Announcement

Collapse
No announcement yet.

Καυσωνας-Μελτεμια

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Καυσωνας-Μελτεμια

Μηπως τελικα τα δυνατα μελτεμια των τελευταιων ημερων αποτελουν το ξεσπασμα του θρυλικου καυσωνα'007? Θα περιμενα (χαλαζο-)μπορες ως κυρια αντιδραση/ξεσπασμα, αλλα μαλλον δεν δειχνει να μας κανει την χαρη ο καιρος, και αυτο τουλαχιστον για το πλειστον της Πελοποννησου.

Διαφωτιστε με οσοι γνωριζουν κατι παραπανω.

Φιλικα,

Profitis Elias

The Fish are on their way""
    Φιλικα,

Profitis Elias (Νίκος)

... If you snow me yours, Ill snow you mine :)

φιλε απο την φιγαλεια γραφεις;να σου κανω καποιες ερωτησεις;με ποια βουνα εχεις οπτικη επαφη απο εκει που μενεις;πιο βαζει το περισσοτερο χιονι;παντωσ εγω απο οσο ξερω πιο πολυ χιονι βαζει το τετραζι που ανηκει στην μεσηνια απο το λυκαιο τησ αρκαδιας;
    σας ποναει αλλα ο ταυγετος μετραει και τις περισσοτερες χιονουρες απο πελλοπονησο θα εχει.ταυγετοσ και καλαματιανος love for ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

ριξτου και ενα προβολεα στα μουτρα μπορει και να σου απαντησει..... σιγα ρε καλαματιανε τον τσακισες τον ανθρωπο!!!!! [i]"

Comment

αν θελει μου απανταει ο ανθρωπος κελλυ.
        σας ποναει αλλα ο ταυγετος μετραει και τις περισσοτερες χιονουρες απο πελλοπονησο θα εχει.ταυγετοσ και καλαματιανος love for ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

xaxaxaxaxaxa gia sou re kelly kalo.

Aggelos

Comment

ε μονο εσυ το καταλαβες... ο μικρος της παρεας μαλλον επαθε ταπηροκρανιωση.. οπως παντα....

Comment

Originally posted by καλαματιανος
              φιλε απο την φιγαλεια γραφεις;να σου κανω καποιες ερωτησεις;με ποια βουνα εχεις οπτικη επαφη απο εκει που μενεις;πιο βαζει το περισσοτερο χιονι;παντωσ εγω απο οσο ξερω πιο πολυ χιονι βαζει το τετραζι που ανηκει στην μεσηνια απο το λυκαιο τησ αρκαδιας;

Οχι, απο Αρχ. Ολυμπια. Το χωριο μου λεγεται Πελοπιο. 5 km απο την Ολυμπια. Τα μονα βουνα που βλεπω ειναι στα νοτιο-ανατολικα την Μινθη και λιγο εξω απο το χωριο και απο υψωμα φαινεται το συγκροτημα του Ερυμανθου. Μινθη δεν θυμαμαι/εχω προσεξει αν πιανει χιονι. Ερυμανθος παντα εχει μεχρι και αργα την ανοιξη οπου διακρινοντε καποια χιονια στις κορυφες. Στο χωριο μου εφερε χιονι πριν περιπου 25 χρονια (2-4cm) και ηταν το κατι αλλο!

Φιλικα,

Profitis Elias

The Fish are on their way""
              Φιλικα,

Profitis Elias (Νίκος)

Comment

το ξερω το πελοπιο.τωρα ναι οσον αφορα τοον ερυμανθο κρατα πολυ χιονια αλλα ο κακομοιρησ ειναι πολυ μικρουλησ μπροστασ στον ταυγετο μου.εχω ζηει 4 χρονια στον πυργο γιατι ο πατερας μου ηταν μαθηματικος στο κααρατουλα αμα ξερεις.πιανει ρε αρκετο χιονι η μινθη καθε χρονο εκτοσ απο φετος αλλα τα βουνα αυτα εχουν πολυ ηπιο κλιμα σε σχεση με αυτο του ταυγετου και γενικα των μεγαλων βουνων.για παραδειγμα τον χειμωνα βλεεπις χιονι στρην κορυφη του τετραζι στα1390 πασπαλα και στον ταυγετο μπορει να εχει 20 εκεατοστα απο τα 1100.καλα στο χωριο σσου το 87 δεν χιονισε;εδω στην καλαματα εχει χιονισε 4 5 φορες απο οτι θυμασμαι.νιφαδες μονο αλλα λιγο πιο πανω το εχει στρωσει κανονικα

Comment

Originally posted by KELLY
                  ε μονο εσυ το καταλαβες... ο μικρος της παρεας μαλλον επαθε ταπηροκρανιωση.. οπως παντα....
                  δεν παρεξηγουμαι ρε .εχω καταλαβει οτι εχεις χιουμορ και δεν στην λεω.πτα παιρνω στην κρανα οταν μου την λενε με κακια.καταλαβαινεις τι εννοω;

Comment

τα χουμε πει και με προσωπικα μυνηματα μικρε μου... μαλλον δε το καταλαβες... θα τα ξαναπουμε καποια αλλη στιγμη. [i]"

Comment

το ξερω το πελοπιο.τωρα ναι οσον αφορα τοον ερυμανθο κρατα πολυ χιονια αλλα ο κακομοιρησ ειναι πολυ μικρουλησ μπροστασ στον ταυγετο μου.εχω ζηει 4 χρονια στον πυργο γιατι ο πατερας μου ηταν μαθηματικος στο κααρατουλα αμα ξερεις.πιανει ρε αρκετο χιονι η μινθη καθε χρονο εκτοσ απο φετος αλλα τα βουνα αυτα εχουν πολυ ηπιο κλιμα σε σχεση με αυτο του ταυγετου και γενικα των μεγαλων βουνων.για παραδειγμα τον χειμωνα βλεεπις χιονι στρην κορυφη του τετραζι στα1390 πασπαλα και στον ταυγετο μπορει να εχει 20 εκεατοστα απο τα 1100.καλα στο χωριο σσου το 87 δεν χιονισε;εδω στην καλαματα εχει χιονισε 4 5 φορες απο οτι θυμασμαι.νιφαδες μονο αλλα λιγο πιο πανω το εχει στρωσει κανονικα

Το 87 την ειχα ηδη κανει για Canada. Εκει το ευχαριστηθηκα το χιονι, οσο πιανει ο Ερυμανθος ολο το χρονο, εκει το πιανει μονο το Μαρτιο καποιες καλες χρονιες... αλλα αυτα ειναι μια αλλη ανεκδοτη ιστορια.

ΥΓ. Απο Καρατουλα μπορεις να φτασεις Λαλα, Διβρη... κανοντας τον γυρω. Απο εκει συναντας τα ωραια... ελατα! Αλλα ο δρομος δεν ειναι και ο καλυτερος[i]

Φιλικα,

Profitis Elias

"The Fish are on their way""
                      Φιλικα,

Profitis Elias (Νίκος)

Comment

ο ερυμανθος που τον βλεπεις κιολας ποτε πιανει το πρωτο χιονι συνηθως;και κατι αλλο απο την πειρα σου ποιο κομματι τησ ηλεια δεχεται περισσοτερς βροχες;εδω στην μεσσηνια τον πιο πολυ υετο δεχεται η ορεινη ζωνη του ταυγετου και ακουλουθει με μεγαλη διαφορα η ορεινη ζωνη των κυπαρρυσιακων ορεων

Comment

ο ερυμανθος που τον βλεπεις κιολας ποτε πιανει το πρωτο χιονι συνηθως;και κατι αλλο απο την πειρα σου ποιο κομματι τησ ηλεια δεχεται περισσοτερς βροχες;εδω στην μεσσηνια τον πιο πολυ υετο δεχεται η ορεινη ζωνη του ταυγετου και ακουλουθει με μεγαλη διαφορα η ορεινη ζωνη των κυπαρρυσιακων ορεων

Θα σε απαγοητευσω... η πειρα μου δεν ειναι και τοσο μεγαλη. Για να δω Ερυμανθο απο εδω που μενω πρεπει να ανεβω σε συγκεκριμμενη θεση πανω στο βουνο και να εχει και καλη ορατοτητα. Αυτο στο τελος του Φθινοπωρου δεν ειναι παντα εφικτο. Αμα τυχει και ανεβω φετος και μου κατσει να εχει χιονισει θα σου πω.

Οσο για τις βροχες και αυτο δεν το γνωριζω. Θα υποθεσω ορεινη Ηλεια για τα περισσοτερα νερα, δηλαδη σε χωρια κοντα και γυρω απο το οροπεδιο της Φολοης... Κουμανι, Φολοη... μεχρι και πιο χαμηλα στο Χελιδονι. Τον χειμωνα ολη η μαυριλα (= βροχοκατασταση) απο εκει ερχεται, αλλα και ο Πυργος αμα πει και βρεξει μπορει να κατεβασει πολυ πραγμα. Θυμαμαι οτι πριν το 80 εριχνε απιστευτο νερο στην περιοχη. Ενας φιλος μου ειπε τις προαλλες οτι καποια χρονια μετα το '86 (εγω ειχα φυγει για Canada τοτε) εβρεχε συνεχεια για 40 ημερες.

Φιλικα

Profitis Elias

The Fish are on their way"

"
                          Φιλικα,

Profitis Elias (Νίκος)

Comment

Working...
                          X