Tα συγχαρητηρια μου στον φιλο μου snowearth για την πολυ καλη δουλεια που εκανε για το αφιερωμα στον Σειχ Σου τον πνευμονα της Θεσσαλονικης, οσο για τις φωτογραφιες του drbalm ειναι η πρωτη φορα που βλεπω τα ρανταρ τοσο κοντα, μπραβο [i]"
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Σέϊχ Σού: 10 χρόνια μετά-Αναγέννηση!
Collapse
X
-
Κι'όμως ο Mount και ο iceclimber είχαν ανέβει στα 1120 μέτρα περίπου, σε παλιότερη ανάβαση. Για του λόγου το αληθές:Originally posted by drbalmΑπό την πίσω πλευρά του ζεπ κισσού έχει χωματόδρομο που βγάζει λίγο πριν τις κεραίες, από εκεί είναι η φωτό. Τα πρώτα 200 μέτρα είναι λίγο κακοτράχαλα αλλά μετά είναι καλός δρόμος. Κορυφή δεν μπορείς να πας. Από τις κεραίες και μετά έχει απαγορευτηκό σήμα για τους πολίτες και από την πίσω πλευρά λίγο πριν το καταφύγιο είχε ένα δρομάκι που έδειχνε να ανηφορίζει προς το ραντάρ αλλά έχει ταμπέλα ότι η περιοχή φρουρείται από στρατιωτικά σκυλιά. Μέχρι το καταφύγιο που είναι στα 1000 μέτρα έφτασα.
[i]
Εδώ θα βρείς τις υπόλοιπες φώτο:
http://forum.snowreport.gr/forum_pos...ID=8788&PN=283"Κλειστόν
Comment
-
θα γουσταρα να εμενα στην κορυφη του χορτιατη με θεα την θεσσαλονικη και τον ολυμπο.επισης χιονια μπορει να εχει αλλα δεν εχει και τοσο αντιξοεσ συνθηκες σαν βουνο.απο την κορυφη λογικα πρεπει να βλεπεις και προσ σερρες μερια σωστα;και προσ καβαλα και χαλκιδικη η οχι;σας ποναει αλλα ο ταυγετος μετραει και τις περισσοτερες χιονουρες απο πελλοπονησο θα εχει.ταυγετοσ και καλαματιανος love for ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Comment
-
Μπορείς να μείνεις στον ΖΕΠ Κισσό, προβλεπόμενος οικισμός στα 700 μέτρα.
Η γιαγιά μου έχει ανέβει (πολύ παλιά εννοείται). Απ'ότι μου λέει φαίνεται η Θεσσαλονίκη, ο Θερμαϊκός, τα γύρω βουνά (Όλυμπος, Πιέρια, Βέρμιο, Καίμακτσαλάν, Βερτίσκος, Χολωμόντας και οι λίμνες Κορώνεια, Βόλβη.Edited by: snowearthΚλειστόν
Comment
-
Σε πληροφορω οτι οταν ανεβηκαμε με καλο καιρο στη Θεσσαλονικη, γυρω στα 900 μετρα υψομετρο μας επιασε χαλαζι! Το βουνο ειναι απροβλεπτο οπως ολα αλλωστε.
Εκει που βλεπεις το ρανταρ, κατα την αρχαιοτητα υπηρχαν τα θερινα ανακτορα του βασιλια επομενως δεν εισαι ο πρωτος που θα ηθελε να μεινει στην κορυφη...
Η θεα που εχει ειναι προς Ολυμπο, Βερμιο, Πιερια Ορη και Καιμακτσαλαν... ενω προς Βορρα βλεπει το Βερτισκο (το αλλο βουνο της Θεσσαλονικης) και προς την Ανατολη βλεπει το Χολωμοντα της Χαλκιδικης.
Comment
-
Πολύ ωραία είναι και η περιοχή πίσω απο τον Χορτιάτη, στα χωριά Περιστερά, Λιβάδι και Πετροκέρασα, τα οποία βρίσκονται στην οροσειρά που ενώνει τον Χορτιάτη με τον Χολωμόντα. Μάλιστα κοντά στο Λιβάδι υπάρχει και μία κορυφή 986 μέτρων, δίπλα στα σύνορα με την Χαλκιδική.Κλειστόν
Comment

Comment