Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tζουμέρκα vs Τύμφη

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Tζουμέρκα vs Τύμφη

Με αφορμή την καινούρια φωτογραφική που πηρα χθες(sony cybershot DSC-H9)και την διαύγια της ατμόσφαιρας είπα να πάω μία βόλτα στο σπίτι της θείας μ στο κέντρο των Ιωαννίνων και να πεταχτώ μέχρι το Μιτσικέλι για να εντοπίσω τις τελευταίες χιονούρες των 2 ορεινών όγκων αλλά κ να δω τι παίζει στα υπόλοιπα βουνά της περιοχής...Ιδού τα αποτελέσματα...

Τα Ιωάννινα
    <a href=http://img72.imageshack.us/my.php?image=dsc00248ns4.jpg" target="_blank"></a>
    Το Περιστέρι όπως φαίνεται από την πόλη

Ανεβαίνοντας στο Μιτσικέλι...

...το μεταφορικό μου μέσο(father)

Η Νεμέρτσικ(2207μ.)τίποτα από χιονούρες

Το καταφύγιο του Μιτσικελίου στα 1400μ.

Οροπέδιο στα~1700

Σμόλικας Τ Ι Π Ο Τ Α από χιόνι(περίεργο..)

Αυγό(μόνο η κορυφή)

Η λίμνη από ψηλά

Ορεινός όγκος Τύμφης(οι χιονούρες είναι δεξιά)

...πιό κοντά

...πιο κοντά

Κ οι χιονούρες από πλευρά Τζουμέρκων(οι οποίες τροφοδοτούν κ τον μεγάλο καταράχτη της περιοχής)

Κ το αλάνι των Λιγκιάδων(900μ.)

κ ο φωτογράφος(εγώ)...

Λοιπόν τι λέτε??Τα Τζουμέρκα θα χάσουν πρώτα το χιονάκι τους ή η Τύμφη??"
    *-*Push Your Self To The Limit*-*

ΤΕΛΕΙΕς ΦΩΤΟΣ .ΚΑΛΑ ΡΕ ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΑΚΟΜΑ ΧΙΟΝΟΥΡΕΣ ΕΔΩ Ο ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΜΗΝΑ.ΑΝΤΕΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΥΣΩΝΑ
    σας ποναει αλλα ο ταυγετος μετραει και τις περισσοτερες χιονουρες απο πελλοπονησο θα εχει.ταυγετοσ και καλαματιανος love for ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

Τι μας πέρασες δικέ μου...???Εδώ είναι Ήπειρος όχι λαλακίες!!!

Comment

Originally posted by puppy
        Τι μας πέρασες δικέ μου...???Εδώ είναι Ήπειρος όχι λαλακίες!!!
        ΟΚ ΕΣΕΙς ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ Ο ΤΑΥΓΕΤΟς ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΟ ΑΡΧΟΝΤΑς ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΙ ΜΙΑ
        σας ποναει αλλα ο ταυγετος μετραει και τις περισσοτερες χιονουρες απο πελλοπονησο θα εχει.ταυγετοσ και καλαματιανος love for ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

λογικά η τύμφη θα αντέξει, όπως κάθε χρόνο τελευταία. μην ξεχνάς ότι από τ μιτσικέλι βλέπεις τις νότιες πλαγιές της τύμφης και τις βόρειες των τζουμέρκων. εξάλλου η τύμφη έχε πολύ ψηλά οροπέδια και χαράδρες που κρατάνε πολλές φορές όλο το χρόνο χιόνι
          together we stand divided we fall

Comment

Όντως..Έχεις δίκιο!!Να μία φωτογραφία των βορινών πλευρών της Τύμφης από το Σεπτέμβριο του 2006 με καλές χιονούρες...κ αρκετά χαμηλά!!

Comment

<a href=http://img65.imageshack.us/my.php?image=dsc03428vl3.jpg" target="_blank"></a>"

Comment

Έτσι έτσι κρατάνε γερά τα Τζουμέρκα,πώρωσηηηη!! [i]"
                Όταν κατέβει ο ψόφος από τις ’λπεις και αστράψει το Ιόνιο απάκρη σ άκρη, ο κόσμος θα κρατάει την αναπνοή του!

Comment

Λιγες χιονουρες εχουν απομεινει και στον Ολυμπο, κατω απο τις ψηλες κορυφες... Η βαση του Σκολιου πρεπει να διατηρει ακομα τον παγετωνα στο ανηλιο σημειο...

Comment

Καλαματιανος said ''ΟΚ ΕΣΕΙς ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ Ο ΤΑΥΓΕΤΟς ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΟ ΑΡΧΟΝΤΑς ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΙ ΜΙΑ''

[i]

Στην πορεια θα καταλαβεις πως δεν υπαρχει ''το πιο ωραιο'' βουνο.Καθε ενα εχει κατι το ξεχωριστο να δωσει,αρκει να εισαι σε θεση να το αντιληφθεις Edited by: JM21 "

Comment

Originally posted by MountExplorer
                      Λιγες χιονουρες εχουν απομεινει και στον Ολυμπο, κατω απο τις ψηλες κορυφες... Η βαση του Σκολιου πρεπει να διατηρει ακομα τον παγετωνα στο ανηλιο σημειο...
                      υπήρχαν χιονούρες και χαμηλότερα στον όλυμπο, μέχρι τα 2.300 περίπου, όχι παγετώνες βέβαια, στην Ελλάδα δεν έχουμε παγετώνες τους τελευταίους αιώνες. άλλο χιονούρα, άλλο παγετώνες, μή γίνεται σύγχυση
                      together we stand divided we fall

Comment

O Iceclimber που εχει ανεβει αμετρητες φορες στον Ολυμπο ειχε κανει λογο για παγετωνα στη βαση του Σκολιου, σε ενα σημειο που δεν το βλεπει ο ηλιος.

Οι χιονοτρυπες σε σπηλιες, χαραδρες κτλ. εφοσον καταφερνουν να διατηρουν τις χιονουρες για ολο το ετος και αυτο χωρις εξαιρεση, τοτε πλεον μιλαμε για παγετωνες, δηλαδη αιωνιες χιονουρες....

Comment

Παγετώνας δεν είναι μόνο μία χιονούρα που κρατά όλο το χρόνο. Είναι έλα ολόκληρο σύστημα (σύμπλεγμα) πάγων που φτάνει και τα εκατοντάδες μέτρα και που εξαπλώνεται δημιουργώντας κοιλάδες, μεγαλώνει σε ύψος ή βρίσκεται σε υποχώρηση. Χιονότρυπες κτλ είναι απλά πάγοι και τίποτα παραπάνω. Στην Ελλάδα παγετώνες δεν έχουμε τώρα.
                          <a href="" target="_blank">

meteovolos.gr
                          Pilio

Comment

Ωραίες φώτο πατρίδα!Τα Τζουμέρκα τα βλέπω και εγώ από το Στρδο Βελισσαρίου που υπηρετώ τη θητεία μου!Έχουν αρκετές χιονούρες για τέτοια εποχή και μετά από τον καύσωνα που προηγήθηκε!Αντε να τα δούμε χιονισμένα πάλι το χειμώνα με πολύ χιόνι,4 μήνες έμειναν...
                            Τρελαμένος με το χιόνι,και δεν είμαι σίγουρα ο μόνος...!!!!!

Comment

Working...
                            X