εντυπωσιακούς και συνεχόμενους χειμώνες, ειδικά τα τελευταία 6-7 χρόνια, πολλές βροχές μειωμένη ξηρασία και γενικά ένα κλίμα που στην χώρα μας προσπαθούσε" να επιστρέψει στα κανονικά του. Από το 1950 όπως είπε πριν ο Γιώργος όντως έλεγαν εκπληκτικά πράγματα και όσο πέρναγαν τα χρόνια τα ματαξανάλεγαν. Θυμάμαι προς τα τέλη της δεκαετίας του 1980, σημείωναν σε δημοσιεύματα ότι η Αθήνα δεν θα έχει νερό να πιει ως το 2000, η ύπαιθρος θα ξεραθεί, η ζέστη θα ανεβάσει...ρυθμούς. Και όταν τα τελευατία χρόνια δεν μπορούσαν να πιστέψουν οι "επιστήμονες" στα μάτια τους με τους συνεχόμενους και ακραίους (ως ένα σημείο) χιονιάδες, τα γύρισαν και έλεγαν τον Ιανουάριο του 2006 ότι θα ακολουθήσουν φοβεροί χιονιάδες ως το 2009 και άλλα τέτοια..."

Comment

Στα πιό πολλά συμφωνούμε Γιώργο επι του θέματος. Κοιτάμε τις τάσεις γενικότερα, και αυτές δυστυχώς δεν είναι θετικές και ευχάριστες.

Εγώ γενικότερα δεν είμαι της άποψης ότι όλα είναι λευκο ή μαύρο. Υπάρχει και ενδιάμεση κατάσταση, όπως και εσύ βέβαι απο τα λεγόμενα σου φυσικά, αυτό φαίνεται ότι πιστεύεις.

Σε καμία περίπτωση επίσης δεν πιστεύω ότι τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και εμείς ως ανθρώπινο γένος δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Τέλος πάντως, επειδή η Εθνική εφήβων ξεκινάει σε λίγο, πάω να κάνω και κάνα μπανάκι, μην τυχον και λιώσει ο παγετώνας του Εδινβούργου και δεν προλάβω τίποτα!!!χαχαχααχα!

Comment

Για παραδειγμα η μεση θερμοκρασια στην Ανταρκτικη δεν εχει μεταβληθει σημαντικα. Στην Αγγλια ομως, οι μεσες θερμοκρασιες του παρελθοντος ηταν πιο χαμηλες. Οι τροπικες περιοχες απο την αλλη εχουν σχεδον τις ιδιες μεσες θερμοκρασιες εδω και δεκαετιες. Επομενως δε μπορουμε να βγαλουμε συμπερασμα για ολη τη Γη ετσι ευκολα.

Αν ανεβαινε η μεση παγκοσμια θερμοκρασια εστω και κατα 0,1 Κελσιου καθε χρονο, θα ημασταν 100% βεβαιοι οτι παμε προς καταστροφικη υπερθερμανση αφου η ανοδος θα ηταν 1 βαθμος ανα δεκαετια, δηλαδη 5 βαθμοι σε 50 χρονια (πολυ αισθητη αλλαγη.).

Κατι τετοιο ομως δε συμβαινει. Εχουμε σκαμπανεβασματα στη θερμοκρασια που ναι μεν δειχνουν αυξητικη ταση σε καποιες περιοχες αλλα οχι σε ολες. Αρα δεν εχουμε καποιο ασφαλες συμπερασμα ακομα που να αφορα ολη τη γη.

Comment

Και βέβαια οι τωρινές μετρήσεις δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμες με αυτές πριν 70-80 ή 100 χρόνια, αφού άλλες οι συνθήκες των πόλεων τότε και άλλες τώρα. Και δεν είναι μόνο αυτές.

Comment

παιδιά η συζήτηση είναι πολύ καλή και εποικοδομητική, αλλά ως λάτρης του μπάσκετ βλέπω στο ίντερνετ αυτη τη στιγμή απο το κανάλι του ΣΚΑΙ τον ημιτελικό της εθνικής εφήβων.....

ένα πράγμα έχω να πω.....ότι αυτοί οι πιτσιρικάδες" ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!!! ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΛΙΓΑΚΙ...."

Comment

Επίσης ήθελα να αναφέρω και να αναρωτηθώ ταυτόχρονα...Τον Φεβρουάριο του 2006 και μετά τους αξέχαστους και ισχυρούς χιονιάδες που είχαν προηγηθεί τότε, αλήθεια υπήρχε ή δεν υπήρχε παρόμοιο καιρικό μακροχρόνιο μοντέλο";;;
                          Το ρωτάω γιατί τότε οι "επιστήμονες" μιλούσαν για παγωμένους χειμώνες μέχρι το 2010 και μάλλον για ψύχρανση στην περιοχή μας, λόγω και του φαινομένου του ρεύματος του κόλπου.
                          Και κάνω τέλος και την εξής ερώτηση...
                          Τελικά οι μελλοντικές "υποσχέσεις" των οποιονδήποτε επιστημόνων, έχουν να κάνουν με το τι καιρό βλέπουν μπροστά τους, δλδ με το τι καιρό προηγήθηκε το χειμώνα ή το καλοκαίρι;
                          Ηπιος ή ζεστός χειμώνας...μελέτη με ξηρασίες και καύσωνες, κρύος χειμώνας...μελέτη με πάγους, χιόνια και ψύχρανση, μία με το Ελ Νίνιο, μία με το ρεύμα του κόλπου, μία με τη Λα Νίνια, μία με το φαινόμενο του θερμοκηπίου...κ.λ.π. κ.λ.π.
                          Ας αποφασίσουν ορισμένοι τι θέλουν να πιστεύουν, γιατί τουλάχιστον εμείς απλά χαμογελάμε κάθε φορά που βγάνουν συμπεράσματα τόσο εύκολα και άμεσα!!! "

Comment

Working...
                          X