Δεν είναι το υψόμετρο τόσο 120-130 το πολύ που να δικαιολογεί τέτοια διαφορά, όσο η Θάλασσα και η θέση της Σαλόνικα που επηρεάζει εδώ πιο πολύ.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Lidl!
Collapse
X
-
Παιδιά ας παρέμβω και γω λίγο στο θέμα γιατι βλέπω οτι κάποια πράγματα δεν έγιναν και τόσο αντιληπτά. Για το 2001 είναι όπως τα λέει ο Κώστας τα πράγματα. Είχε προηγηθεί πέρασμα θερμού μετώπου και έβρεχε απο ασθενή εως μέτρια ένταση απο το προηγούμενο βράδυ. Οπότε η υγρασία είχε ήδη τελικώσει στο 100% σχεδόν. Η θερμοκρασία ήταν επίσης στους 3-4 βαθμούς καθόλη την διάρκεια των φαινομένων.
Απο το μεσημέρι όμως με την πρώτη ριπή του Βαρδάρη η θερμοκρασία έπεσε στους 1-2 βαθμούς πάνω απο το μηδεν. Και μέσα σε μια ώρα μηδένισε και φυσικά μετά αρχίσαν τα πανηγύρια. Εδώ αξίζει να τονιστεί οτι με του που έβγαλε τον Βαρδάρη η βροχή αμέσως μετατράπηκε σε χιονόνερο, και μέσα σε μισή ώρα το είχε γυρίσει σε καθαρό χιόνι, όταν πέρασε το ψυχρό μέτωπο.
Η πλάκα ήταν οτι το πέρασμα του ήταν αργό, και έτσι ενώ στην Δυτική Θεσσαλονίκη έκανε χιονοθύελλα, η Καλαμαριά και οι υπόλοιπες ανατολικές περιοχές είχαν ακόμα βροχή. Όταν πέρασε το μέτωπο βέβαια το γύρισε παντού σε χιόνι, και η χιονόστρωση άρχισε σχετικά σύντομα παρόλο που ήταν υγρά κάτω μιας και ο Βαρδάρης έριξε λίγο την υγρασία, και μιας και ήταν οριακές οι καταστάσεις δεν ήταν και τπτ το δύσκολο, στα σημεία παιζόνταν το παιχνίδι.
Αυτό που λέω εγώ είναι οτι όταν έχουμε συνθήκες σοβαρού χιονιά η υγρασία δεν προβάλει κανένα εμπόδιο. Ίσα ίσα βοηθάει κιόλας γιατι οι νιφάδες έχουν μεγαλύτερη διάμετρο, όταν η θερμοκρασία είναι κοντά στο μηδέν.
Στους ντεμί χιονιάδες τότε ναι,εκει παίζει ρόλο.
Έχω δει και γω με τα μάτια μου σε έναν παλιότερο χιονιά η Καλαμαριά να έχει μηδέν χιονόστρωση και στα 500 μέτρα παραμέσα να αρχίσει η χιονόστρωση, σε μηδενικό υψόμετρο βέβαια. Ήταν φανερό οτι εκεί έκανε η υγρασία την ζημιά επειδή είμασταν πιο κοντά στην θάλασσα, και λίγο και η θερμοκρασία. Αλλά αυτό γίνεται σπάνια, και γενικότερα παίζουν και τα συστήματα ποιες περιοχές ευνοούν. Σε γερό χιονιά δεν μασάει καμια περιοχή τπτ. Όπως το 2001 ας πούμε που ίσα ίσα η Καλαμαριά ευνοήθηκε μιας και είχε σχεδόν το διπλάσιο ύψος χιονόστρωσης απο το κέντρο. Το ίδιο και το 88. Μπορεί να είμαστε δύσκολη περιοχή αλλά όταν ευνοούν οι συνθήκες η Καλαμαριά κλέβει την παράσταση.http://www.youtube.com/watch?v=FsLwAsmHH_0
Comment
-
Originally posted by hspaο σταθμος ειναι οπως ο παλιος τελικα
υγρασια μονο εσωτερικη... τι να την κανεις?
μα απο πλευρας θερμομετρου ειναι καλο
Αυτό σε χάλασε σιγά. Για 14 ευρώ είναι άριστο. Και αν θές εξωτερική υγρασία βγάλτο στο μπαλκόνι σίγα τα αυγά τώρα. Τέλειο μου άρεσε πολύ προσωπικά, που δεν έχω και κάποιο ακριβό μετεωρολογικό σταθμό
Comment
-
Από το λίγο που ασχολήθηκα μου άρεσε αρκετά.
Πολύ καλοί αισθητήρες για την τιμή τους. 29 % υγρασία μέσα στο σπίτι και θερμοκρασία 28.7. Εξωτερική θερμοκρασία 30.3 . Περιοχή Καλαμαριά.
Επίσης σας συμβουλεύω να πάρετε το φαρδύ μοντέλο με την μεγαλύτερη οθονούλα , είναι το καλύτερο και ευανάγνωστο. Το στρoγγυλό είναι το χειρότερο από άποψη οθόνης. Πολύ ευχαριστημένος μέχρι τώρα, ακόμα δεν έχω ρυθμίσει την ώρα αλλά όλα τα άλλα λειτουργούν άψογα.
Στο Lidl Kαλαμαριάς που το πήρα έχουν μείνει καμιά 10 από τα καλά μοντέλα. Προλαβαίνετε όσοι δεν το προμηθεύτηκαν.Edited by: koraki123
Comment
-
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΑ ΤΥΧΑΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΙΤΡΙΝΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑ ΜΑΜΑΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΤ. ΣΤΑΘΜΟ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΜΙΝ. ΜΑΧ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΣΥΜΦΟΡΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 160 ΕΥΡΩ ΑΝ ΔΕ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟΝ ΝΤΑΒΙΣ.....ΠΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....
www.northmeteo.gr
Φιλυρο Θεσσαλονίκης - Οικισμός Γερακίνα 400μ.
Comment
-
Ναι βρε Κώστα εννοείται αυτό. Εγώ απλά μίλησα για περιοχές εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος. Η Περαία είναι στα 15 χιλιόμετρα απο την πόλη. Ούτως η άλλως είναι ακόμα πιο ανατολικά και επηρεάζεται απο πολλούς συνδυασμούς.Originally posted by snowearthΧμ, επέτρεψέ μου να πώ Νίκο πώς η Περαία μπορεί άνετα να κλέψει την παράσταση και σε μέτριους χιονιάδες, όπως πέρσι.
Εμένα πάντως ούτε χρόνο δεν κράτησε. Και τους τελευταίους μήνες το είχα στο μπαλκόνι για να βλέπω εξωτερική υγρασία και ίσως και γιαυτο να τα παιξε. Με τις υπερβολικές υγρασίες το χειμώνα ίσως να πήρε νερά μέσα ο σταθμός και να τα τίναξε. Εντάξει πάντως με 10 καλός ήταν και τόσο που κράτησε. Αλλά γενικότερα δεν ειναι για πολλά πολλά αυτός ο σταθμός πάντως. Edited by: NikosThesOriginally posted by koraki123Originally posted by hspaο σταθμος ειναι οπως ο παλιος τελικα υγρασια μονο εσωτερικη... τι να την κανεις? μα απο πλευρας θερμομετρου ειναι καλο
Αυτό σε χάλασε σιγά. Για 14 ευρώ είναι άριστο. Και αν θές εξωτερική υγρασία βγάλτο στο μπαλκόνι σίγα τα αυγά τώρα. Τέλειο μου άρεσε πολύ προσωπικά, που δεν έχω και κάποιο ακριβό μετεωρολογικό σταθμόhttp://www.youtube.com/watch?v=FsLwAsmHH_0
Comment
-
Αϊβαλά!Όπα?πλήσιάζουμε την τέταρτη χιλιετιρίδα ή μου φένεται? το 2997 πάντως θα φέρει μετεορολογικό σταθμό και ο γαλαξίας!Φέρνει στην δραχμή αξία !
ΥΓ:ΣΑΡΩΣΑ ΤΟ LIDL ΤΗΣ ΒΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΧΤΥΠΗΣΑ 8 ΜΕΤΕΟΣΤΑΣΙΟΝES!
"Originally posted by xionotrela
ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΓΩ ΕΝΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2995 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ
ΕΣ.ΕΞ.ΘΕΡΜ,ΥΓΡ , ΔΥΤΥΧΩΣ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ , ΚΑΙ ΩΡΑ ΚΛΠ
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΣΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΕΝΤΟΥΤΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ!
ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΔΩ ΣΤΑΘΜΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑΜΑΙ ΣΤΟ ΦΥΛΙΡΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΒΑΡΟΜΑΤΡΟ.
Υ.Γ Η ΕΞ ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΡΕΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΥΣΩΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!!
[i]
Βούλα Αυστρία συμμαχία
Comment

Comment